Social Media Icons

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Lastentarvikeviidakko

18 kommenttia , , , , , , , , Share It:


H. selitti eilen innoissaan rattaisiin kiinnitettävistä minisuksista innoissaan. Totesin, että luultavasti jossain on jo tekeillä turvakaukaloadapterit potkukelkkaankin ja tuollaiset jäävätään täysin.

Lastentarvikevarustelu muistuttaa jo autokauppojen lisävarustepaketteja. Suksiboksin sijaan tarjolla kuitenkin minisuksia rattaisiin, kompostoituvia pottia ja taitettavia ammeita. Osa on todettu eittämättä turhiksi hankinnoiksi, osa oikeasti hyödyllisiksi. Kevyesti lumessakin kulkevat rattaat isoine renkaineen eivät suksia kaipaa, pottakin löytyy jo (ja sekin on kierrätetty, ja kierrätetään eteenpäin kun sen aika on, ekologista, ekologista!). 

Aina joku päätyy hämmästelemään meillä olevien lastentarvikkeiden määrää ja hintaa, joten valaisen hieman, vääriä luuloja korjatakseni. Koska kaikki meille hankittu lastentarvike on jouduttu hankkimaan kohtuullisen pienellä budjetilla, on suurin osa tavarasta hankittu jo raskausaikana kirppislöytöinä tai perhetutuilta saatuina. Esimerkiksi pinnasänky on nyt kolmannella lapsella ja kaikki ruokailuvälineet lusikoita ja mufalta saatua Aventin lahjapakkausta lukuunottamatta on hankittu käytettynä. Parvekevaunut huusin Huuto.netistä parillakympillä, niiden lämpöpussi on retrohko Ticket pelastusarmeijan kirppikseltä kolmella eurolla. Carenan matkarattaat bongasin Facebookin kierrätyspalstalta ja vaihtokaupassa annoin karkkipussin. Ykkösvaunumme, joista pidän kovin, Emmaljunga Duo Edget, ovat nekin ostettu käytettynä. Baby Björnin sitterin kaverini bongasi meille kirpparilta. Miltei kaikki Helmin vaatteet toppahaalaria ja muutamaa alennusmyyntibodya lukuunottamatta on hankittu käytettynä, ja paljon olemme myöskin saaneet toisille pieneksi jääneitä lastenvaatteita. Meillä käytetään pääasiassa kestovaippoja, ja jo kolmen kuukauden käytön jälkeen on ollut huomattavissa ero kauppalaskussa. Aloituskustannukset ovat pysyneet kestoilussakin kohtuullisen pienininä tekemällä teetättämällä esim. imuja, ja uutena on hankittu vain muutamia, lähestulkoon pelkästään halvimpia. Olen myös lunastanut pikkusummalla äitiyspakkausvaippoja (saa tarjota!) kavereiltani.

Ja taas aion sanoa sen - kun säästää tulitikuissa, voi ostaa shampanjaa. Ihan oikeasti.

Meillekään hankitut, tai meidän saamamamme lastentarvikkeet eivät kaikki ole olleet kullanarvoisia arkisankareita. Toisinaan liiallinen hifistely pilaa koko tuotteen tai tekee siitä epätarkoituksenomaisen. Esimerkiksi pinnasänky tuntuu olevan vain romunkeräyspaikka, jossa jalat ja kädet juuttuvat pinnojen väliin pinnasuojista huolimatta. Kaikki kestovaipat eivät istuneetkaan tai olleetkaan kovinkaan imukykyisiä. Matkarattaita on käytetty kolme kertaa. Lastenlaululevyt ovat jääneet nurkkaan pölyttymään yhtä kestosuosikkia lukuunottamatta, sillä suurin osa on tavattoman ärsyttävää rämpätystä. Leluista hiteiksi on nousseet pääasiassa vain karsean näköiset ja kikattavaa marsua imitoivat yksilöt. Mainittakoon myös lämpöpussi, joka jäjittelee turvapesän tuntuista kengurunpussia, mutta joka ei ole ensinnäkään kovinkaan lämmin, ja johon ei edes mahdu lapsi toppahaalarissaan. Nyt harmittaa, etten ostanut joulun alla tarjouksessa ollutta Ticketin untuvapussia. Maailmankaikkeuden turhin hankinta olisi ollut hoitopöytä makuuhuoneeseen, koska meillä varikkokäynnit on suoritettu helposti ja kätevästi pesukoneen päällä olevalla hoitoalustalla. Enää en voisi kuvitellakaan, että vaihtaisin maitokakkavaippaa sängyn päällä. Huh.

