Social Media Icons

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Pieninkin pizzeriassa

14 kommenttia , , , , , , Share It:


Minun täytyy tehdä tunnustus. En ole heittänyt Happy Mealia blenderiin ja antanut lapselleni, mutta olen vienyt hänet paikalliseen pizzeriaan. Uskottelen itselleni, että kebabmässäily ei tunnu allekirjoittaneen vyötäröllä ja että suosimalla paikallisia palveluita pidän niitä yllä (samasta syystä olemme myös tilanneet pizzaa kotiin 200 metrin päästä). Nyt, keittiön ollessa käyttökiellossa olemme syöneet lähinnä kaupan valmisruokia ja herkutelleet toisinaan lounaspöydissä, luonnollisestikin jättäen tiskit ja sotkun muiden hoidettavaksi. 

Kympin hinta aterialla ei tunnu maailmaa kaatavalta kun syöjiä on kolme. Nappasimme toki mukaan kotoa purkkiruoan, mutta lähipizzerian melko monipuolinen ja kattava salaattipöytä tarjosi mainiota sormiruokaa yksitoista kuukautta vanhalle Helmillekin. Hänen lautasensa koostui jäävuorisalaatista, tomaatista, kurkusta, paprikasta, porkkanaraasteesta, ananaksesta, kinkusta, kaaliraasteesta, kananmunasta, maissista, herneistä... Koko lautanen tyhjeni ja lusikkalakkoileva sormiruokailijakin sai mahansa täyteen. Ja todella, mikä parasta, sotkun lattialta ja pöydiltä siivosi joku muu.
Mekin pääsimme ulos syömään, reteästi lähiöpizzeriaan, eikä kenenkään tarvinnut viihdyttää paikallaan pysymätöntä taaperoa oman ruoka-annoksensa jäähtymisen kustannuksella.

Osaisittekohan te vinkata hyviä ja edullisia ravintoloita, joihin voi oikeasti tulla myös lapsen kanssa? Missä on paras ja hintalaatusuhteisin (=puolet ruoasta on aina lattialla) salaattipöytä lounasaikaan? Missä mahtuu liikkumaan vaunujen kanssa ja missä on lastenhoitohuone? Paljastakaa suosikkipaikkanne, pyydän!

14 kommenttia:

 1. jos pepiltä kysyy ni se menis aina mäkkiin:D me ollaan käyty aika paljon chicosissa(mun ex työpaikka ni tiedän mitä lapsi saa suuhunsa..myös rosso on lapsen kanssa kiva..rossossa on varmaan eniten annoksia lastenlistalla ja se salaattipöytä kuuluu aina hintaan..ollaan käyty pepin kera myös meijän suosikki pizzapaikassa eli weeruskassa..sielä tosin on hieman nihkeetä vaunujen kanssa et ne o pakko jättää eteiseen..myös memphis on testattu ja ja...yx ärsytys paikka on picnic..juu ei o ravintola mut tykkään ite niitten uuniperuna annoksesta ja todettiin kaverin kanssa et suurinosa picniceistä on ihan liian ahtaita rattaiden kera..

  VastaaPoista
 2. Ooh, Chicos on yksi mun suosikeistani! Tai oikeastaan yksi meidän molempien suosikeista. Jos siellä löytyy hyvät lastenruoat niin pitääkin suunnata sinne. Myös etnisempi ruoka menee meille, mutta ei varmaan lapsen kanssa. :DRosso voisikin olla kova juttu, en sitä tajunnutkaan. Kiitti vinkeistä!

  VastaaPoista
 3. Olenkohan mä poikkeusyksilö tai muuten vaan vikapää, kun siivoan aina pöydältä ja lattialta nuo ns. ylimääräiset sotkut :O Mua vaan hävettäs jättää niitä siihen!

  VastaaPoista
 4. Ainakin yksi poikkeusyksilö lisää ilmottautuu!! En minäkään kehtaa jättää lapsen ylimääräisiä sotkuja pöydälle ja lattialle. Aina siivoan itse pois, oltiin sitten missä tahansa. Paitsi pojan isomummolassa en muuten siivoa... mutta siellä isomummo vetää herneet nenukkiin jos joku muu uskaltaa tehdä jotain ruuanlaittoon/siivoukseen vähänkään liittyvää. Kuulemma vieraat ei sellaisia tee... :D

  VastaaPoista
 5. http://irc-galleria.net/user/kakkavaippa/picture/127913050 eikö toi oon sun kuva?!

  VastaaPoista
 6. http://irc-galleria.net/user/kakkavaippa/picture/127913050 !!

  VastaaPoista
 7. uskomatonta, joku on tosiaan pölliny sun kuvia tonne.

