Social Media Icons

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Aamukasat

2 kommenttia , , , , , , Share It:


Meillä on aamuisin tiukka rutiini ennen ylösnousemusta, josta emme Helmi ei tingi. Kun silmät saa auki, pitää hetken aikaa vain hengailla sängyssä, herätä. Hän huokailee syvään, kiehnää kyljessä. Hetken päästä hän syöksähtää ylös kuin taikaiskusta ja alkaa repiä verhoa. Makuuhuoneessamme vallitsee tavallisina arkiaamuina melkoinen jännitysnäytelmä, kun natiseva rullaverho vedetään ylös ja sälekaihtimet avataan hiiitaaasti. Ulkona rollaattorien kanssa liikkuvat mummot sisäpihalla saavat aikaan kimakkaa merihevosnauruja ja värisevää innostusta. Myös koirat ja autot kiehtovat. No, mikä tahansa, mikä liikkuu.

Suosikkeja ovat kuitenkin naapurissa toimivan ruotsinkielisen päiväkodin lapset, jotka hengailevat pihalla yhä enemmän (=aamutoimiin pääsemisessä kestää toivottoman kauan). Heille vilkutellaan iloisesti, mutta lähemmäksi päästessä, iltapäivällä ulkoillessa, tyydytään lähinnä katselemaan kiinnostuneena. Enkä ihmettele. Joukkoon mahtuu erityisen julmarotuinen suomenruotsalaistyttöduo, joka heittelee hiekkaa silmille ja tönii pienempiään kumoon. Isosiskon kokemuksen syvällä rintaäänellä sanottakoon, että he ovat mitä mainoimpia sisarusten korvikkeita, epäreiluja ja häpeämättömiä. Onneksi joukosta löytyy myös kompis-ainesta - niitä jotka auliisti kiikuttavat vauvan nenän eteen lempitraktorinsa ja pitävät liukumäki-show'ta nonstoppina. Ei me muuten vilkuteltaisikaan.

2 kommenttia:

  1. On muuten tosi hienot lakanat teillä! ;)

    VastaaPoista
  2. No eikö ookin! Ne on valinnut aivan ältsitrendikäs ja tyylitietoinen ystäväni, jonka kotikuvia ja sisustusratkaisuja kaikki hypettää! ;)

    VastaaPoista