Social Media Icons

tiistai 7. helmikuuta 2012

Joko hampaita?

14 kommenttia , , , Share It:

Vähän kuolaa, kiukkua ja kurkkua. Ja maailman paras purulelu, edelleen. Tarpeeksi kevyt pieneen käteen, helppo desinfioida. Jokapaikan höylä, raivokohtauksen varamies. Siitähän sille maksetaan.  
Toisaalta suuhun tuntuu tätä nykyä päätyvän kaikki Ikean pahvipakkauksista pöydän kulmaan, mutta tämä on asianmukaisin ja tehokkain äänenvaimennin.

Kiukkua, kiukkua, kiukkua. Katkonaisia öitä, raivoa. Kuolaa, paljon kuolaa. Joko nämä olisi niitä hampomishuutoja? Jos eivät, en tiedä, miten selittäisin enää itselleni keskellä yötä kipinää iskevän, kolmatta tuntia raivokkaana huutavan lapsen. Tuntuu, etten saa kontaktia häneen ollenkaan, huuto on lohdutonta ja loppumatonta. Ja sitä on nyt takana miltei pari viikkoa. 

Äärimmäisen lämminhenkisiä ja lohduttavia vertaistuellisia kommentteja kaivaten,

Nim. Epätoivoinen

14 kommenttia:

 1. Voi ei.. valitettavasti en osaa auttaa. Tekstiäsi lukiessani selässäni menivät kylmät väreet, kun mietin onko minulla tuo sama edessä? epätoivoista lohduttelua ja valvomista?.. Voimia sulle sinne, ei se loputtomiin voi kestää! <3

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos! Tsemppiajatus lämmittää! :)Toivottavasti teillä ei ole tällaista edessä - eihän kaikki oireile mitenkään erityisen voimakkaasti. Äitini muisteli meidän kaikkien (minun ja sisarusteni) hamponeen ongelmitta, ilman sen kummempia itkuja, mutta nähtävästi meidän kohtaloksemme on koitunut tämä järjetön itku ja mielipaha, valitettavasti. :(

  VastaaPoista
 3. Meillä Henri on tehny tuota samaa aika ajoittain jo varmaan kuukauden kohta. Valkoinen pieni terävä kärki siellä alaikenessä oikealla puolella näkyy mut ei vielä oo puhennu, toivon että pian puhkeaa koska no, päivät on välillä mitä on.. Kuolaamista, raivoilua, kiukkuilua :/ Onneksi öihin ei VIELÄ oo vaikuttanu, mutta pahoin pelkään, että pian alkaa taas yövalvomiset (pessimisti ei koskaan pety)Tsempit sinne!! :)

  VastaaPoista
 4. Meillä tämä aika tarkkaan samanikäinen on myös ihan demoni useimpina öinä! Päivät yhtä hymyä ja seurustelua mutta ne yöt...Nukahtaminen on tosi hankalaa, säpsähtelee hereille moneen kertaan ja joskus herää ihan täysin hereille ja saadaan hetken päästä aloittaa koko nukutusrumba uudestaan. Ja sitten ne aamuyöt. Tässä menee ihan päivistä sekaisin mutta jo aika pitkään hän on herännyt aamuyöstä. Ensin ihan nätisti omia juttujaan pölpättäen mutta kyllä se meno muuttuu itkuksi ennen pitkää. Ei auta tassuttelu, ei tutti, syli saattaa sitten lopulta auttaa mutta ei sekään heti. Ja aikaa tähän kaikkeen menee helposti pari tuntia aamuyön pimeinä hetkinä. Jos talossa olisi palvelija tilaisin seurakseni pannullisen kahvia mutta aika hiljaista on talossa muuten itkua lukuunottamatta. Olin ihan unohtanut mutta minua onneksi muistutettiin syksyllä ilmestyneestä kirjasta Unihiekkaa etsimässä. Yksi äiti kehui sitä uudeksi raamatukseen, itsekin aion lukea sen kannesta kanteen kun pian saan sen käsiini. Joku sanoi myös, että kun vauva kasvaa ja elämässä alkaa tapahtua paljon heijastuu se heti öihin kaikenlaisena levottomuutena. Ei siis pelkästään hampaitten tulo vaan kaikki päivän ärsykkeet tulevat käsittelyyn öisin.Voimia teille! Hanna.

  VastaaPoista
 5. Mieleeni on jäänyt eräs neuvolalääkäri jonka kanssa keskusteltiin mitä hampaitten tulo voi teettää. Hän kertoi ennen omia lapsiaan (joita oli kolme) väittäneensä kaikille vanhemmille jotka väittivät lastensa kuumeilleen hampaita saadessaan ettei se liity siihen, kyse on vain ajallisesta sattumasta tms. Nyt kolmen lapsen äitinä (ja neuvolalääkärinä) hän on muuttanut asian suhteen mieltään, omasta kokemuksestaan.Hampaat voivat tulla ilman yöhuutojakin - tai sitten ei. :-( Jos useampi hammas tulee kerralla tai hyvin pienellä aika välillä, se voi olla rankempaa. Jaksamista! Helmin "mur-mur"

