Social Media Icons

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Suurimmassa muskarissa

20 kommenttia , , , Share It:
Pusuja sateli!

Eilen suuntasimme Helsingin Musiikkitalolle Vauva-lehden järjestämään Maailman suurimpaan muskari-tapahtumaan. Ihan rehellinen ollakseni, olimme aika pettyneitä. Tapahtuma kesti kovin lyhyen tovin, eikä odottaessa ollut tarjolla kuin ilmaisia Piltti-näytteitä ja flyereita. Kutsussa luki, ettei paikan päälle kannattaisi rynniä vaunujen kanssa, ja kantomasennuksen (lue: hiuksista repivä kannettava) vuoksi nappasimme mukaan rikkinäiset matkarattaamme, joiden lykkiminen loskassa lukkiutumattomien etupyörien kanssa sai pinnan kiristymään äärimmilleen jo ennen bussimatkaa. Keskustaan päästessämme luulin vain nähneeni normaalia enemmän vaunukansaa liikkeellä, mutta pelkoni osoittautuivat tosiksi, kun bongasin about viidetsadat rattaat kahdesta kerroksesta. Olisivat ne yhdistelmätkin siis mukaan mahtuneet. Kun comboon mahdutetaan sadesää, joka saa ripsivärin valumaan pitkin poskia ja tukan liimautumaan päätä myöten, kiukutteleva lapsi ja täpötäysi bussi, on hyvän reissun ominaispiirteet jo kasassa.
Tapahtuma oli mielestäni kertakaikkisen laimea ja mitään sanomaton. Puoletkaan penkkiriveistä eivät olleet täynnä ja musiikillinen osuus kesti kolmisen varttia, mikä tuntuu aika vähältä kolmen vartin matkanteon jälkeen. Lähdimme kesken pois, kun meno alkoi meidän osaltamme yltyä turhan dramaattiseksi.
Paluumatkalla poikkesimme kauppaan, jossa huomasin unohtaneeni lompakon kotiin. Jäi lohtusuklaatkin saamatta. Tänään olen korjannut tilannetta aloittamalla aamuni voisilmäpullalla, köyhillä ritareilla ja kahvilla. Iltapalaksi nautinkin mustikkapiirakkaa.

Loma on nyt ohitse. Arki alkaa, heti aamulla. Siksikin olen kai vähän apealla mielellä.

Onko muita muskaritapahtumaan eksyneitä? Mitä piditte? (Jos yleisöön tykitettiin karkkia ja kaikki saivat risteilylahjakortteja nipun, pyydän teitä vaikenemaan iäksi.) Mitä te olette tehneet viikonloppuna?

20 kommenttia:

 1. Kummitäti yritti vielä viime hetkelläkin lahjoa meitä lipulla tuonne. Pysyin kannassani ja pidin pääni ja onneksi! Ei kuulostanut alunperinkään meidän jutulta, mutta nyt vielä vähemmän :)Mullekki on käynyt tollanen lompsavahinko monesti, masentavaa kun sitä suklaata ei sit tosiaan saa :)

  VastaaPoista
 2. Meillä taas oli siellä tosi mukavaa! 3,5v ja 1,5v lapset viihtyivät mitä parhaiten! Toki sitä Ammuun levyä on kuunneltukin koko syksy, joten tanssivat ja lauloivat mukana täysin rinnoin :) Lisäksi olin äärettömän kiitollinen siitä, että kerrankin lasten tapahtumassa oli osattu ottaa huomioon se, että lapset ei jaksa istua paikoillaan kovin kauaa, ja tapahtuma oli tarpeeksi lyhyt. Esikoinen totesi, että oli paras päivä ikinä :)

  VastaaPoista
 3. Niin ja me tultiin Musiikkitalolle 14.55, joten siellä ei ollut enää mitään jaossa ja totesin miehelle, että ihanaa, kun kerrankin saa olla rauhassa kaikelta markkinoinnilta :D

  VastaaPoista
 4. Meillä oli liput tuonne, mutta kun tyttösen lämpötila ylitti 39, päätimme suosiolla jäädä kotiin. Lahjoitimme liput eteenpäin ja tyypit, jotka liput saivat, sanoivat, että ihan kiva tapahtuma. Eniten plussaa sai sopivan lyhyt kestoaika.Tämäkin viikonloppu meni siis tyttösen sairastaessa. Toivottavasti tämä erä 2/2 ei kestäisi sitä kuutta viikkoa, mitä edellinen. Etenkin, kun meidän pitäisi lauantaina lentää muille maille vierahille...

