Social Media Icons

perjantai 4. toukokuuta 2012

Pölyinen potta

20 kommenttia Share It:
Kuva lainattu täältä.


Ajattelin, etten koskaan päätyisi kirjoittamaan asiasta, mutta tämä on kai yksi niistä asioista, joka tekee blogistani vauvablogin lifestyleblogin sijaan. Pottapostaus. Jos olet herkkävatsainen tai kärsit aamupahoinvoinnista, kannattaa ehkä tämä postaus jättää lukematta.

Minun täytyy taas tunnustaa noviisiuteni tässä(kin) asiassa. Löysin kirpparilta puoli vuotta sitten isohkon näköisiä kestoharkkahousuja luullen niitä housuvaipoiksi. Ihmetellessäni imutäyttöaukon puuttumista korjasi ystäväni harhaluuloni. Seuraavassa hetkessä olin googlaamassa "lapsi kuivaksiopettelu ikä" ja "koska potalle". Mitään tiettyä maagista ikää en tietenkään löytänyt, mutta sitäkin enemmän potattamiskeskustelua. 

Meillä on potta, jonka saimme entiseltä naapuriltani vuosi sitten. Kovinkaan edistyksellisiä se ei meistä asian suhteen kuitenkaan tee. Olen istuttanut Helmin potalle ehkä viisi tai kuusi kertaa, enemmän tai vähemmän huonolla menestyksellä. Hän ei viihdy siinä. Ei hän pottaa pelkää, mutta lukuisista viihdytysyrityksistä, lukusessioista ja vessan lattialla lainehtivasta lelumerestä huolimatta hän karkaa iloisesti nauraen noin kolmentoista sekunnin kuluttua siihen istuttamisesta. 
Nyt olemme päässeet vaiheeseen, jolloin minulle alkaa oikeasti selvitä, milloin Helmi tekee tarpeitaan kestovaippaansa. Kun jalat alkavat jumpsuttaa, naama mutristuu ja kirjahyllyltä kuuluu pakerrusähinää, tiedän, että on tosi kyseessä. Kun kiireen vilkkaan raahaan hänet potalle, loppuu koko touhu. Kun laitan hänelle puhtaan vaipan päälle, saan kolmen minuutin kuluttua vaihtaa sen - loppuosa kun löytyy sieltä.
Kuivaksi opettelu ei tuota minulle päänvaivaa, enkä koe tarpeelliseksi kiirehtiä asian suhteen, mutta kestovaippaan liimautuneen shaiban kumoaminen vessanpönttöön saa omankin naamani mutrulle. 
Silti, potta kerää pölyä ja lojuu nurkissa. 

Minkä ikäisenä te olette alkaneet käyttämään lapsianne potalla? Mitkä ovat parhaat vinkkinne siinä onnistumiseen? Arvostaisin neuvoja kovasti!

PS. Ensimmäinen mieleeni juolahtanut parannuskeino oli tietenkin vaihtaa potta, kuinka ollakaan! Jos joskus pidin luomupurulelusta himoitsemista hieman överinä, on pottahimotus palauttanut suhteellisuuden tajuni. Sisustukseen sopiva ja jokaiseen ikävaiheeseen sopiva Dot Pot-potta muuntuu paitsi vessanpöntön supistajaksi myös liukuesteelliseksi korokkeeksi. Sellaisen himoitseminen on täysin oikeutettua, eikö?

20 kommenttia:

 1. Meillä aloitettiin pottailu 9kk iässä. Silloin sinne ei paljon mitään herunut, mutta nykyään tulee pottaan jo aika paljonkin kamaa. Meillä pissa tulee pottaan aina unien jälkeen ja vaipanvaihdon yhteydessä tuo lirauttaa aina heti, kun pippeli on ilmakosketuksessa. :) Kakka tulee aina ruokien jälkeen, joten heti kun ruuat on mahassa ja naama pyyhitty niin samantien potalle istumaan. :D Mitään kiirusta päiväkuivaksi ei ole, mutta kakkavaippojen vähentymisestä saa kai riemuta? :)

  VastaaPoista
 2. Meillä sisko oppi potalle aika äkkiä. Mulla on vahva veikkaus, että kirkkaanpunaisella ankkapotalla oli asian kanssa tekemistä :D Se oli vähän semmoinen kuin ne polkumopot, siis siinä oli oikein kahvat siinä ankan päässä ja sillain! En osaa selittää kunnolla, himputti. Sitten kun meille siunaantuu jälkikasvua miehen kanssa, aion kyllä satsata johonkin supermakeeseen pottaan jos siitä on edes pientä apua :D

