Social Media Icons

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Minikylpyhuoneen tilaihme


Kuvat lainattu, Sannas.fi

Saimme taannoin netissä toimivalta lastentarvikeliikkeeltä Sannakselta kokoon taitettavan Flexi Bath-ammeen. Nostan kädet ilmaan, myönnän tietämättömyyteni - en ollut kuullutkaan taiteltavista ammeista ja koko konsepti epäilytti. Pohdin, voisiko sellainen olla tukeva käytössä, kuinka pieneen tilaan se oikeasti menee ja miten se kestää käyttöä. Tai että voiko se olla edes oikean ammeen kokoinen, johon lapsi mahtuisi vielä pitkään.

Kun hain postista vaunujen tavarakoriin uppoavan paketin, joka painoi kovin vähän, olin epäileväinen. Olen kovin, kovin huono kokoamaan mitään. En osaa edelleenkään käyttää heittoaisaa, asentaa turvaistuinta, hädin tuskin kokoan yhdistelmävaunut - nekin muutamien ärräpäiden saattelemana, savu korvista nousten. En todellakaan kaipaa insinööriratkaisuja arkisiin käyttöesineisiin ja vihaan käyttöohjeita.
Kun avasin paketin, tajusin, että pitelen käsissäni tavaraa jota ei voi taittaa väärin, oikeastaan sitä ei voi edes taittaa toisin. Se on idioottivarma, helppo ja nopea. Ammeen reunat painetaan keskisaumaa kohden ja laitetaan toista reunaa koristava klipsi kiinni. Ammeen ehdoton plussa on tulppa (joka on muuten vielä kivan näköinenkin!). Edellisessä ikealaisessa karvalakkimallissamme ei ollut tulppaa, eivätkä sormet riitä laskemaan, kuinka monta kertaa kylpyhuoneemme on tulvinut puolitäyttä ammetta tyhjentäessäni. Ja oikeastaan amme oli edeltävää sinistä muovihirvitystä tilavampi ja isompi, kokoon taitettuna tietenkin.

Suurin syy siihen, miksi tykästyin kokoon taitettavaan ammeeseen, on että nyt voimme vihdoin ja viimein hankkia pesukoneen päälle kuivausrummun (ainoa paikka isolle muoviammeelle on pesukoneen yllä roikkuvassa naulassa). Ah. Tällä hetkellä vanhan ammeen paikalla on teline pyykinpesujauheille, huuhteluainepulloille, vaihtovaipoille, sappisaippualle ja peppupyyhkeille.Ammetta saa vaikka missä värikombinaatioissa, mutta omaa silmääni miellytti eniten neutraali valko-harmaa väritys (valitettavasti kylpyhuoneen suunnitellut ihminen ei ole ollut kanssani samoilla linjoilla..), joka on helppo yhdistää mihin tahansa. 

Kuinka pieneen tilaan Flexi Bath sitten menee? Meillä sitä säilytetään pesukoneen ja seinän välissä, noin kymmenen senttiä mentävässä raossa.

Helmi elää vaihetta, jolloin ei pysy lainkaan paikoillaan, ja useimmiten pikaiset iltasuihkut hoidetaan Ikean liukuestematolla suihkun lattialla istuen, rauhallisempina iltoina pari kertaa viikossa kylvetään. Toiset kritisoivat Flexi Bathia huteraksi ja kiikkeräksi, mutta meillä ei reunoja vasten seisomaan nouseva lapsikaan ole saanut ammetta horjumaan/kaadettua, joten mene ja tiedä.
Yksi iso miinus Flexi Bathissa on, ettei siinä saisi käyttää kylpyöljyä, koska sen pehmeä muovi ei kestä sitä. Kieltoa uhmaten olen silti lorauttanut vauvaöljyä kylpyveteen, huuhdellut kylvyn jälkeen ammeen vain sitten saippualla ja vedellä. Tietysti myös melkoisen suolainen hinta (ammeesta!) sai minut karsastamaan ensi näkemällä, mutta pienen tilan ainoana järkevänä ratkaisuna se tuntuu toisarvoiselta, ja uskoakseni näissä myös jälleenmyyntiarvot säilyvät. Optimistisesti ajatellen seuraava käyttäjä aina puolittaa hinnan....

PS. Ammeelle on löytynyt myös toinen, yllättäväkin funktio - se toimii taloutemme pyykkikorina (!) kun puhtaita pyykkejä roudataan pesukoneesta alakerran pesutuvan kuivaushuoneisiin tai kuivausrumpuun, tai vaikka ihan parvekkeelle kuivumaan. Flexi Bath vetää sisäänsä kolmen koneellisen verran pyykkiä, ja on tarpeeksi kapea kannettavaksi kainalossa portaita alas mennessä. Eihän pyykkikori paljoa maksaisi, mutta meillä ei vain yksinkertaisesti olisi tilaa säilyttää sellaista missään.

