Social Media Icons

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Juokse hepo hiljaa

20 kommenttia , , , , , , , Share It:


Vakiolöytöpaikkani, Pelastusarmeijan Outlet-kirppis, vaatii ehdottomasti lähtemisen vaivan, mutta kannattaa. En muista, koska olisin lähtenyt tyhjin käsin. Ei sääntöön poikkeusta tälläkään kertaa. Varovasti kuikuilin varastopuolta ja näin perinteisen, puisen pinnakeinuhevosen pilkottavan. Nykäisin myyjää hihasta, tiedustelin hintaa. Kai olin meikittä jotenkin säälittävän näköinen, tai sitten minibudjettini paistoi muuten vain läpi. Näytin kai köyhältä, mikä ei ole kaukana totuudesta. Kaksitoista euroa, hinta josta minäkään en tinkaa.

Kaikkine pienine naarmuineen ja vahaliidun jälkineen hevonen näytti niin rakastetulta ja ratsastetulta, että sen oli päästävä meille, minun Helmin hellään huomaan. Aika ihana.

Tiedän ainakin Spatzin ostaneen samanlaisen keinuhevosen hiljan, miten on muiden laita? Paljonko olette nähneet tällaisista pyydettävän (mielestäni sain tämän aika hyvään hintaan, kai)? Tietääkö kukaan, kuka näitä on valmistanut ja mistä lähtien?

20 kommenttia:

 1. Hei käy kattoo mun blogissa mistä voit seuraavaksi kirjoittaa ;)

  VastaaPoista
 2. Meidän oma on uutukainen jostain halpiskaupasta. :) Joku saksalainen firma näitä valmistaa, monella eri "naamalla", mutta suomessa oon nähny vaan tätä classic versiota. Olis esim saman mallinen seepra olemassa! Kokeile jos löydät näillä hakusanoilla: jako-o holz schaukel pferd

  VastaaPoista
 3. Taisin kerran nähdä jossain nettikaupassa 50e hintaan.Omani on vuodelta '87, vanhempani ostivat minulle lahjaksi ♥ Todella hyvässä kunnossa, vain hieman naarmuja selkänojassa. Maali ei ole kulunut yhtään.

  VastaaPoista
 4. Meiltä löytyy samanlainen keinuhevonen, jolla tytär rakastaa ratsastaa. Keinuhevonen on peritty tytön mummolta joka osti sen aikoinaan vaimolleni 80-luvulla :D

  VastaaPoista
 5. Meillä on iskän työnä kans tämä. Siinä on tullut kiikuttua pienenä niin paljon, että huhhuh ja se kyllä näkyy, sillä esim. selkäkaari on irronnut. :(

  VastaaPoista
 6. Itselläni on tälläinen ollut lapsena -90 luvun alussa, ikävä kyllä äitini on sen pistänyt toisten iloksi jo vuosia sitten :/ Joten ainakin jo parikymmentä vuotta sitten on näitä tehty :)

  VastaaPoista
 7. Halpahallista saa noin viidelläkympillä. Veikkaan, että tehty jostakin aivan muusta materiaaleista kuin nämä ihanat alkuperäiset ja jossakin Aasian halpamaassa. Sellaista en osta. Tuollaisen alkuperäisen, elämää nähneen minäkin haluaisin meidän tyttöselle.

  VastaaPoista
 8. Meidän tytölle ostettiin joululahjaksi Halpa-Hallista ja hintaa oli 19,90. Itsellänikin ollut samanlainen pienenä ja ovat ne vanhat tosiaan vielä ihanampia. Silti hyvältä vaikuttaa tuo uusikin ja kovassa käytössä on jo ollut :)

  VastaaPoista
 9. Ennen joulua jotain versiota myytiin Halpahallissa 19,90. Meiltä löytyy samainen versio, koska kalliimpi on kuitenkin näöltään ihan samanlainen. Sekä minulla että miehellä on lapsena ollut samanlaiset hepat :)

  VastaaPoista
 10. minäkin olen ostanut kirppikseltä juurikin 12 e! tuo "varvassuojalauta" taitaa olla jonkun oma keksintö :)

  VastaaPoista
 11. Toi varvassuoja on ihan loistava keinuheppaan!! Muistan, kuinka itellä aina pentuna jäi varpaat tonne alle ja se oikeasti sattui!

  VastaaPoista
 12. Oi tommonen puinen on kyllä ihana! Mää löysin tytölleni kirpparilta 3 EUROLLA tösi söpön, pehmosen ja hirnuvan kiikkuhepan! 3 EUROA! Oli siinä kahvat aika käytetyt, mutta tuunauksella siitä tuli ihana:)

  VastaaPoista
 13. Voihan, onhan tähän vähän löyty antique-lätkä päälle! Tosin en ole nähnyt täällä mainkaan Halpa-Hallia, joten... Meillä ei lapsena ollut keinuhevosta, ei edes keppihevosta. Äidilleni sanon tietenkin olevani siitä katkera, vitsilläni. ;) Näemmä on kuitenkin monelle rakas muisto omasta lapsuudesta, toivottavasti Helmi muistaa tämän myös rakkaana leluna. Nyt se tuntuu olevan lähinnä ihmetyksen kohteena, on siinä pari kertaa keinuttukin, mutta vielä jännittää liikaa.

  VastaaPoista
 14. Niin, ja tosiaan tuo varvassuoja on jonkun itse kehittelemä, mutta todettu nyt jo toimivaksi - pikkuiset varpaat olisi saaneet heti ensimmäisen kokeiluminuutin aikana kyytiä. Suosittelen siis!

  VastaaPoista
 15. Oi ei! Kolme euroa! Mä olen kade!

  VastaaPoista
 16. Kiitos Laura! Bongasinkin sen itse asiassa ennen sun kommenttia, koska kyylään Kahden suoran päivityksiä kännykällä alvariinsa. Oon "vähän" koukussa, ehkä... :)

  VastaaPoista
 17. Mä sain samanlaisen kaveriltani lahjaksi pojalleni, mutta viikko siitä eteenpäin bongasin saman humman myös kirpparilta, siellä olis ollut 30 euroa...

  VastaaPoista
 18. Sain kirpparilta aidon vanhuksen vitosella, taisin laittaa vähän sinua paremmaksia =D Mutta olin ylen onnellinen ja olen edelleen.

  VastaaPoista
 19. Hei. Kommentoin ikivanhaa viestiä, sillä olen vasta herännyt ihastelemaan kyseistä hevosta, ja tein hieman salapoliisityötä. Valmistaja on Offi, ja hevonen on ollut tuotannossa yli 50 vuotta.http://www.offi.com/products/offikids/ROKHORS.php?p2c=267Olet tehnyt ihan hyvät kaupat - suurin piirtein samaan hintaan keinuhevosta myydään Huuto.Netissä ja Tori.fissä. Suomesta löysin vain yhden jälleenmyyjän, mutta heillä jalakset ovat erilaiset kuin klassikkomallissa:http://www.lelujakoriste.fi/kauppa/product_details.php?p=210Muiltakin blogisteilta klassikkohevonen löytyy:http://www.divaaniblogit.fi/blogit/dotsandstripes/2012/09/17/pojan-oma/http://ukkonooa.blogspot.fi/2011/10/tiistai.htmlhttp://pikkuvarpunen.blogspot.fi/2009/08/keinuhevonen.html

  VastaaPoista