Social Media Icons

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Supermegaekoluomukaikkee

Tapahtui eräänä tuikitavallisena päivänä facebookin chat-ikkunassa:

hei
mä en ees tajunnut että teillä on tutti käytössä vielä
haluaksä ton testiin?
ton natursuttenin
tai siis ihan omaksi tietty samalla
just pähkäilin, että kelle mä sen antaisin
se on supermegaekoluomukaikkee.Kaikki sai alkunsa Kottaraisen työpostauksesta, jossa oli kuvia hänen piirtämistään vauvoista supermegaekoluomukaikkee-tutit suussaan, jotka kavereiden kesken tunnetaan Natursutteneina (taivutetaanko se noin?). Minä tietenkin ihailin tuttia ääneen ja hetkeä myöhemmin Kottarainen paiskasi minua yllä olevalla yksityisviestillä. Minttu postasikin aiemmin hauskan näköisistä kumituteista ja jäin himottelemaan - taas kerran - tuota ihanaa vauvatavaraa.


Me olemme tutteinemme herättäneet hämmenystä ja innostusta kanssaihmisissä linja-autoissa, perhekerhoissa ja pihallamme ulkoilevissa päiväkotilaisissakin. Aika oudon näköinen tutti, sanoi eräs pikkutyttö. Helminkin suuhun se maistui alkuun hieman oudolta, kun hän silmät ymmyrkäisinä pyöritteli tuttia suussaan epäuskoisen näköisenä, mutta alkuhämmenyksestä selvittyään hän syö sitä kaikista kokeilemistamme tuteista mieluiten. Moni onkin kiinnittänyt huomiota siihen, että Helmillä on usein tutti suussa. Valitettavasti mikä tahansa tutti ei uppoakaan, ja pidettävyys ja luotettavuus punnitaan öisin ja päiväuniaikaan. Hyvä tutti pysyy suussa silloin kuin sitä tarvitaan, huonoa saa olla alati korjaamassa kun itkuhälyttimen toisesta päästä kuuluu tyytymätöntä ähinää ja puhinaa. Natursutten pysyy suussa yölläkin, mikä tekee siitä parhaan tällä hetkellä käytössä olevan tutin.

Paitsí että Natursutten on aika oudon näköinen, on se myös valmistettu 100% luonnonkumista ja yhdestä osasta, jolloin tuteissa ei ole liitoskohtia tai halkeamia, joihin muutoin bakteerit mieluusti pesiytyvät. Se on myös kemikaaliton ja ympäristöystävällinen, eli ei sisällä keinotekoisia väriaineita, syöpää aiheuttavia ainesosia,  hormonitoimintaa häiritseviä aineita, parabeeneja, PVC:tä tai ftalaatteja. Tutti sopii jopa keskosvauvoille, sillä se voidaan leikata saksilla sopivaan muotoon. Tuttien huolto ja käyttö ei poikkea "tavallisista" tuteista. Jopa tutin pakkaus on ekologista FSC-pahvia ja ikkunaluukkukin on valmistettu maissista, ajatelkaa!


Jos Chanelin kynsilakkapullo oli yksi luksuslahjoista, joita rakastan, on näiden varpaiden omistajan luksuslahja ehdottomasti tämä supermegaekoluomukaikkee-tutti - ja siitä tykkää äitikin. Kiitos Kottarainen company!

