Social Media Icons

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kamat kyydissä on

6 kommenttia , , , , , , , Share It:
Karkasimme eilen mökille pääsiäisen viettoon. Perheauto täyttyi äkisti tavarasta, ja kasseja kannettiin otsa hiessä. Kolmen päivän pikalomalle mukaan pakattiin mm....

Matkasänky ja erillinen patja
Pöytään kiinnitettävä syöttötuoli
Paketillinen kertakäyttövaippoja (liioiteltua, kyllä, mutta kotona ei ollut ainuttakaan kertsiä enkä edellisenä päivänä viitsinyt raahata pakettia pois autosta)
Neljät collegehousut, neljät sukkahousut, kaksi haalaria, ulkovaatteet, viisi bodya, kasa sukkia
Kaksi ruokalappua, kaksi nokkamukia, viisi tetraa velliä, kuusi purkkia ruokaa, paketillinen puuroa, rasiallinen talk-muruja, pussi maissinaksuja
Pari kirjaa, kaksi lelua
Hoitolaukku kosteuspyyhkeineen ja vaipanvaihtoalustoineen
Yhdistelmävaunut, lämpöpussi
Pyyhkeet kaikille

Itselleni mukaan pakkasin yhdet vaihtohousut ja  kaksi paitaa. Kosmetiikkasisällön pussi kutistui shampooseen, hoitoaineeseen, ripsiväriin (!) ja vauvaöljyyn. Luonnollisestikin myös tietokone ja järjestelmäkamera pakattiin mukaan.

Yritin pakata huolella, lastata autoa järkevästi. Silti lähdön hetkellä tunsin olevani ikuisuuskysymyksien äärellä; tarvitsemmeko todella tätä kaikkea? Pärjäisinkö vähemmällä?

Matkasängyn ja pöytään kiinnitettävän syöttötuolin tarpeellisuutta olemme spekuloineet kuukausia, mutta kokonaisen yön heräämättä vaatekomerossa nukkunut lapsi todisti pelot turhiksi. Syöttökertojakin tulee kolmessa päivässä viisitoista ja yksi ruokailuhetki kestää puolesta tunnista tuntiin, joten syöttötuolikin todettiin vallan tarpeelliseksi.
Hoitolaukun kosteuspyyhkeet tulivat tarpeeseen kun perille päästyämme huomasimme putkien olevan jäässä ja megatortun odottavan vaipassa. Vaatteet on vaihdettu milloin vuotavien kertakäyttövaippojen takia, milloin puuroisan ektoplasman jäljiltä. 

Kuitenkin kotiin jäi kameran muistikortin lukija, minun lapaset ja pipo. Työntelin siis päiväuniaikaan rattaita pihalla kädet kohmeessa, puolikas skumppalasi kourassa. On tämäkin lomaa, pah.

Mitä sinä jätät kotiin? Ja mitä ilman et pärjäisi? 

6 kommenttia:

 1. Mekin olimme pääsiäisen vietossa mökillä. Seurueen pienimmällä oli joukon isoin kassi. Mukana oli kolme vaihtovaatekertaa, yhtäkään vaihtoa ei tarvittu. Vauvan uniriepu ja unilammas ovat meillä aina mukana, kun olemme yötä pois kotoa. Samoin mukana seuraavat oma lusikka ja nokkamuki. Ja mukana kulkevat aina nenäFrida ja vauvan lääkkeet (Panadol, suolanenätipat ja Nasolin). Mökkipaikkakunnalla ei ole päivystävää apteekkia, enkä haluaisi joutua pulaan esim. flunssan tai korkean kuumeen iskiessä.Ja paljon vaippoja. Kestojen kanssa vuotovikoja ei tule koskaan, kertikset vuotavat liiankin usein ja saimme nauttia ah, niin ihanista niskakakoistakin.Ja kuinka ihana olikaan palata kotiin ja pukea kestot taas päälle! Inhoan kertisten kemikaalien hajuja ja heti, kun tyttö joutuu niitä (mökkiolosuhteissa) käyttämään, alkaa nivuset punoittaa.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa niin tutulta tuo teidän tavaramäärä! :D Meillä tosin melkein mihin vaan kulkee mukana kestot. Juurikin Ellin mainitsemasta syystä, kestot ei vuoda eikä päästä kakkoja niskaan asti. Niin ja ei haise, se kertiksein haju on jotain kamalaa! Kertikset ei myöskään riitä meidän megapissijälle yöksi. Vielä kun poika on todella lämminverinen ja usein nukkuu vaan paidalla ja vaipalla (ja lyhytlahekeiset villahousut toki vaipan päällä) niin kertikset kyllä aukeaa yöllä kääntyillessä. Tosin en kyllä näin lumisissa olosuhteissa varmaan kestoja mökille ottaisi, vaan kärvistelisin kertiksillä. Kesällä mentiin viikon mökkireissukin kestoilla, vaikka käsin piti pestä ja pesuvedet itse rannasta kantaa (lämmin vesi toki padasta). Tosin mä olenkin niin friikki että tykkään pyykin käsinpesusta, varsinkin mökkiolosuhteissa! :D

  VastaaPoista
 3. Paljon pitkiä matkoja reissaava 2 lapsen talous ei jätä mitään kotiin (mitä nyt kerran esikoisen vaatteet unohtuivat). Valitettavasti pakkaan itselleni aina liikaa vaatteita. Lisäksi autoon ahdetaan rattaat, matkasänky,petivaatteet, lastenvaatteet (niitä aina reilusti), 2 ulkovaatteet molemmille lapsille, kassi leluja ja tietokone. Ja tietenkin vaipat ja hoitolaukku. Eli käytännössä koko irtonainen omaisuus :D

  VastaaPoista
 4. En jätä mitään kotiin. Mulla on varavaatteiden varavara vaatteetkin mukana koko perheelle. Sitten on matkarattaat, tavalliset rattaat ja mönkijä. Näin isompia tavaroita mainitakseni. Mukaan mahtui vielä hiihtolomalla tarvittavat pulkat, sukset ym... Mutta sitten alkoikin olemaan täyttä, kun tavaratilassa matkusti vielä muutama saksanpaimenkin... :DOnni on iso auto ;)

  VastaaPoista
 5. Me jätetään usein ne yhdistelmät kotiin. Lapsi nukkuu vieressä(Matkasängyn ostaminen on ajankohtaista!) ja kulkee liinassa(Tula olis kiva!). Vaipat ostetaan usein vasta periltä. Mökkireissut on tietty asia erikseen, koska lähimpään kauppaan kertyy kilometrejä. Nyt me ollaan laittamassa autoa hetkeksi pois, joten matkustaminen tapahtuu jatkossa niiden yhdistelmien avulla(En vaan tajua mihin se kaikki tavara tungetaan sitten).- Kaksi ÄssääPs. blogiasi on kiva lukea, koska ollaan suht samassa tilanteessa eli nuori opiskelija-lapsiperhe pääkaupunkiseudulta :)

  VastaaPoista
 6. Voi sitä tavaramäärää mikä reissuun otetaan.. Oon aina ollut ei koskaan tiedä mitä tarvitsee -tyylinen pakkaaja omiakin tavaroita ajatellessa, ja sitten siihen lisäksi vielä yleinen äitihysteria niin hyvä ihme sitä tytön vaatekassia viikonloppureissua varten :DSascia, sun blogi on aivan ihana! Oon seurannut hiljaisena mukana pienen ikuisuuden :D Mutta miks suloisella Helmillä on koko ajan tutti suussa? Tai ainakin lähes kaikissa kuvissa? :)- Anniina

  VastaaPoista