Haaveissani siintää kevyet cityrattaat, joilla voisi surauttaa vappuna Ullanlinnaan juomaan skumppaa ja kesällä suunnata Hietsun kirppikselle tekemään lisää mahtavia (ja vähemmän mahtaviakin) löytöjä. Ja tietenkin Lifefactoryn lasinen juomapullo. Big Small Companyn poppoo lupaili, että Suomeenkin rantautuisi keväämmällä sporttinokka pulloihin, niin että pullo olisi katu-uskottavan myös kuntosalilla. Sitä odotellessa... Deglingos-pehmot puuttuvat hyllyn päältä nekin. Olen yrittänyt houkutella Hoota ostamaan Helmille ko. merkin unirättiä siirtymäobjektiksi, mutta tuloksetta. Vielä.

Millä perustein ja mistä teille hankitaan lastentarvikkeita? Mitkä ovat olleet hyödyllisiä, mitkä turhia? Mistä te haaveilette?

18 kommenttia:

 1. Yllättävän vähällä pärjää, oikeasti! Olen koittanut toppuutella raskaanaolevia ystäviä olemaan ostamatta kaikkea mitä kaupasta löytyy. Riippuu niin paljon perheen tavoista toimia ja lapsesta mitä tarvitaan ja käytetään. Yllätykseksi meillä on jäänyt kantoreppu tosi vähälle käytölle. Nyt kun vauvatuki on jo liian pieni niin reppu on ihan pitämättömänä. Tuntuu, ettei poikaa vaan saa siihen oikein niin, ettei taipeissa napsahda.. Ehkä aika tekee tehtävänsä ja isompi lapsi menee reppuun paremmin? Sen varaan lasken, en raaski vielä luopua repusta!!

  VastaaPoista
 2. Kysymys ei ole mitä tarvii vaan mitä haluaa ("haaveissani siintää"). Varsinkin ekalle lapselle tuli ostettu kaikkea tosi tarpeellista ja söpöä, kolmannelle ostan lähinnä trikoobodeja ja veluuripöksyjä;)Meillä menee eniten rahaa lastenvaatteisiin, koska en yksinkertaisesti ehdi kiertää kirpputoreja enkä halua maksaa käytetyistä huutonet-hintoja. Toisaalta työura estää myös ylimääräiset kaupoissa kiertelyt, jolloin takuulla löytäisin kyllä ostettavaa:)

  VastaaPoista
 3. (ei liity varsinaisesti aiheeseen):KIITOS, että postaat niin usein! Käyn joka ikinen päivä katsomassa blogiasi ja on kiva huomata, että usein on tullut taas uusi kirjoitus! Ihanaa! vielä kerran KIITOS! :)

  VastaaPoista
 4. Mulla ois äitiyspakkauksen vaipat tarpeettomana. Laita sähköpostia jos haluat ne :) toimituselokuussa@hotmail.fi

  VastaaPoista
 5. Olen miettinyt paljonko saat tuotelahjoja(/rahaa) näiltä liikkeiltä joita mainostat? :)

  VastaaPoista
 6. En saa yhtään rahaa, enkä tuotelahjojakaan, kyse on enemmänkin alennuksista ja hiirenkorvamerkinnöistä laskuissa. Sivupalkissa mulla on mainoksia, ja ne ovat siis paikkoja joista olen hyötynyt jotenkin. Olen kuitenkin tehnyt selväksi, että teksteissäni en aio mainostaa mitään enkä ketään. Ja voin vaikka haukkuakin, jos siihen on aihetta, tämä ei ole mikään mainostoimisto. Vinkkaamani lastentarvikkeet, esim. kaikki Big Small Companysta (jos sitä tarkoitit?) ostamani tavarat ovat olleet ihan täysihintaisia ja riihikuivalla käteisellä ostettuja. :)

  VastaaPoista
 7. Laitan sulle postia tänään! :)

  VastaaPoista
 8. Voi, mukavaa kuulla, että tekstejä odotetaan! :)

  VastaaPoista
 9. Totta! Nyt olen luopunut "ihanien" vaatteiden, mekkojen ja sellaisten, ostamisesta, niille ei ole sitä tarvetta, halu vain.