15 kommenttia:

 1. Hei mä innostuin noista tuteista! Minkä mallinen ja kokoinen teiltä löytyy? Mietin, että pitäisikö ottaa pyöreä pää vai mikä? Ja minkäkokoinen tosiaan? Meidän poika on kanssa kesäkuussa 2011 syntynyt ja vähän isompi kuin teidän Helmi, niin onko se M vai mikä? Emma Ja poikavauva 10,5kk

  VastaaPoista
 2. Oi, kiva kuulla! Meillä on L-kokoinen perhosmallinen, eli sellainen perinteisemmän mallinen tutti ja mun mielestä tuo on aika hyvä, vaikka ei M-kokokaan varmaan Helmille huono olisi. Jos teillä on isompi poitsu, niin melkein valitsisin myös tuon L-koon. Tuo on kyllä siitä kiva, että se on suussa miten sattuu, mutta ei tunnu menoa haittaavan! :)

  VastaaPoista
 3. meillä on joku tuollainen tutti, mutta sen imuosa on kai liian lyhyt ja tyttö lähinnä leikkii sillä. mutta hauskahan se on!

  VastaaPoista
 4. "Tutti sopii jopa keskosvauvoille, sillä se voidaan leikata saksilla sopivaan muotoon. "Tuo jäi hämäämään. Mitä tuo käytännössä tarkoittaa? :)

  VastaaPoista
 5. äää,tahtoo myös.mistä noita saa?

  VastaaPoista
 6. Big Small Company on käsittääkseni maahantuoja ja myyjät löytää tästä linkistä: http://www.bigsmallcompany.com/myyntipisteet/natursutten/myymalat-ja-verkkokaupat-suomess/ . :)

  VastaaPoista
 7. Se on ehkä hieman hämärä lause. Ainakin tanskalaissairaaloissa näitä käytetään keskosilla, kun pehmeän tutin "suojakilpeä" voi leikata sopivamman kokoiseksi. :)

  VastaaPoista
 8. Hmmm.. oiskohan ne isommat tutit sitten olleet noita? Muistan kyllä että siellä oli tosiaan niitä leikeltyjäkin tutteja - mutta ei ihan pienimmillä keskosilla. Meidän neitilläkin oli muistaakseni joskus 1,5 kiloisena tutti jonka suojusta tosiaan oli leikelt. Mutta musta ne oli sinisiä ja vihreitä eikä luonnonkumin värisiä. :)

  VastaaPoista
 9. *siellä = eli keskolassa / vastasyntyneiden teholla :)

  VastaaPoista
 10. Mun käsittääkseni nämä ovat Suomeen rantautuneet vasta aika hiljan, ehkä tämän vuoden puolella, joten varmaan olivat jotakin vastaavia silikonisia? Muualla Pohjoismaissa ovat varsin suosittuja, mutta meillehän kaikki tuntuu tulevan viiveellä.. ;)Ajatella, miten pieniä tammenterhoja siellä keskolassa kasvaa. Meidän nelikiloinen tuntui syntyessään maailman pienimmältä ja hauraimmalta otukselta, mutta että kiloisiakin... Voi pikkuisia.

  VastaaPoista
 11. Voi tosiaan olla jotain samantyyppistä eri merkkistä ne tutit. :)Joo, onhan siellä pieniä, meidän neiti tuntui kaksikiloisena (ja kolmikuisena) jo jättiläiseltä. :D (Syntyi siis kuussataa grammaisena.)

  VastaaPoista
 12. siis noita luonnonkumitutteja on kyllä olemassa muitakin kuin natursutten. Villiankasta ostin jo kesällä oman muistaakseni 3 eurolla. Nyt saatiin natursuttenkin, mut ei meillä tajuta tuttien päälle mitään :)

  VastaaPoista
 13. Herregud! Kyllä nykylääketiede on ihmeellinen. :) Appiukkoni vastaa työkseen pikkukeskosista ja kyllä ne tarinat puolentoista vaaksan mittaisista vauvoista tuntuvat aina yhtä uskomattomilta. Huh!

  VastaaPoista
 14. http://www.villiankka.fi/epages/vilkas02.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20110406-11092-32989-1/Products/7028/SubProducts/7028-0001jep, eli tollanenkin vaihtoehto löytyy.

  VastaaPoista
 15. Aurinkoista Helmin päivää suloiselle tyttärellesi. :)-Sannas-

  VastaaPoista