Social Media Icons

perjantai 17. helmikuuta 2012

Taikakeinu & keväthaaveita

19 kommenttia , , , , Share It:

Raivasin tänään polun puolimetriseen hankeen, joka peitti leikkipihamme. Kävimme keinumassa, oikein muuta ei ulkona voikaan tehdä, vielä. Helmi nauraa käkätti ja pulputti puolisen tuntia keinussa, hämmästeli maailmaa, katseli maata ja töppösiin osuvaa, alla olevaa pehmeää lunta.

Vielä on kylmä, ja vielä on lunta, mutta luon kaiken toivoni kevääseen. Pian villasukat saavat vaihtua lakattuihin varpaankynsiin ja ulkoilukengät ballerinoihin. Kaivoin jo aurinkolasit kaapin pohjalta ja farkkutakinkin otin näkösälle. Äitini sanoi kerran, että minua ja siskoani varten tarvittaisiin kuusi vuodenaikaa, koska kyllästymme edelliseen, vielä käynnissä olevaan sesonkiin turhan nopeasti ja kaivamme helmikuussa kevätvermeet päälle, huhtikuussa kaavailemme jo shortsiasuja. Heinäkuun helteillä alamme jo kaivamaan välikausivaatetusta kaapeista. Ja olisihan se kohtuuntonta - pukeutua nyt samoihin vaatteisiin, samanlaisiin asukokonaisuuksiin kuukaudesta toiseen.

Oletteko ulkoilleet ahkeraan talvisäällä pientenkin lapsien kanssa?

PS. Koska varmasti halkeatte mielenkiinnosta, voin ilokseni kertoa, että välikausivaatetus on nyt (toivon mukaan) hallussa. Siitä lisää myöhemmin.

19 kommenttia:

 1. mä voisin kyllä tehdä susta sellasen putoushahmon :D tyyppi joka kerää romua, hysterisoi jos jotakin ei ole (3kk etukäteen) ja kulkee talvella mister majorkkana. Tämä oli siis kaikella ystävyydelllä :)

  VastaaPoista
 2. Hei, muistanko oikein että teillä on käytössä babylandin vaippoja? Ovatko olleet hyviä? Katselin äsken netistä kuvia (livenä en ole niitä nähnyt kun kavereista ei kestoilijoita löydy) ja näyttävät haarasta aika leveiltä, onko näin? Meillä kun pojalle in tähän asti tuntunut paremmin istuvan päälle nuo haaroista kapeat mallit. Paksuin imukin kun asetellaan sinne vaipan eteen eikä haaraan niin kovin haarasta leveälle vaipalle ei ole tarvetta... Hinnan puolesta vaippa kyllä kiinnostaisi ja hyvää palautetta olen siitä lukenut paljon. -Jossu

  VastaaPoista
 3. Me ei olla oltu Felician kans ikinä niinku lumessa temmeltämässä. Ikää on tosin se 7kk eikä eteenpäin vielä päästä. Ulkoillessa tyttö istuu joku rattaissa tai pulkassa. Edes keinuun ei ole vielä päässyt. Tästä postauksesta inspiroituneena taidammekin tänään lähteä kokeilemaan lunta ja vauvakeinua jos sellainen täältä jostain löytyy! Ü

  VastaaPoista
 4. Joo, on käytössä babylandejakin, ja ollaan tykätty kyllä tosi paljon. Tuota leveyttä kun katsoin, niin ei ne mun mielestä mitenkään hirmuisen isoja (leveitä) ole. Viime vuoden äitiyspakkausvaippaa, Myllymuksen vaippaa on ihan aavistuksen leveämpi. Ja mäkään en siis tykkää kauhean leveistä tai paksuista vaipoista, tulee sellainen olo, että toinen ei voi liikkua. Mä itse ostin syksyllä Raskauskeijusta sellaisen neljän vaipan koe-erän, ja totesin ne aivan ykkösiksi. Ja Babylandin imuja tilasin muihinkin vaippoihin, ne mikrokuituiset lisäimut (joita meillä kyllä on käytetty 3-4h vaihtovälillä ihan yksinään?) on tosi imukykyisiä, pehmeitä, kuivia ja kuivaa nopsaan. Peukut täältä niille vaipoille! :)

  VastaaPoista
 5. Tee vaan! Sitähän sää kysyit!

  VastaaPoista
 6. "Tällaisten ihmisten kanssa joudun elämään..."

