Social Media Icons

torstai 15. maaliskuuta 2012

Mutseja ja Vuoden mutseja

8 kommenttia , , , , , , , , Share It:


Pääsin tänään Oi mutsi mutsin avecina innolla odottamani Vuoden mutsi-kirjan julkkareihin. Kyseessähän on siis keskinkertaisesta äitiydestä kertova teos, jonka takana seisoo kaksi raivorehellistä ja viiltävän hauskaa bloggaria, Project Mama ja Salamatkustaja, eli Katja Lahti ja Satu Rämö.

"Vauvamaailmasta on helppo järkyttyä, jos nainen ei löydäkään itsestää hehkuvaa odottajaa, ammattimaista ponnistajaa ja seesteistä imettäjää. Vuoden Mutsi on kirja, joka paljastaa pastellinväriseen pehmoiluun verhotun salaliiton lapsettomia vastaan.

Vuoden Mutsin missio on ilahduttaa ja tsempata äitiä matkalla kahdesta viivasta yhteen kynttilään. Vauvavuodesta jää varmemmin henkiin, kun pidentää naurulla ikää. Keskinkertaiset äidit Katja ja Satu laittavat omat kokemuksensa ja vinkkinsä jakoon roisilla huumorilla kuorrutettuna. Kirjassa on ajanvietettä imetysmaratoneille ja tilaa omille merkinnöille, jotta siitä ekasta vuodesta jäisi edes jotain käteen.
"

Kaikki ei mennyt niinkuin Strömsössä. Tänäänkään. Lähtöä tehdessäni muistin vasta kolmea kerrosta alempana että olin unohtanut napsautaa kahvinkeittimen pois päältä. Matkalla bussipysäkille huomasin unohtaneeni laittaa Helmirukalle lapaset käteen. Taskujeni pohjalta loihdin eriparia olevat villasukat, jotka työnsin hänelle tumpuiksi. Silloin muistin myös unohtaneeni ruoan pöydälle. Ja tutin mikroon. Vastaan vuorokauden viiveellä tekstiviestiin.
Vuoden mutsi-kirjan sanoma ei voisi olla ajankohtaisempi. On ihan ookoo olla keskinkertainen, keskeneräinen, vaatia omaa aikaa ja oikeuksia. Katsoa sormien läpi asioita, unohtaa ja nähdä asiat oikeassa mittakaavassa. On helpottavaa tietää, etten ole ainoa, joka hyräilee tyhjille ostoskärryille lehtihyllyllä. Tai ainoa, joka idyllisten imetyshetkien sijaan tuntee olevansa lämpimän hajuinen maitobaari.

Kirjaa selailevat kanssaihmiset vierelläni tyrskivät ja hymähtelivät. Tietokirja-kategoriaan upotettu teos tuntui minusta lyhyen läpiselaamisen jälkeen maalaisjärjelliseltä ja äärimmäisen humoristiselta tekstiltä äideiltä toisille äideille. Nyökkäilen. Nauran. Tyrskin. Juon skumppaa, ensimmäistä kertaa miesmuistiin.

En tiedä, mitä sanoa. Tämä on minusta ensisilmäyksellä aivan mahtava, niin tekijöidensä näköinen. Lue itse, niin tiedät (minäkin luen, ja palaan asiaan)! Esimakua (=nauraa kuset housussa) saat Vuoden mutsi-blogin puolella, jossa voi testata oman mutsityyppinsä tai osallistua erilaisiin kilpailuihin ja facebook-sivuilla, jossa on mm. mahtava kotialbumikisan sato nähtävillä.

EDIT: Project Mama on pistänyt käyntiin kisailun kommenttiboksissaan, jossa kaksi onnekasta voittaa kirjan itselleen! Käy siis kertomassa, miksi juuri sinun kuuluisi saada kirja. Klik!

8 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kyllä tosi hyvälle kirjalle, mitä ehdin eilen selailla omaa kappalettani. Pitäs ehkä pitää joku lukupiiri tuolla raflassa joskus :P

  VastaaPoista
 2. Mä kävin jo Ommiksenkin tontilla hehkuttamassa, että odotan innolla, että saan tämän käsiini. :)

  VastaaPoista
 3. Iha mielenkiinnosta vaa, mutta miks sulla on ollu tutti mikrossa?

  VastaaPoista
 4. Koska se piti keittää, desinfioida, ja pienimmässä kattilassa porisi pasta. :D

  VastaaPoista
 5. Mistä tän kirjan voi saada? Tuolta bookplus sivuilta?:o

  VastaaPoista
 6. En oo tienny että niitä saa mikroon edes laittaa :D

  VastaaPoista
 7. project maman blogista voi saada, mutta esim adlicris myy edukkaasti alle 20 euron. T: sihteeri

  VastaaPoista
 8. adlibris. mulla on joku aikuisiän lukihäiriö.

  VastaaPoista