Social Media Icons

torstai 12. tammikuuta 2012

Ryhtiliikkeitä ja eroahdistusta

11 kommenttia , , , Share It:
Tsemppikuva lainattu täältä.

 Huomenna on suuri päivä. Ainakin minulle. Raskauden loppumetreillä jäähylle jäänyt kuntosalijäsenyyteni jatkuu jälleen, ainakin kolmen ja puolen kuukauden verran.

Olen kauhuissani.

En siksi, että kävin joulun jälkeen puntarilla, vaan siksi, että taloudellisista syistä jouduin vaihtamaan jäsenyysmuotoani, niin, että "treenaan" (sana on turhan vahva kaltaiselleni tuurikuntoilijalle) aamupäivisin, koska se on edullisempaa. Kuntosalillani on lapsiparkki, joka on auki lähinnä iltaisin. Ja silloin aamupäivisin kun se on auki, ei keskuksessa mene ryhmäliikuntatunteja (joudunko mä ihan oikeasti kuntosalille?!).
Mutta oikeasti huolettava seikka on se lapsiparkki. Sanakin puistattaa. Eihän lasta voi parkkeerata kuin autoa, jättää hoitoon kuin koiraa. Joutuisin jättämään lapseni täysin ventovieraalle ihmiselle puoleksitoista tunniksi. En kestä ajatella tytön surkeaa ilmettä, lohdutonta huutoa. Tunnen oloni maailman surkeimmaksi äidiksi. Vastuuntunnottomaksi ja turhamaiseksi. Helmi elää suurenmoista eroahdistusaikaa. Toisinaan välimatkan kasvaessa viiteen metriin - muuttaessani nopeasti sijaintiani pöydän ääreltä jääkaapille - riittää aikaansaamaan vuosisadan dramaattisimman itkuraivarin. Lapsiparkin säännöissä kerrotaan, että huutava lapsi rauhoitetaan hakemalla vanhempi paikalle. Hienoa. Otaksun Zumba-tuntini keskeytyvän ennen kolmetoista kertaa ennen alkulämmittelyn loppumista.
Lisäksi lapsiparkin hoitaja ei vaihda vaippaa, ei nukuta eikä syötä lasta. Eikä lapsella saa olla mukanaan omia leluja tai omia eväitä. Pukuhuoneeseen tai kuntosalin puolelle ei saa viedä lasta. Kerrassaan mahtavaa. Ymmärrettävää. Jos kyseessä olisi vaikkapa kaksivuotias. Minä näen sieluni silmin kakkavaipassaan hysteerisesti huutavan, nälkäisen lapsen, keskeytyneen liikuntasuorituksen, urheilutrikoiden päälle vedetyt farkut ja lohtusuklaan.

Viidentoista euron ero kuukausihinnassa alkaa tuntua vähemmän merkitykselliseltä, vai mitä luulette?

11 kommenttia:

 1. Ryhtiliike pitäisi myös minun tehdä, mutta meillä se eroahdistus on enemmän äidin vaiva kuin tytön.

  VastaaPoista
 2. Meidän entisellä kuntosalilla lapsiparkin säännöissä luki, että hoitoon voi jättää yli puolivuotiaan lapsen, mikäli lapsi "soveltuu hoitoon jätettäväksi". Katsokaa rauhassa pari kertaa, kuinka parkissa käy. Jos on kova eroahdistus, niin itse jättäisin ehkä mielummin kotiin tutulle hoitajalle, mikäli siihen on mahdollisuus. :) Eihän se lapsi tietenkään siihen kuole, jos hetken itkee, ja saattaapa hyvin hetken päästä rauhoittuakin. Itseäni arveluttaa enemmänkin noiden lapsiparkkien lastenhoitajien osaaminen. Eivät he kuitenkaan varmaan mitään lastentarhanopettajia ole? (Sori jos lisäsin vielä ennestään äidinkin ahdistusta!) Kokeilkaa nyt ainakin ihmeessä, jos lapsukainen parkissa viihtyisi! :)

  VastaaPoista
 3. Mä mietin noita lapsiparkkeja ja tulin tulokseen, että K on liian nuori sellaiseen. Se ei vain pysyisi 1.5h missään paikassa tyytyväisenä ja se on ihan ok. Koska mä päätin, et mun elämään saa tulla lapsi, on mun nyt mentävä sen ehdoilla nämä seuraavat kuukaudet, sillä minusta on ihan turhaa mennä urheilemaan eli panikoimaan onko vaippa täynnä ja huutaako lapsi ja keskeytyykö tunti. En siis mene ollenkaan vaan käyn sen kanssa ulkoilemassa jne.

