Social Media Icons

maanantai 16. tammikuuta 2012

Pinnalla juuri nyt - 7kk

7 kommenttia , , , , , Share It:
Helmi & Luca-koira, tammikuu 2011, Pohjois-Karjalan reissulta
Helmi täytti viime viikolla seitsemän kuukautta. Uskomatonta. Temperamentti alkaa näkyä selvemmin ja uusia taitoja harjoitellaan alituiseen.
Helmi tuntuu luonteeltaan olevan hieman sisäänpäinsuuntautunut, utelias ja varovainen. Kotona lattialla pyörii vinkeä väkkyrä, jokeltava tehopakkaus, mutta ulos mentäessä tai vierailuilla hän jähmettyy paikoilleen, kiinnostuneena (mutta hiljaa) tarkkailee ympäristöään, kuuntelee ja katselee.

Helmi on nykyään varsin sosiaalinen. Koirat, kissat, ihmiset, kaikille jutellaan tai kaikkia pitää koskea - ainakin alkujähmetyksestä pääsemisen jälkeen.
Mitä fyysiseen kehitykseen tulee, on konttausasentoon nouseminen ja pepun edestakaisin remputtaminen kova juttu. Kiukku tulee, kun ei osaa. Halua on niin paljon, mutta taidot ei riitä. Helmi liikkuu kyllä, joskin vallan omaperäisellä tyylillä, ja taaksepäin tai ympäri pyörimällä. Toisinaan hän keikkuu toisella kyljelläänOnneksi olemme vielä tässä kehityksenvaiheessa, kun lasta saa onkia vain olohuoneesta. Hän on hetkessä ajamassa koiraa pois pediltään, ja kun silmä välttää, saa virkkuuprojekti (kyllä, yllätin itsenikin - osaan virkata!) kyytiä sohvapöydän alla.
Äänteleminen on kova juttu. Aamuisin heräämme iloiseen "däää-dää-dää" tai "mää-mää-mää" loilotukseen. Myös puhaltaminen, päristely, kielellä naksuttelu ja märkien suukkojen jakaminen kieli edellä syöksyen on ollut pop. Tämä tosin on hieman epäkiitollista esim. ruokaillessa, kun hedelmäsoseet roiskahtelevat pitkin keittiötä.Kiinteiden syöminenkin on hyvällä mallilla. Helmi saa syödä paljon itse, omin sormin, jolloin myös minä saan syödä ruokani rauhassa. Näin ollen myös oma ruokavalioni on kohentunut ja ruokailuväli tasoittunut alun 13h ateriaväleistä. Win-win-tilanne siis.
Herkkuruokaa on puuro, hedelmät ja marjat. Mustina hevosina tulevat myös sitruuna, mandariini, pinaatti ja basilika (lehdet). Pääruoka uppoaa huonosti soseena, valitettavasti, mutta Helmi saakin syödä sormin esimerkiksi avokadoa, kurkkua, porkkanaa, bataattilastuja, riisikakkuja ja parsakaalia.
Meillä säännöllisen ateriarytmin myötä myös nukkuminen alkoi sujua. Helmi nukkuu yhdet pitkät päiväunet päivällä ja klo 20-07 on pyhitetty nukkumiselle, ei kukkumiselle. Tällä välillä herätään ehkä kerran, ja sekin on silloin, kun itse kömmimme nukkumaan (kolistelemaan). Kaksio, oi kaksio.

Mitä teille kuuluu?

7 kommenttia:

 1. Kuulostaapa aivan ihanalta päivärytmiltä! Meillä heräillään yhä 3-4 kertaa yössä, parhaimmillaan tunnin puolentoista välein ja vähän väsyttää... Kiinteiden määrä on kyllä viime aikoina lisääntynyt meillä jonkin verran, mutta eipä sillä ainakaan vielä ole uniin vaikutusta...

  VastaaPoista
 2. Voi mitä ihania vauvakuvia. Tulee ihan vauvakuume:D Nih.

  VastaaPoista
 3. Justi itse kirjoitin tuosta sormiruokailusta, ja kappas löysin täältäkin uusia loistavia vinkkejä mitä tarjota sormin syövälle lapselle! :)

  VastaaPoista
 4. Pinaattiahan ei saisi antaa alle 1-vuotiaille nitraattipitoisuuden vuoksi...

  VastaaPoista
 5. Meillä syödään paljon leipää pikku muruina ja soseet tarjoillaan karkeina;) Prinsessa siirtyi viime torstaina nukkumaan omaan huoneeseen. Herätyksiä on 1-2 yössä...

  VastaaPoista
 6. Ehkä toi eka kuva on kummiski vuodelta 2012? :)

  VastaaPoista
 7. Komppaan tuota aiempaa anonyymiä, eli pinaatti on ns. kiellettyjen listalla. Tässä esim. asiasta tietoa: http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tietokulma/uni_ja_ravitsemus/ravitsemus/vauvaikaisen_ruokavalio/-Viivi :)

  VastaaPoista