Social Media Icons

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Käyttöohjeet on tyhmille

7 kommenttia , , , , Share It:
Kuva lainattu täältä.

Kuka sanoi, että vain suomalaiset miehet skippaavat käyttöohjeet? Minä en edes tiedä, missä kotimme laitteiden ja vempainten manuaalivihkosia säilytetään. Mikroon osaan säätää vain täysiä minuutteja ja sulatusohjelman, leivänpaahdinta käytän kerran vuodessa ja pesukoneenkin erikoisohjelmia opin käyttämään vasta kun tilaamani huoltomies tuli kertomaan, miksi pyykkini ovat märkiä - en ollut koskaan lisännyt linkousta.
Olen turmellut lukemattoman määrän pyykkiä, koska en lue pesuohjeistusta. Puhelimenikin kävi huollossa, koska en tajunnut, että älypuhelimia pitää päivittää. Opin käyttämään polkupyöräni vaihteistoa lukiossa ja pari vuotta sitten siirryin yksivaihteiseen polkupyörään. Tankkasin auton ensimmäisen kerran viime kesänä ja olen siitä saakka hauskuuttanut huoltoaseman henkilökuntaa mm. maksamalla väärään mittariin, yrittämällä tankata maksamatta automaattimittariin ja niin edelleen.

Syyssäillä kastelin vaunut monet kerrat koska kuvittelin unohtaneeni sadesuojapussukan kotiin enkä muistanut koskaan ottaa sitä mukaan. Kun olimme täysmiehityksessä vaunulenkillä ja sadesää yllätti, katsoi H. minua hiukan huvittuneena, kun aloin repiä takkia päältäni ja virittää sitä kuomun ylle. Päätään pudistellen hän kaivoi vaunun rungossa roikkuneesta mustasta pussista sadesuojan ja nykäisi sen vaunujen päälle. Niin, eihän siinä lukenutkaan kuin kissan kokoisin kirjaimin "Emmaljunga". Kuka olisikaan arvannut, mitä se pitää sisällään!
Toisen kerran tunsin itseni aika törpöksi vaunuilijaksi, kun paljastuikin, että vaunujemme kuomun alaosassa oli vetoketjun alla ratasosan alle vedettävä lisäosa. Enhän ollutkaan kuin kolme kuukautta kironnut, ettei rataosan selkänojaa voi pitää makuuasennossa lainkaan ilman että tuuli puskee kuomun alta. Hmm.

Käyttöohjeet, ne on tyhmille ja uusavuttomille. Ja insinööreille.

On silti kummaa, minkälaisiin asioihin etsin ohjeita ja valaistusta. Synnytyksen ollessa käsillä googlasin ponnistuksen tarpeen tunnetta, siis sitä miltä se tuntuu ja miten se näyttäytyy. Ja kysyin synnytysosaston kätilön kanssa puhelimessa puhuessani, että miten tiedän, milloin kipu on sietämätöntä. Turhaa ja tarpeetonta. Nopeasti käynyt synnytys tuntui kestävän valovuosia, enkä koskaan unohda sitä "oho, sain rutosti risiiniöljyä"-fiilistä synnytyssalissa. Myös raskausviikkokalenterin seuraaminen oli jännittävää, ainakin ensimmäiset 30 viikkoa. Vaikka olisihan tuo luultavasti kasvanut ilman auringontarkkaa pää-perämittaakin.

Onko kohtalotovereita? Umpitolloja? Jokapaikan höyliä jotka eivät osaa kasata matkarattaita tai säätää itkuhälytintä?

7 kommenttia:

 1. Haha:D no mä nyt ehkä pärjään leivänpaahtimen kanssa, mutta raskausviikot ei oo mun juttu. Antaa kasvaa ihan omaa vauhtia luovuin viikkojen seuraamisesta kun putosin ihan totaalisesti jo laskuista. :D Eli ehkä mussaki on vähän tota vikaa etten oo aina se terävin kynä penaalissa..

  VastaaPoista
 2. Heh, kukapa niitä käyttöohjeita lukisi? Eihän niistä mitään hyötyä ole;) Luulin, että kaikki naiset lukee käyttöohjeita, että käyttöohjeiden skippaaminen on miesten hommaa:)

  VastaaPoista
 3. Hahaa.Meidän tiskikone alkoi piippaamaan tossa yks päivä ja kolme valoa paloi. Soitin huoltoon ja sanoin, että kun tää hälyttää ja kolme valoa palaa. "Ilmoittelen meidän huoltomiehelle ongelmasta ja hän ottaa teihin yhteyttä 24 tunnin sisällä. Ongelmana oli siis, että tiskikone hälyttää ja kolme valoa vilkkuu." Minä siinä sanoin, että no juu ja olisin lyönyt luurin häpeästä korvaan, jos en olis antanut mun yht.tietoja jo :'D Tajusinpa siinä, että se piippaava hälytysääni onkin ollut sitä, että kone on saanut ohjelman loppuun ja niiden kolmen valon kuuluukin palaa, kunnes kone sammutetaan!! Eriasia ois sitten ollut, jos ne olis vilkkuneet. Sanoin sitten heipat, ja huoltomiehen soittaessa, sanoin, että näyttäs tuo tiskikone toimivan hyvin, ei siinä mitään vikaa ole :'D

  VastaaPoista
 4. Joo, meillä niitä lukee vaan tuo parempi puolisko - mua ei voisi vähempää kiinnostaa. Toisinaan se olisikin ihan hyväksi, mutta ärsyttää se kaikki yksinkertaistus, "puhelimellasi voi soittaa ja lähettää tekstiviestejä".. Booooring! ;)

  VastaaPoista
 5. Jep, valveutunut odottaja voi olla monella muullakin tapaa kuin kyyläämällä raskausviikko-opastuksia odotuskalenterista. :)

  VastaaPoista
 6. Mä tunnustan. Olen tekniikkanörtti ja luen käyttöoppaita. Yleensä kuitenkin opettelen itse käyttämään asioita, koska kantapään kautta jästipää oppii parhaiten. Masokismia? Ehkä. ;-) Tykkään kuitenkin siitä, että ymmärrän esim. tietokoneista paljon ja pystyn tarvittaessa korjaamaan asioita itse. Joskus on vaan kivaa heittäytyä "blondiksi" ja pyytää jotakuta toista tekemään asioita puolestani.

  VastaaPoista