Social Media Icons

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Nukkumatti

6 kommenttia , , , , Share It:


Haalari Lindex
Merinovillakypärämyssy Myllymuksut
Fleecepupuhattu Kirppis

Nukkuminen, nukkumattomuus, kukkuminen, yöherätykset, väsymys. Tavanomaista small talkia perhekerhossa ja kahviloissa, ainakin vauvain äitien keskuudessa. Ja onhan se ymmärrettävää. Koko oma jaksaminen, arjen pyörittäminen on sen unen varassa.

Elämme nukkumisen suhteen varsin seesteistä aikaa. Aamuöille kukkumiset ovat historiaa ja yöpuulle käydään viimeistään yhdentoista pintaan. Me olemme miltei aina liikekannalla, joten tiukkoja, säännöllisiä rutiineja ei ole, mutta väsymyksen merkkien ilmaantuessa alan sekoittamaan iltapuuroa, vaihtamaan yövaippaa. Ruokailun ja yövaatteiden vaihdon jälkeen käymme sänkyyn, minä imetän ja hetkeä ennen nukahtamista vaihdan tissin tuttiin ja jätän Helmin nukahtamaan itsekseen. Enää harvoin tarvitsee palata korjaamaan tuttia tai lohduttamaan, onneksi. Helmi herää ehkä kerran yössä, tai pikemminkin havahtuu, kun kömmimme H:n kanssa nukkumaan hetkeä myöhemmin. Enää aniharvoin on öitä, jolloin valvotaan. Me nukumme perhepedissä, jonka vuoksi yösyötötkin käyvät mutkattomasti, enkä enää aamulla osaa tai muista sanoa varmasti, onko yöllä herätty syömään vai ei.

Päiväunet ovat rauhallisempia lasitetulla parvekkeella. Nykyään tyttö yleensä simahtaa jo haalaria pukiessa, ilman sen ihmeempää tappelua. Megaihanaksi unihaalariksi on todettu Helmin joululahjaksi saama Lindexin vanutäytteinen fleecehaalari, jossa on käännettävät hihat ja jalansuut. Merinovillamyssy alle ja lämmin lakki päälle, avot!
Parvekepäiväunien laatuun on myös radikaalisti vaikuttaneet tarkoituksenmukaiset parvekevaunut, jotka ovat Brion mitäliemallia, käytettynä 23 eurolla naapurista ostetut, yliliikkuvaiset vaunut, joissa on keinunivelet. Renkaan tökkiminen varpaalla samalla kahvia juoden ja lehteä lukien pitää vaunun liikkeessä ja lapsi nukkuu alle kahden minuutin. (Voitte myöskin kuvitella, että parvekkeelle nukuttaessa itkuhälytin on ollut korvaamaton.)

Paremmin nukutut yöt ja liikunta, siinäpä meidän tämän hetkisen hyvän olon eväät.

Mikä saa teidät jaksamaan? Miten teillä nukutaan?

6 kommenttia:

 1. Meillä nukutaan vaihtelevasti. Nykyisin yleensä iltatoimien jälkeen tyttö sankyyn ja nukahtaa itsekseen. Yöllä herätään kerran tai kaksi tai sitten ei kertaakaan. Joskin nyt neiti on ottanut tavakseen aina toisinaan herätä yöllä tunniksi pariksi juttelemaan ja leikkimään (ja viime yönä peräti päätti tulla pinniksen laidan yli). Päikkärit taas nukutaan vaunuissa pihalla. Kuitenkin rutiineita sovelletaan aina tilanteen mukaan.Te kun nukutte perhepedissä niin lapsi varmaankin menee nukkumaan aikaisemmin kuin vanhemmat. Miten saatte Helmin pysymään sängyssä siihen asti, että tulette itse nukkumaan? meillä nukutaan aina välillä perhepedissä aamuyöstä alkaen, mutta saan aina olla hieman varuillaan, ettei neiti kierähdä, kiipeä tai putoa sängystä.

  VastaaPoista
 2. Olisi kiva lukea joskus pieni kertomus teidän "karvalapsesta", joka silloin tällöin vilahtaa kuvissakin täällä.. siis teidän koirastanne :-) Niin ja mitkäs teidän tytön mitat on tällä hetkellä,jos saa udella? oikein söpö typykkä Helmi näkyy olevan! Blogisi on valehtelematta paras blogi, mitä olen lukenut..päivien piristys..oikeasti! Kiitos siitä!T. 5kuisen pojan mamma :)

  VastaaPoista
 3. Oi ihanaa joku saa nukkua! Meillä ei oo nähty vielä yhtään yötä. Hyvänä yönä herätään 3 kertaa, huonona 15. Tällä mammalle alkaa väsy painaan ja työt lähestyyn. Pöh=(

  VastaaPoista
 4. Omm, tattis, vastaan haasteeseen heti ensi viikolla! Maistan sitä Helmin inhoamaa herkkustroganoffia. :DElina, meillä Helmi "pakataan" tiukkaan nippuun ja tuetaan kyljet tyynyillä, näin ei pääse unissaankaan kierimään. Meillä on kaksio, joten pienenkin nuhinan makuuhuoneesta kuulee paperinohuiden seinien läpi keittiöönkin. Silloin ehditään paikalle, ennen kun toinen on ottanut jalat alleen. ;)Ano, joo, hyvä postausidea! Taidankin kirjoittaa vielä meidän Roopesta. :-)

  VastaaPoista
 5. Mä olinkin aikeissa toivoa postausta Helmin nukkumisesta. :)Meilläkin nukutaan perhepedissä. Illalla nukahdetaan joko tissille tai syliin, josta sitten mennään sänkyyn tissille. Kun poika on tarpeeksi syvässä unessa, menen hetkeksi vähän kauemmaksi pojasta (jotta saan sanottua hyvät yöt miehelleni) ja puolen tunnin sisällä poika havahtuu. Taas tissille. Nukun kuitenkin niin hyvin, etten muista kuinka monta kertaa herään vai heräänkö ollenkaan! :DKauhulla ajattelen tulevaa ja kuvittelen pojan nukkuvan tissillä vielä vuoden ikäisenäkin. Voi, kuinka helppoa nukuttaminen olisikaan, jos poika söisi tuttia, mutta ei niin ei! Jos tutin pistää suuhun, se otetaan vaan pois suusta ja aletaan leikkiä sillä... Eli siis imetyksen lopettamista ja unettomia öitä odotellessa! A-P-U-A!

  VastaaPoista