  VastaaPoista
 7. Menkää koittamaan ihmeessä, ainakin jos tyttö istuu tukevasti. Helmi nauttii kovasti, eikä millään tahtoisi tulla pois keinusta.. ;)

  VastaaPoista
 8. Olispa kiva ulkoilla. En vaan usko, että tää 5kk vanha tyttönen saa siitä jotain irti ihan vielä. Lisäksi äitiä vaivaa korvatulehdus(siis joku lastentauti, siinä on ehkä ironiaa, että vahtaan ettei lapsi vaan saa sitä ja sairastun itse...) eikä vaunulenkkeily ole innostanut moneen viikkoon, koska täällä pohjois-Helsingissä ei paljoa välitetä jalkakäytävien auraamisesta.Keväällä ryntäämme sitten ulos, onhan meillä jo kahdeksi ehkä jopa kolmeksi seuraavaksi välikausisesongiksi vermeet valmiina :D-Kaksi Ässää

  VastaaPoista
 9. Moi! Ekaa kertaa taidan laittaa kommenttia tulemaan.Mun poika on nyt 1v, ja oppinut viikko sitten kävelemään kengillä ulkona. Sen myötä ulkoilu on ruvennut maistumaan ihan eri tavalla, käydään kotipihassa tai kauempana kerran tai pari päivässä, nuhasta huolimatta. Ennen tätä kengillä kävelyn taitoa tuli aika vähän ulkoiltua, enemmänkin vaan käytiin rattailla kaupungilla tai kaupoilla kiertelemässä, joskus pulkkailemassa. Ja juu, vauvakeinu on paras! Mutta kyllä mäkin sitä kesää/kevättä odotan, ja sitä ettei tarvitsis joka kerta taistella pukemisesta ihan niin paljon....

  VastaaPoista
 10. Meilläkin on Babylandeja muiden vaippojen ohella. Ovat oman imunsa kanssa mukavan pehmeä paketti. Meillä tosin ei sen oma imu riitä, vaan pitää olla lisäksi esim. hamppuimu, joka tekee paketista heti vähän kankeamman. Säätömahdollisuudet ovat hyvät, etenkin reisinapillisissa versioissa. Sisäpinta on fleeceä ja nyppyyntyy nopeasti, mutta on vain esteettinen haitta, ei vaikuta käyttöön mitenkään.

  VastaaPoista
 11. Ja jos ebay-kauppa kiinnostaa, Verskin blogista löytyy ebay-kauppias, joka myy edullisia, isompia paketteja.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Sascia ja Elli! :) Uskaltauduin laittamaan 5kpl vaippoja tilaukseen. Kokeillaan miltä meillä tuntuu käytössä. Myllymuksuja meillä on käytössä, juurikin sitä äitiyspakkauksessa olutta vaippaa, eikä se ainakaan liian leveä ole ollut. Tuskin siis tuo babylandkaan sitten...Kiitos myös ebay vinkkauksesta, laitan korvan taakse. Jos oikein hyväksi osoittautuu tuo vaippa voi isommallekkin määrälle olla tarvetta! -Jossu

  VastaaPoista
 13. Eipä kestä! Olen niin hurahtanut tähän kestoiluun, että mielelläni annan vinkkejä, jos niistä on apua.

  VastaaPoista
 14. Me ollaan ulkoiltu säännöllisesti vaunuillen talvellakin. Kantaa en nyt selkävaivan takia pysty, niin on pitänyt vaunuilla. Tosin täälläkin harvoin saa nauttia auratuista kevyen liikenteen väylistä, niin ennemmin vaunuilu on ollut vaunujen työntämistä ja vetämistä vuorotellen. Hyvää kokovartalojumppaa siis! Mutta ei, kyllä minäkin odotan malttamattomana kevättä ja sitä, että nuo lumet vihdoin sulavat. Ja odotan myös malttamattomana sitä, että pääsen hakemaan tilaamani välikausihaalarin postista.

  VastaaPoista
 15. Oi, meillä on vallan keinuminen päässyt unohtumaan pulkkailun ja kaiken lumessa peuhaamisen lomassa :) Täytyy huomenna mennä keinumaan jos ehditään.Meillä siis ulkoillaan jokapäivä kerran pari. Tyttö on kyllä jo 1v2kk ja osaa kävellä, joten sillä tavoin ulkona leikkiminenkin on helpottunut (syksyllä vaan keinuttiin ja touhuttiin hiekkiksellä kun ei kävellyt). Kärrytelty ollaan myös aina kun en ole töissä (paitsi nyt kun ei kävely oikein luonnista).

  VastaaPoista
 16. Meillä on Babylandin vaippa käytössä ekaa kertaa parhaillaan. Saas nähdä onko hyvä. Meillä on ollut ongelmia kertsien kanssa, pissat tuli aina ohi ja lakanoita vaihdetaan useita kertoja päivässä. Niinpä päätin, että nyt kun mieskin on kotona auttamassa, tämä viikonloppu kestoillaan ja testaillaan mikä äitiysloman aikana hankkimistani kestoista ois meiän pojalle sopivin. Pitäkää peukkuja, että oikea malli löytyisi :)

  VastaaPoista
 17. ^Toivottavasti löydät sopivan vaipan/ vaipat. Kestoilu on kivaa, kun löytää ne omalle lapselle istuvat ja omaan käyttöön toimivat yksilöt.

  VastaaPoista
 18. asutteko hakunilassa, kun näyttää tutuilta nuo paikat?

  VastaaPoista