Social Media Icons

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Hyviä ja huonoja uutisia kestoilijoille

20 kommenttia , , , , , , , Share It:


 Kuvat lainattu, Ipanainen.fi.

Tapasin Annin taannoin ihan oikeasti, livenä, pitkän nettiviestittelyn jälkeen. Hänellä olikin yllätyksekseni mukanaan tuliaisia, Ipanaisen uutuuskestovaippoja. Jotkut niitä ihastelivatkin aiemmassa postauksessani, tsekkaa in action kuvat tästä.

Värikkäät ja lapsekkaat kuosit eivät voisi olla enempää niin mua. Rouhea mustalla pohjalla oleva maatuskakuosi puhuttelee ja onpahan Anni muistanut ajan hermolla viilettäviä pöllöfanejakin.

Hyvät uutiset ovat, että nämä ovat yhdenkoon vaippoja, joten niillä vaipattaa lapsen laitokselta kuivaksi saakka. Niitä saa sekä tarrallisina että nepillisinä. Erittäin pintakuivat materiaalit ihoa vasten (jotakin polyestermokkatyyppistä, josta en yleensä tykkää ollenkaan, mutta tätä fanitan hirrrrrveesti!) hyvä istuvuus, ja kaiken kestävät imut, olen vaikuttunut.
Kahdeksantoista euron hinta ei kirpaise, kun tietää pitkän käyttöiän, jälleenmyyntiarvon ja vaipan oikeasti toimivan käytössä.

Huono uutinen on, että kaltaiseni neljän lapsen tarpeisiin kestovaippoja hamstannut kaikkeen varautuva shopaholic ei saa näistä silmiään irti, oikeasti. Näitä kun saa vaikka missä kuoseissa ja väreissä. Tekisi mieli uusia koko liitoksissaan pullisteleva vaippavarasto (jossain kohtaa täytyneekin, sillä S-kokoiset vaipat alkavat jäädä pieniksi). Sattuu! Sydän itkee verta!

PS. Imuja sentään ajattelin ostaa lisää - ne ovat nimittäin parhaita tähän saakka kokeilemiani, idioottivarmaa (niitä ei tarvitse taitella) mainstream-kamaa, joka pysyy pehmeänä pesusta toiseen eikä petä vaihtovälin pidentyessäkään (lue: hypermarketreissu & neljän tunnin päiväunet). Kaiken kukkuraksi niissä on nepit, jolloin esimerkiksi vähemmän imua kaipaava voi keventää vaippaa nopeasti ja helposti.

20 kommenttia:

 1. Mä en kestä. En kestä. Pakko pakko pakko saada! Näillä on Minimen kiva viilettää kesällä, kun päheetä vaippaa ei enää joka päivä tarvitse piilottaa vaatekuorien alle.

  VastaaPoista
 2. No eikö! Vaippahousut on so last season, kannattaa vaan panostaa vaippaan! ;)

  VastaaPoista
 3. Mitkä noista Ipanaisen imuista on kehujeni kohteena? Meillä meinaan on superpissijä poika, jolla ei kestä mitkään imut edes kahta tuntia. Tänään taas tuli reilussa tunnissa pissat läpi. Mä haluisin kestoilla, mutten jaksa vaihtaa vaippaa tunnin välein. Meillä on kertseistäkin käytössä jo neloskoko, vaikka kilojen puolesta poika ei niitä vielä tarttis. Pienempi koko ei vaan ime tarpeeksi. Puuh. Joten oisin tosi kiinnostunut kokeilemaan tuommoisia ihme imuja :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on Ipanaiselta sekä mikrokuitu että bambuimuja, molemmat on hyviä. Ja niissä on siis kolme kerrosta ja ne on nepparein kiinni, ei tarvii taitella (mutta voi taittaa kaksin kerroin eteen) mitenkään. Ipanaisen valikoimissa on myös Vihreän Variksen Zorb-supertiimaimu, joka on meillä käytössä lisäimuna yövaipassa. Saa olla melkoinen pissijä, että sen lisäimun kanssa tulee pisut läpi! ;)

  VastaaPoista
 5. Pakko vielä tähdentää, että täälläkin on melkoinen pisuttelija. Kertsit vuotaa auttamatta ja muutaman kerran olen lähtenyt neuvolasta vaatteet litimärkinä, vastaanottohuoneen lattia lainehtien kun neitonen on lorauttanut salakavalasti hetkeä ennen punnaamista. :D

  VastaaPoista
 6. Pistänpä sit tilaukseen ainakin noita bambuimuja ja ehkä parit vaipatkin. Meil on ollut käytös Babylandin ja Myllymuksujen (niitä äp:ssä olevia) taskuja, sekä äp:n ImseVimse-AIO:ja. Nuo AIO:t on ihan toivottavia. Rainbown bambuimun kanssa kestää just 1,5 tuntia. Babylandin mikrokuidut toimi ennen, mutta nyt nekään ei kestä ku tuon 1,5 tuntia. Bumwearin prefoldit mahdollistaa hieman pidemmät vaihtovälit. Yökestoilua ei oo vielä uskallettu koittaa. Tosin tulee ne pissat läpi kertseistäkin melkein joka yö, joten vois sitä varmaan kestojakin koittaa.

  VastaaPoista
 7. Joo, ÄP-AIO:t on kaikki aika kehnoja. Ennen riitti niissäkin imuteho, vaan ei enää. Meilläkin on Rainbow'n vaippoja, mutta ne on musta tosi huonoja. Oletko kokeillut villahousuja vaipan päällä? Esim. HH Woolseja? Näillä säillä pitkälahkeiset villikset on vallan mainiot ihan housuinakin. Ipanaisella on myös supersöpöjä Kaino-villiksiä, niitä olen himotellut jo jonkin aikaa! ;)

  VastaaPoista
 8. Mutta tosiaan, ihan megapissailijalla vannon kyllä tuon supertiimaimun nimeen lisäimuna. Se on aika idioottivarma. :)

  VastaaPoista
 9. Missäköhän maassa vaipat on valmistettu? Kivan näköisiä kuoseja kyllä.