  VastaaPoista
 3. Me istutettiin poika potalle ensimmäisen kerran juuri kun oli oppinut nousemaan itse istumaan. Joel pysyy VIELÄ toistaiseksi potalla ihan tyytyväisenä, kun saa leikkiä lelulla tai lukea kirjaa. Ja kun potalle mennään heti päiväunien jälkeen hieman unenpöpperöisenä, jaksetaan siinä istua vähän pidempään. Mutta itse ajattelen niin, että jos lapsi ei istu potalla, niin ei sitten, ei asialla ole niin kiire. Itse opin kuulemma potalle, kun mulle luvattiin pyörä jos alan käymään potalla! Menin sitten heti potalle bilteman kuvaston kanssa. :)

  VastaaPoista
 4. Heips! Olen jo jonkin aikaa blogiasi lueskellut, mutta nyt vasta edistyn kommentoimaan (näinkin tärkeää asiaa kuin pottailu :D). Esikoisen kohdalla aloitettiin pottaharjoitukset tämän ollessa n. 10kk:n ikäinen. Ja olimme mahdottoman ylpeitä ja tyytyväisiä kun pallero vaikutti olevan luonnonlahjakkuus. Mutta... Jossain vaiheessa poika päätti että potta onkin tyhmä paikka, ja kieltäytyi järjestelmällisesti tekemästä tarpeitaan siihen. Vasta lähempänä kahta vuotta vessatouhut alkoivat kiinnostaa uudestaan ja tyyppi siirtyi suoraan vessanpöntölle. Olimme siis jokseenkin (nyt jälkeenpäin ajateltuna) yli-innokkaita pottailun suhteen - ja monessa muussakin asiassa. Nyt kolmannen lapsen kanssa ei olla pidetty mitään kiirettä. Ja lapset (kuten aikuisetkin :P) ovat yksilöitä. Esikoinen oppi varhain puhumaan, ensimmäiset oikeat sanat 8-10kk:n iässä ja puolitoistavuotiaana pitkiä lauseita, mutta nämä kaksi muuta eivät ole pitäneet mitään kiirettä. Tyttö avasi sanaisen arkkunsa vasta yli kaksivuotiaana ja kuopuksenkin sanavarasto on vielä kovin rajallinen. Joten varsinaisia vinkkejä ei nyt herunut, mutta kärsivällisyyttä asian kuin asian suhteen. Takapakkeihinkin täytyy varautua :)

  VastaaPoista
 5. Ei ihan ajankohtasta vielä meillä tuo kuivaksi opettelu (tyttö vasta 7kk). Mutta kuitenki olen jo kuukauden verran istuttanut potalla aina ruuan jälkeen ja ennen nukkumaan menoa. Ja meillä on niin rauhallinen tyttö (vielä) että viihtyy potalla oikein hyvin vaikka vartinkin jos vain antaa istua ja lelu pysyy kädessä :D Ja melkeinpä joka kerta sinne pienet pissat lirahtaa ja aina hurrataan innoissaan. Muutamat kakatkin on nyt kuukauden aikana tullut pottaan, mutta nekin vain mummolan pottaan joka on oikein vanhanaikainen (lieneekö potassa vika, meidän potassa ei varmaan saa niin hyvää asentoa että kakata pystyisi) :D Mutta tästä on kai hyvä jatkaa, toivon vain että meidän tyttö ei sitten unohda jossain välissä tuota taitoa ja ei sitten suostukkaan enää potalle.

  VastaaPoista
 6. Meillä aloitettiin kunnolla pottailemaan 2,5 vuotiaana, silloin oli jo oikeasti järkeä koko touhussa kun lapsi tunnisti itse hädän.

  VastaaPoista
 7. Istutin meidän tytön ekoja kertoja potalle kun osasi kannatella päätään. (Pidin vaan itse siinä vaikkei osannutkaan istua :D) 5kk iässä tuli kaikki kakat pottaan. Nyt tyttömme on 8kk ja hänellä kerkeää välillä (varsinkin kun masu on löysällä) tulla kakat vaippaan, mutta hänestä näkee aika hyvin koska on tulossa, ainoa ongelma on se että pissan tuloa ei näekkään.. Eli se ongelmoittaa vaipattomaksi alkamista. Muutoin se olisi meille jo ajankohtaista.. En osaa oikein antaa vinkkejä, koska pottaharjoittelu taitaa olla aika erilaista sellaisella joka siinä oikeasti jo istuukin. :D Mutta itse tein niin että käytin potalla joka kerta kun vaihdoin vaipan ja sitten kehuin mahdottomasti kun sinne jotain tuli.