  VastaaPoista
 5. Jokseenkin ajattelin samoin kuin kaima, vaikka en toki paikalla ollutkaan (kas kummaa) - että ei kai noin pikkuisille suunnattu esitys pidempi oikein voisi olla ja toisaalta...olihan se osalle pikkuväkeä (vai heidän vanhempiaan?) turhan pitkä nytkin, kun kesken piti poistua.En tarkoita olla ilkeä, mutta taisi se loman loppumis-fiilis heijastua aika voimakkaasti....Onneksi aina on uusia päiviä, toivottavasti parempia ja lohtusuklaata, joko ei tarvita tai sen lompsan muistaa ottaa mukaan.Kivaa alkavaa viikkoa kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
 6. Ehkä tuota vaan hehkutettiin liikaa. Eniten ehkä petyin siihen odotteluun - kutsussa luki, että ovet ovat auki koko päivän ja Musiikkitalossa tapahtuu. Me tulimme tuntia ennen paikalle, ja jossain perimmäisessä nurkassa soitti kaiketi sibeliuslukiolaisia ja paikalla oli pari flyereidenjakajaa ja Piltti-koju. Ehkä odotin siis enemmän siltä odotteluajalta.

  VastaaPoista
 7. Voi ei... Luinkin, että teillä taas sairastetaan. Kurjuus. Toivottavasti paranette pian, tai siis heti! :)

  VastaaPoista
 8. Oi, isommille lapsille tuo on varmaan ollut aika nappijuttu! Me oltiin siis varmaan vaan liian pieniä sinne, vaikka kyllä hälinä ja hulina teki tehtävänsä - illalla tuo nukahti ennätysaikaisin. :D

  VastaaPoista
 9. Hahah! Muistankin sun suhtautuneen tuohon vähän skeptisesti - aiheesta! Ehkä toi on isommille lapsille tosi kiva juttu.Mä oon joskus mennyt kirpparillekin toiseen kaupunkiin ja huomannut lompakon puuttuvan. Arrhh.

  VastaaPoista
 10. Se on kyllä totta, että jos erehtyy mainontaan luottaen odottamaan jotain hirmu kivaa, niin helposti pettyy. Sääli sinänsä, ois niin mahtavaa kun sais oikein hehkuttaa jotain tulevaa JA se toteutuis vähintään niin kivana kuin oli ajatellutkin. nimimerkkillä: helposti innostuva ja 'todellisuudentajunsa menettävä'Kait sitä tarvis vaan ikäänkuin itsesuojeluksi olla kauheen pessimistinen...pessimisti kun ei pety ;)

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Harmillista, että penkeillä oli tyhjää! Me oltais niin haluttu mennä tuohon tapahtumaan, mutta kun Vauva-lehti kolahti postilaatikkoon, niin liput oli jo varattu.

  VastaaPoista
 13. Tuo, että liput jätetään käyttämättä (kun ne ilmaiseksi sai) kertoo tämän päivän menosta mielestäni hyvin. Sitten ne, jotka olisivat tilaisuuteen oikeasti halunneet, jäivät ilman lippua. Toki jos sairaus iskee tai tulee oikeasti joku force majeure, mutta jos jäädään vaan siksi pois, ettei "hotsita", niin se on tosi harmittavaa!

  VastaaPoista
 14. RouvaTrikoo, Musiikkitalossa oli hyvät puitteet tällaisellekin tapahtumalle. Jospa myöhemmin tsemppaisivat. :)Ja tuohon lippujuttuun pitää sanoa, että munkin mielestä on tosi kurjaa, että varmaan puolet ihmisistä jätti lippunsa käyttämättä - uskon jengin vaan varanneen lippuja siksi että ne oli ilmaisia. Tosi harmillista, koska tiedän monta, jotka olisi halunneet mennä, mutta eivät saaneetkaan lippuja.

