Social Media Icons

keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Tietenkin

4 kommenttia , , , Share It:

Niinä hetkinä, kun lapsi nukkuu päiväunia rauhassa parvekkeella, keskityn minä olennaiseen. Unohdan tiskivuoret keittiössä, eteiseen kerääntynet muruset. Pyykkikone jyskyttää, radio on päällä. Minä keskityn järjestämään kirjahyllyn uusiksi, väreittäin. Näin kuvan hurmaavasta satenkaarikirjahyllystä netissä.

Saatuani valmiiksi kirjahyllyni huomaan dymottaneeni kirjoitusvirheisiä tarroja lehtikoteloihin, ja vieläpä liimanneeni ne päin mäntyjä. Valmiiksi riemunkirjava ja ahdas olohuoneemme ei ehkä olisi kaivannut enää sateenkaarivärejä kirjahyllyyn.
Katson tekelettäni järkyttyneenä. Kahvikin jäähtyi taas kuppiin. Itkuhälyttimestä kuuluu vaativa naukaisu. Tietenkin. Tehty mikä tehty.

4 kommenttia:

  1. Aina ei mene kuin Strömsössä :) Itse olin ajatellut päikkärien aikana tyhjentäväni tytön tulevan huoneen kaapit. Neiti nukkuin kyllä ruhtinaalliset kolme tuntia putkeen, mutta äiti unohtui selailemaan vanhoja valokuva-albumeita. Ja kun sitten vihdoin sain vähän alotettua hommaa, heräsi tyttö...

    VastaaPoista
  2. Meillä on n. 30 hyllymetriä kirjoja järjestettynä tekijän mukaan aakkosjärjestyksessä. Olipa siinäkin järkeä, kun ikinä ei tarvitse palata näihin jo luettuihin romaaneihin... Mutta JOS joskus olisi tarve lainata ruotsinkielisiä kirjoja vaikka naapurille (täällä täysin suomenkielisellä alueella) niin ainakin löytäisin kaikki Mankkelin kirjat helposti M:n kohdalta...

    VastaaPoista
  3. Näinhän se juurikin menee ;)

    VastaaPoista