  VastaaPoista
 8. meillä on pottailtu siitä 7-8kk iästä, mutta takapakkeja tulee vähän väliä. Esim. nyt potta tuntuu olevan ei niin kiva juttu, joten sitten potatellaan vähemmän. Vaipan vaihdon yhteydessä sitä kuitenkin aina testataan, pysyi lapsi siellä tai ei. Välillä ne pissat ja kakat tulee sinne hyvinkin, ja lapsi itse osoittaa kiinnostusta mennä potalle. Mutta joinain päivinä koko potta on kammotus, ja sitten pottaillaan vähemmän.Itse myös haluaisin saada juuri edes ne kakat sinne pottaan. Mutta ei auta väkisinkään istuttaa, sillä se vaan huonontaa koko asiaa lapsen näkökulmasta. Mutta voi että miten minäkin juhlin niinä päivinä, kun ne kakat oikeasti osuvat sinne pottaan. Ja juhlan saa myös lapsi ;)

  VastaaPoista
 9. Meillä on molemmat lapset alkaneet istua potalla siinä vaiheessa, kun ovat tarpeeksi hyvin istualtaan siinä pysyneet eli n.8kk iässä. Esikoinen oppi päiväkuivaksi n.1v.10kk iässä. Nyt kuopus kohta 11kk tekee jo aika paljon pissoja pottaan, kakat silloin tällöin. Toi on ollut hyvä ikä, kun lapsi ei vielä ole osannut lähteä siitä karkuun. Mitä myöhemmin aloittaa, sitä vaikeampaa se tuntuu olevan (olen ammatiltani tarhantäti, joten kokemusta löytyy), koska silloin muu maailma on jo paljon kiinnostavampi kun potalla istuminen. Eli mitä aiemmin sen parempi. Mutta jos lapsi tosissaan on pottakammoinen, en kuitenkaan lasta potalle pakottaisi.. voi tehdä asioista vaan vaikeampia. Yleensä esim.päiväkodissa pottailu alkaakin yhtäkkiä sujumaan tosi hyvin, vaikka kotona ei lapsi potalla viihtyiskään, pk:ssa kun kaverit istuu potalla seurana. Usein sitten se pottailu alkaa sujumaan myös siellä kotosalla. Kyllä ne kaikki jossain vaiheessa kuivaksi oppii, toiset ennemmin ja toiset myöhemmin. :)

  VastaaPoista
 10. Minulla ei ole kokemusta omista lapsista, mutta päiväkodissa työskentelevänä pottailu on tullut aika tutuksi. Yks ehdottoman tärkeä asia on kyllä tuo kehuminen. Voi sitä pissa- ja kakkatanssien määrää mitä pidetään aina kun pottaan tulee tavaraa sellaisilta, jotka pottailua vasta opettelevat.Toinen hyvä, joskin hankala toteuttaa yhden lapsen kanssa, on isompiin lapsiin vertaaminen. "Sitten kun opit tekemään kakat ja pissat pottaan, voidaan jättää vaippa pois ja voit alkaa käydä isojen lasten pytyllä." Ja sitten tietysti se, että potalla käydään usein. Mitä useammin siinä ollaan, sen useammin vaippa pysyy kuivana. Vanhemmilla lapsilla käytettävät tarrasysteemit ovat mainioita (saat tarran kun kakkaat pottaan jne), mutta ne keinot ovat ehkä enemmän käytössä sitten kun on jo taito tunnistaa hätä, mutta kakkaa ei vain tehdä pottaan.Helmi on kuitenkin vielä tosi pikkuinen, ei siis ole suurempaa kiirettä minusta asian kanssa. Päiväkodissa kuivaksi aletaan enemmän ja vähemmän harjoitella kahden vuoden paikkeilla, ennen sitä ei asian kanssa kiirettä pidetä, vaikka potalle kyllä istutetaan jo vuosikkaatkin :)Tsemppiä siis pottailuun!PS Ei se varmaan ole potasta kiinni. Hyvin toimii meillä ainakin töissä Halpa-Hallin potat :D

