Social Media Icons

lauantai 4. helmikuuta 2012

Spesiaalia

7 kommenttia , , , , , Share It:

Tänään ruokalistalla oli valkosipuli-pippurimarinoitua porsaanlapaa vihannespedillä, bernaisekastiketta ja perunasosetta. Alkupalaksi nautittiin tomaatilla & basilikalla maustettua kasvissosekeittoa kuivattujen sienien kera. Tarjolla oli myös itse tehtyä kauraspelttivuokaleipää. H. oli keittiössä pukoissa. Ah. Lauantai.

Älkää ymmärtäkö väärin. Ei meillä aina syödä näin juhlavasti. Mutta yhdessä syömme aina tilaisuuden tullen.

Arkinen kinkkukiusaus tai makaronilaatikko maistuu paremmalta kun pöydän saa kattaa kahdelle. Tai kolmelle. Ruokapöydässä on luonteva hetki vaihtaa rauhassa päivän kuulumisia, tehdä kauppalistaa, pohtia maailman menoa. Jälkiruoaksi on yleensä kahvia. Ja Yle Puhe.
Haluaisin pitää yhteisen ruokailuhetken tapana myöhemminkin. Nyt syömme lähinnä viikonloppuisin ja iltaisin yhdessä, aamuisin H. on jo aikaisin jalkeilla ja harvoin edes syö mitään, me nukumme Helmin kanssa pidempään.

Helmi on alusta lähtien saanut paljon ruokailla itse, omin sormin, joten varsinaisten yhteisten ruokahetkien luominen tai yhteen sovittaminen ei ole ollut vaikeaa.

Syöttekö te yhdessä? Millä te herkuttelette?

7 kommenttia:

 1. Pääasiassa on pyritty syömään yhdessä koko perheen voimin, mutta aina se ei onnistu. Harmillista! mutta iltaisin herkutellaan tv:n ääressä milloin mitäkin.. eli hedelmiä. Pojan suosikkeja ovat päärynä "tikut" ja appelsiini. Omena tulee perässä hyvänä kolmosena... jostain syystä oon tykästyny tähän tapaan, että salkkareiden aikaan mulla on jo veitsi kädessä valmiina kuorimaan jotain hedelmää :D ja sit me katotaa salkkareita ja syödääään :P nam nam nam kuuluu vaan ku Leksa käy uuden hedelmäpalasen hakemassa ;DD

  VastaaPoista
 2. Meillä kaksi kulinaristia on löytänyt toisensa. Siis rakastetaan hyvää ruokaa, halutaan nähdä vaivaa sen eteen ja myös leivotaan mielellämme. Siippani on erinomainen kokki ja leipoja. <3Arkisin meillä syödään hyvinkin arkisesti. Pikaisia wokkeja, laatikkoruokia, salaatteja ja keittoja. Mutta tärkeää on se, että illallinen syödään arkisinkin yhdessä, ruokapöydän ääressä. Viikonloppuisin ruokaan panostetaan, ostetaan kalliimpia raaka-aineita, kokeillaan uusia reseptejä ja nautiskellaan. Tänään ollaan kokeiltu jo kahta uutta reseptiä onnistuneesti. Syömme myös kaikkea ja yritämme tartuttaa tämän myös tyttäreemme.

  VastaaPoista
 3. Mä olen kateellinen.. Pauli tekee vaan nuudeleita ja makaroonimössöä! :--DMutta me syödään kyllä yleensä koko perhe samaan aikaan ja tämä tapa oikeastaan otettiin käytäntöön vasta siinä vaiheessa, kun Väinö alkoi syömään samaa ruokaa meidän kanssa. :--) Ja onhan se kivaakin!Ja mitä herkutteluun tulee.. Me tilataan silloin pizzaa. Kuinka romanttista?

  VastaaPoista
 4. Heh, ihanat! Meillä vielä aikuiset vaan syö olkkarissa salkkareiden aikaan, tuo lapsi on vielä lattialla niin liikkumisintoinen, etteivät päärynänpalaset pysyisi kädessä lainkaan. :D

  VastaaPoista
 5. Ooh, teidän arkiruokakin kuulostaa hyvältä! Meillä kai tehdään arkisin sellaisia jättisatseja ruokaa, jota sitten syödään melkein koko viikko. Makaronilaatikkoa paistetaan kerrallaan varmaan kolme vuoallista, keittoa tulee 20l kattila. :D Teetkö muuten itse Ainon ruoat? Tai laitatteko jotain "sivuun" häntä varten? Meillä esim. vihanneswokeista ja jauhelihakeitoista eristetään ennen maustamista Helmille pieni määrä, joka laitetaan sitten sauvasekoittimella muusiksi.

  VastaaPoista
 6. Varmasti on ollut paljon luontevampaakin alkaa syödä samaan aikaan, kun kaikki on syöneet samaa ruokaa. :)Ah, pizzaa... Me tilataan sitä harvoin, koska meillä on meidän kiertoilmauunissa sellainen pizza-asetus, jolla saa ihanan rapean pohjan ja mehevän täytteen. Lempparitäytteet on tankoparsa, sipuli ja savupalvattu siankylki. Aivan mielettömän ihanaa! Meidän kantispizzeriassa tilaan kuitenkin _aina_ kana-barbequekastike-mozzarella-kombolla pizzani. Ah.

  VastaaPoista
 7. Teen Ainon ruuat itse. En vielä ole tehnyt meidän ruuista hänelle sopivia versioita, vaan kerran kuussa laitan sosetehtaan pyörimään ja teen kerralla koko kuukauden ruuat valmiiksi pakkaseen. Tällöin valmistan kolmea-neljää erilaista sosetta pakkaseen. Viimeksi tein "jauhelihakeittoa", kanapastaa, italianpataa ja kala-kasvispataa.

  VastaaPoista