Social Media Icons

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Taas ulkonaMuistatteko kun panikoin välikausivaatetuksesta (tai oikeastaan siitä, mihin sitä tarvitsee alle 1-vuotias)? Päädyimme lopulta tilaamaan Oulaavasta Mikk-Linen ihanan värikkään haalarin teipatuilla saumoilla ja muilla herkuilla. Ensituntuma oli vallan hyvä. Helmi ui kuralätäköissä ja loiskutteli vettä (kuravaatteet on nössöille, köh!), konttasi ja rämpi pitkin hiekkalaatikoita ja korkkasi liukumäenkin. Haalari ei ollut edes märkä (vaan toinen kohtalo oli välikausihanskoilla ja tossuilla?) ja pahimmat hiekat pyyhkäisin kevyesti ennen vaunuihin istuttamista. Olen tosi tyytyväinen. Ihanan raikas väritys ja kivalla tavalla tyttömäinen kuosi sinetöivät ostopäätöksen, enkä kadu. 

Pohdin aiemmin, tajuaako vielä konttaava lapsi jotain ulkoilusta, tai että nauttiiko hän siitä. Pukemistaisteluista viisastuneena panttasin ulkoiluhetkiä pitkään ja olimme lähinnä sisätiloissa, joko kotona tai erilaisissa kerhoissa silloin tällöin.
Tänään suuntasimme pois H:n jaloista tyhjälle pihamaalle ankeiden lähiökerrostalojen (jollaisessa mekin asumme) vielä ankeammalle pihamaalle. Silti Helmi tuntui löytävän jos jonkinlaista silmänruokaa (ja kyllä osa meni suuhunkin) havunneulasista, lumikinoksista, kuralätäköistä. Hän asteli hiekkalaatikon ympäri, laski liukumäkeä avustuksellani, konttaili pitkin aitaamatonta pihaa. Ymmyrkäisenä tuijotin iloisesti nauravaa ja "baa-baa-baa"-jokellusta pitävää lastani. Minä näin vain harmahtavaa hiekkaa, hän ilmeisesti jotakin muuta. Taidamme ottaa ulkoilun ihan todella päiväohjelmaamme, raitis ilma tekee hyvää itse kullekin.

Yhteen ongelmaan kuitenkin törmäsin. Nimittäin autioituneisiin pihoihin. Missä kaikki ovat? Aina ennen kävellessäni leikkipuiston ohi olen nähnyt ylitsepursuavan paljon porukkaa ulkona. Lapsia kuralammikoissa, äitejä istumassa puistonpenkeillä. Missä te olette? Ja mihin kellonaikaan?

21 kommenttia:

 1. Mä olen huomannut että puistoissa on noin 1-4 vuotiasta kotihoidossa olevaa, päiväunia nukkuvaa porukkaa puoli kymmenestä puoli kahteentoista. Sitä ennen aamuvirkkuja vauvoja vanhempineen. Ja sen jälkeen remuavia alakoululaisia :)

  VastaaPoista
 2. meillä päin puistoillaan kanssa siinä 10-12 välillä paitsi sit kerhoaamuina me ulkoillaan vasta 12-)

  VastaaPoista
 3. aamupäivällä sieltä voi ehkä löytää ihmisiä. Juurikin 9.30-12 tienoilla. Se sitten jää nähtäväksi, että miten se on juuri teidän puistossa. Mä en ole itse vielä löytänyt oikeaa puistoa, missä olisi aina jotain väkeä. Mutta ehkä ne kohta taas löytää ulos, kun aurinko alkaa kunnolla paistamaan.Ja hei, onnea ulkoilujen korkkaamisesta! Meillä ei vielä pääse hiekkalaatikolla, kun se on täynnä lunta :/

  VastaaPoista
 4. Meilläkin on tyttöselle vk-haalari. Sen lisäksi ostin käytettynä kaksiosaisen puvun, jonka päälle voi pukea kurahousut. Sopivan pienet, vedenkestävät hanskat mies metsästi Prisman alelaarista. Odotan vain, että tauti taantuisi ja pääsisimme koeajamaan uudet varusteet!

  VastaaPoista
 5. Helmi on kyllä todella söpö tapaus!!