  VastaaPoista
 11. Ollaan harjoiteltu potalla istumista tuon reilu 10kk pojan kanssa ehkä kuukauden verran. Heti kun poitsu herää päiväunilta kiikutan potalle istumaan ja laitan vesihanan hiljalleen valumaan, silloin saattaa pissi tulla pottaan. Ei kai siinä auta kun vaan sillon tällön yrittää.. Ja eikä tuokaan tyyppi siinä potalla malttaisi istua :D

  VastaaPoista
 12. Mun äidillä on kiirempi istuttaa tyttöä potalle kuin meillä. Ensialkuun kokeillessa n. 8kk iässä tuli vain parku, kun tyttö pelkäsi koko laitetta niin. Nyt ei enää tule parkua, mutta potalle olemme yrittäneet noin kerta viikkoon. Vielä ei ole saalista saatu. Ehkä pitäisi useamminkin potattaa, mutta kun ei ole jaksanut/ viitsinyt ja mihin tässä olisi edes kiirekään? Ehkä sitten, kun vihdoin ollaan terveitä.Me arvottiin Prismassa pottaostoksilla Baby Björnin selkänojallisen ja peruspotan välillä. Selkänojallinen hävisi, eikä pienimpänä syynä ollut melkein neljänkympin hinta. Ostettiin sitten ihan peruspotta. Tuon Dot-Potin kotiutin Pepino.fi:n alennusmyynnistä. Itse pottaistuin on aika hankalan mallinen, ainakin näin pienelle, mutta ehkä toimii isommalla lapsella.

  VastaaPoista
 13. Meillä aloitettiin potalla istuskelun harjoittelu varmaan joskus 8-9 kuukauden iässä. Ilsa on nyt 11kk. Kovinkaan menestyksekästä harjoittelu ei ole ollut, mutta se on kyllä aika puhtaasti minun vikani. Tiedän ihan hyvin ajat, jolloin olisi tosi kyseessä, mutta olen silti liian hidas tai laiska. Riippuu siitä, olenko saanut juuri käteeni kahvikupin vai ei. Jos päiväunien jälkeen vaippa tuntuu kuivahkolta, on parhaat onnistumismahdollisuudet. Yksi olennainen seikka meillä on se, että potta on olkkarin pöydällä. Kuulostaa juuri niin hehkeältä, mitä se onkin! :D Jos laittaisin sen lattialle, Ilsa ampaisisi siitä ylös sen 13 sekunnin kuluttua. Lisäksi mulla ei selkä kestä kumartelua. Siispä potta nostetaan olkkarin pöydälle ja minä viihdytän nojatuolissa istuen erinäisillä kirjoilla ja leluilla. Joskus Ilsa viihtyy kauankin naureskelemassa korvaan kiipeävää pehmolelua. En ole ottanut asiasta painetta, mutta ei meillä kyllä kehuissa ja tuuletuksissa säästellä, jos sinne pottaan jotain ilmestyy. :D Siitä olen pitänyt kiinni, että yhtään ei tässä vaiheessa tarvitse vastenthtoisesti potalla istua, ettei vaan tule mitään kammoa.

  VastaaPoista
 14. Minä en näköjään saa sanottua mitään lyhyesti, koska palaan vielä jatkamaankin. Piti siis lisätä, että meillä on vaan sellainen halpa peruspotta, mutta haluaisin istuinmukavuuden vuoksi selkänojallisen. Ei vaan todellakaan houkuta monen kympin hinta, joten sellainen saa jäädä kaupan hyllylle. Vitosenkin potta kerää tavarat kyllä. Se, mitä olin tulossa jatkamaan, oli pieni taivastelu siitä, että tämä potta-asia tuntuu herättävän joissain äideissä (yllätys...) hirveän aggressiivisia tunteita. Olen nimittäin googletellut ihan samoja asioita ja törmännyt keskusteluihin, joissa tärkeintä oli tuomita kaikkien muiden teot. Eritoten varhainen potalla istumisen harjoittelu tuntuu raivostuttavan joitain ihmisiä tosi paljon. En oikein ymmärrä, että miksi. Eihän siitä mitään haittaa ainakaan ole, jos potalla istumiseen aletaan opettaa positiivisia assosisaatioita jo varhain. Tuskin kukaan mitkään raivokkaat tulostavoitteet mielessään mitään vuosikasta potalla istuttaa.

