Social Media Icons

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Keittiö, kodin sydän

9 kommenttia , , , , Share It:

Tai ei ihan. Meidän keittiömme on vihreä ja epäkäytännöllinen. Kuvat on napattu tänään, tuikitavallisena tiistaiaamuna tiskeineen ja romuvuorineen - bongaathan pöydän alla kököttävän tuorekelmurasian ja helmilelun. Kaapit eivät tule edes kattoon saakka, mikä tarkoittaa sitä, että rasvapölyä saa aina olla pyyhkimässä kaappien päältä.

Säilytystilaa on liian vähän. Tavaraa ja roinaa kertyy kaappien päälle ja työtasoille, koska niille ei ole tilaa kaapeissa. Kaikki ovet eivät aukea. Astianpesukonetta ei saa auki, koska jouluna hajonnut uuni vaihdettiin uuteen, jonka kahva on 2mm liian syvä. Astianpesukonekin hajosi pääsiäisenä. Ja oikeastaan astianpesukoneen luukku ei hievahda senttiäkään, ellei potkaise kulmakaappia. Asunnossamme aiemmin asustanut vanhempi rouvashenkilö säilytti posliininorsujaan koristehyllyillä. Meillä ei ole (eikä tule!) koriste-esineitä, joita laittaa esille. Hyllyt keräävät romua, kuten kuvasta näkyy. Eniten ärsyttää maustekaappi, jossa ei ole ovea.
Kuivauskaappi on asennettu vinksalleen ja kuivuvat astiat valuttavat vettä lampun päälle.


Onneksi asiaan on tulossa muutos, sellainen, joka kavereiden kesken tunnetaan keittiöremonttina. Nyt sen uskallan kertoa. Kaappeja tulee toistakymmentä lisää, isompi, normaalikokoinenkin astianpesukone on tulossa. H:n täti osti asunnon, jonka puukuvioitu keittiö ei miellyttänyt silmää (samanlainen kuin yllä olevissa kuvissa). Kaksivuotias, hyvinhoidettu keittiö muuttaa myös meille, alakaapeiksi. Yläkaapit tulevat olemaan luultavasti silti valkoiset, korkeakiiltoiset, toivoakseni (lue: korkeakiiltoinen, kallis, keittiöfirma, budjetti). Nyt me taistelemme työtasoista ja välitilalaminaateista. Jännittävää. Elämäni ensimmäinen remontti!
Alakaappeihin tulee sulkeutumismekanismilliset laatikot, kulmakaappiinkin muuttaa oma mekanisminsa. Keittiömme päivitetään 2000-luvulle (uskokaa tai älkää, ei nykyinenkään keittiömme ole viittä vuotta vanhempi, sen kanssa vain on oiottu monessakin asiassa) ja tehdään meidän tarpeisiimme sopivaksi.
Isäni vanha ruokailuryhmäkin saa kyytiä, sillä mutsi diilasi meille keltaiset pinnatuolit työhuoneensa toimistosta.

Vapun aikaan alkaa tapahtua. Sitä ennen pakkaillaan ja tehdään valmiita ruokia pakastimeen. En malta odottaa!

9 kommenttia:

 1. Jee! Ikeasta saa edullisesti korkeakiiltoiset valkoiset yläkaapit. Oikein on laadukkaat ja toimivat :)

  VastaaPoista
 2. H. oli aiemmin töissä keittiöfirmassa, siellä lupasivat ovet sisäänostohintaan, me kun tarvitaan ne erikoismitoituksella, niin ovat hinnakkaampia. Mutta Ikean keittiösuunnitteluohjelma on kerrassaan huippu! Sillä mallailtiin erilaisia kokonaisuuksia ja katseltiin "miltä keittiö näyttäisi". Olen kuullut hyvää myös Kvikin keittiöistä, joissa on kuulemma Ikean hinnat mutta parempi laatu, tiedä häntä. ;)

