Social Media Icons

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Selitys

13 kommenttia , , , , Share It:
Minua on näemmä kaipailtu, huisia! Reilun viikon verran olen pitänyt matalaa profiilia, en ole julkaissut mitään. Olen hengissä, ja miltei täysissä sielun ja ruumiin voimissa.

Meillä vain eletään harvinaislaatuisen raskasta vaihetta juuri nyt. Allekirjoittanut on viimeisen viikon aikana ehtinyt maata sohvan pohjalla kolme päivää kuukautiskivuissa, kolme päivää flunssassa ja koko seitsemän päivää on vielä kaiken kukkuraksi kolottanut hammasta. Jouduin hammaslääkäriin, parin vuoden tauon jälkeen. Itkin ja tärisin penkissä, yritin olla rohkea. Oksennus nousi kurkkuun. Minulla on vuosien oikomishoidonkin jälkeen hirvittävä hammaslääkäripelko, lisäksi kammoan neuloja. Ajatus siitä, että joku tunkee letkuja ja vanua suuhuni on sietämätön. Oikeastaan olen melko vakuuttunut, että puudutusainetokkurassa ja shokissa oleva ihminen on helppo kiusankohde (tarvinneeko sanoa, että minä en ole se, joka istuu lapsen kanssa legohuollossa). Tuomiona oli hammas, jota ei kannata vaivata enää juurihoidolla. Se pitää kiskoa irti. Myös neljä viisaudenhammasta olisi listalla. Sain paitsi järjettömän patin poskeeni, myös kehotuksen painua yksityiselle hammaslääkärille uinumaan. En halua edes kuvitella, mitä sellainen kustantaa.
Myös Helmiä vaivaavat hampaat. Olen melko varma, että näin tänään jotain valkoista, kuin juuri puhkeamassa olevan hampaan (tai oikeastaan kaksi tai kolme - onko se edes mahdollista?). Pääsimme extraneuvolaan, koska neljään viikkoon oikein mitään ei ole saatu alas. Ikenet ovat kovat ja turvoksissa, ihan niinkuin kaksi kuukautta sittenkin. Paino hipoo alakäyriä, pituutta tulee tasaiseen tahtiin. Elämme hirveää eroahdistuskautta ja lahkeessani roikkuu koko ajan joku.

Kevätaurinko siivilöityy harmaana valona likaisten ikkunain läpi. Hyllyjen päällä on pölyä. Kaapit ovat sotkuiset. Anoppi kävi eilen, oli lapsenvahtina päivällä kun hoidin asioita pankissa, huoltoyhtiössä ja postissa. Hän siivosi samalla keittiön. Normaalisti närkästyisin, nyt olin onnesta soikeana.
Vaatepinot odottavat silitystä. Toiset vaatteet odottavat kellarissa kevättä ja kesää. Onkohan jo aika pakata talvitakit pois?

Olen niin väsynyt. En osaa antaa muuta selitystä tai syytä radiohiljaisuudelle.

Koska elämä juuri nyt on jossain siivouskomeron ja sohvan välissä, ovat varsinaiset postausaiheetkin hukassa. Mistä te haluaisitte lukea? Mitä te haluaisitte tietää? Olen pelkkänä korvana. :)

13 kommenttia:

 1. Voi että, jaksamisia sinne! Kurjaa kun kipuilu-jutut sattuu kohdalle aina samaan aikaan. Toisaalta on kyllä kivä sairastaa kaikki pois samaan aikaan jotta saa taas olla kokonaan terveenä :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä täälläkin mietittiin, että mitäköhän on tapahtunut!Olisi kiva kuulla, miten edistytte hääsuunnittelujen kanssa, vai onko niitä vielä edes aloitettu? :DKyllä sitä kevätsiivousta ehtii aloittaa myöhemminkin, sitten kun on aikaa.Niin ja aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
 3. Kyllä niitä hampaita voi tulla useampi kerralla. Tiltulle tuli juuri 3 samaan aikaan, ei juuri ruoka maistunut...Ja seuraavat kaksi näyttäis myös olevan kovaa vauhtia matkalla.

  VastaaPoista
 4. Siivous on ihan yliarvostettua, eikä se kuitenkaan näy missään. Pikkulapsen kanssa kannattaa vaan keskittyä keskilattian siisteyteen. Nurkat nuohotaan jos siihen jää aikaa.Ymmärrän niin sinua ja hammaslääkäripelkoa. Minulle tehtiin myös pitkä ja tuskainen oikomishoito. Ja sen jälkeen olen käynyt vain pakon edessä korjauttaan jos on ollut tarve. Viime syksynä tilanne kuitenkin muuttui ja oli pakko astua alas tuonelaan. Ja löysin kuin löysinkin ihan tästä meidän läheltä maailman parhaan hammaslääkärin: ystävällinen ja kiltti kuin mikä, hinnat ei aina yllä edes tk-tasolle, puuduttaa jopa niin että haen puudutuksen tuntia ennen paikkausaikaa että olen varmasti puutunut (toiset vain puutuvat hitaammin). Ja mitäs nyt yli ½v. on hoitoa takana rahaa on toki palanut, mutta loppusuoralla ollaan ;) Enkä minä enään pelkää ollenkaan, enkä varmasti muualle suostu enään menemään! Kyllä se elämä taas siitä suttaantuu... Ja hei jos lohduttaa niin meillä valvotaan edelleen kuopuksen kanssa (neiti 2vee). Hampaiden puhkeaminenhan aiheuttaa ylimääräistä virtsaamistarvetta, joten meillä pissihätä herättää. Mutta onneksi nämä on nyt ne viimeiset ja varmasti kivuliaimmat..