  VastaaPoista
 15. Ylipäätään toisten ihmisten valinnat vanhemmuuden ja lastenkasvatuksen suhteen tuntuu puhuttavan ja niihin tartutaan todellakin äärimmäisen aggresiivisestikin, niinkuin sanoitkin. Itse odotin tähän postaukseen saapuvaksi läjäpäin "väärin, väärin"-kommentteja rakentavien neuvojen sijaan, mutta yllätyin positiivisesti. :)Olen itse kai liian itsekeskeinen kyylätäkseni muiden touhuja. Mulle on se ja sama, mihin aikaan naapurini herää tai mihin aikaan he liikkuvat ulkona. Se, ettei joku imetä ollenkaan, tai että joku imettää kahdeksanvuotiasta ei herätä minussa minkäänlaista arvostelun halua. Yllä kommentoinut lukija ja ihana blogisisar Elli76 kerran sanoi, että "yksi sormiruokailee, yksi syöttää pelkkää luomuruokaa, yksi kirppistelee, yksi ostaa vain merkkivaatteita uutena - kaikki yhtä isoja ja tärkeitä valintoja, eikä niihin auta muiden puuttua". En voisi muotoilla asiaa itse paremmin.

  VastaaPoista
 16. Ihan huippu tuo Elli76:sen toteamus! Se on niin totta. Itse yritin viikon vanhan pikkuvauvan imetyksen kanssa tapellessa ettiä netistä apua, mutta ihan liian usein törmäsin "jos et voi ruokkia vauvaasi, et ansaitse vauvaa"-kommentteihin ja monen monet itkut tuli itkettyä. Onhan niitä toki palstoja joilta sai asianmukaista apua, mutta myös niitä missä vaan haukuttiin. No imetys epäonnistui ja pojasta tuli korvikevauva 3 viikon iässä ja minä olin jo niin fiksu, etten mennyt lukemaan keskusteluja siitä, miten lapselleni kasvaa kolmas käsi, kun se ei saa rintamaitoa :)Ja mitä tulee pottailuun, kiitos kun muistutit asiasta :) Aion hankkia potan pojalle ihmeteltäväksi heti kun oppii istumaan.

  VastaaPoista
 17. Olen istuttanut tytön kerran potalle (tyttö n. 7,5kk ja potta selkänojallinen baby björn). Tyttö vihasi sitä ja halusi saman tien pois. Koska puoliksi upposi sinne raukka :D Potta oli aivan liian iso, ei hän pystynyt istumaan siinä mitenkään. Joko pitää löytää jostain sopivampi potta laiheliinille tai unohtaa koko juttu vielä piiitkäksi aikaa. Nyt ainakin harmittaa että menin tuhlaamaan tohon pottaan!