Entä te? Olitteko kuulleet tällaisesta aiemmin? Miltä konsepti teistä tuntuu? Löytyykö muita taittoammeen omistajia?

Sannaksen porukka muuten lupautui sponsoroimaan tällaisen arvottavaksi myöhemmin, joten stay tuned!

15 kommenttia:

 1. Meille hankittiin tuo kun tajuttiin että kyllä se amme olisi hyvä olla vauvan kanssa. Ihan juuri siitä syystä, että vaikka kylppärimme on riittävän iso, ei siellä ole tilaa perinteiselle vannalle. Ja lisäkannustimena toimi se, että jos sitä olisi sitten saunan lauteilla säilytetty olisi ammeen saanut aina varmasti huuhtoa kissan karvoista :D.Flexi on äärimmäisen kätevä, mutta tällä hetkellä ei se oikeastaan kuitenkaan ole käytössä. Koska seuraavaksi iski se ongelma, että kylppärissämme ei saa ammetta minnekään kovin fiksusti että tullaista rimpuilevaa 1,5 kk vanhaa uskaltaisi siinä pestä. Niinpä pesut tällä hetkellä hoidetaan suihkussa ja odotellaan sen aikaa että neiti pitää päänsä itse pystyssä ja osaa jollain tasolla istua itse.

  VastaaPoista
 2. Oletteko kokeilleet ammeen pohjaan kiinnitettävää kylpytukea? Helmikään ei aluksi tykännyt kylpeä, mutta tuen kanssa tykkäsi lillua ammeessa. Se ei ole kallis uutenakaan, mutta löytyy takuuvarmasti lastentarvikekirpparilta käytettynäkin, jos investointi kauhistuttaa. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on aina käytetty ammetta pyykkikorina, en näe siinä mitään ihmeellistä. Siis ihan kotikotona jo kun minä olin pieni.. Josta päästään ongelmaan, nimeltä laiska pyykkäri. Lapset käy suihkussa, koska se amme on yleensä täyttä viikkaamatonta pyykkiä, vaikken edes jokapäivä pyykkää :D

  VastaaPoista
 4. Ihana! :D Meillä ei pyykkikori tosiaan sopisi mihinkään nurkkaan, kun linkoava pesukonekin sinkoaa kaiken päältään eikä kaapeissa ole tilaa. :D

  VastaaPoista
 5. Meillä on ollut FlexiBath jokailtaisessa käytössä 1,5 v. lapsella ja nyt ammeesta hajosi se ihana tulppa. Vesi pysyy onneksi vielä sisällä, mutta tulppa on silti rikki. Mahtaakohan noita saada varaosina :) Ollaan oltu kovin tyytyväisiä, mutta kyllähän niistä saumoista näkee, että kovalla kulutuksella on amme ollut. Tuskin kestää enää toisen lapsen käyttöä.

  VastaaPoista
 6. En ollut ennen kuullut tästä, mutta tuote kuulostaa tosi kätevältä. Ahtaat kylppäritilat ovat ainakin kerrostaloissa enemmänkin sääntö kuin poikkeus, joten taittuva amme on kyllä neronleimaus. Meillä lapsi on kylpenyt ilmeisesti alunperin pesuvadiksi tarkoitetussa "ammeessa", joka on kaverilta lainassa. Se on normaalia pienempi, mutta vie silti tilaa aika lailla tuohon taittuvaan verrattuna. Toisaalta sen voi palauttaa omistajalleen sitten kun muksu ei siihen enää mitenkään mahdu :)

  VastaaPoista
 7. Muuten kuulostaa hyvältä, mutta tuon isompi kuin Ikean amme? Ei siis mahdu koossa meidän kylpyhuoneeseen. Jep, se on mini! Lisä tilaa on jo haettu ottamalla toinen ovi kokonaan pois käytöstä, joten kylpyhuoneeseen kuljetaan keittiön kautta.

  VastaaPoista
 8. Mä harkitsin tota ammetta vakavasti, mutta tutkailin sitä lastentarvikeliikkeessä ja jotenkin se tuntu niin hepposelta :o ja hintakin oli tosissaan aika suolainen niin jäi sitten sinne meidän amme ja ostettiin Ikeasta se 4,95 tulpaton karvalakkimalli :p Mutta toi on kyllä pienen kylppärin amme ehdottomasti! Meillä on sauna ja se on todettu hyväksi ammeen säilytyspaikaksi, siellä se amme on tälläkin hetkellä lauteitten alla oottelemassa pientä kylpijää :) Vähän näppärä toi pyykkikori homma, meilläkään ei sellasta ole kun vie turhaa tilaa ja pyykit kuivataan sisällä niin ei oo tarvettakaan, mutta kesällähän on näppärä nakata toho ammeeseen pyykit kun vie pihalle niitä kuivumaan! :D Kiitos tästä <:

  VastaaPoista
 9. Ohoh, teillä on tosi minikylppäri! :D Joo, toi on Ikean ammetta aavistuksen pidempi, muttei yhtä leveä. Jos haluat, voin ottaa siitä avattuna mitat?