  VastaaPoista
 10. Voit innostua vielä! Meilläkään ei todellakaan ole kannettu laitokselta saakka, vaan vasta jostain 4kk iästä käytetty vaunujen rinnalla. Eli älä tosiaan laita vielä pois! :)

  VastaaPoista
 11. Ja siis varmaan huomasitkin, että yksikään tekstissä esiintyneistä verkkokaupoista ei liity mun blogimainoksiini mitenkään - hämmästelin siis ihan yleisesti, mitä kaikkea maailmassa onkaan olemassa.

  VastaaPoista
 12. Tykästyn jokaiksella lukukerralla entistä enemmän tähän blogiin! Sulla on ihana ja luonteva kirjoitustyyli sekä postaat ilahduttavan usein :)-M

  VastaaPoista
 13. eikö tuo wallaboon pussi ole kaukalopussi, yleensä alle 9kk ikäset siihen mahtuu :) tai ainakin moisia oon nähnyt vain kaukaloissa.meillä on paljon kirppikseltä esikoiselle ostettuja, ja nyt meillä käytössä kolmannella lapsella. tadaa, esim puolipotkarit saa kahden kerran jälkeen jo heittää roskiiin, kun varpaat on tehneet reiän :) mutta on kyllä se euron tai parin vaatekappale varmasti käytetty loppuun! keskimmäiselle tykkään ostella nyt uutenna ulkovaatetta+mekkoja, koska ne on helppoa pari vuotta säästää pikkusiskolle.ja carenan matkikset on kyllä aika cityrattaat; kesää odotellessa :) oon kyllä ollut tyytyväinen emmaljungan pikkupyöräisiin, yhtenä päivänä ne ei oo liikkuneet tänätalvena. se päivä mentiin manducalla :)

  VastaaPoista
 14. Me katseltiin ensin sellaista kaukalopussia, mutta päädyttiin lämpöpussiin, tai ainakin sellaisena se meille myytiin. Pussi on siis ihan hyvän pitkä, mutta sen kummallinen kimalaisvyötärö ei vedä pömppömahaa sisäänsä, vaikka pituus riittääkin. ;)Nuo meidän matkikset on tosi huonot, ne puoltaa ja muuta, mutta luultavasti jossain kohtaa hankitaan (käytettynä) jotkut keveämmät rattaat jotka menisi hyvin autonkin perään, noiden Emmaljungien kanssa kun ei meidän farkkuunkaan oikein istu mitään muuta enää takakonttiin. :/Mä olen säästänyt Helmin vaatteet, ainakin suurimman osan, että menisivät sitten seuraavalle jos sellainen tulee. Koska kannatan kyllä myös vaatteiden käyttämistä ihan loppuun. :)

  VastaaPoista
 15. Voi kiitos! Kiitos, kiitos! Tulinpas hyvälle mielelle! Ihanaa iltaa sinne! :)

  VastaaPoista
 16. kiitos vastauksesta! :) mielenkiinnosta vain kysyin :)

  VastaaPoista
 17. Heh, eipä kestä! Taisi tulla aika tiukkasanainen vastaus, löysin vain taannoin keskustelupalstan viestiketjun jossa ruodittiin meidän raha-asioita, joten aihe on ollut vähän herkillä. :D

  VastaaPoista
 18. Meillähän on Vlle kamaa tuonne 98/104cm saakka odottelemassa, pakkon edessä hankittava vaan pikkareita, sukkia ja sukkiksia :) mutta on se ihan kivaa ostaa välillä jotain "ihan omaakin" ettei kaikki ole siskolta kierrätettyjä.Carenat (ja emmat ja gracot) kyllä ei oo kovinkaan kivat, oon paristi työnnellyt noin 6v ja 3v sitten. Jossei ole laadullisesti parantuneet niin en kyllä tuhlaisi niihin rahoja. Millaisia rattaita ole miettinyt jos saa udella? Meille olisi tulossa matkikset tässä, kunhan osaisi päättää.. Edelliset myin pari viikkoa sitten pois kun sain hyvän tarjouksen kun olin kaukaloa myymässä pois. Vahvana ehdokkaana meillä on baby joggerin city minit neljällä pyörällä, britaxin agilet (melkeinpä samat, yksi yö lueskelin niin noi saaneet enempi kehuja amerikkalaisissa blogeissa) tai quinnyn zapp extrat (näiden lisäksi on tosi harvassa matkikset jotka saa kasvot työntäjään päin, suomessa ovh 349 mutta saksan ebayssa noin 189e). Toisaalta BJ on painoraja iso, normisti ne on 15kg saakka ja meillä oli 2v pyöreämpi lapsonen sen 15kg ja rattaita tarvittiin vielä.

  VastaaPoista