Social Media Icons

tiistai 17. tammikuuta 2012

Viimeistelyä vailla

7 kommenttia , , , , , , , Share It:


Minä olen kausiluontoinen ihminen, pidän sesongeista ja vaihtuvuudesta. Minulla on ideoita, läjäpäin, hyviä ja huonoja. Minä kyllästyn, minä en saa aikaiseksi. En ainakaan, jos en voi tehdä sitä juuri tällä huutavalla sekunnilla.

Tiedättekö, mitä saa aikaan, kun on vain vähän taitoa, paljon visioita, hieman sähköteippiä, hyllypaperia ja kasa leluja?

Mutsilasta lainaamani (lue: ruinaamani) Paumesin lastenhuoneiden sisustuskirja ei totta vie tehnyt hyvää orastavalle sisustuskuumeelleni. Lelut olivat aiemmin piilossa megakasseissa, mutta koska niillekin löytyi vielä entistä parempi käyttötarkoitus eteisestä, oli aika keksiä jotakin muuta. Kuten sanoin, pidän vaihtuvuudesta. Kotimme tavarat ovat ikiliikkujia. Ne liikkuvat kierrätyskeskuksista, kirpputoreilta, sukulaisilta ja harvat uutena kaupoista (Ikeasta) meille, meillä huoneesta toiseen, meiltä pois.

Halusin ehdottomasti avoratkaisun, sillä olohuoneemme on kovin pieni ja täynnä kirjahyllyjä muutoinkin. Tällöin myös kivoimmat, rakkaimmat ja kauneimmat lelut saa esille. Etsin, etsin, etsin. En löytänyt mielestäni, en budjettiin sopivaa. Kunnes muistin makuuhuoneessa pölyyntyvän, vanhan lipastoni. Se on ostettu Ikeasta aikoinaan meille lastenhuoneeseen ja se on nyt viidennessä asunnossa. Väliin on mahtunut kausia, jolloin se oli varastossa, välillä siinä säilytettiin päiväkirjoja. Se oli myös mitä mainoin tupakkajemma. Se oli mukanani opiskelija-asunnossa, nyt se on täällä.
Tussista iskua saaneet hyllyt saivat päällensä Clas Ohlsonin mustavalkoisen, pilkullisen hyllypaperin (n. 3e), jonka teippasin valkealla sähköteipillä kiinni (0,90e). Jyskin alennusmyynnistä bongasin punaiset taiteltavat, mutta tukevat lelulaatikot, hintaa 6e/kpl. Uudistukselle tuli siis hintaa n. 16e. Hyllypaperi kestää minkä kestää, se on helppo vaihtaa. Puntaroin pitkään rautakaupassa myytävän kuviollisen d-c-fix-kontaktimuovin ja hyllypaperin välillä, mutta hyllypaperin kuosi voitti.
Työn näkee, tekijän tietää. Ehkä H. suostuu jossain vaiheessa hieman korjaamaan tekelettäni... Joka ei ole vielä edes valmis. Mitä pidätte?

Helmille uusi lipasto näytti kelpaavan. Toisinaan sitä vasten koetettiin nousta, sinne laitettiin jalkoja. Lelukoritkin hän osaa itse ottaa pois. Ja kaataa, kumota. Lattia on menetetty. Sekunneissa vastikään leluista putsattu lattia täyttyi muoviautoista, duploista, kirahveista, kuvakirjoista ja helistimistä.

Kuva Laatukaluste.com


Olin jo napin painalluksen päässä String-hyllyjen tilaamisesta, kun muistin tilini saldon, järjestelmäkameraan ja häihin säästämisen, kotihoidontuelle tippumisen huhtikuussa, sekä sen, että koko kesän olen yksinhuoltajana H:n suorittaessa opintojaksoaan hornantuutissa. Jätin tilamaatta, tammiviiluisiin kirjahyllyihimme sopivat String Pocket hyllyt kun olisivat sopivan syvyisinä maksaneet yli 300 euroa.

Seinähylly lipaston yläpuolelle on siis vielä hakusessa. Siihen haluaisin sijoittaa rakkaimmat ja kauneimmat kirjat (mm. äitini vanhat 1960-luvun satukirjat), lempipehmot, yhä etsinnän alla olevan Taalainmaan puuhevosen ja helmitaulun (joka on myöskin etsinnän alla, höh!).

7 kommenttia:

 1. Katsothan postaukseni:http://mickeysbonbon.blogspot.com/2011/09/oijoijoijoi.htmlSiellä vinkkasin omille lukijoilleni Ikeassa myytävästä hyllystä, joka on samaa tyyliluokkaa kuin String-hyllyt. Hinnassa on vain eroa!Eelin huoneeseen aion mahduttaa tuollaisen aivan varmasti, kun meilläkään eivät rahat pauku suuntaan eikä toiseen.

  VastaaPoista
 2. (Nää ei vieläkään päivity blogilistalle.)Ostin samaista hyllypaperia eilen. En tosin tiedä vielä mitä tekisin sillä. :DJa helmitaulu on etsintälistalla meilläkin. Mieluiten käytettynä vaikka uutenakin on pari tullut jo vastaan.

  VastaaPoista
 3. Mickey, tuota hyllyä olen Ikeasta katsellutkin, vaikkei se String-hyllyä ihan voitakaan. Nyt itse asiassa puntaroidaan tuon ja parin muun välillä. :)Kottarainen, mä en ymmärrä, nuo on ihan kivenkolossa. Mäkin haluan vanhan, sellaisen vähän kuluneen. :)PS. Miksiköhän tuo blogilista ei toimi mulla vieläkään...

  VastaaPoista
 4. Hyvältä tuo näyttää. Joku säilytysjärjestelmä pitäisi meillekkin kehitellä ja mielellään mahdollisimman halvalla.

  VastaaPoista
 5. Kiitos!Suosittelen tsekkaamaan kierrätyskeskuksen (ja Ikean!). Hyllypaperilla tai kuviollisella kontaktimuovilla pelastaa paljon, ei vie hirveästi aikaa eikä maksa paljoa.

  VastaaPoista
 6. Ai teilläkin on ongelmia blogilistan kanssa? Minä olenkin ihmetellyt, miksi en saa joistain blogeista ilmoituksia. No hyvä tietää, etten ole ainoa!Meillä oli ihan sattumaa ja onnea, kun vanha helmitaulu löytyi pienen paikkakunnan seurakunnan kirpparilta, josta mummi sen pelasti. Ehkä sellaiset ei niin trendikkäät paikat ovat parempia löytymisen suhteen - niiltä suosituilta kirppiksiltä ne varmaan menevät nopsaan.

  VastaaPoista
 7. Tää sun blogis on ihan mahtava! En oikeestaan ees tiiä miks luen tätä,sillä oon 17-vuotias lukiolainen eikä mulla ole aikeita hankkia lapsia varmaan kymmeneen vuoteen,mutta silti käyn joka päivä tsekkaamassa josko olis jotain uutta!! Keep going :)

  VastaaPoista