  VastaaPoista
 18. Meillä on harjoitettu vessahätäviestintää parikuisesta (lapsi nyt 8kk), aluksi vain kakkoja nappailtiin mutta sitten kokeiltiin tunnistettaisiinko pissahädätkin ja kyllähän se yllättäen lähti sujumaan, oltiin ihan yllättyneitä miten helppoa asia olikin! Aluksi tosin otettiin kauheasti paineita, harmitti aina kun vaippa ehti kastua, nyt ei ajatella asiaa. Vaippapyykkiä joktap on paljon vähemmän, usein max. parilla kolmella vaipalla selviää, mutta tällä hetkellä esim. liikkeellelähtö on aiheuttanut takapakkia ja esim. sormiruokaillessaan ei ilmoittele hädästä ja tunnin ruokailusession jälkeen vaippa usein onkin märkä.Kun lapsi oli puolivuotias löysin huutiksesta edullisesti BB:n selkänojallisen potan. Tarkoitus ei ollut siinä vielä istuttaa kun ei lapsi vielä osannut istua ja potta tuntui vähän isolta, mutta yritettiin alkaa lavuaarin sijaan välillä pitää lasta potan päällä tuettuna. Asento oli itselle niin huono että lähinnä potasta on ollut iloa vain irrotettavan kuppiosan ansiosta, siitä on ollut paljon helpompi huuhtaista pökäleet pönttöön kuin ruveta lavuaarista paperilla siirtämään kakkaa ;D Alettiin myös pitää lasta pöntöllä, mutta usein ei tapahtunut mitään ja heti kun siirsi lavuaarille niin tuli. Nyt kuitenkin pöntöllä tehdään tarpeita siinä missä lavuaarilla, joten kai siinä vain aikaa ja kärsivällisyyttä tarvitaan. Nyt lapsi on noussut jo itse istumaan ja olen miettinyt, että voisi vähitellen alkaa totutella potalla istumiseen. Kakkaamisen suhteen olen kuitenkin miettinyt että kuinka helppoa kiinteän kakan vääntäminen on siinä asennossa, vaikka toisaalta jos vauvat vaippaankin vääntää niin kai sekin onnistuu ihan vaikka lattialla istuallaan. Me kun ollaan kakatettu sellaisessa "linkkari"-asennossa eli reidet masua vasten, jotenkin voisi ajatella että siinä on hyvä ponnistaa. Siksi vähän jännittää, että oppiiko tuo nyt sitten ihan helpolla kakkaamaan muunlaisessa istuma-asennossa vai pitääkö aina saada itsensä linkkiin. Alkaa tuo 9 kiloakin olla jo semmonen möhkäle ettei jaksais ikuisuuksia kannatella ;)Noin yleisesti olisin sitä mieltä, että tilanteen pitää olla miellyttävä, joten jos potalla istuminen on pelkkää taistelua niin mieluummin odottaa. Kai siinäkin on jotain herkkyyskausia. Jotkut muutokset voivat aiheuttaa takapakkia. Ystävän 3,5v haluaa tuhertaa kakan rauhassa vaippaan. Pottailu oli lähtenyt jo hyvin käyntiin mutta kun 1,5v hänestä tuli isosisko niin homma meni ihan mönkään eikä oikein vieläkään suju ja ystävän mukaan siinä ei ainakaan auta se, että mummolassa tätä paheksutaan ja lapsi pakotetaan potalle... Ei kai se nyt sen jälkeen huvita sitäkään vähää :/Meillä muuten takuuvarmat pissit saa unien jälkeen ja kovan riehumisen jälkeen, joskus ollaan kolme tuntia pidätettyä pissaa heruteltu akrobatian avulla ja sitten pissi tulee heti kun viedään vessaan ;D Joten jos itsellä on aavistus millaisina hetkinä se hätä iskee, niin silloin viedä. Mekin alettiin pöntöllä saada niitä onnistumisia kun tiesi että lapsi ei vaan kykene pidättämään.

  VastaaPoista
 19. Täällä lähes kaikilla kommentoijilla on sujunut pottailun aloittelu vähän (paljon) paremmin kuin meillä. Aloin istuttaa lasta potalle 6 kuukauden iässä. Ikävä kyllä potta sai kaikista yrityksistä huolimatta jäätävää kiukkua ja huutoa aikaiseksi. Lopulta kauhun sekaista istumista kunnes päätettiin lopettaa. Pottailuun yritettiin houkutella pitkään sen jälkeen ilman tulosta. Potta sai pölyttyä vessassa osana "sisustusta" lähes 2 vuoden ikään asti kaikesta yrittämisestä huolimatta. Sitten tapahtui käänne: Lapsi alkoi innostua pottailemaan ja harjoittelemaan oloa ilman vaippaa. Tämä vaatikin sitten lukuisia vahinkoja lattialle ja yhden pilalle pissatun nukkamaton, mutta nyt ollaan lähellä tavoitetta. Lapsi 2v tunnistaa pissahädän ja hakeutuu itse potalle. Vielä joskus mielenkiintoisten leikkien kesken pissa tulee vaippaan, mutta muuten pottaan. Kakka ehtii lähes poikkeuksetta vaippaan, sillä silloin lapsi ei halua pottaa lähelleen. Kyllä meillä vielä vaipoista päästään vaikka aikaahan tuo on ottanut.1v ei vielä järin rakasta pottailua, mutta heti kun kiinnostuu tuosta sisustus elementistä alamme istua enemmän hetkiä siinä. Kauhua ekat kerrat herätti tällä nuoremmallakinTerveisin: Äiti ja pienet 2v4kk ja 1v

  VastaaPoista
 20. Meillä veljenpoika tuli 8pv 1½ vuotta ja vielä on vaipat ihan täysin käytössä . Tosin pikkumies aina välillä menee WC:hen ihmettelemään potan luo ja toistelee sanoja "potta, pissi, shhhhh" Mutta yhdessä käydään kuitenkin kaikki pehmolelut käyttämässä potalla pissillä ( Kyllä ne traktorit ja autotkin käy välillä siellä ) mutta teillä varmaa ehkä toimisi jos käytettäisiin nuket tai pehmolelut pissillä ? Mut eihän sillä vielä ole periaattessa mikään kiire , mutta kukin miten tahtoo ! :)

  VastaaPoista