  VastaaPoista
 6. Me ollaan täällä. Ja melkein mihin kellonaikaan vaan. ;)

  VastaaPoista
 7. Mun blogissa olis sulle tunnustus :)p.s. me ei vielä "ulkoilla" ;)

  VastaaPoista
 8. Jos tarviit vedenpitäviä tossuja, niin lämpimästi suosittelen Stonzeja. Käy tsekkaa mun kaupasta, valikoimaa on vielä reilusti, vaikka niitä näin kevään ulkoilujen takia lähteekin kaupasta aikamoisella vauhdilla :)

  VastaaPoista
 9. Mä hamstrasin kirpparilta vastaavat Reimatecit (joista toinen tosin katosi taivaan tuuliin), vaikka Stonzien väri-ja kuosivalikoima houkutteleekin. Helmi kävelee jo reippaasti tukia pitkin ja nousee tuetta seisomaan, joten veikkaan, ettei mene kauaa, kun tuo lähtee kävelemään ja sitten pistetään kengät jalkaan - kaikenlaiset töppöset tuntuu niin epäkäteviltä jo nyt. :( Mutta onneksi on taas yksi (tai montakin, eri väreissä!) hyvä syy vauvakuumeilla. ;)

  VastaaPoista
 10. Kiitän!Ja pian työkin pääsette ihastelemaan kevätaurinkoa. ;)

  VastaaPoista
 11. No pärskele, tästä menisi bussikin siihen! Meidän pitää varmaan sopia ulkoilutreffit ASAP?

  VastaaPoista
 12. ...Kun yleensä vaan lihotat mua megaihanilla muffinsseilla ja juustokakulla. :D

  VastaaPoista
 13. Hih, voi kiitos! Suloinen tuo onkin - ainakin hyväntuulisena. ;)

  VastaaPoista
 14. Oih, ihailinkin jo aiemmin teidän tyttömäistä haalaria. Luinkin blogin puolelta, että hinku päästä testaamaan sitä olisi kova. Toivottavasti ei mene enää kauaa! :)Mä löysin täydelliset, pienet kurarukkaset vadelmanpunaisina kirppikseltä eurolla, mutta tänään niistä(kin) oli toinen kateissa. Kuka ne vie?

  VastaaPoista
 15. Oi, nopsaan se lumi sielläkin sulaa. Ja toivottavasti pian löytyisi kiva puistokin, tietysti kivoilla ihmisillä varustettuna. Taitavat olla kiven alla, valitettavasti.Ja hei, me ollaan oltu ihan väärään aikaan liikenteessä - taas kerran! Suunnattiin nimittäin 12.30 ulos. :D

  VastaaPoista
 16. Haa-haa! Ollaan oltu siis vaan väärään aikaan. Huomenna aamupalan jälkeen ulos siis. :)

  VastaaPoista
 17. Kannattaa kattoa Vantaan kaupungin nettisivuilta asukaspuistot. Niissä on yleensä päivittäin järjestettyä ohjelmaa ja (ainakin meidän puistossa) on aina paljon ihmisiä (just silloin 10-12).

  VastaaPoista
 18. aamusta ulos puistoon 11.30kaikki lähtee jo kotiin syömään ja nukkumaan...olen huomannut että aamusin ihmiset lähtevät puistoihin ja iltapäivisin ovat sitten omilla pihoilla (niin mekin) mutta tosiaan ollaan 2x päivässä ulkona jaksaa paremmin ym jos oltais vaan sisällä niin kävis lapsi ihan ylikierroksilla:)

  VastaaPoista
 19. Ihanan onnellinen reippailija-Helmi! Mulle palailee mieleen ekat kerran kun alettiin K:n kanssa käymään pihalla, se oli juurikin näihin aikoihin, poika silloin 7kk. Ja kuinka onnellinen se olikaan. Tänään Elvis sai myös ensikosketuksensa lähipuistoomme :) Me lähdetään usein ulos viimeistään 10 aikaan ja silloin on paljon porukkaa. Sitten uudestaan joko välipalan (klo 15) tai iltaruoan (klo 17) jälkeen. Kesällä sitten kokoajan ulkona.

  VastaaPoista
 20. vitsi kuinka söpö haalari! ja söpö helmi :)

  VastaaPoista
 21. lukihärö vai luetunymmärtämäyyömyys, kun "lumikinoksista" ei taivu päässäni lumikinoksesksi vaan lumikin oksiksi?ihana blogi, selkä liimautuu kiinni nahkatuoliin kesälämpimällä lukiessa <3

  VastaaPoista