Social Media Icons

maanantai 27. helmikuuta 2012

Rattaat - apua, apua!

49 kommenttia , , , Share It:
Kuva täältä.
Olen viime aikoina kaupungilla kierrellessäni tullut siihen lopputulokseen, että jonkinlaiset yhdistelmävaunuja kevyemmät menopelit alkavat pian tulla ajankohtaisiksi. H. lähtee kesäkuussa intensiiviopintojaksolleen 250 kilometrin päähän yhdeksäksi viikoksi, ja minä tulen olemaan siis koko kesän yksin Helmi kanssa (tosin tulee hän viikonlopuiksi kotiin, myöhään perjantai-iltaisin, ja lähtee sunnuntai-iltapäivisin pois). Meillä on vaunut, joilla oikaisee puolimetrisen hangen poikki, joilla pääsee metsäpolkuja ja jotka ovat äärimmäisen tukevat ja jämäkät. Mutta ne ovat vaunut, joilla ei mahdu lähipostiin, puoliin kaupoista, kirpputoreille tahi julkisiin liikennevälineisiin (busseihin), ainakaan astumatta kantapäille tai herättämättä julkista pahennusta kantoliinaihmisissä. Lisäksi meidän yhdistelmävaunuissamme on yksi räikeä ja ärsyttävä vika: niiden kankainen tavarakori on revennyt pohjasta, se on akselivälin alapuolella ja näin ollen raahasi ehjänäkin aina maata, siihen ei mahdu mitään, ja painorajoituskin on 5 kiloa.

En ole kovinkaan viehtynyt matkarattaiden ulkonäöstä, mutta kevyemmille, kauniille ja hyvällä tavarakorilla varustetuille rattaille olisi nyt tilausta kevään koittaessa. Olen katsellut tarjontaa, pähkäillyt pääni puhki. Ovatko kolmipyöräiset rattaat kiikkerät vai ketterät? Milloin uskallan kääntää lapseni kasvot menosuuntaan päin (puunhalaajahipit pelottelevat elinikäisillä traumoilla viriketulvasta)? Minkälaiset menopelit teillä on alla? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota ostopäätöstä tehdessä?

49 kommenttia:

 1. Mä oon kans miettiny tätä ratasasiaa viimeaikoina ihan hirveesti ja ihastunut Cosatton malleihin, http://couturecouturee.blogspot.com/2012/01/asiaa-rattaista.html <-- tein tossa joku aika sitten postauksenkin aiheesta, noi ei oo kovin kalliita ja vielä halvempia jos tilaa ulkomailta. Noi on myös tosi ihanan näköisiä! Mä oon vaan miettiny kans sitä että onko noi kätevämmät vai sit sellaiset kolmipyöräiset. Jaahan sitten mielipiteesi kun ootte johonkin valintaan päätyneet että jos havaitsette ne hyviksi niin voitaisiin ehkä ottaa mallia ja ostaa samanlaiset :DJa mä en voi käsittää koko viriketulva -termiä, menee täysin yli mun hilseen :D Missä vaiheessa siitä että lapsi näkee ihmisiä ja maailmaa tuli vaarallista ja traumatisoivaa? :D

  VastaaPoista
 2. Tosi mauttomia laukaisuja "kantoliinaihmisistä" ja "puuhalaajahipeistä". Ei ole hyvää huumoria. Enkä itse ole juurikaan liinaillut tai vastaavaa, mutta tunnen ihmisiä, joilla on arvoja, joihin ehkä viittaat. Ei he kettuillessaan niin elä, haluavat lapsensa parasta kuten varmaan sinäkin?

  VastaaPoista
 3. Myös minä kannan lastani kantoliinassa ja kantorepussa, joten tarkoitukseni ei tosiaankaan ollut loukata ketään. Kirppareilla liikun reppuillen, koska se on kätevämpää, mutta liki yhdeksänkuinen lapsi alkaa käydä jo sen verran painavaksi, että tilausta keveimmille kulkupeleille olisi. Puunhalaajahipeillä tarkoitan nyt samaisia radikaaleja, jotka keskustelupalstoilla julistavat vaunut pannaan ja niiden käyttäjät ajattelemattomiksi, lapsensa viriketulvalla ja turvattomuudella tuhoaviksi äitihirviöksi. Mutta kuten jo sanoin, itsekin kannan lastani tilanteen salliessa, eikä kirjoitus ollut mikään nillitysteksti liinailijoille.

  VastaaPoista
 4. No voi että... Eiköhän kunnon viherpiipertäjät eli puunhalaajahipit osaa suhtautua itseensä ja näihin nimityksiin ihan huumorilla :)Kantoliinaihmisten lisäksi kyllä monet muutkin hermostuvat lastenvaunuihin, että sikälikin sellaiset sirommat voisi olla kätsymmät!t. Blogia säännöllisesti lukeva anonyymi, jonka nyt oli vaan pakko kommentoida

  VastaaPoista
 5. Täällä myös pohditaan samaa, kauhean vaikea tehdä minkäänlaista päätöstä kun rattaita on niin paljon erilaisia! Kolmipyöräisistä oon kuullut aika paljon, että ovat sekä kiikkeriä että ketteriä :)

  VastaaPoista
 6. ne racet on musta ollu hyvät,tosin miinuksena se pieni tavarakori mutta toisissa brion malleissa on isompi.meillä kestäny kohta 2 vuotta päivittäisessä käytössä.ainut mikä on kärsiny ni on se työntöaisan pehmusteosa.

  VastaaPoista
 7. Näin uskon! Selvennykseksi nyt sanottakoon, että luen tähän kategoriaan myöskin äitini, jolla on oma luontaishoitola, joka käyttää homeopaattisia aineita lääkitsemiseen, käy intialaisen terveydenhoidon kursseilla (kuten allekirjoittanutkin!), joten ei minulla kyllä mitään näitä viherpiipertäjiä vastaan ole. :D

  VastaaPoista
 8. Noita Raceja olen pohtinut! Ja niitä saa ihanissa kuoseissakin. Vaikka itse varmaan tyytyisin luumunvärisiin.. :)

  VastaaPoista
 9. meillä 9 kuukauden ikäisenä vaihettiin rattaisiin,joissa kasvot on meno suuntaan. Mielestäni viihtyy jopa paremmin niin päin. ja mikä on viriketulva? nykyään ollaan ihan liian tarkkoja/tiukkoja ja turhan varovaisia. ollaanhan sitä monet vuodet pärjätty ilman kaiken maailman hienouksia ja ihme härveleitä.

  VastaaPoista
 10. Koska toinen ano jo otti asian esiin, sanan minökin sanasen...En tykkää aina noista siun leikkimielisistä? ivailuista joita heittelet ja tässä nytten yksi esim. Mie ajattelen että kukaan äiti ei oo äitihirviö. radikaalitkin on kuitenkin äitejä eikä siun kannattaisi täällä sutkautella moisia kun oot itekin kirjottanut äitien välisestä kiusaamisesta. Miusta tuo oli provosoimista ja tietyllätapaa kiusaamista ja niinko näkyy en ollut ainut joka niin koki.Just ko et ite halua että siuta arvostellaan jos käännät lapsesi menosuuntaan niin älä kommentoi tuola tavalla muita. Antaa kaikkien kukkien kukkia.t. Blogia säännöllisesti lukeva anonyymi, jonka nyt oli vaan pakko kommentoida

  VastaaPoista
 11. Minä annan ääneni Emmaljungan Scoottereille! Ne on ollu ainakin meillä ihan loisto hyvät kärryt juurikin noiden isompien yhdistelmien jälkeen ja noillakin pääsee kyllä maastossa kun maastossa. Ainoana miinuksena on se, että lapsi on koko ajan kasvot menosuuntaan, mutta meidän neiti on ollut kyllä mielellään kyydissä, vaikka äiti ei aina olekkaan näkyvissä! :) Ja äidin mielen helpottamiseksi kuomussa on kurkistusluukku ;)!Eli pisteitä Emmaljungalle! :) -Krista

  VastaaPoista
 12. Jos meinaat niitä rattaita käyttää myös talvella, niin ei missään nimessä kolmipyöräsiä! Ne on ihan hirveitä jos on vähänkää liikkuvaa lunta/sohjoo maassa.. Mut jos meinaat vaan kevät/kesä käyttöön ni sitte en osaa sanoa :)

  VastaaPoista
 13. Huh. Ehkä huumorintajuni on sitten hieman vaikeampaa sorttia, eikä aukea kaikille, sillä viittauksillani en todellakaan tarkoittanut loukata tai pilkata ketään, kannanhan itsekin lastani, vaikka vaunuilla paljon kuljemmekin.Olen siis syvästi pahoillani, jos (kun) olen tekstilläni loukannut ihmisiä, se ei todellakaan ollut tarkoitus.

  VastaaPoista
 14. "Suosittelen niitä Carenan perusmallisia, kuomullisia matkiksia. Iso ja hyvä tavarakori, selkänoja menee melkein makuuasentoon, pyörät kääntyy JA kulkee lumessakin! Meille tuli käytettynä aika huonossa kunnossa pinkit, ajattelin ostaa sellaset mustat. Ja sillä 130 eurolla saat ne jo ihan uutenakin, ei oo kalliit :)"Tämmösen vinkin sä annoit mulle viime viikolla, et eiköhän pysytä tässä!

  VastaaPoista
 15. Kävin katselemassa niitä itse Prismassa taannoin, mutta meillä on erilaiset kun siellä, meillä on pidempi kuomuosa ja erilainen kasausmekanismi (harmi vaan, että ne meidän saadut rattaat on tosi huonokuntoiset).Sähän etsiskelit siis matkarattaita, ja nuo on sellaiseen varmasti ihan hyvät, mutta me haluttaisiin siis kuomurattaat, sellaiset, joita ei tarviisikaan saada kovinkaan pieneen tilaan, mutta joilla voisi taittaa oikeasti pidempiäkin matkoja :)Piti muuten sanoa, että tuo naaman kääntäminen menosuuntaan ahdistaa siis itseänikin, juurikin kaiken sen pelottelun takia, ja yritin tiedustella, koska ihmiset ovat uskaltaneet kääntää naaman menosuuntaan päin. :)

  VastaaPoista
 16. Meillä Britaxin B-Smart kolmipyörät. Ostettiin ne "matkarattaiksi" Emmaljungan yhdistelmien rinnalle koska: tosi helpot kasata, saa monta osaa yhdisteltyä, kevyet, kapeat ja helpot työnnellä myös kirpparilla/bussiin/kaupassa ym. saa käännettyä etupyörän ansiosta tosi kapeassakin tilassa. Tavarakori ei paras mahdollinen. Uudemmissa taitaa olla parempi. Ja Samaa mieltä olen kuin anonyymi ed. että lumessa huono tuo eturengas kun tökkii välillä melkoisesti. Mutta kesää odotellessa.:)Ja minun mielestä tuo vaunupostaus ei ollut mitenkään provosoiva.

  VastaaPoista
 17. ah, annoin jo sulle googlausvinkin fb, kun luulin sun puhuvan matkarattaista. Luulin automaattisesti niin, koska itse hankin matkarattaat ja siksi ihmettelinkin että miksi tarvit neuvoja rattaiden hankinnassa kun juuri neuvoit mua niissä. Mutta joo, en edes tiedä mitä kuomurattaat jne oikeastaan on. me hankittiin matkikset ja sillä hyvä :)

  VastaaPoista
 18. Meillä tuli ajankohtaiseksi "naama menosuuntaan" siinä vaiheessa, kun poika ei pysynyt rattaissa/vaunuissa paikallaan. Halusi nähdä koko ajan minne mennään ja mitä tulee vastaan. Kyllä sen huomaa, jos lapsi ei ole valmis. p.s. Kirjoita vaan ihan omalla tyylilläsi. Eihän mitään blogia ole pakko lukea, jos jutut ärsyttää. :)

  VastaaPoista
 19. Meillä tuo "naama menosuuntaan" tuli ajankohtaiseksi, kun poika ei enää pysynyt vaunuissa/rattaissa paikallaan. Halusi vain koko ajan nähdä minne mennään ja mitä tulee vastaan. Kyllä sen huomaa, jos lapsi ei ole valmis siihen viriketulvaan. :)p.s. Kirjoita vaan jatkossakin omalla tyylilläsi. Eihän mitään blogia ole pakko lukea, jos ei halua. :)

  VastaaPoista
 20. Meidän tytär valitsi itselleen matkikset. Kävimme niitä muutamassa liikkeessä taannoin katsomassa ja kahdessa ekassa liikkeessä olleet rattaat aiheuttivat vain vätinää ja itkua. Mutta kun tyttö laitettiin samanmerkkisiin rattaisiin kuin mitä yhdistelmämmekin ovat, niin johan alkoi tyttö nauraa ääneen. Tyttären valitsema malli on limenvihreä Gesslein Swift. Niistä nyt ei vielä näiden kelien aikaan ole kovin paljoa kokemusta. Ne taittuvat pieneen tilaan, kaupan päälle saa kantokassin ja turvakaaren, selkänojan säätö ja etupyörien lukitus on helppoa. Ainoa miinus on pieni tavarakori, mutta se ei meidän käytössämme haittaa.

  VastaaPoista
 21. "Just ko et ite halua että siuta arvostellaan jos käännät lapsesi menosuuntaan..." HAHAHAAA!!! XDEi ole todellista! Että tälläsestä asiastakin jaksetaan keskustella ja vääntää.Oli pakko kommentoida, kun en voi aina ymmärtää miten pikkutarkkoja nykyihmiset VOIKAAN olla. Ihan ku tuollasilla asioilla olis juurikaan merkitystä mihin suuntaan lapsi rattaissa on...voi hesus. Ja heti otetaan nokkiinsa, vaikkei kukaan varmaan pakota tätä (loistavaa) blogia lukemaan.

  VastaaPoista
 22. Meillä samat Duo Edget kuin teilläkin, ja sama pulma.. Kirppiksille turha mennä vaunuille yms. paikkoihin missä ahdasta. Me päädyttiin, sitten samaisen merkin Spidereihin, tosin eivät ole ilmakumipyörillä, mutta toimii hyvin, olivat vielä alennuksessa Lastentarvikkeessa. Ovat jämäkät ja näppärät, tavaratila ei järin suuri, mutta mitä muutakaan voi odottaa, jos haluaa pienemmät rattaat. :) Noihin saa myös kuomun. :)

  VastaaPoista
 23. Oho, oletpas saanut tiukkaa tekstiä sutkautuksistasi! Mulla taitaa olla todella samanlainen huumori kun sulla, kun ei e yhtään tullut mieleen loukkaaviksi niitä kokea. Mielestäni on ihan täysin eri asia laukoa huumorilla höystettyjä sutkauksia kokonaisesta ihmisryhmästä (tai loukkaaviakin sutkauksia, kun nyt joku nuo loukkaavaksi kokee!!), kun arvostella jonkun tietyn yksittäisen ihmisen omia valintoja ja tapaa kasvattaa omaa lastaan.

  VastaaPoista
 24. Meilläkin Emmaljungan Spiderit ja on tykätty kyllä tosi paljon! Kuomu piti niihin ostaa erikseen ja tavaratila on juurikin sellainen kankainen. Tosin istuimen ja tavaratilan väliin jää aika vähän tilaakin, mutta kyllä siellä kirppisostot kuljettaa! Ovat tosi tukevat ja kulkevat hyvin lumessakin. Ei nyt mistää isoista kinoksosta mennä läpi, mutta kyllä on joka paikkaan päästy tänä talvena vaikka aura ei ookkaan aina meidän kotikadulla käyny. Meidän pienen kolmeovisen polonkin takakonttiin rattaat mahtuu todella hyvin, mikä meillä olikin yksi kriteeri. Ainoa miinus oikeastaan on se ettei selkänoja mene makuuasentoon, vain puolimakaavaan. Tosin ei tuo meidän vuoden ikäinen suostu edes useinkaan rattaissa nukkumaan, liikaa katseltavaa. Ja nukkuu noissakin kyllä kun tarpeeksi väsynyt on. :) Käänsimme pojan menosuuntaan nuo spiderit ostaessa. Oli 10kk silloin. Ennen sitä jo kuukaiden verran oli todella tyytymätön rattaissa kun ei nähnyt menosuuntaan. Nykyään jaksaa istua paljon paremmin ja huutelee ja juttelee vastaantulijoille! :)

  VastaaPoista
 25. Rakastan meidän yhdistelmä-Emmaljungia sillä ne ovat mielestäni hienot ja kulkevat kuin unelma! Tänään kuitenkin käytiin hakemassa meille Carena Easy matkarattaat, joihin meidän turvakaukalonkin voi laittaa esimerkiksi kauppareissuja varten yms. Matkarattaat painavat muistaakseni 9 kiloa ja ovathan ne ihanan ketterän kevyet kuitenkin työntää verrattuna massiivisiin yhdistelmiin verrattuina :D Pihalla nopeasti testattuna (rattaat kuitenkin tyhjinä) ne tuntuivat tosin aika heppoisilta lumella, mutta eivät kyllä pääse ennen kesää muutenkaan maastokäyttöön sen kummemmin.. Tavaratila Carena Easyissa on mun mielestä ihan käypä sillä se on syvä ja sinne saa sujautettua kauppakassinkin ja vähän muutakin :)

  VastaaPoista
 26. Mä oon vasta hetken seuraillut sun blogia, mutta pakko nyt kommentoida. Kuulun ilmeisestikin niihin oudon huumorin omaaviin ihmisiin, koska musta noi viittaukset puunhalaajiin ym. oli vaan hauskoja, eikä millään tavalla loukkaavia :)Ja noihin rattaisiin. Meillä oli juurikin samanlainen ongelma, että kuomurattaat piti saada yhdistelmien jälkeen/seuraks ja valinta oli hirmu vaikea. Asutaan maalla ja mitkään hepposet ei tullu todellakaan kyseeseen. Ihan viimesimmäks pähkäiltiin Brion Race-mallin ja Emmaljungan Scootereiden välillä ja nyt on ne Briot meille matkalla postissa :) Lopulta siihen valintaan eniten vaikutti varmaan niinkin turhamaiset ja vähemmän tärkeet asiat kuin, että mun silmää Brion värivalikoima miellytti enemmän ja sekin, että meidän yhdistelmät on Briot ja oon tykänny niistä paljon.Käyttökokemuksia ei vielä oo, mutta oon kyllä tyytyväinen päätökseeni :)

  VastaaPoista
 27. meillä on mustat sillä jollain kuosilla(en tiedä kuosin nimeä..) kolmipyöräsistä sen verran et mitä oon nyt noita meijän p&t kokeillu ni musta ne o yllättävän hyvin kulkenu lumessakin.ohan ne aluks oudot mut nopeesti tottuu.ite olin aikasemmin täysin kolmipyörästen vastustaja mut nyt ku ei ollu vaihtoehtoa ni...:D me käännettiin peppi tosi aikaseen naama menosuuntaan.muistelisin et ennen jo rattaiden hankkimista ja sillon ku hankittiin ni oli sen 9-10kk

  VastaaPoista
 28. hah! kyllä on taas ihmiset herkällä päällä.Jos eivät huumoria ymmärrä. :O ps.todella hyvä blogi.

  VastaaPoista
 29. Hei, kerro heti sitten, mitä tykkäät niistä! Mä nimittäin painiskelen juurikin noiden kahden välillä, vaikuttavat ainakin myyntipuheiden mukaan ihan samanlaisilta ja hintakin on aika sama. Ehkä muakin viehättää enemmän Brio Race-mallin ulkonäkö, ne näyttää niin keveiltä ja yksinkertaisilta, ja värejä on tosiaan tosi kivoja! Meillä on Emmaljungan yhdistelmät, ja tykkään niistä, mutta suurin osa niiden väreistä ei viehätä mua ollenkaan, en tykkää maastokuoseista tai muusta. Saa nähdä, mihin päädytään. :)

  VastaaPoista
 30. Spidereita mietin minäkin, ne on aika klassikot ja varmaan kaikista pitkäikäisimmät, joten teitte luultavasti tosi hyvän valinnan. :) Toisaalta ne tuntuu meille vielä kauhean isojen lasten rattailta, ainakin verrattuna Scootereihin. Hmm..

  VastaaPoista
 31. Oi, limenvihreä kuulostaa hirrrrveän ihanalta!

  VastaaPoista
 32. Me pärjättiin puolitoista vuotta Teutonian vaunuilla (nekin kai oli virallisesti kuomurattaat, mutta mun mielestä muistutti kyllä yhdistelmiä) mutta sitten kaivattiin jotain keveämpää - plus että ei haluttu pakata muuttokuormaan kaikkia niitä vaunujen lisäosia, jotka nökötti kaapissa (ostettiin nuo Teutoniat siis käytettyinä ja mukana oli ties mitä härpäkettä).Joulun alla sitten myytiin vanhat vaunut ja myös matkarattaat - joita ei oikeasti tullut käytettyä koko rahan edestä - ja ostettiin Brio Race -rattaat. Tykätään! Ovat tosi kapeat mutta renkaat silti sen verran isot että hyvin kulkee. Selkänojan saa makuuasentoon ja työntöaisan säädettyä pitkälle miehelle ja pätkälle minulle. Tavarakorikin on musta kätevän kokoinen ja helposti lähestyttävä. Ulkonäkökin on tosi jees :) Saisikohan viime vuoden rattaita vielä jostain alennuksella? Nuo meidän oli -20% alessa kun olivat "vanhaa" mallia.Sen verran kyllä mäkin olen puunhalaaja ja katsonut Away we go -elokuvan ("pushing my baby away!") niin monta kertaa, etten osannut kääntää vauvaa vaunuissa kasvot menosuuntaan, vaikka istuinosan olisi noissa Teutonioissakin voinut kääntää. Nyt en koe että "viriketulva" on vahingoksi, välillä kyllä harmittaa ettei voi samalla tavalla jutella lapselle tai esim nähdä koska se nukahtaa... :DEn siis tiedä miten tuollaiset rattaat toimii noin pienellä vauvalla, kannattaa varmaan testailla liikkeessä miten kaikki valjaat yms sopii. Mä kyllä aina ihmettelen niitä jotka jaksaa puskea superleveitä hyökkäysvaunuja kaupungissa (ja busseissa, arh!), meidän vaunut oli tarkoituksella kompaktit ja vaan 60 senttiä leveät, joten vastasyntyneenkin kanssa pääsi kirppikselle ;)

  VastaaPoista
 33. Eikö "kantoliinailijat" tai "puunhalaajat" ole ihmisryhmä? Tässä kohdassa viitataan siis äärilaidan ekoihmisiin. Heilläkin on oikeus kasvattaa lapsiaan niinkuin parhaakseen katsovat. Heistähän tässä kirjoituksessa on puhuttu nyt ilkeilevään sävyyn, eikö? Voihan sen huumoriksi naamioida toki. Kaiken voi; vitsi vitsi."Hei vähä sun muksu on ruma" "No ei oo, vitsi!""Onpas sun takamus levinny puolella! "Vitsi vitsi, älä pienistä suutu""Milloin uskallan kääntää lapseni kasvot menosuuntaan päin (puunhalaajahipit pelottelevat elinikäisillä traumoilla viriketulvasta)?" "Hei se oli vitsi"

  VastaaPoista
 34. Ehdottomasti heillä on oikeus kasvattaa lapsiaan parhaaksi katsomallaan tavalla. Nyt edelleenkin peräänkuulutan sitä tosiasiaa, että myös meillä kannetaan lasta paljon, vaikka vaunutkin ovat käytössä, joten mitään minulla ei ollut kantoliinailijoita vastaan. Enemmänkin viittasin siihen pahennukseen, jota he tuntevat minut vaunuilla nähdessään, tai keskusteluista, joita vaunuilevista äideistä käydään foorumeilla. Pahoittelen syvästi, että olen loukannut tekstilläni ihmisiä, se ei todellakaan ollut tarkoitus (koska kuten alempana kirjoitinkin, luen myös esimerkiksi äitini ja monet ystäväni tähän ihmisryhmään).

  VastaaPoista
 35. Tekstistä ei ehkä ilmennyt riittävän selvästi, mutta itseäni siis pelottaa ratasosan kääntäminen, koska sillä aina niin pelotellaan. Ja siksi kysyinkin, missä iässä ihmiset ovat kääntäneet lastensa kasvot matkustettaessa menosuuntaan.

  VastaaPoista
 36. Uudet 2011 ja 2012 racet & spinit menee enemmän makuulleen kun edes upouudet scooterit. valitsisin noista kahdesta siis brion :) samaa sarjaa on myös oran terra.ja sitten spider/pony/malla on noita istumarattaita, jossa hitusen kääntyy niskan luota selkänoja ja eipä niissä oikein nukuta mitenkäänpäin.meillä on ihanan pienet emmaljungat kääntyvillä pyörillä ja käännettävällä ratasosalla, mikä on edelleen mulle tärkeää kun V on 11kk. En kyllä laittaisi vielä kasvot menosuuntaan, kun kelpaa ihan hyvin tuijotella vielä äitiä :D ja autossa meillä on "maailmaan pienimmät" matkikset eli quinnyn zappit, koska ne tuli tosi halvalla käytettynä vastaan vaikka eihän mun pitänyt..

  VastaaPoista
 37. Meillä scooterit, kulkevat niin talvella kuin kesälläkin loistavasti. Oon todella tyytyväinen! Meillä on ollut kohta 2v tytöllä jo monet kärryt kokeilussa ja nämä ovat ensimmäiset mitkä oikeasti miellyttävät ja vastaavat täysin tarpeitamme, kaupunkikruisailuun sopivat sekä myös metsälenkille. Hinta mua aluksi vähän epäilytti, että viitsinkö tuollaista summaa laittaa rattaisiin... parin huti ostoksen jälkeen olen onnellinen että lopulta nämä hankittiin. Voin vain suositella. :)

  VastaaPoista
 38. Pakko tulla kommentoimaan. Ihmiset helpommin antaa negatiivista palautetta kuin positiivista. Siksi halusin tulla antamaan positiivista palautetta. Olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa ja tykkään todella paljon kirjoitustyylistäsi! Älä vaan muuta mitään näiden ahdasmielisten kommenttien takia.Ja tuosta ratas-asiasta. Meille ostettiin aikoinaan (vuonna 2008) esikoiselle Jovin kuomurattaat ja olen ollut niihin enemmän kuin tyytyväinen. Olettaisin tämän olevan uusi versio samoista rattaista: http://www.vauvapop.fi/naytatuotteet.php?lTuoteRyhmaTunniste=278 Niillä on nyt kärrytelty kahta lasta ja hyvin ovat kestäneet, eivät esim. ole ruvenneet kitisemään eikä nitisemään. Ja meillä käytetään rattaita paljon, kun koiran kanssa käydään lenkillä. Nuo rattaat menevät hyvin lumessakin. No ei tietenkään missään puolimetrisessä hangessa, silloin meilläkin vaihdetaan yhdistelmät takaisin käyttöön :)Niin ja pakko sanoa noista vielä se, että meillä on joskus molemmat lapset olleet noissa yhtä aikaa kyydissä :)

  VastaaPoista
 39. Ihmiset on kovin herkkiä nykypäivänä... Etenkin äidit ovat toistensa pahimpia sättijöitä ja arvostelijoita. Aina teet väärin jonkun mielestä. Ken toiselle kumartaa, se toiselle pyllistää. Vaikkakin mun mielestä äitien pitäisi olla toistensa parhaita tukijoita. Äidit tietävät äitien arjen. Vaikka se erilaista tietty joka perheessä onkin, niin kuin kuuluukin olla, se vertaistuki on kultaakin kalliimpaa. Siksi on jotenkin surullista, että jälleen kerran keskitytään epäolennaiseen. Mutta ehkä blogit ja keskustelupalstat ovat juuri ne foorumit, joissa tullaan sitten huutelemaan (useimmiten anona) kaikenlaisten oikeuksien perään ja haukkumaan muita. Eihän toisia tietty saa kiusata ja haukkua, sen tiedämme kaikki ja yleistäminen saattaa satuttaa herkempiä. Nykyään kun tuntuu lisäksi, että tavallinen on jotenkin poikkeavaa. Et ole mitään, jos et ole jotenkin erikoinen. En tiedä saiko tästä selostuksesta nyt ajatusta kiinni... MUTTA, tätä blogia lukevien tulisi tietää tyylisi, se on sarkastinen, vitsikäskin, pohdiskeleva, keskustelua herättävä, välillä provosoivakin jne. Olen aina tykännyt tyylistäsi. Olen lukenut ihan blogin alkuajoista asti ja jatkan edelleen. Minuun blogisi iskee. :)Mutta asiaan. Meillä on Emmaljungan 5 vuotta vanhat yhdistelmät, jotka ovat kaikilla kolmella lapsellamme toimineet eri hyvin. Lisäksi meillä on Brion (?) ponyt isommalle lapselle ja matkaratastyyppiset kuomurattaat. Niissä on valtava tavarakori, ne saa ihan makuuasentoon, niissä on hyvä kuomu kurkistusluukulla, tuttipullo-/kuppitelineet ja jalkasuojus viileämmälle kelille. Niihin saa lisäksi turvakaukalon, jos tarvii. Niissä on keskikokoiset renkaat ja etupyörät saa lukittua halutessaan (ne on siis kääntyvät). Ovat pienet ja sirot ja menevät tosi pieneen tilaan. Kerrassaan näppärät. Nimeä en äkkiä muista, kun kärryt ovat mummolassa säilössä. Ostettiin vauvattaresta nämä kulkupelit kolmisen vuotta sitten hintaan 89e. Ei paha mielestäni.Sitten toiseen asiaa eli kasvot menosuuntaan matkustamiseen rattaissa. Kyllä huomaat, kun lapsi on siihen valmis. Aina voi kokeilla, saahan käännettyä takaisin, jos aika ei ollut oikea. Rikki ei lapsi mene eikä pilalle. En ymmärrä tällaista pelottelua. Tilanteen mukaan.

  VastaaPoista
 40. Hei, Heittoaisalliset rattaat voisi olla hyvät. Niissä voisi pitää lasta kasvot menosuuntaan ja tarpeen tullen nopeasti kääntää työtöaisan suuntaa siten että lapsen kasvot onkin sinuun päin , esim. ihmisvilinät tai sellainen ilma että tuulee kasvoille niinkuin tänään...En ole aivan varma onko Bugaboo Cameleoneissa heittoaisaa, muistelisin että olisi. Niistä itse haaveilen... Ne on pienet, näppärät ja paljon kehuja saaneet rattaat. Meillä on nyt Gessleinin Futuret ja niistä puuttuu tuo heittoaisa muuten kyllä ihan kivat ja etupyörät voi pitää isoina tai vaihtaa kääntyvät pienet pyörät jolloin oikein näppärät.Niin ja vielä, minusta kirjoitat hyvin ja hauskasti. Jatka vain samanlailla omalla tyylilläsi, et mielestäni loukannut ketään. :)-Sannas-

  VastaaPoista
 41. Hei!Meillä 7kk poika ja ostettiin viikko sitten Emmaljungan scooter s merkkiset. Kokeilin huvikseni tänään lumisohjo /pyrysäässä ja kun etupyörät lukitsi niin hyvin kulki. Normaalisti käytössä Emmaljungan duo edge yhdistelmät, joissa liikkuminen muualla kuin kaupungissa loistavaa. Suosittelen noita scooter s :)

  VastaaPoista
 42. Liputan todellakin scoottereita. Oon kyllä kironnut sitä, että ne olisi TÄYDELLISET rattaat, jos niissä olisi kääntöaisa. Veikka on kohta kaksi, ja vajaan vuoden iässä kiinnostui istumaan naama menosuuntaan. Nyt sitten kun Tyty on vasta 8kk ja Veikka jo kävelisi, oon joutunut suosiolla jättämään scooterit usein kotiin jos olen yksin muksujen kanssa liikkeellä. Neiti ei vielä halua istua kasvot menosuuntaan. Aikansa kyllä viihtyy, mutta sitten alkaa narina ja kitinä ja loppumatkan Veikka sitten istuu rattaissa ja itse kannan samalla Tytyä sylissä tai repussa. Veikasta ainakin huomasi kun äidin naama rupesi riittämään:) Odotellaan sitä samaa sitten Tytyllekin, tuskin menee pitkään.

  VastaaPoista
 43. Mie täällä! Mehän myytiin hetki sitten pois M;n yhdistelmät, ja ostettiin Emmanljungan scooterit. Tykkään! Niissä ei ole heittoaisaa, joten täällä on menty 6kk iästä eteenpäin nokka etiäpäin. En itseasiassa ole eres ajatellu, et siitä vois olla mitään haittaa ;-D Lapsihan tykkään tässä iässä jo katsella ympärilleen ja viihtyy paremmin istuma-asennossa. Huoletta siis !

  VastaaPoista
 44. Meillä on 10 kuukautisella pojalla käytössä emmaljungan spiderit. Ne ei kyllä mene ihan makuuasentoon, mutta selkänoja kallistuu sen verran että niissä voi nukkua. Kuomu on vielä hakematta, mutta toistaiseksi ollaan pärjätty ilman (okei rehellisesti.. Ostettiin rattaat tiistaina :D) Ne on olleet jo käytössä muutamia kertoja ja ihastuin täysin! Rattaat on kevyemmät kuin meidän matkarattaat, mutta ne ei mene yhtä pieneen kasaan. Tavarakori on aika olematon, mutta keveys korvaa sen puutteen. Totuttelua kyllä riittää, kun aiemmin on ollut käytössä kääntyvät etupyörät. Olen silti todella iloinen niistä, sillä pienillä renkailla lumessa ja sohjossa ei pääse kunnolla eteenpäin. Ja nuo oli nuo alun melko kärkkäät kommentit oli hauskoja. Minusta on kiva lukea tätä blogia juuri tällä tyylillä! Kuulun itsekkin kantoliinaa ahkerasti käyttäviin ihmisiin ja mua lähinnä huvitti puunhalaajat ynnä muut. Ja olen erittäin iloinen, että joku voi saada näin pienestä hymyilemään.. Lukeudun vissiin sitten samanlaiseen porukkaan :D

  VastaaPoista
 45. Hei Kolmipyöräisiä ei kannata ostaa ainakaan jos julkisilla kulkee ne on huonoja siihen, mutta juoksurattaina tosi hyviä! Tai ne mitä olen kokeillu oli vissiin ihan juoksuun suunnitellut? Ainakin ostettu ihan juoksua varten vain ja ainoastaan. Irma

  VastaaPoista
 46. Mamas&Papas Solat on musta olleet hintansa veroiset. Lumessa nyt kulkevat vähän huonosti, mutta niin varmaan monet muut rattaatkin...

  VastaaPoista
 47. Nyt voin hurjan neljän päivän kokemuksella tulla kertomaan meidän Race-kokemuksia.Oon kerennyt testailemaan niitä loskassa, jäätyneessä loskassa, muhkuraisilla metsäteillä ja kaupungilla kaupoissa. Loskassa ei kulkenu kauheen näppärästi, mutta mitkä toisaalta kulkeekaan? Mun alkujärkytys oli, että ne oli yhdistelmien ihaniin jousituksiin verrattuna jotenkin tosi jäykät. En tiedä sitten, että onko uutuudenjäykkyyttä, vai jääkö nuo tollasiks sitten.. Kyllä niillä nyt tuolla metässä kulki ihan hyvin ja meidän 1,5-vuotias veteli ihan tyytyväisenä päiväunensa vaikka tärisi ja pomppi :DOon siis alkanu alkujärkytyksen jälkeen lämpenemään noille, mutta jotenkin mua helpottaa se ajatus, että meillä on ne yhdistelmät tuolla myöskin, jos tarvii. Mä miellän noi Racet kyllä jotenkin enemmän sellasiks matkaratastyyppisiks, kuitenkin niinkun monipuolisemmalla tavalla. Meillä ne on yhdistelmien rinnalla käytössä ja tulee olemaan jatkossakin. Joten, jos ainoiks rattais haluaa ni ehkä sit mielummin kääntyisin Scootereihin, jotka omaan silmään ja tuntumaan vaikuttaa enemmän "yhdistelmämäisiltä" :)

  VastaaPoista