Social Media Icons

perjantai 10. helmikuuta 2012

Pääasia

8 kommenttia , , , , , , , Share It:
Kuva lainattu täältä.


Harvemmin enää vinkkaan uusista lastentarvikkeista-tai vaatteista. Syynä on se, että suurin osa meille päätyvästä tavarasta on ostettu tai saatu käytettynä. Mutta kun ostan jotain uutena, sen pitää olla hyvää ja hintalaatusuhteen pitää kolahtaa.

Aiemmin mainitsin sivulauseessa meillä fanitetut merinovillakypärämyssyt. Syksyllä nuo Myllymuksujen merinovillamyssyt olivatkin aivan ihania esimerkiksi virkattujen söpöilypipojen kanssa. Valitettavasti tekeillä on tällä hetkellä reklamaatioviesti pilalle venyneistä resoreista ja lörtsähtäneestä kankaasta. Toivon, että kyseessä on vain epäonniset maanantaikappaleet, koska näiden käyttöikä ei muutoin ole kovinkaan pitkä - meillä näitä on käytetty alle puoli vuotta, ja niitä on ollut käytössä monta.
Harmillista, koska Muksu-vaipat, joita viime vuoden äitiyspakkaus piti sisällään, todettiin meillä superhyviksi ja hyvin istuviksi.

Nyt, kovemmilla pakkasilla kaivataan enemmän lämpöä, kypärämyssyltäkin. Testimielessä tilasin Celavin merinovillaisen kypärämyssyn, joka on edeltäjiään huomattavasti paksumpi ja istuvampi, 80cm koko ei ole liian iso eikä pieni, vaikka on ollut käytössä jo pitkään (tuolloin käytössä olivat 68cm vaatteet, nyt 80-86cm). Ja lämmin. Ja hengittävä. Eikä se ole hinnallakaan pilattu (kuten sanoin, olen tarkka meille uutena ostettavista vaatteista ja tarvikkeista) - 14,50e. Hinta on siis kutakuinkin sama kuin Muksu-myssyilläkin (ovh. 15e), mutta kolmen kuukauden jokapäiväisen käytön jälkeen ei merkkejä kulumisen merkkejä, nyppyä, nukkaa tai venymistä, pesukoneeseenkaan (vahingossa) joutumisesta huolimatta ole näkyvissä. Ja isona plussana on tietenkin se paksuus - uskon tämän riittävän keväällä pelkästäänkin.

Puuvillaisesta ja merinovillaisesta kypärämyssystä ei voi enää puhua edes samassa lauseessa. Puuvillainen kypärämyssy kastuu kun pää hikoaa esimerkiksi ostoskeskuksessa, ja on kylmä. Villa lämmittää märkänäkin, hengittää ja hoitaa ihoa. Merinovilla eritoten. Ei sitä turhaan kehuta, vai mitä?

Mutsilassa käytössä on himoitsemani Many Months-merinovillatossut, ehkä hankin ne seuraavaksi. Tai sitten kevääksi merinovillatumput. Saa nähdä.

Meillä H. käyttää lähestulkoon pelkästään merinovilla-aluskerrastoja päivittäin ja itseltäni löytyy merinovillaisia liivinsuojiakin. Onko muita villafaneja, paitsi minä (ja Oi mutsi mutsi)?

8 kommenttia:

 1. Mä olen ostanut tyttöselle merinovillalapaset ja kypärähupun. Ohkaisuudestaan huolimatta ihanan lämpimät. Ja ovat ihanan pehmoisia, joita jopa villa-allergikkoäiti voi pukea lapselleen.

  VastaaPoista
 2. Täällä kanssa yksi villahullu. Itseni olen jo vuosia pukenut talvella ruskovilloihin ja lapsukainen puetaan myöskin villaan.

  VastaaPoista
 3. Meillä on noi tumput (ei tosin mylläreiltä ostettu) ja ne on ihan parhaat!! Muita tumppuja ei meillä ole käytettykään, kyseessä siis 5kk lapsi. Kovemmilla pakkasilla oli alimpana noi ja sit normi lapaset siinä päällä ja käsi hihan sisällä - aina heräs kädet lämpösinä. Suosittelen! :)-Ano

  VastaaPoista
 4. Meillä on noita myllymuksun kypärämyssyjä..aika harvakseltaan käytetty joten ei ole vielä löprääntyneet. Kovassa käytössä on sen sijaan ollut ne myllymuksun tumput ja oon kyllä hyväksi havainnut :)Niistä ei ainakaan valittamista ole ollut, kädet pysyy mukavan lämpiminä. Itse ajattelin tilailla merinovilla vaatteita vauvalle ensi talveksi natureshopista ( www.natureshop.com) saas nähdä millaisia ovat hinta-laatusuhteeltaan. - Anne-

  VastaaPoista
 5. Noi tumput olisi meilläkin varmaan tosi hyvät, oon himoinnut niitä pitkän tovin! Yritin etsiä tumppuja peukalolla, mutta se taitaa alle vuosikkaalla olla mission in possible? Hmm. :(

  VastaaPoista
 6. H käyttää merinovillaa aluskerrastoissaan myös, itse olen pohtinut bambua.. Saa nähdä, jos nämä pakkaset jatkuu, on pakko ostaa joku aluskerrasto. :D

  VastaaPoista
 7. Okei, no toivon, että kyse on vaan jostain maanantaikappaleesta (-kappaleista). Kerro heti, mitä tykkäsit Nature Shopin hintalaatusuhteesta, valikoima näytti ainakin hyvältä!

  VastaaPoista
 8. Meillä on ollut Ruskovillaa ja Many Monthsia, molemmat huippuja. Ehdottomasti taaperolla kannattaa olla pehmoinen, laadukas merinokypärä, se peöastaa monesti. Ja onpas sulla kiva blogi! Pitääkin lueskella lisää=)

  VastaaPoista