  VastaaPoista
 15. Toivottavasti tämä tauti paranisi pikemmin kuin edellinen. Kiitos toivotuksista!

  VastaaPoista
 16. Katsoinkin että olitteko siinä viereisissä vaunuissa :) Meistä tapahtuma oli muuten kiva, mutta Ammuun! musa on suunnattu paljon isommille, eikä meidän 11kk jaksanut keskittyä siihen osuuteen ollenkaan. Eli jos koko tapahtuman keston ajan olisi ollut muskaria, olisi se sopinut meille paremmin. Mutta sehän sitten on ihan oma vika jos menee epäsopivan bändin keikalle ;)Mietittiin miehen kanssa, että olisiko tyhjät paikat olleet esim. yhteistyökumppaneille jaettuja lippuja? Lavan edessä olevat paikathan olivat paljon täydempiä kuin lavan takana olevat...-Emma

  VastaaPoista
 17. Mekin olimme siellä ja tykkäsimme kovasti! Poika 9 kk on ihan Ammuu-fani, ostimme levyn syksyllä vauvamuskarista. Poika myös yleisesti ottaen on kovin innoissaan musiikista, joten meille tämä osui ja upposi. Tosin väsymys alkoi painaa loppuajasta, kun tapahtuma oli juurikin meidän nykyiseen päikkäriaikaan, mutta loppuun asti jaksettiin ja kotimatka vedettiin hirsiä. Minusta oli myös juuri sopivan pituinen tapahtuma. Ehkä olisin odottanut enemmän sellaista ohjausta, että olisi kannustettu yleisö mukaan leikkimään ja välillä seisomaankin siellä katsomossa. Nyt lähinnä ne lavalla olijat leikkivät ja muut kuuntelivat. Itse tosin hoilasin koko ajan mukana ja poika pomppi sylissä. Sitä ihmettelimme, että klo 15 salissa oli vielä tosi paljon tyhjiä penkkejä, eikä lavallakaan tapahtunut mitään. Oliko monet sitten hamstranneet lippuja kun ilmaiseksi sai, ja jättivät tulematta? Anyway, minusta on hienoa, että tuollainen järjestettiin ja kuten sanottu, vielä aivan ilmaiseksi!

  VastaaPoista
 18. Me käytiin hyppimässä siellä lavalla. Itseäkin harmitti tuo lippujen varailu ja niiden käyttämättä jättäminen. Uskon, että jokin lähinnä nimellinen maksu olisi ollut paikallaan, ne rahat olisi voinut sitten vaikka sijoittaa siihen Lastenklinikan laitteeseen...Meiltäkin jäi tosin yksi paikka käyttämättä, joka saatiin muskarin kautta, kun mies ei päässytkään enkä voinut kutsua esim. tyttäreni serkkuja äitinsä kanssa, koska liput olivat muuten jo menneet ja heitä olisi ollut kolme henkeä. Yksi lapsihan olisi varmasti mennyt sylissä, kaksi valitettavasti vähän huonommin...En yhtään tiedä, miten tapahtumaa on markkinoitu, mutta minustakin se jäi pliisuksi. Pituus oli ihan passeli. Me nukuimme muutenkin koko Ammuun keikan ajan...- Kaksi Ässää

  VastaaPoista
 19. Maikkarin kympin uutisissa oli juttu eilen tuosta tapahtumasta ja täällä tais yks tarkkasilmäinen lukija bongata teidät sieltä ylhäältä kaiteen vierestä istumasta! Helmikin on nyt ihan tv-julkkis! :)

  VastaaPoista
 20. niitä lipuja on ollut liikkeellä muutakin kautta kuin vauvalehden kautta. esim meidän beibin kummitäti opiskelee muskariopeksi ja en usko sen lapsettomana varanneen lippuja keikalle, vaikka sellaista tunki meille ja se sitten jäi käyttämäti. Mut se on totta, et suomessa ihmiset suhtautuu aika hysteerisesti massajuttuihin ja sitten on pakko sada liput jos ne loppuu muttei jakseta sit käyttää niitä.

  VastaaPoista