Social Media Icons

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Ei sankariainesta

7 kommenttia , , , , , Share It:

Kodissamme vallitsevan sekasorron keskelle saatiin eilen vieraita. Kaksi hyvää ystävää. Puhe pulppusi, aika kului, herkkukulhot tyhjenivät. Ystäväni astui ovesta sisään hymyillen, muffinssitarjotinta pidellen. Kun hän laittoi sydäkoristein ja suklaakreemillä kuorrutetut pätkismuffinssit esille, tajusin taas, kuinka kadehdin tuollaisia ihmisiä. Ihmisiä, jotka leipaisevat juustokakun mökille viemisiksi ja tekevät parit muffarit käden käänteessä.

Minä kaivoin tyhjistä ja puoliksi asennetuista keittiönkaapeista eri parisia laseja ja vakuutin pohtineeni hetken ajan jäätelövalintaani. Niinkuin se tekisi minusta paremman emännän. Meillä ei ole koskaan kotona vierasvarapullia pakkasessa. Minä syön ne. Yksin.
Jemmasin nopeasti pyykinkuivaustelineen makuuhuoneeseen ja nakitin avopuolisoni hätäimuroimaan kolme minuuttia ennen vieraiden arvioitua saapumisaikaa. Keräsin lattialla lojuneet lelut ja piilotin kestovaippaämpärin suihkuverhon taakse.
Jos kyseessä olisi ollut joku toinen, olisin tuntenut itseni huonoksi naiseksi, hoitovapaalla olevaksi äidiksi. Mutta onneksi ystäväni tuntevat minut tällaisena kuin olen, eivätkä ole huomaavinaankaan pölyistä televisiota tai pyykkikoria jonka kansi ei olosuhteiden pakosta pysy enää kiinni. Huomaan taas kuinka elämäni on muuttunut. Kiireisemmäksi, jollain tapaa.
Haluaisin olla parempi ja tehokkaampi. Haluaisin että kotini kiiltäisi ja että kaikki olisi aina järjestyksessä. Koska kotona kuluva aika ei suinkaan ole television tai tietokoneen tähdittämä, en tiedä, mihin se oikein kuluu, hukkaantuu. Päiväuniaika lyhentyy hetki hetkeltä ja sen uhraaminen silittämiselle tai ikkunanpesulle joka päivä tuntuu ihmisoikeusrikkomukselta. Jotain tehtävä. Ehkä ensin muffinsseja. Sitten pyykkejä.

7 kommenttia:

 1. Juurikin näin! Ymmärrän täysin. Itse kolmen lapsen äitinä ja entisenä perfektionistina niin monista asioista olen joutunut tinkimään. Aika ei vain yksinkertaisesti riitä kaiken viilaamiseen. Mutta onneksi kaapinovet saa kiinni ja vaatteet käy päälle silittämättäkin. On ne kuitenkin kaapissa viikattuna. Meilläkin harrastetaan pikasiivouksia silmänlumemeiningillä vieraiden ilmoitellessa tulostaan. Ja onneksi on vieras-/työhuone. Sinne sullotaan ylimääräinen irtaallaan oleva tavara, jota ei ehditä siivota ja ovi perässä kiinni. ;) Paitsi jos tulee yövieraita...Tärkeintä on keskittyä olennaiseen. Näin olen sen itselleni järkeillyt. Välillä ehtii enemmän ja välillä vähemmän ylimääräistä, kuten leipomista. Pääasia, että lapsi/lapset voi hyvin. Ja itsekin siinä sivussa. Niin ja päikkäreitä käytän harvoin minäkään mihinkään hyödylliseen nykyään, omaa aikaa otan silloin ja relaan. Hyvällä omatunnolla. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä äiti ja nainen ei ole sama asia kuin siisti koti. Pistä se äijäs tekemään enemmän kotitöitä. Sitä varten ne on olemassa! :)

  VastaaPoista
 3. Totta tuokin! Ilokseni voin myöntää, että H saa toisinaan melkoisia siivousspurtteja ja auttaa kyllä kotitöissä kiitettävästi. Lätkän MM-kisojen aikaan se mankeloi lakanoita ja pesi keittiötä. :D

  VastaaPoista
 4. Anna rakas blogisisar armoa itsellesi! Minä ajattelen, että mieluummin olen se vähän sekaisen kodin äiti, jolla on aina aikaa ottaa lapsi syliin, laulaa ja leikkiä kuin putipuhtaan, tunneköyhän kodin hengetär. Toki moni siivousintoinen läheinen saisi slaagin, jos näkisi kotimme esim. tällä hetkellä. Myönnän, täällä voisi olla pölyttömämpää ja siistimpää, mutta hei, täällä asuu onnellinen perhe ja (lapsellisen perheen) elämä saa näkyäkin.

  VastaaPoista
 5. Ihania ystäviä, jotka tuovat tarjottavat kaffipöytään tullessaan:) Niin tutulta kuulosti tuo mitä kirjoitit kodin järjestyksestä. Kannattaa keskittyä pääasiaan eli vaikka sitten niihin ihanan näköisiin herkkuihin:)

  VastaaPoista
 6. Itse kyllä leivon ja meillä on aina jotain vierasvaraksi, mutta siihen se sitten jääkin. Pyykkikori tursuaa toisinaan yli, pölyä löytyy ja järjestys on jotain sinnepäin. En ole mikään imurin suurkuluttaja, vaan mieluummin touhuan esimerkiksi jotain lapseni kanssa.-Hups! Minunhan piti illalla vielä hiukan laittaa tavaroita järjestykseen, mutta notkun koneella ja kohta pitäisi jo mennä nukkumaankin :)

  VastaaPoista
 7. Löysin juuri blogisi ja olenkin kahlannut sitä nyt läpi päiväkausia! Ihanaa, elämänmakuista tekstiä eikä ainaista kulissia, mitä näkee monissa blogeissa. Sitä että kuvia ei ole "oikeasta" elämästä vaan pelkästään siloteltua "ai että meillä on täydellinen elämä" -tyylistä teeskenneltyä kiiltokuvaelämää. Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista