Social Media Icons

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Lauantainen löytö

8 kommenttia , , , , , , , , , Share It:


Voi kyllä! Kirppislöytö, yleisön pyynnöstä.

Olin läheisellä hyväntekeväisyyskirppiksellä käymässä, kassi täynnä löytöjä (hintaa kolme euroa), kun tämä tuoli osui tiskin alta silmiini. Keräsin rohkeuteni ja avasin suuni. Vuoropuhelu kuului näin:

Minä: (varovasti) Mahtaakohan tuo pieni puinen lastentuoli olla myytävänä?


Kirpputorin myyjä: Jaa... Onkohan se,... Meillä ei yleensä ole ollut kaupan huonekaluja. Mitä mieltä olet, voiko tuota myydä? (kysyy toiselta myyjältä.)


Toinen myyjä: Mitä me sillä tehdään, sehän on lastentuoli. Myydään kaikki pois vaan, koko tuottohan lahjoitetaan Afrikkaan. Haluatko sinä ostaa sen?


Minä: Ehdottomasti. Paljonko sillä mahtaa olla hintaa?


Myyjä: Viisikymmentä senttiä, onhan se aika pieni tuoli.

Minä annoin koko euron, kieltäydyin vaihtorahasta. Lähdin hyvillä mielin. Vielä jossain oikeasti tarvitseva saa hyvää tavaraa hyvään hintaan. Pieni raha, ihana löytö. Ehkä se viisikymmentä senttiä on tarpeen myös siellä Afrikassa.

Kotiin päästyäni lupasin ensimmäiseksi ryhdistäytyä kirpputoriostostelun kanssa, ja seuraavassa hetkessä jo uudelleen sisustin leikkinurkkausta. Naputtelin seinään kiinni Kottaraiselta saadun, ihanan oranssin, tyttömäisen mekkonaulakon. Sitä koristamaan pääsi aiemmin alennusmyynnistä ostamani Under the Nile-puutarhurin kassi vihanneksineen. Kamera ei ehtinyt mukaan, kun seisomaan nouseva neitimme jo ehti räjäyttää koko nurkkauksen. Joku taisikin varoittaa avoratkaisujen ylläpitoa kohtaavista vaikeuksista...

Kannattaa aktiivisesti seurata esimerkiksi kauppojen ilmoitustauluilta löytyviä ilmoituksia pihakirppiksistä, koulujen vanhenpainyhdistysten tai kyläyhdistysten järjestämistä kirpputoreista. Kirkkojen, nuorisotalojen ja urheiluseurojen kausikirppikset. Sellaisesta minäkin olen vakiolöytöpaikkani bongannut (valitettavasti en tohdi kertoa sijainnista enempää, ymmärrätte varmaan).

8 kommenttia:

 1. Ei olisi tavalliselta kirpputorilta saanut tuolla hinnalla! :) Ihana tuoli!

  VastaaPoista
 2. Hyvä löytö! (tosi hyvä) Tai ihana että kirppiksellä kirppis hinnoilla! Vaikka tosin olisin voinut tosta ihan ilosuin maksaa vähän enemmänkin. Meiltä löytyy kaksi tuollaista tuolia ja puolipyöreä pöytä kaveriksi, maksoi yht 14e. Ei paha sekään :)Niin ja mitäs mä sanoin niitä avohyllyistä ;D Eräskin ilta siivosin / järjestelin leluja 1,5 tuntia !!!

  VastaaPoista
 3. Olipa edukas! Varsinkin, jos tuo on Juho Jussilan tuoli. Ne on meinaan kotimaisia ja laadukkaita tuotteita, siksi myös uutena kalliita. Meiltä löytyy omat 25v vanhat kalusteet, pöytä ja tuolit, nukensänky, lelulaatikko jne. Jussilan valikoimista. Mummoni oli siellä aikoinaan töissä ja toi hirmuisen määrän aarteita meille lapsenlapsilleen.

  VastaaPoista
 4. voi hitsit meillä oli kerhossa tuollaset tuolit, kun olin pieni. nostalgiaa! :]

  VastaaPoista
 5. Tulipas nostalginen olo. Meillä oli seurakunnan kerhossa tuollaiset tuolit, niihin oli vielä selkämykseen liimattu eläintarrat, joista muisti mikä oli oma paikka :) Todella mahtava löytö tuohon hintaan!

  VastaaPoista
 6. Sanopa muuta! Kaikkeen lisätään aina antique-hintalappu, valitettavasti.

  VastaaPoista
 7. Joo, mä varauduin mielessäni maksamaan tuosta viisitoista euroa, koska on siinä sitä elämän jälkeä. Ja tietysti yllätyin todella, todella positiivisesti!Voi, kun yksi ilta taas kokosin noita rojuja, muistan mitä sanoit mulle silloin... Onneksi leluja ei (vielä) ole mitenkään mielettömän paljon, joten ne saa nopsaan siistiksi, aikaa kuluu alle 5min. Mutta siivousprojektia ei varsinaisesti edistä lapsi, jonka lempileikki on purkaa lelukopat leluista yksi kerrallaan. :D

  VastaaPoista
 8. Mä tykkään ihan mielettömästi Juho Jussilan tuotannosta. Malmilla on hyvä kirpputori, josta olen bongannut käytettyjä Jukka-leluja, mutta silloinen miniminibudjetti ei antanut periksi. Pitäisikin ottaa se taas suunnaksi ja lähteä viimein hakemaan niitä puupalikoita. Tuo meidän tuoli ei ainakaan ole se ihan perus-Jussila, tiedä häntä, onko Jussila lainkaan. Mutta kiva ja edukas, ajaa asiansa! :-) Olen aika kade, että teillä on vielä säästetty ne kaikki ihanuudet - meillä ei ole kuin kirjoja ja jokusia vaatteita säästössä, vaikkei munkaan lapsuudestani ihan hirmuisesti ole kulunut aikaa.

  VastaaPoista