  VastaaPoista
 6. Heippa!Meilläkin Felicia 7kk ja alahampaita jo kaksi. Ihan samanlaista huutoa ollut kun teilläkin, jopa neljä tuntia putkeen. Ennen tälläista ei ollut koskaan. Kahden hampaan puhjettua huuto jatkui edelleen ja mietin jo, että tuleeko ylähampaatkin samaan syssyyn. Eilen kuitenkin oli ensimmäinen ilta kun tyttö simahti ilman itkua. Toivottavasti vaihe olis meillä jo ohi. Tsemppiä teille sinne! Tuoreet kokemukset kyllä tosta kamalasta huudosta, johon ei auta syli, ei pusut, ei silitys eikä mikään. Välillä jo tuntui, että tunnistaako tyttö edes äitiänsä. Vinkkejä ei oikeastaan ole :/ Olisin niitä itsekin kaipaillut.ps. blogissani on arvonta, käy osallistumassa jos kiinnostaa.http://odotusta-jonna.blogspot.com/2012/01/hei-mekin-arvotaan.html

  VastaaPoista
 7. Jos selaat mun postauksia suunnilleen sinne missä O on puolesta vuodesta seitsemään kuukauteen tms. niin sieltä löytyy vertaistukea. Se on vaihe. Se on kamalaa. Ja mikä tärkeintä, se menee ohi. Haleja.

  VastaaPoista
 8. Voih, meillä eletään parhaillaan juuri tuota samaa vaihetta :s Rasmus on nyt 7kk ja kaksi alahammasta on puskettu läpi kuukauden sisään. Muita ei vielä näy, mutta huuto vaan kovenee. Yöt on ihan hirveitä. Viime yönä taisin nukkua yhteensä tunnin. Tulee elävästi mieleen ne ihanat koliikkikuukaudet.Paljon voimahaleja, eikai tässä muuta voi kun toivoa että tää menee pian ohi..

  VastaaPoista
 9. Tyttö 7kk ja kaks alahammasta. Meilä tuo päivänpaiste rupesi iltasin olhen kans aika levoton tuhkimo ja lopulta kun nukkumaan sai niin tunnin päästä heräthin hirveälä tuskahätähuuon kera eikä meinattu rauhottua milhän. Isosisko sattuu olhen apteekissa töissä ja suositteli nestemäistä panadolia. Illalla jos merkkejä ilmassa niin hiukka tätä makiaa nektaria ja on yöt nukuttu rauhallisesti. Viikon sisäle ensimmäisistä huuoista on hamphat tulhet ikenistä läpi. Ensimmäistä kyllä tehtiin huutoje kera jopa sen kaks viikkoa.Tsemppi', voimia ja pannullisia kahveja! Kyllä se siittä =)

  VastaaPoista
 10. Ootko kokeillut antaa panadolia pahimpina öinä?Mä olen varautunut just tasan tollasiin öihin nauttimalla nykyisistä hiljaisista öistä. Oon jopa vierottanut itteni batterysta täysin, että sitten kun sitä oikeasti tarvitaan, auttaa pienempikin määrä kuin 3 tölkkiä. Yritän myös saada tän talon kuntoon mahd. pian, että ei sitten päivisin ole mitään sen parempaa tekemistä kuin nukkuminen silloin, kun Eelikin nukkuu, jos ei yöllä tule nukuttua. Mä olen varautunut pahimmasta pahimpaan.

  VastaaPoista
 11. Siis ehdottomasti vain panadolia jos tuntuu, että lapsi on kipeä (yleensä meillä ainakin juuri tuo ettei mihinkään rauhoitu eikä mikään auta). 2 lasta enkä muista että olisin kertaakaan turhaan antanut, vaan aina on ainakin jonkinverran helpottanut öitä ja huutoja. Ja vaikka ei auttaisikaan silloin tällöin "turhaan" annettu panadol tuskin niin vaarallista on :) kunhan ei nyt ihan joka kitinään anna ;)

  VastaaPoista
 12. Minäkin tulin panadolia ehdottamaan, suosittelemaan. Ihan jo vaikka ennakkoon jos merkit näyttävät että tulee kivulias yö. Sitten on vaikea saada kivulta terää kun se kesken yön on herättänyt.

  VastaaPoista
 13. Mä taas en Panadolia suosittele jos tuota on jo jonkin aikaa jatkunut ja ei ole selkeästi kipuitkua. Lohdutuksen sanaa täältä, meillä tyttö 8kk ja joulusta asti oikeastaan yöt alkasivat mennä juuri tuollaisiksi rikkonaisiksi. Luulin myös että on hampaiden takia kun ennen joulua tuli kaksi mutta ei ollut. On vaan ollut todettava että joku vaihe se oli, todennäköisesti syy-yhteys siihen että tyttö oppi ryömimään ja konttimaan ja samaan aikaan lopettelin pullon annon öisin. Mutta nyt viimeinen viikko on THANK YOU GOD ollut helpompi. Tyttö ei enää herää tunnin välein riehumaan ja nukahtaminen ei noudata kaavaa "huudan kuin tapettava sika". Edelleen tyttö heräilee mutta menee tutilla, tosin aamuyöllä kolmen neljän maissa usein tulee sellainen riemukohtaus että tyttö on täysin hereillä ja hihkuu pinniksessä ja valvontaahan siitä seuraan. Ja viiden jälkeen uni alkaa olla jo levotonta ja seiskalta viimeistään ylös. Mutta tosiaan, kohtalotovereita löytyy ja hoe tuota "tää on vaan vaihe joka menee ohi" itsellesi kuin mantraa. Ja paljon kärsivällisyyttä sinne :)

  VastaaPoista
 14. Tokihan pitää olla epäily kivusta ja meillä tehon on huomannut siitä kun 10 min lääkkeen annosta lapsi on nukkunut :)Terv: AnonyymiFeb 7, 2012 04:03 AM

  VastaaPoista