  VastaaPoista
 4. Tän takia urheilen kotona. :) Toki mulla on pienempi lapsi kuin sulla (3kk [MUN VAUVANI!?!?!?!?]), eli ei puhettakaan että sitä edes vois vielä vieraalle jättää hoitoon. Mun oma äiti vielä menee, mutta se ei pidä kuntosalin lapsiparkkia... Asuu tosin kuntosalia vastapäätä mutta siis niin.Pointti oli siinä, että suosittelen sulle ja muillekin äideille kotijumppaa. Tyttö nukkuu about parin tunnin päikkärit päivällä niin siinä ehtii kyllä hyvin. Mä jumppaan yleensä Gymstickin kanssa, ehkäpä paras ostos ikinä. Sillä tekee täyden kuntosalitreenin kun opettelee liikkeet (löytyy esim. netistä). Sit mulla on Zumba-dvd-paketti, joka on eka jumppavideo joka ei aiheuta hillitöntä myötähäpeää :D Sitä ei oo nimittäin dubattu, ah. Ja siinä on ohjeet ja ihan oma basics-ohjelma, jossa käydään kaikki perusjutut tosi hyvin läpi. Mulla on semmonen iso paketti, jossa on kolme tunnin zumbaa ja neljä semmosta 20-30min pätkää, niin ei kyllästykään niihin sarjoihin kun voi aina vaihella. Jumppaan mä joskus vauvankin kanssa, tyttö kyllä vaikuttais ihan tykkäävänki siitä. Mieluummin kuitenki ite teen yksin, kun tytön kanssa se menee aina höpöttelyksi eikä pysty niin hyvin keskittyyn siihen hommaan. Jos tekee tehokkaasti ja keskittyy niin oikeasti selviää hyvinki puoleen tuntiin :) Ei voi oikein syyttää sitäkään että ei oo aikaa.Pitäis ehkä kirjottaa blogiin postaus tästä aiheesta :D Näköjään vähän rönsyilee. Mutta tsemppiä ryhtiliikkeeseen! Mä oon ryhdistäytyny kyllä liikkumisen kanssa mutta suklaa, suklaa...

  VastaaPoista
 5. Mä ite hoidan pari kertaa viikossa pari tuntia yhtä 10kk poikaa, sillä aikaa kun sen äiti käy salilla.:) Ekalla kerralla se oli 7kk vanha ja sillon vähän itkeskeli ja joskus vähän kiukkuaa, mut on menny muuten tosi hyvin. Ja mulla on siis ollu netissä monessa paikkaa ilmotus ja toi äiti etsi mut sieltä ja kävin kerran "haastattelussa" ja sen jälkeen kaikki menny tosi hyvin ja koen että se äitikin luottaa että pärjään sen lapsen kanssa, kun mulla on paljon kokemusta. Saan tosin palkkaa 8€/h joten se ei kauheesti helpota taloudellista puolta... mut sillon vois käydä rauhallisin mielin salilla ja jumpissa, mut kaikilla ei tietenkään välttämättä oo rahallisesti mahdollisuutta ja halua tohon. :)

  VastaaPoista
 6. Itse olen puun ja kuoren välissä kuntosalijäsenyyden suhteen - olin sitoutunut vuoden jäsenyyteen, mutta sain sen onneksi jäähylle, ja nyt alkaa olla viimeiset hetket aloittaa taas, jäljellä on 3,5kk. Appivanhemmat & omat vanhemmat asuu molemmat alle 3km päässä, mutta äitini on yksityisyrittäjä ja iltapainotteisesti töissä, anoppini taasen tekee yötyötä. Valitsin edullisemman jäsenyyden, joka maksaa "vain" 58e/kk. Aikamoista ryöstöä, ainakin jos ei käy salilla kauhean aktiivisesti. Aiemmin sain työpaikkani puolesta alennusta. Kun tämä on loppu, ostan kyllä itsellenikin zumba-levyt, oon haaveillut niistä monta vuotta! Gymstick löytyi joskus kotoa, mutta.. Not my cup of tea. Kahvakuulaa olen ajatellut kokeilla, ja personaltrainerini lupasi tehdä siihen hyvän kotiohjelman (näitä ryhtiliikkeitä on ollut aiemminkin..). Voi olla, että päädyn kuitenkin "tavalliseen" jäsenyyteen, eli treenaan iltaisin ja H. saa olla tyttärensä kanssa. Mene ja tiedä. Seuraamme tilannetta. Kiitos teille kommenteista!

