Social Media Icons

torstai 16. helmikuuta 2012

Anivarhain

9 kommenttia , , , , , , , Share It:


En ole aamuvirkku. Ajatuskin on puistattava. Tai unettava. Mutta tyttäreni on. Tai hänestä on tullut sellainen.

Aamu alkaa hieman jälkeen viiden, inhimillisimpinä nukutaan seitsemään saakka. Minä en käsitä. Mitä siihen kellon aikaan oikein puuhataan? Ulkona on pimeää, kaikki nukkuvat, telkkarista ei tule mitään ja mikään paikka ei ole auki. Minä olen tyytynyt makaamaan koomassa olohuoneen lattialla Helmin leikkiessä hyeenaa, aikaista haaskan syöjää hiuksillani. On liian aikaista, että jaksaisin edes välittää.
Minä olen tottunut heräämään yhdeksän jälkeen, kun koko maailma on hereillä, täydessä liikkeessä. Silloin minä tervehdin maailmaa, onnellisena, valmiina ja levänneenä. Olen näet vain valmiiseen pöytään-tyyppi. Ei, nämä aamuviiden herätykset eivät siis ole minun juttuni. Ei nyt, ei koskaan.

Tänään hiippailimme ihmisten aikoihin makuuhuoneeseen herättämään vasta iltapäiväksi kouluun lähtevää isäihmistä, Hoota. Yleensä minä makaan raatona sängyssä ja Helmi reuhkaa tyynyjen seassa. Tänään, kymmeneltä aamulla, monen hereilläolotunnin jälkeen tunsin oloni aamuvirkuksi, viimein.

Toisaalta tässä on puolensa. Salkkareiden jälkeen koko koti hiljenee, ja on sitä omaa aikaa. Varjopuolena mainittakoon, että torkun ensimmäisellä mainoskatkolla.

9 kommenttia:

 1. HYI!tekee pahaa sun puolestasi.itse en pystyis kuvittelemaankaan olevani hereillä viiden aikoihin!tulee kipee olo ja viluttaa.:D täällä meillä heräillään 9-10 aikoihin joka päivä,ja sekin tuntuu usein liian aikaiselta!nukkumaan poikani 9kk menee kympin aikaan illalla,ja sit on muutama tunti vähän omaa aikaa,ennen ku raaskii ite mennä nukkumaan :D pelottaa ajatus jo hoitovapaan päättymisestä,ja työelämään palaamisesta!miten ihmeessä pääsen ylös sängystä niin aikaisin? ei muutakin tsemppiä aamu unisille!ehkä me joskus vielä totutaan!PS.ihan huippu blogi!ja kiva kun lisäilet Helmin hauskoja kuvia,kaunis lapsi! tv.taru

  VastaaPoista
 2. Aamuvirkku täällä hei! :-DVarhain aamulla on tosi kiva herätä, ehtii tehdä vielä kaikkea. On ihanaa herätä kun kaikki on vielä hiljaista ja siinä rauhassa syödä aamupalaa, ilman että on vielä kiire minnekään. Jos laittaa klo 7 pesukoneen päälle, se on jo pessyt klo 9 saakka, kun unikeot alkavat heräillä! ;-DDOn niin ihanaa tulla ekana töihin ja tehdä rauhassa töitä ilman että asiakkaat soittelevat ja keskeyttävät töitä. Kun sitten aamutorkut saapuvat toimistolle, mulla on jo pinkka töitä tehtynä ja ekat kahvit juotuna. Sitten pääsee myös ajoissa lähtemään töistä ja hoitamaan asioita, ennen kun kaikki menee taas kiini.Mutta erityisesti kirppistelyssä on etua tästä aamuvirkku ominaisuudesta, sillä aamuisin löytää parhaat löydöt!On se vaan niin ihanaa! :-D

  VastaaPoista
 3. varmaan tekisin ihan mitä vaan, riippuen äänieristyksestä. suihkussa, (kai seiskalta voisi imuroida jos on tapana) pestä pyykkiä, katsella digiboxilta tallennuksia tai leffoja, mennä kasin aikaan jo ulos kun kesä tulee.

  VastaaPoista
 4. http://www.tori.fi/pirkanmaa/Kestovaippoja_3190502.htm?ca=11&w=1

  VastaaPoista
 5. Mutta entä jos on koomapotilaana puoleen päivään? ;)

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa jotenkin niin tutulta. Meillä tuota vaihetta elettiin kuukausi sitten. Kysyin neuvoja babyblues neuvojalta, joka antoi tosi hyviä vinkkejä. Neuvoja ohjeisti, ettei vauvaa saisi nostaa sängystä ennen puoli kuutta. Kuulemma pystyy tällä tavoin muuttamaan vauvan unirytmiä n. vartin viikossa. Meillä toimi. Nyt neiti heräilee kuuden aikoihin aamupuurolle.

  VastaaPoista
 7. Otan osaa! Toivottavasti tuo on vain jokin (pikaisesti) ohimenevä vaihe.

  VastaaPoista
 8. Meillä kaksi pikkuneitiä, 1v8kk ja 7kk, kumpikin aamuvirkkuja/iltatorkkuja. Esikoisen ensimmäiset 6kk loikoiltiin puolillepäivin, levättiin päikkäreitä silloin kun siltä tuntui. Tuli talvi ja neiti alkoi heräillä viiden/kuuden maissa, pienellä unikoulutuksella heräämisaika siirtyi seitsemän/kahdeksan pintaan.Toki useina aamuina toivoisin voivani vain jäädä peiton alle lämpimään ja välillä "kateellisena" kuuntelen ystävien "meidän lapset nukkuvat puolille päivin"-kertomuksia, mutta olen mahdottoman onnellinen myös siitä, että illalla, kun kello tulee seitsemän, on meidän asunnossa kaksi onnellisesti tuhisevaa lasta ja kaksi vanhempaa, joilla on koko ilta aikaa katsella rauhassa televisiota, kokkailla sekä vain huilata. :)

  VastaaPoista
 9. Meillä ihan samat ongelmat ja tyttö tällä hetkellä 8,5kk. Puoli kuuden maissa alkaa meuhkaamaan sängyssään ja sen jälkeen on enää koiranunta. Illalla menee n. klo 21 nukkumaan ja päivällä nukkuu 2,5-3h päikkäreitä että mun mielestä saisi kyllä aamulla nukkua pitempään mutta ei auta mikään... Ehkä tää on vaan (toivottavasti) joku vaihe koska vielä pari kuukautta sitten nukkui aina melkein kasiin asti mikä on jo normaalin ihmisen aika herätä ;) Tsempit!

  VastaaPoista