Social Media Icons

torstai 9. helmikuuta 2012

Talviunilla

9 kommenttia , , , , , , Share It:
Minulta on muutamaan kertaan kysytty, miten Helmi nukkuu päiväunensa. Koska asumme kaksiossa, on sisällä nukuttaminen työlästä ja unen laatu heikkoa - koko kodin pitää hiljetä ja pöytätuulettimen & ilmanraikastimen tasaisesta mölystä huolimatta lapsi parkuu äkisti mikron taustalaulajana. Kovilla pakkasilla siirsimme vaunut sisälle ja nukutimme Helmin kotimme pimeimpään ja kaukaisimpaan nurkkaan, eteiseen, vaatekaapin taakse. Nyt kun lämpömittari näyttää alle kymmentä miinusastetta, uskaltauduin viemään lapsen lasitetulle parvekkeelle. Ihan vain muutaman peiton alle.


Superpaksun Lindexin fleecevanuhaalarin alle puin villakerraston ja lapaset. Parvekevaunuissa on kovassa kopassa untuvalämpöpussi, ja sen päälle heitin vielä kolme äitiyspakkauspeittoa. Kuomu päälle laitoin vielä vanhan lastenpeiton, ettei sen läpi vain vetäisi.
Kun itkuhälyttimestä kuului vaimeaa parahdus ja vaunusuoja sai kyytiä. Kaikkien vällyjen alta katsoivat iloiset, siniset silmät. Vieno hymy tutin takaa. Muminaa. Tirskuvaa naurua. Punaiset posket. Päiväunien paras hetki - herääminen, iso halaus. Märkä suukko.

Lyhyen hengähdystauon, päiväunien, jälkeen on helpompaa olla taas parempi äiti. Kärsivällisempi, omistautuvampi, kannustavampi. Taas jaksan tapella vihannessoseesta ja onkia pois koirankopasta. Seuraaviin uniin saakka.

9 kommenttia:

 1. Kunpa vauva nukkuisikin pidempiä unia päivisin kuin vain 30 minuuttia. Siinä ajassa ei valitettavasti ehdi äitikään virkistyä.

  VastaaPoista
 2. Heips!Meilläkin minä tankkaan oman jaksamisvarastoni pojan päiväunien aikana:)

  VastaaPoista
 3. Kiitän! Joskin ne mätsäävät vain sattumalta..

  VastaaPoista
 4. Voi, eikö vieläkään? Toivottavasti rytmi jossain kohtaa tasoittuu päivälläkin ja saatte kunnon unet päivälläkin.

  VastaaPoista
 5. Mä tosi usein vain suunnittelen esim. tekeväni suursiivouksen päiväuniaikana, mutta jotenkin luisun pyykkikoneen täytön jälkeen koneelle hengailemaan. Pitäisi varmaan laittaa joskus säppiin koko toosa, saisikin kunnolla oikeasti tankattua jaksamista, heh! :)

  VastaaPoista
 6. Meillä myös äiti, minä, ottaa ihan reilusti omaa aikaa lapsen nukkuessa päiväuniaan. En tee kotitöitä, paitsi ehkä laitan vaatteet pesu-/kuivauskoneeseen tai astiat pesuun. Muuten nautin kupillisen, jos toisenkin, kahvia ja nautin :)Oletko muuten mitannut paljonko vaunuissa oli pakkasilla lämmintä? Meillä ei ole lasitettua parveketta ja nukutin lapsen ulkona terassilla viime viikolla (nyt kaikki hyvät äidit pyörittelee silmiään ja puhisee) - vaunuissa ei ollut näet kuin alle -10 pakkasta. Toki lapsella oli kerrosta kerroksen päällä ja vaunuissa peittoa jne., että ei se siellä ihan kesähepenissä ollut.-Ano

  VastaaPoista
 7. Meillä on nukuttu pihalla kovimmillaan viidentoista asteen pakkasilla. Kerran laitettiin vaunuihin mittari kun pakkasta oli -13 ja mittari näytti unien jälkeen +10 astetta. Meillä on käytössä Emmaljungan leatherette lämpöpussi joka on ihan superlämmin. Lisäksi heitetään vaunun päälle aina villapeitto että hengitysilma pysyy lämpimänä. Ulkounet kestävät meillä usein sen kolme tuntia, sisällä yleensä noin tunnin. Mielestäni ehkä liikaakin pelätään pakkasta. Ulkona voi ihan hyvin nukkua pakkasellakin kun olosuhteet on muuten kunnossa.

  VastaaPoista
 8. meillä on nukuttu nyt reilu pari viikkoo sisällä kovien pakkasten ja hirmuflunssan takia. sisällä nukkuminen kyllä sujuu mun yllätyksekseni yhtä hyvin tai ehkä jopa paremmin kun ulkona nukuttaessa alkukankeuden jälkeen. nyt kuitenkin aattelin palata takas vaunu-uniin, mutta mitä ihmettä mä tuolle puen:D eilen (pakkasta n.-5) oli body, sukkahousut, villahaalari, toppahaalari ja lämpöpussi. neiti ihan hiestä märkänä. tänään (pakkasta saman verran) jätin villahaalarin pois, mutta sama juttu. joo, ehkä tuleekin kipeeks kun ihan hikimärkänä nukkuu, mut mitä tosta voi vielä ottaa pois:D ehkä lämpöpussi on superlämmin ja hiostava? koska aiemmin pidin vaan äitiyspakkausmakuupussia, mut nyt aattelin, ettei neiti vaan tuu uudestaan kipeeks. joten turha ostos tais olla lämpöpussi meidän lämminveriselle.

  VastaaPoista