  VastaaPoista
 7. Kurja tuollanen dilemma, kun treenaamisessa parasta on se, että voi keskittyä vaan siihen tekemiseen ja unohtaa hetkeks kaikki muu... Joka varmasti toteutuu, jos miettii koko ajan, että miten lapsi pärjää siellä parkissa. Ja varsinkin, kun puhutaan alle yks vuotiaasta, jolle se tutusta hoitajasta erossa olo voi oikeasti olla haitallista. En ymmärrä, enkä kannata lapsen itkettämistä tai itsenäistämistä yhtään varsinkaan sillon, jos lapsella on muutenkin vierastamista/ eroahdistusta. Tsemppiä ja toivottavasti löytyy joku ratkaisu! terveisin kesästä asti blogiasi seurannut anonyymi :)

  VastaaPoista
 8. No ompas ihan tyhmä paikka kyllä, jos ei mitään tehdä sen lapsen eteen siellä :o Ite käyn täällä Tampereella Fressillä (jossa olin aikasemmin myös töissä) ja valitsinkin sen juuri siitä syystä, että siellä ei huudateta lasta peeaat housuissa ja lapsella saa olla mukana vesi/maitopullo, kunhan se on valmiiksi täytetty.Mutta meillä nyt on muutenkin ihan eri tilanne, koska meillä Ilias on jo päiväkodissa vaikka ei olekkaan vielä vuotta ja mielellään sinne nykyään jää (ja oikeastaan sitä saa sieltä repiä sen lempihoitajatätistä irti aina iltapäivällä :D). Ja muutenkin, onhan meillä aika erilainen kasvatustyyli muutenkin niin kuin tiedätkin :)

  VastaaPoista
 9. Kesän anonyymi, sinäpä sen sanoit! Aiemmin on ollut ihanaa, kun on voinut antaa ryhmäliikuntatunnilla kaikkensa, nollata pää (ja kipeyttää joka paikka). Lauantaina on ensimmäinen kerta lapsiparkissa, joskaan ei kauaa. Varasin vain 30min kestävän sisäjuoksutunnin, käyn nopeasti pesulla ja pyyhällän takaisin - ainakin jos kaikki menee hyvin. Alkuun jään pariksikymmeneksi minuutiksi Helmin kanssa parkkiin, ettei tule hylättyä oloa.Aniina, mäkin mietin joskus Fressiä, mutta lähin on keskustassa, Helsingissä siis, joten treenimatkoista tulisi turhan pitkiä. Kiva kuulla, että Ilias on viihtynyt hoidossa hyvin! :)Mulla on onni onnettomuudessa, etten jäänyt mistään töistä äitiyslomalle, vaan jäin siis työttömäksi viidennellä kuulla raskaana. Tällä hetkellä, kun H:kin opiskelee vielä noin tiiviisti, ei meillä olisi taloudellisesti kannattavaa, että palaisin kokopäiväisesti koulun penkille, vielä. Helmi täyttää kesällä vuoden ja silloin ajattelin alkaa miettimään jonkinlaista osapäiväistä hoitoratkaisua, pääsisin itse opiskelemaan. Saa nähdä. Ei kai meillä kauhean erilainen kasvatusote ole, mulla tulee ensimmäisenä vain mieleen nukkumisjärjestelyt :) Asutaan tosi edullisesti kaksiossa, joten ei olisi kannattavaa muuttaa kolmioon, eikä vielä ole niin tarvekaan. Muuten meilläkin olisi lastenhuone. :)

  VastaaPoista
 10. Hei!Lueskelin jotain vanhoja postauksiasi ja huomasin vain, että sinut oli irtisanottu raskausaikanasi. Tämä on siis täysin laitonta vaikka sulla olikin koeaika. Tasa-arvolain vastaista. Eli haastas oikeuteen entinen työnantajasi, niin tasa-arvo toteutuu! Tsemppiä treenaamiseen, itellä 8kk ikäinen poika yli 12 kilonen, jota saa edelleen kanniskella melkein jatkuvasti. Haba on iso ja 25 kiloa lähtenyt synnytyksen jälkeen ihan vaan imettämällä ja kantamalla. Maailman tehokkain laihdutuskuuri.

  VastaaPoista
 11. Edellinen Anonyymi, toi on niin epäreilua :D Täysimetys, päivittäiset 8km reippailut, nopeasti kasvavan vauvan JATKUVA kanniskelu, normaali ruokavalio.. ja synnytyksen jälkeen oon näillä LIHONU 2kg.. miksei lapsi toimi kaikille tommosena superlaihiksena?!??

  VastaaPoista