  VastaaPoista
 3. Tuo teidän keittiö huutaa juurikin jonkun vanhemman rouvashenkilön makumieltymyksiä väritykseltään. Kun muutimme tähän kämppään nelisen vuotta sitten, oli täällä alkuperäinen, vm. -64 oleva keittiö. Toki koneita oli uusittu välillä. Ei ihan palvellut, ei mitoitukseltaan eikä käytännöllisyydeltään. Esim. tasot olivat yli 10cm liian matalalla, vaikkemme mitään goljatteja miehen kanssa olekaan.Meillä oli reilu vuosi aikaa suunnitella rauhassa keittiötä, kunnes putkari pamahti päälle. Ensin remppasimme evakkoasuntomme (mieheni nyt myyty yksiö) keittiön, josta saimme hyvää harjoitusta. Pyysimme muutaman keittiöfirman käymään ja antamaan tarjouksen. Niiden käynnit loppuivat siihen, kun eräs edustaja kutsui minua hulluksi, kun emme halunneet alasokkeleita, vaan avoimen alatilan. No, hulluja tai emme, mutta avoin alasokkeli tuli. Ja tarjouksista halvin oli viisinumeroinen luku. No thanks.Saimme keittiöön itse tehden aitoa tammea olevat pöytätasot, isot laatat ja Ikean (25 vuoden takuulla olevat) kaapit. Kaiken kaikkiaan keittiö sai uudistuksessa käytännöllisyyttä lisää. Sitä kautta tuntuu, että pieni keittiömme myös kasvoi monella neliöllä. Nyt hymyilen, kun astun keittiöömme. Se on meidän näköinen ja olen ylpeä, että teimme sen itse.Tsemppiä remppaan!

  VastaaPoista
 4. tiedä sitten omaanko erittäin huonon maun,mutta vanha keittiö näyttää kivalta ;)

  VastaaPoista
 5. Meillä on korkeakiiltoiset keittiönkaapit, 70 luvulta ;) ja vitsi INHOAN kun niissä näkyy sormenjäljet, ja oon ehkä huonoin siivooja.. sentään väri on neutraalisti beige.kesälle vähän on mietitty että josko keittiöremppaa, nyt on käsittelyssä sauna.Meillä on noin 5cm standardia matalammat kaapistot, ei mene siis astianpesukone. Joten on sellanen pöytämallin, max 2 henkilön kamoille. Arvaa vaan miten naurattaa kun meitä on 5, ja melkein jokaviikonloppu vieraita ;) Saati jos ruuanvalmistutksessa on käytössä esim 3 kattilaa, pesukone on täysi. Niin palkitsen itseni jollain ihanalla kun astianpesukone tulee <3Koneet ostettiin jo viimevuonna uudet, pakastin+jääkaappi ja mikro.

  VastaaPoista
 6. Meillä on tässä vuokrakämpässä alkuperäinen, maailman hirvein keittiö. Mä en tiedä mikä idiootti tän on suunnitellut, ei sitten päätä eikä häntää. Kaappeja, sellaisia pieniä on 3 kappaletta! Yksi niistä on liesituulettimen päällä, tuuletin puhaltaa kaikki höyryt suoraan kaappiin, joten sitä ei voi käyttää. Toinen on jääkaapin alla, sinne on mennyt jotain kosteutta ja aika hurjassa kunnossa sekin. Kolmannen ovi ei aukea, eivät aukea myöskään laatikoston laatikot. Keittiön patteri on niitä vasten :DDDDD Hellan luukku ei oikein toimi jne.Toivottavasti saatais uus kämppä, keittiöremppaa taitaa olla turha odottaa :D

  VastaaPoista
 7. moikka, ajattelin nyt jättää sulle pienen kiitoksen kivasta blogistasi. oon vauvaton (ja toivottavasti tulen olemaan sitä myös noin 3 seuraavaa vuotta :D), mutta luin silti innokkaasti niin vanhoja kuin uudempiakin postauksiasi viime viikolla kuumeessa kotona maatessani. kirjoitat mainiosti! kiitos siitä :)

  VastaaPoista
 8. Oo jee, remontti kuulostaa hyvältä - näyttää myös! Tsemppiä rempan odotteluun ja alkuun.Sitähän mä varsinaisesti läksin kertomaan, että tykkään hirmuisesti hauskasta kirjoitustyylistäsi (niin kuin näköjään "pari" muutakin) ja blogisi aihekin kiinnostaa "jostain kumman syystä" päivä päivältä enemmän... ;)

  VastaaPoista