Social Media Icons

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Hämmästyksiä tropiikissaEilen otimme äkkilähdön tropiikkiin kun kuiva huoneilma ja samat neljä seinää alkoivat kyllästyttämään. Vitsivitsi! Kovin pitkälle emme pienehkön budjetin vuoksi pötkineet, Helsinkiin vain, kasvitieteelliseen puutarhaan. Käytimme törkeästi hyväksemme ilmaisia matkoja julkisissa vaunujen kanssa, H. opiskelija-alennustaan. Minä äitiyslomalaisena menin työttömästä puutarhan kassalla pääsymaksua perittäessä. Koko matkan hinta jäi alle kympin sisäänpääsymaksuineen.
Matkaseurueeksi (vauvan ripustimiksi) värväsimme bff-pariskunnan ja metrossa törmäsimme myös Helmin mummiin ja kummitätiin.

Helmi hämmästeli ja kummasteli kasveja, katseli niitä uteliaana. Joulukuusi pistävine neulasineen jätti kuitenkin taannoin lähtemättömät jäljet, ja lähempi tarkastelu enimmän osan aikaa sai vain kylmiä väreitä, puistatuksia ja silmien räpsyttelyä aikaiseksi. Retken lopuksi hän intoutui varovasti koskettamaankin niitä (lue: kuorimaan puita lehdistään). H. herätteli valokuvausharrastustaan ja testaili uutta objektiiviansa, me keskityimme ystävättäreni kanssa ruotimaan maailman menoa alkaen lastenvaunujen lisävarusteista ja sisustusblogeista aina naistenlehtien seksihoroskooppivalikoimaan. (Minun horoskooppini mukaan H. taitaa muuten saada ensi kuussa kenkää, joten jos blogistani kuoriutuukin kertomus yksinhuoltaja-arjesta, voimme syyttää Cosmoa.)

Katseltavaa ja kosketaltavaa riitti, ja melko heikkohermoisenakin tunnettu drama queenimme jaksoi yllättävän hyvin koko kierroksen - raivo repesi vasta lähteissä ulkohaalaria pukiessa.

Jotta ette saisi liian ruusuista kuvaa lauantaipäivästämme, paljastan nolona, että Tula-reppu jäi auton perään (onko kätevämpää keksitty esim. ostoskeskuksessa liikkuessa?) ja toisen kameran akku kotiin. Tämä tietenkin tarkoitti sitä, että minä olin kameratta kantojuhtana. Vaunujen kanssa emme mahtuneet edes vanhan rakennuksen näyttelyovista sisään, joten kärvistelin molemmat kädet täynnä kamaa, kykenemättä ihan oikeasti tekemään mitään. Myönnän. Olen aivan koukussa reppuumme, ainakin kaupunkiolosuhteiden vallitessa.

Kun on miltei aina itse kameran takana, ei tule niin usein miettineeksi esimerkiksi vappunaamarin käyttöä tai sitä, mitä subtrooppinen huoneilma tekee luonnonkiharalle tukalle. Mutta on tässä puolensa. Yhteiskuvia minusta ja tyttärestäni ei ole montaa, olen tosi tuore äiti-statusta huutavia sairaalan sinisissä ja maitoläikkäisissä yöpaidoissa napattuja tärähtäneitä otoksia lukuunottamatta. Lisään ostoslistalle kuivashampoon, koska se on päässyt loppumaan. Ja ihan oikeasti taidan suunnata sinne kuntosalille, jäsenkortti lompakossa ei paljoa laihduta. 

PS. Rakkautemme hedelmä ei ole ollut kakkoslaatuisella huolenpidolla, vaan kameran kennossa oli törkyä.

10 kommenttia:

 1. Miten sä valvot noin myöhään vaikka sulla pitää herätä lapsen kanssa?

  VastaaPoista
 2. Miten lapsi vaikuttaa siihen mitenkään? Miks sä oot hereillä kuudelta?

  VastaaPoista
 3. Noi voi tsiisus sua, mitä se sulle kuuluu, mihin aikaan toinen on hereillä?? Lue alla oleva anonyymi:Ennen kuin tuomitset minut.. Pue kenkäni jalkoihisi.Kävele ne kadut, jotka minä olen kulkenut. Käsittele menetys ihmisistä jotka olen menettänyt. Kestä kaikki tunteet ja tapahtumat mitä olen kokenut. Kompastu jokaiseen kiveen johon törmäsin. Nouse aina uudestaan ylös ja kulje täsmälleen sama elämä kuten minä tein.Vasta sitten voit tuomita minut tai elämäni.Sitten vasta voit tietää miten minun elämäni on mennyt...muuten et.

  VastaaPoista
 4. Noniin, täällähän on jännittäviä kommentteja. Sanon nyt eka anonyymiprovolle, että bloggeriinhan voi myös ajastaa kirjoituksia. Mut kyllä mäkin olin tohon aikaan hereillä ja nyt oon jo noussu kasilta.Ja Sascialle, et hyvä että täsmensit ton töryn :D :D

  VastaaPoista
 5. Voin kertoa, että normaalisti olenkin tuohon aikaan nukkumassa, mutta lapsi oppi eilen konttaamaan, ja aina kun opitaan uusia taitoja, on rytmit vähän sekasin. Viime yönä siis nukuttiin 02.30-08.30. Omm, joo, mulla ei Photoshopia löydy koneelta niin oli pakko sulkea nillitysmahdollisuus pois. :D

  VastaaPoista
 6. Voi ei, meillä herättiin tänään 7.36 ja valvottiin miehen kanssa klo 1 asti pelaten NHL 2012:ta!! Apua. Keneltähän sekin on nyt pois..........

  VastaaPoista
 7. Oi! Kasvitieteellinen puutarha on ihana :) siitä on ihan liian kauan kun oon ite viimeks käyny!

  VastaaPoista
 8. Kivoja kuvia ja omituisia anonyymeja. ;)En ymmärrä, miksi en ole vieläkään vienyt lapsia kasvitieteelliseen puutarhaan. Nyt pistän sen kyllä listan kärkipäähän. Kiitos muistutuksesta.

  VastaaPoista
 9. Hei, sinne vaan kaikki! Suosittelen lämpimästi. Siellä riitti nähtävää ja koettavaa.

  VastaaPoista
 10. En olekaan tajunnut hyödyntää työttömyysalennuksia, kun olen luulut, että ne saadakseen tarvitsee työttömyyskortin tai mikä sen todistuksen nimi on.Ja kantoreppu on kyllä ihan ehdoton a) shoppaillessa, b) museoissa ja gallerioissa, c)luonto-olosuhteissa, joita ei ole suunniteltu rattailla edettäväksi.

  VastaaPoista