  VastaaPoista
 10. Ei meillä ole sellaista. Kun ongelma on pääasiassa se, että ammeelle ei ole paikkaa niin että me vanhemmat saataisiin miellyttävä asento pesupuuhiin. Ja sen verran mukavuuden haluinen olen, etten ihan mihin tahansa asentoihin viitsi vääntäytyä jos suihkuttelu tytölle riittää, vaikka kylpemisestä tykkääkin. Ja tajusin eilen, että voihan sitä lavuaarissakin kylpeä tarvittaessa vielä näin pienenä.

  VastaaPoista
 11. Itse olen haaveksinut kokoontaitettavasta ammeesta sen jälkeen kun lapsen yli-innokkaat isovanhemmat toivat meidän kolmiomme muuten tilavaan, mutta jo liian täyteen kylppäriimme jättiammeen (sellainen johon kuuluu ne kokoontaitettavat jalat). Ok, ihan kiva minulle pitkänä ihmisenä, selkä ei rasitu lasta kylvettäessä, mutta voi henmette sitä showta kun pitää ensin kasata jalat ja kaivaa amme pyykkikaapin edestä (tyhjentää ne likapyykit jotka sinne olen sullonut kun en ole viitsinyt ensin siirtää ammetta jotta olisin saanut pyykit kaappiin..) Tämä olisi siis nappituote meille säilytyksellisesti. Paljon kylvetän kohta 4 kk poikaamme lavuaarissa juuri tuon ammeen hankaluuden takia. Onhan se etu toki että poika voi kylpeä samassa ammeessa isonakin.. Voi kun meilläkin olisi sauna, jonne voisi lauteiden alle piilottaa ammeen!

  VastaaPoista
 12. Meillekin tarjottiin sellaisia jalkoja ammeeseen, mutta ei otettu - kun ei niillekään olisi tilaa. Meilläkään ei ole saunaa ja ainoa paikka, jossa ammetta voisi säilyttää olisi suihkun lattia. Malta vielä tovi, täällä arvotaan tuollainen kesäkuussa! ;)

  VastaaPoista
 13. Meillähän on tilaa, ok-talo. Mutta silti sitä tavaraa on liikaa, ja koetan kadottaa kaikkea turhaa. On meillä toki kaksi likapyykkikoria (ylä+alakerta) mutta ammeessa menee koneesta kuivausrumpuun (eri huoneissa tyhmästi), ja rummusta sohvalle ja sohvalle se kori jää viikattujen vai viikkaamattomien vaatteiden kanssa :D

  VastaaPoista
 14. Meillä on tuo Flexi Bath ja täytyy sanoa, että olipa nappiostos! Kerrankin olen taputellut itseni olalle monta kertaa, että päätin ostaa kalliihkon lastenhoitotuotteen jollainen meillä jo oli! :) Jalallinen perusvauva-amme lähti kyllä meiltä heti kiertoon, niin tyytyväinen olen tähän ollut. Meidän tyttö on siis jo 2v 4kk, mutta kylpee tässä ammeessa lähes päivittäin. Meillä on vielä väreinäkin ihana kirkas punainen, turkoosinsinisillä saumoilla. Amme on syvempi kuin perusvauva-amme ja ikäisekseen pitkä tyttömmekin mahtuu yhä oikein hyvin istumaan ammeessa jalat suorina. Meillä ei käyttö vielä näy, vaikka kulutus on tosiaan ollut kovaa. Kannattaa lukea muuten käyttöohjeet ennen käyttöönottoa. Kuulemma esim. jotkin aineet saattavat kuluttaa liitoksien materiaalia nopeammin. Tyttömme käyttää kylpyvaahtoa joka kerta kylpiessään eikä meillä ole näkynyt vielä mitään merkkejä kulumisesta.

  VastaaPoista
 15. Ou jee!! Kiitoksia kovasti tästä kirjoituksesta! <3 Olen juuri eilen löytänyt kyseisen tuotteen ja jo nyt ihan vakuuttunut että this is it!! :) Meillä niin pieni kylpyhuone että ei sinne muuta saisi mahtumaankaan, ja tämähän on aivan säilytys ihme. :) Kaipaisin kuitenkin kokemuksia sen kylpytuen käytöstä? Onko kovin hankalaa kylvettää ilman, auttaako paljon jne? (esikoinen siis tulossa ja tälläset asiat mietityttää kovasti)

  VastaaPoista