  VastaaPoista
 10. Ja kuinka tylsä joku valkoinen kestis onkaan, kun vilkkuu pienten kesävaatteiden alta? B-o-r-i-g :-D

  VastaaPoista
 11. Aijaijavoivoi. Ehkä tuo pitää tilata testiin. Meille on kertynyt noin nelisenkymmentä vaippaa, joista mies valitteli, että niitä on liikaa. Sitten näytin kuvan yhdeltä FB:n vaippakirppikseltä, jossa nainen oli ottanut kuvan 155 vaipastaan. Mies kommentoi tähäni: Onneksi sä et ole NOIN hullu :-D Mä taan vannon perhostaittoimujen ja hamppuimujen voimaan. Niillä ei edes kaksitoistatuntinen yövaippapaketti vuoda. Olen kuullut tuosta zorbista hyvää ennenkin ja ehkä sekin napsahtaa ostoskoriin.

  VastaaPoista
 12. Kestosta tulee megapissijälle helposti liian paksu :/ meillä esim ei keston kansa juosta saati kiivetä oikein sohvalle-en jaksaisi tunnin välein vaihdella vaippaa että ei kastu body+housut molemmat. Pissii siis niin paljon että en ole löytänyt ohutta+pitävää yhdistelmää. Saati haave vaan 4h unet kestolla, koska sen paketin kanssa ei eka ulkona leikittäisi.

  VastaaPoista
 13. Ihania kuvia :) Mietin kans pitkään et alettaisiinko alusta saakka käyttää kestoja, mutta tuli mutkia matkaan ja oltu kerta käyttöisillä sitten. Tuleeko tonne sisälle siis jokin harsokangas tai joku muu erikseen ostettava osa, jota vaihdetaan sitten, vaiko? :)

  VastaaPoista
 14. Unohdinkin vallan mainita, että nämä ovat siis taskuvaippoja, eli niissä on edessä tai takana "tasku", johon sujautetaan imu, esim. harso, flanelli, mikrokuituimu, bambutaittoimu... Koko vaippa vaihdetaan aina kerralla, mutta ihoa vasten onkin aina pehmoinen ja pintakuiva materiaali. :)Ipanaisen valikoimasta löytyy laajalti erilaisia imuja, vaipat ovat pääasiassa taskuvaippoja. Kannattaa tsekata myös Kestovaippainfo.fi, jossa on kattavasti ja selkeästi kerrottu erilaisista kestovaippavariaatioista. :)

  VastaaPoista
 15. Vaipat on valmistettu Puolassa. Käsittääkseni materiaalit on (ainakin PUL) USA:sta, sieltä kun tuppaa tulemaan lähes kaikki makeat printilliset PULit.

  VastaaPoista
 16. Meillä on usein bambuhampputaitto ja Zorb-superimu, onhan paketti paksu, muttei mitenkään liian paksu tai kova. Kannattaa etsiä oikein hyviä, reilummin imeviä imuja. Esim. bambu on täällä hyväksi havaittu, samoin noiden vaippojen merkkinen, Little Penguin, mikrokuituimu. :)

  VastaaPoista
 17. No kyllä pitää! Nää on ihania ja käytössä toimivia. En ole itse asiassa uutena ostanut ainuttakaan ei-yhdenkoon vaippaa, koska niiden käyttöikä on niin lyhyt. Pidän ostoksiani sijoituksena - ne menee vielä 1,5 vuoden päästäkin, ja mahdolliselle pikkukakkosellekin joskus alusta saakka. ;)

  VastaaPoista
 18. Niinpä! Ja ne harmaantuu ajan saatossa kauhean näköisiksi, kuosikkaat pitää kutinsa pesusta toiseen. ;)

  VastaaPoista
 19. Meillä on pärjätty alle 20 kestovaipalla, joista kymmenkunta on yhdenkoon (Babyland) vaippoina mahtunut esikoiselle 3kk iästä tämän vuoden alkuun saakka jolloin oli siis lähemmäs 2v ikäinen. Nyt hänelle mahtuu enää 4 sisätäyttövaippaa joita käytetään kuorineen, mutta muuten ollaan kertiksien varassa. Pienemmällä nuo babylandit ovat käytössä parhaillaan, lisäksi oli äitiyspakkauksen vaippoja ja lainassa pari pienehköä taskuvaippaa jotka eivät enää ole menneet kuukausiin. Mutta hyvin pärjätään tälläkin arsenaalilla, tosin vaippoja saa pestä lähes joka päivä ja kuosit ovat tylsän yksivärisiä...Nuo vaipat ovat kyllä aivan ihania, mut en taida enää viitsiä uusia ostaa kun toivon että pääsisi pienemmälläkin vaipoista eroon ihan hyvissä ajoin kun pottailu sujuu ainakin vielä aika mainiosti :)

  VastaaPoista
 20. Mulla on hyvin pestyjä bambuja (keskimmäisen vanhoja) ja parit mikrokuituimutkin on tullut fuzzzien kanssa. Mutta selkeästi Vtä haittaa kun kertisten kanssa liikkuminen on näppärämpää kuin kestojen :(Noh, 2 lasta osakestoillut tai no kestoilee vieläkin ;) ja 1 täyskestoillut, eiköhän siinä ole meidän panos tähän asiaan :)

  VastaaPoista