  VastaaPoista
 8. Mun ravintolatärpit löytyy luonnollisesti täältä Tampereelta, mutta noin yleisestikin voisin suositella erilaisia buffet-paikkoja - monesti pienestä lapsesta ei tarvitse maksaa edes ekstraa ;) Helmikin varmaan syö jo aika pitkälti samaa ruokaa kuin te, joten kannustan kokeilemaan myös niitä etnisiä paikkoja! Meidän poju on tykännyt vähän yllättäenkin mausteisesta ja tulisestakin ruoasta, kiinalaisen riisi ja nuudelit oli aikoinaan hauskaa sormiruokaa (paitsi siivotessa..) ja nykyisin maistuu esim thaimaalainen varsin hyvin. Thai-buffet on myös mun suosikkeja, sellaisessa on usein paljon eri vaihtoehtoja! Poika on tutustunut myös pizzaan (nam), sushiin (epäilyttävää) ja vegaaniravintolan pöperöihin (erittäin nam). Me käydään aika usein ulkona syömässä, vauva-aikana käytiin vielä enemmän. Oon todennut, että melkein-2-vuotiaallekin oman lastenannoksen ottaminen on usein rahan haaskausta, koska sitä kaikkea ei tule kuitenkaan syötyä. Kätevintä onkin just buffetpaikat tai sitten lounastus kaverin kanssa, jolloin lapset voi vaikka jakaa yhden annoksen. Meilläpäin on myös sellaisia kotiruoka-henkisiä paikkoja, joissa taaperolle voi ottaa vaikka lautasellisen siskonmakkarakeittoa ihan ilmaiseksi. Aika kiva! Mä vähän luulen että moni vanhempi (myös minä!) vähän aliarvioi lapsen makuaistia, ja sitten valitaan ne nakit tai lihapullat lastenlistalta, vaikka pieni voisi syödä sitä ihan "oikeaakin" ruokaa. Yleensä pyydettäessä lounaslistan annoksista voi saada puolikkaankin, niinpä esim joku pasta tai risotto on ihan hyvää lastenruokaakin. Kyllä mulla edelleen välillä on pojalle mukana omat eväät, ainakin jos edellispäivältä on jäänyt tähteitä vain yhdelle ;)PS. Mäkin kyllä siivoan pahimmat sotkut lattialta ja pöydältä lapsen jäljiltä, että oltais tervetulleita toistekin :D

  VastaaPoista
 9. Mä olisin just tullu kommentoimaan samaa! Löysin sieltä kuvia munkin blogista, mutta onneksi ei felician kuvia kuitenkaan.

  VastaaPoista
 10. Pakko muuten tähdentää, että minäkään en kehtaisi jättää hirveää törkyä taakseni ja tuossa vakkaripizzeriassakin asioidessani ko. kerralla pyysin lainaan rikkalapiota ja harjaa, jotta olisin voinut sotkun siivota, mutta tutuksi käynyt omistaja puisteli naureskellen päätään ja kielsi siivoamasta - pöydän olin ehtinyt jo pyyhkiä. Sotkulla tarkoitin lähinnä tiskiä, sillä keittiöremontin ajan olemme joutuneet pestä tiskit vessan lavuaarissa, nams!

  VastaaPoista
 11. Ooh, en olekaan koskaan ajatellut, että lounasruoka(buffet)ravintolassa noin pieni saattaisi saada ihan ilmaiseksi pienen annoksensa, kiitti vinkistä! Me syödään kohtuullisen harvoin ulkona, koska tykätään molemmat laittaa ruokaa, mutta varsinkin äitini kanssa liikenteessä ollessani piipahdamme usein salaatille tai lounaskeitolle. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 12. http://irc-galleria.net/user/kakkavaippa/picture/127913050 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mitä helvettiä?!?!?!?!?! Oletko se sä, etkä olekin? APUA!

  VastaaPoista
 13. Golden rax ? onkohan tuo nyt oikein tuo nimi :) sieltä löytyy salaatti puolelta ainakin just kaikkea! Leipää, maissia, ananasta, munia, tonnikalaa, raejuustoa, kurkkua, paprikaa,tomaattia.. noh kaikkea

  VastaaPoista
 14. Yksi ravintolatyöntekijä ja sitä myöten itsekin kai sitten poikkeusyksilö ilmoittautuu myös! Kyllähän se kuuluu tarjoilijan tms. työnkuvaan jos on jotain siistittävää, eikä asiakkaita tietenkään pakoteta siivoamaan, mutta olisi meillä tarjoilijoilla aika paljon muutakin työtä, joten jos yhtään jaksaa arvostaa näitä alimpia ammattikuntia niin olisihan se todella kohteliasta ja tippiäkin parempi kiitos jos asiakas siistii suurimmat sotkunsa lähtiessään :)

  VastaaPoista