Social Media Icons

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Arkiasu

8 kommenttia , , , , , Share It:

Paita H&M
Farkut More&More
Kello Gant

Äitiys on muuttanut tyyliäni, eittämättä. Minusta on tullut aiempaa mukavuudenhaluisempi. Minun täytyy tuntea oloni mukavaksi vaatteissani. Kaapissani ei majaile enää yksiäkään puristavia farkkuja, rintaliivejä tai liian pieniä kenkiä. Kaikkien vaatteiden pitää jollain tasolla mätsätä keskenään, sillä paita saattaa vaihtua päivän aikana kaksi, kolmekin kertaa kiitos jauhelihaisten suukkojen ja koppuraisten puuroläikkien. Kaikkien vaatteiden pitää kestää kulutusta, tuntua ja mieluusti myös näyttää hyvältä päällä. En käytä vaatteita, joiden pesu tai kuivaaminen on hankalaa tai jotka vaativat erityistoimenpiteitä. Kaikkien vaatteiden kanssa pitää voida imettää, mikä lienee suurin ja tärkein tekijä.

Minulla onkin usein jalassa ajatuksen kevyet farkut ja trikoopaita. Se on helppoa, huoletonta ja kotoisaa. En tahdo vetää päälleni yhtäkään vaatetta, jonka kanssa en voi kumartua, kontata tai kyykistellä pelkäämättä vatsamakkaran tai pepun näkyvän. Hiusten laittamiseen tai meikkaamiseen ei ole koskaan hirveästi aikaa, joten arkimeikki pysyy kevyenä, ripsiväri-puuteri-linjalla. Hiukset ovat harvoin edes auki.

Yhtä asiaa en ole edelleenkään oppinut. Poseeraamaan. Sain kaukolaukaisimen lahjaksi, mutta kahdessa sekunissa, joka kuluu napin painamisesta salaman välähtämiseen, taipuu naamalleni vain omahyväinen Paavo Väyrynen-ilme. Ehkä ryhdyn joskus masokistiksi ja hauskuutan teitäkin epäonnistuneilla kuvasarjoilla. Tai ehkä en.

Millainen on sinun arkiasusi ja mitä siltä vaaditaan?

8 kommenttia:

 1. Vaikkei sinusta itsestäsi aina ehkä tunnukkaan siltä, mutta minusta näytät kuvissa aina niin freessiltä! Olen kade! Ja olen muuten varmaan satoja kertoja koittanut laittaa etutukkani noin, mutta IKINÄ en ole vielä onnistunut! :DOnko sinulla muuten tatuointeja?

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa tutulta. Minulla pukeutuminen on kaksijakoista. Usein hengaan trikoopöksyissä, kun niissä on vaan niin mukavaa konttailla lattialla vauvan perässä. Mutta useimmiten ihmisten ilmoilla laitan päälle hameen tai mekon. Jo raskausaikana luovuin housuista (kun en löytänyt yksiäkään istuvia, mukavalta tuntuvia raskauspöksyjä (kun tavallistenkin housujen löytäminen ei-raskaana on ollut haastavaa), ja aloin käyttää hameita ja mekkoja. Nyt en osaa muita enää laittaakaan. Kokeilin housuja ja voi, kuinka ahdistavilta ne tuntuivatkaan. Talvipakkasilla kirosin, kun piti laittaa kolmet sukkikset päällekkäin, että tarkeni.

  VastaaPoista
 3. Tottakai mukavat vaatteet pitää olla, lapsen kanssa on nihkeä temmeltää lattialla, jos kireät farkut kiristävät :) Kotona käytän mukavia trikoopöksyjä kans, mutta ulos mennessä haluan näyttää vähän "huolitellummalta" joten pistän hameen kera legginsien tai farkut. ( Valkoiset farkut on muuten aika haastava yhdistelmä lapsen kanssa..)

  VastaaPoista
 4. Hahah! Joo, ei todellakaan aina tunnu kovinkaan freesiltä - oikeastaan aika harvoin. Kiitos, sait hymynkareen suupieliini loppuillaksi. ;)Mulla on muuten tosi kuiva, karkea ja hentoinen hius joka onnekseni taipuu miten vaan, mutta juhliin tai vaativampaa menoa varten laitan vähän kiiltovahaa otsatukkaan ja muotoilen, oikeastaan vain aloitan pyörittämään pientä hiussuirua hiusrajaa myöten, lisään siihen hiuksia vähän samalla tavalla kuin ranskalaiseenlettiin, jos tiedät mitä tarkoitan. :)Mulla ei ole ainuttakaan tatuointia. Olen aina halunnut yhden, mutten tiedä, millaisen tai mihin. Ehkä joskus tatuoitutan Helmin nimen ja syntymäajan johonkin. ;)

  VastaaPoista
 5. Mä en taas yhtään osaa olla mekossa tahi hameessa - mutta toivoisin osaavani! Ehkä en ole löytänyt vain hyvin istuvaa ja tarkoituksenmukaista vaatetta? Mä löydän vaan mua imartelemattomia minimekkoja ja paljettihirvityksiä. Mistä sä löydät mekkosi? :D

  VastaaPoista
 6. Valkoiset farkut, raskauskilot, pulautteleva lapsi, kesäkuuma ja jälkivuoto on myös aika lyömätön yhdistelmä. Trust me. ;)

  VastaaPoista
 7. Niitä on kertynyt vaikka mistä. Indiskan kuosit ovat pop. Ellokselta olen tilannut muutaman, mutta en tilaa enää, kun sössivät viimeisimmän tilauksen niin pahasti. Viimeksi mukaan tarttuivat hame Prismasta ja kaksi mekkoa Anttilasta ja Citymarketista.

  VastaaPoista
 8. Uskon.. voin vain kuvitella. :D

  VastaaPoista