  VastaaPoista
 5. Nää. Unohda siivoaminen (ja postaaminen) ja tuo se roikkuva _joku_ ja itsesi sekä H meille huomenna syömään täytekakkua. :)

  VastaaPoista
 6. mä olin nelisen vuotta ilman hammaslääkäriä. viime kesänä otin nistakasta itteeni kiinni ja menin lääkärille. ei reikiä yhtään(!) mutta yks viisaudenhammas piti ottaa pois ja hammaskivee... viisauden hampaan poisto ei sattunu yhtään! sitä oli panikoinu monta viikkoo etukäteen, mut en ees tuntenu mitää et ne ottaa sitä pois :D mut tuos talvel kun oli hammashygienistilla otattamassa pois sitä hammaskivee niin voi luoja kun se vihlo ja sattu! :s kyyneleet vaa valu. et meen jopa mielummi hampaanpoistoon ku hammaskiven poistoon! :D

  VastaaPoista
 7. Voi hammaslääkäri on kyllä kaikkein tympein paikka ikinä.. Tuo eroahdistusvaihe on myös raskasta aikaa kun tuntuu ettei vessaan pääse yksin. Onneksi se helpottaa ajan kanssa :) Luin tuon alla olevan postauksesi ja kyllä kuullostaa tutulta ;) Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 8. KYLLÄ, sinua on kaivattu! Olen oikeasti ollut hädissäni, että missä olet ja että onhan kaikki hyvin. Jos yhtään lohduttaa niin onneksi mikään noista ei ole pysyvää, joten tsempit ja anna kevät auringon piristää! Pölyistä viis :)-Mariliini

  VastaaPoista
 9. Mäkin ehdin jo miettimään, miksi olet ollut niin hiljaa viime aikoina :) Hammaslääkäreistä mun on pakko sanoa, mulla on myös aivan mieletön kammo! Kaikkia lääkäreitä kohtaan, jalat tärisee ja kädet hikoaa kun joudun menemään lääkäriin ja pyörryttää :D Ens viikolla lähtee viisaudenhammas, mä saan sitä varten rauhottavia! :D

  VastaaPoista
 10. Minäkin olen kerennyt kaipailla hauskasti kirjoitettuja bloggauksiasi ja miettinyt että mitähän teille kuuluu. Saman ikäisen pojan äitinä ymmärrän täysin että välillä väsyttää, meillä tällähetkellä tosi levottomat yöt.Voimia ja jaksamista, kesää kohti mennään. :)-Sannas-

  VastaaPoista
 11. Voi kurjuus! Toivottavasti kohdallesi osuu empaattinen ja hyvä hammaslääkäri. Meillä on ollut hammasvaivoja jo parisen kuukautta, mutta vieläkään yhtään hammasta ei näy. Tosi kiva, kun toinen on koko ajan kärtty, puree kaikkea, minkä käsiinsä saa, mutta suusta paistavat vain kauniin vaaleanpunaiset ikenet. Meilläkin on syömisongelmia (jipiijipii, not). Hermot ovat kovilla, kun parhaimmillaan päivässä yksi ateria syödään kunnolla, muiden kanssa saa tapella urakalla.Tsemppiä!

  VastaaPoista
 12. Aika pitkälti samat ongelmat saman ikäisen vauvan kanssa. Miehen on vaikea ymmärtää, miten jotain eroahdistusta kokeva ja siksi äidin kanssa kahden ollessa koko ajan jalassa roikkuva lapsi ja kuukautisten alkaminen voivat niin väsyttää/ärsyttää, mutta kyllä ne vaan voi! Samalla kun äitiysloma loppuu ja pitää miettiä tulevaisuutta, niin paketti on valmis :)Hammaslääkäriä en pelkää, vaikka siellä joudunkin ramppaamaan. Inhoan puutunutta suuta ja sen takia en pienissä jutuissa ota puudutusta, mutta voin kyllä sanoa, että oli suorastaan järkytys että viisaudenhampaiden leikkaus ei sattunut tai edes tuntunut yhtään puudutuksen läpi! Eli tsemppiä siihenkin :)

  VastaaPoista
 13. Yhdyn edelliseen. Itseltäni, kun poistettiin viisaudenhammas pelko oli sanoinkuvaamaton (olin siirtänyt hampaan leikkausta vuoden verran). Nyt kun vertaan hampaan leikkausta hampaan paikkaukseen on paikkaus mielestäni paljon inhottavampaa. Miksei hammasporat yms vempaimet voisi olla äänettömiä? pelkoni vähenesivät rutkasti jos ei tarttisi kuunnella inhottavaa poran ääntä!

  VastaaPoista