Social Media Icons

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Taas

7 kommenttia , , , , , , , , , Share It:

Merinovillamyssy Muksut
Pipo & fleecekauluri Kirppis
Välikausitakki Ticket to Heaven/Oulaava Outlet
Välikausihousut Bogi/Kirppis
Töppöset Tutta/Kirppis
Hanskat Reimatec/Kirppis

Ulkoilu on jäänyt osaksi päivärutiineitamme (minkä huomannette ulkoilupostausten määrästä, heh..). Taas huomaan, kuinka iso Helmistä on tullut. Vielä joulun alla hengailimme sisällä, vauva leikkimaton päällä köllöttäen. Nyt katselemme lähilammen sorsia, laskemme liukumäkeä ja tutkimme pihan istutuksia. Myös maasta löytyvät risut ja kävyt kiinnostavat.
Ulkoa avautuu ihan toisenlainen maailma erilaisine väreineen ja tuoksuineen. Ilma on viileämpää. Monesti hieman tympäntyneenä hiekkalaatikon reunalla yksin istuessani olen miettinyt, mikä tässä näin viehättää. Eilenkin satoi vettä ja maa oli märkä. Sitten tajusin, että nyt on hänen elämänsä ensimmäinen kevät. Minulle sulavan maan tuoksu ja lintujen rääkyminen viserrys on tuttua ja nähtyä, hän kokee sen(kin) ensimmäistä kertaa. Mieletöntä, että voin jakaa nämä hetket hänen kanssaan. Siksi me seisomme tien vieressä ikuisuudelta tuntuvan hetken verran ojassa sukeltavia sorsia tai pusikossa hyppivää oravaa katsellen.

Anopilta saatua hiekkalelusäkkiä ei ole avattu kuin kerran. Ulkoa löytyy niin paljon muutakin hämmästeltävää.


Vauvan kanssa ulkoillessa mieli lepää ja siitä saatavat hyödyt ovat kansanterveystilastokelpoista kamaa. Jaksan paremmin, olen pirteämpi. Itkuisuus ja kiukkuisuus on kadonnut minusta lähes kokonaan, toivottavasti pysyvästi. Vaakakin näytti eilen - banaanikakun leipomisen ja syömisen jälkeen - kaksi kiloa vähemmän.

Jos siis et ole vielä ulkoillut vauvasi kanssa, pue ulkokamat päälle n-y-t! Meillä yhdistelmärattaissa käännettiin kasvot menosuuntaan ja viihtyvyys parani huimasti. Ohikiitävät pyöräilijät ovat suurinta hupia, samoin moottoritiellä ohi vilahtavat autot.
Onko muita kevätilmoilla ulos rohjenneita? 

PS. Miten te saatte hiekat pidettyä poissa vaunuista?! Meillä on hiekkalaatikollinen aina mukana...

7 kommenttia:

 1. Onpa tyytyväisen oloinen beibi!Meidän poitsulla on tuo sama takki ja oikein on tykätty.Hiekkalelut eivät varmaan kiinnostakaan aikoihin. Meillä Nöpö on vasta 3-4-vuotiaana alkanut oeikin toden teolla leikkiä niillä. Siihen asti ovat pelkkä kävely/juoksu/kiipeily/metsä/hiekka/kukat jne kiinnostavia.Mukavaa päivää teille ja iloisia ulkoiluhetkiä!Ps. Blogissani on muiea arvonta juuri meneillään ;)http://tyylisuuntauksia.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Ihanat ilmeet söpöläisellä!

  VastaaPoista
 3. Juuri äsken ulkona ihmettelin, että onpa hienoa kun toista kiinnostaa kivet ja kävyt, minä haluaisin vaan räntäsateesta sisälle.Me ollaan harjoiteltu nyt ulkona pidempien matkojen kävelemistä. Tämä on välillä aika turhauttavaa, joten sitä pitääkin harrastaa silloin kun ei ole mihinkään kiire. Maasta poimitaan nimittäin mukaan ihan kaikki. Varsinkin kävyt ja kepit on suurimpia suosikkeja, ja niitä tuodaan sitten äidille ihan innoissaan.Me ollaan ulkoiltu koko talvi, joten sinänsä ei mitään uutta. Mutta toki nyt on hauskempaa, kun ei tarvitse yrittää rämpiä lumivallien keskellä. Ihanaa, kun Helmi näyttää niin nauttivan :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin ulkoilisin Helmin kanssa samanikäisen tyttöni kanssa mutta kokeilukertojen jäljiltä hänellä on vielä päällä hämmennys - mitä täällä ulkona oikein tehtään? Miksi joudun hiekkakasaan tai pihalaatoille istumaan? Tyttö ei suostu konttaamaan ulkona eikä lähde vielä tutkimaan ympäristöä mutta viihtyy hetken verran puiston keinussa ja nauraa höröttää ääneen. Ehkä kesää kohti ymmärrys ja riemu ulkoilusta kasvaa, toivottavasti!Hanna.

  VastaaPoista
 5. ei saadakaan, ja meillä on vpunaiset vaunut ;) vähän välillä kieltämättä ärsyttää.. ehkä joku istuinpehmuste suojaisi kuralta, pitänee mennä kaupoille. onneksi kurakausi ei ole ikuinen, ei se hiekka itsessään niin ärsytä :)

  VastaaPoista
 6. meillä lelut aina mukana ja kyllä kakkujen teko(rikkominen:D) on sitten hauskaa puuhaa:) meillä on rattaissa kura aikoina istuinpehmuste mikä on helpomi pestä ja nopeampi kuin koko rattaat muuten sitä hiekan tuloa ei voi estää millään (rikka imuri on iltasin tosi hyvä kaveri kun päivän ulkoilut on ulkoiltu)

  VastaaPoista