Social Media Icons

perjantai 25. toukokuuta 2012

Maailman paras välipala

10 kommenttia , , , , , , Share It:
Kuva lainattu, Pirkka.fi

Sanotaan, että ihmiset voi jakaa kahteen osaan; toiset eivät kestä sitä etteivät saa unta, toiset taasen eivät kestä ruokailuvälien pidentymistä. Minä kuulun ehdottomasti jälkimmäiseen ryhmään. Olen luovinut läpi vauvavuotemme vähin unin ja noussut aamulla zombien näköisenä, mutta miltei täysissä ruumiin ja sielun voimissa ylös. Mutta jos edellisestä ruokailusta tulee kuluneeksi yli kuusi tuntia... Silloin minä nyyhkin säälittävästi kaupan sukkaosastolla ja olen valmis tappamaan sämpylästä. Minusta tulee äärimmäisen huonovointinen ja ärtyisä. Tunnun olevan erityisen herkkä verensokerin heittelylle.

Siksi minulla on kassissani mukana aina jotain pientä. Siltä varalta, että bussi myöhästyy tai että jään suustani kiinni johonkin. Välipalojen parhaimmistoa on Pirkan Smoothie, jota saa pienimmistäkin K-kaupoista ja lukuisilta huoltoasemilta. Se oli luottotuotteeni myös alkuraskauden aamupahoinvointihetkinä. Siinä ei ole säilöntäaineita eikä lisättyä sokeria. Se on hyvän makuinen, kompaktin kokoinen (2,5dl), säilyy huoneenlämmössä eikä 1,39 euron suositushinta koske köyhääkään. Ehdottomasti parasta siinä on, että sen voi palauttaa ja että siitä saa pantin. Inhoan roskiksen syömää, turhaa muovijätettä jota kertyy valveutuneisuudesta huolimatta yllättävän paljon, joten tämä on aika piristävää.
Omani nautin usein matkalla esimerkiksi bussipysäkille, huoneenlämpöisenä, mutta hemmotteluhetkiä varten laitan sen pakastimeen viilentymään ja tuunaan sen jäämurskalla - suosittelen!

Olenpa nähnyt näitä lastenkin käsissä välipala-aikaan, eikä se yhtään pöllömpi ratkaisu olekaan. Viimeksi eilen blogisisar-Kottaraisen reilu puolitoistavuotias tytär siemaili tällaista tärkeänä välipalana pillillä.

Kannatko sinä pientä purtavaa mukanasi, itsellesi ja/tai lapsellesi? Mikä on luottotuotteesi?

10 kommenttia:

 1. Maissinaksut, banaani, rusinat... Siinä hyviä välipaloja, jotka säilyvät muussakin kuin jääkaappilämpötilassa. Ja on meillä lisäksi ollut hedelmäpilttejäkin isommille lapsillekin. Tätä suosittelemaasi herkkua en olekaan maistanut. Täytyypä tutustua. :)Kuulun muuten itse samaan kategoriaan. Siis että jos nälkä iskee ja ruokailuvälit pitenee, en ole hyvää seuraa vaan kärtsy. Ja näin on ollut aina ja tulee varmaan olemaankin. ;)

  VastaaPoista
 2. Mä vedin noita ihan hulluna raskausaikana :D

  VastaaPoista
 3. Niin ja, mun mies kuuluu molempiin kategorioihin. Ihan hillittömän kiukkunen jos on väsynyt ja/ tai nälkäinen :D

  VastaaPoista
 4. Mun miehellä on vakiosanonta: syö itsesi kivaksi. Koskee sekä tytärtä että äitiä. :-D

  VastaaPoista
 5. Maailman paras indeed! Kun muilla on töissä kahvitauko, mulla on aina smoothietauko :D Ja juurikin tuo linkkaamasi guava-banaani-mango on parasta!

  VastaaPoista
 6. Siis mitä, saako noista pantin!!?? Mä oon aina heittänyt ne roskiin, vaikka oon ihan himo kierrättämään. Paljonko noista saa?

  VastaaPoista
 7. Mun luottotuote on riisikakut! Voi luoja, eihän ne maistu millekään, mutta ovat käteviä siitä syystä, että sekä minä, että lapsi pidetään niistä. Enpähän tiedä että nostavatko verensokeria, mutta niitä tulee järsittyä jos hätä iskee. :D Mä olen siis enemmän sekäettä-tyyppiä, eli jos olen väsynyt, oon kiukkuinen ja jos oon nälkäinen, olen edelleen kiukkuinen. Trust me, mua ei halua tavata kukaan, jos olen sekä väsynyt että nälkäinen :D

  VastaaPoista
 8. Minäkään en tiennyt, että noista saa pantin. Pidän noista itsekkin ja jokunen on töissä kahvitauolla tullut syötyä. Meillä hätävara välipaloina on Hipp:in eco squeeze hedelmäsoseet, rusinat, riisikakut ja "pillimaidot". Näitä on aina hoitolaukussa eikä syömiseen tarvita mitään välineitä, joten niitä voi syödä missä tahansa.itselleni en mitään tuollaista arsenaalia mukanani kanna, mutta töissä minulla on välipalaksi hedelmiä, jugurttia, porkkanoita ja smoothieita ja kaapissa aina näkkäriä.

  VastaaPoista
 9. Saa, saa! Tosin se on vaan periaattellinen kymmenen senttiä, mutta musta on hienoa, että sen voi kierrättää normaalilla kauppareissulla ja että siitä tosiaan saa nimellisen korvauksen. :)

  VastaaPoista
 10. Itse pidän niistä Pirkan jugurttijuomista, mutta ne ei säilykään kovin kauaa laukussa, täytyykin seuraavalla kauppareissulla muistaa tää juoma! :) onko makeankin makuista?Rusinoista.. mua suuhygienisti varotteli, että niissä on sitten PALJON sokeria. Ja todella ovat monen äidin suosikkeja laukussa, mutta jo tosi pienillä lapsilla on ollut monta reikää =/ (eipä ne rusinat ehkä yksissään aiheuta, mutta..)Itsellä kulkee laukussa melkeinpä aina maapähkinöitä pakastepussissa, omena ja joskus harvoin välipalakeksejä. Tietysti nämä ei välttämättä ole pienten lasten herkkua, mutta näin raskaana ollessa hyviä! Oon aika tarkka penneistä ja mun pihiin luonteeseen nuo välipalakeksien hinnat tuntuvat kamalilta...

  VastaaPoista