Social Media Icons

lauantai 14. tammikuuta 2012

Lähinnä minua - alusvaatteet

14 kommenttia , , , , , , Share It:
Kehoni on eittämättä muuttunut raskauden ja imetyksen myötä. Siitä paitsi kertovat vaaleaksi (laventeliöljy, laventeliöljy!) käyvät raskausarvet, levinnyt lantio (peppu) ja kuppikoko. Tarkastelin jouluna otettuja valokuvia. Katsoin siluettiani. Ei hyvä, ei todellakaan hyvä. Rintamukseni on aina ollut parasta minussa, eikä sen sanomisessa ole mielestäni mitään pahaa. Nyt sille kuitenkin on tapahtunut jotakin. Se on raskas, tipahtanut jonnekin.

Kuva Change.
Suuntasin tänään ruokaostosten yhteydessä Jumbon Changeen toiveena löytää täydellisesti tukevat rintaliivit. Myyjä (joita niinkin pienessä liikkeessä päivysti kolme, uskomattoman hienoa!) tuli avukseni heti kun astuin sisään. Kerroin ongelmani: imetän, kuppikokoni on muuttunut, olen laihtunut jonkin verran, enkä ole varma, minkä kokoiset liivit tarvitsisin. Päälläni olevat liivit olivat kokoa 85D. Myyjä kaivoi mittanauhan esiin, totesi minun tarvitsevan pienempää ympärysmittaa, ja ainakin E-kupin rintsikat. Hän kiikutti sovituskoppiin isompaa ja isompaa kuppia, erilaisia malleja, arvioi asiantuntevasti istuvuutta. Ensimmäistä kertaa eläessäni tein ostoksia varsinaisessa alusvaateliikkeessä. Sain hyvää palvelua, neuvoja ja kahdet täydelliset, istuvat ja hyvin tukevat liivit, kokoa 75H (!). Hintakaan ei ollut päätä huimaava, ja liittyessäni kanta-asiakkaaksi sain vielä 10% alennuksen. Boostia saivat paitsi rinnat, myös itseluottamus. Tältä pitäisi tuntua aina, kun käy ostoksilla!
Uskomatonta, etten ole löytänyt tietäni sinne aiemmin - vaikka olin vieressä töissäkin.

Lisäksi sain kullanarvoisen vinkin rintaliivien hoitoon liittyen. Rintaliivit kannattaa kuulemma pestä käsin palasaippualla (esim. Marseille-saippualla, saa marketista, hinta n. 3e), joka irrottaa lian ja rasvan tehokkaasti. Itse olin vain aina heittänyt liivit pesupussissa koneeseen tai kumihanskat kädessä lavuaarissa pesten, heittänyt pesujauhetta vain sekaan. Oppia ikä kaikki.

Itse olin pienentyneestä ympärysmitasta ja reilusti suurentuneesta kupista hämmentynyt, mutta myyjä kertoi tämän olevan varsin tavallista. Suomalainen nainen, minun tapaani, usein ostaa rintaliivit liian suurella ympärysmitalla ja liian pienellä kupilla. Koska sinä olet viimeksi tarkistuttanut kuppikokosi? Onko se muuttunut raskauden/imetyksen myötä?

14 kommenttia:

 1. No mutta tulipa eri kokoiset. Pitäis varmaan itsekin harkita oikein ammattiapua. En nimittäin ole oikein ikinä tiennyt, että mikä se mun koko on ihan oikeasti. Ja kaikki liivitkin on ostettu joko Seppälästä tai H&M:stä. :)

  VastaaPoista
 2. Pitäisi myös käydä taas päivittämässä alusvaateosastoa ja jälleen kerran suuntaan Changeen. Olen sieltä ostanut lähes kaikki tällä hetkellä käyttämäni rintsikat ja sieltä löytyy sopivat aina + saa hyvää palvelua. Unohtamatta sitä, ettei ff-kokoa saa jokapaikasta.

  VastaaPoista
 3. Ah, siis changen kupit on pienempiä, oon aina ollu niillä joku öööö-kuppi.

  VastaaPoista
 4. Mulla ei kuppikoko periaatteessa muuttunut, mutta tissit riipahti niin, että rintsikoiden nostaessa rintoja ylimääräinen nahka kasvatti rintaa, jos joku tajuaa: D Tosi kiva... Itse sain huonoa palvelua changessa, sovituksessa liivit istuivat hyvin, mutta jo parin tunnin jälkeen alkoivat hangata tosi pahasti. Kuppiin myös jäi reilusti tyhjää tilaa, minkä huomasin vasta kotona. Tuo pitkä linkki sisältää lähes kaksoisolennot rinnoistani (omani vain roikkuvat enemmän) ja changessa sanoivat että kuppikokoni olisi 65f...http://www.google.fi/imgres?q=small+tits&um=1&hl=fi&sa=N&biw=1280&bih=707&tbm=isch&tbnid=GX9hUBH0sELYmM:&imgrefurl=http://yeahverypretty.tumblr.com/post/3998824897&docid=65SCDzwholz25M&imgurl=http://27.media.tumblr.com/tumblr_l4h78kamuP1qatn9jo1_500.jpg&w=465&h=700&ei=jKYQT93DDomfOuecqdwM&zoom=1&iact=hc&vpx=959&vpy=299&dur=917&hovh=276&hovw=183&tx=105&ty=147&sig=104023005470905710570&page=2&tbnh=149&tbnw=99&start=18&ndsp=22&ved=1t:429,r:20,s:18

  VastaaPoista
 5. Juuri kirjoitin itsekin tästä aiheesta! :)Eikö vain teekin hyvää itsetunnolle kun saa nostettua ne rinnat niille kuuluville paikoille? :D

  VastaaPoista
 6. Raskauden aikana mun just ja just B kupin tissit kasvo jopa C kupiksi! :D ja imetyksen jälkeen ne pieneni entisestään :D ite ostan rintsikat H&M:stä ja ne on mulle ainoot jotka tuntuu hyviltä, mutta varmaan kannattais käydä jossain alusvaateliikkeessä, niin tietäisi oikeasti millaiset liivit tulisi olla :)

  VastaaPoista
 7. Huoh, hyvä kysymys. Ja lapsi täyttää keväällä jo kaksi vuotta! Lisäksi rintaliivien ostamisesta on tullut jotenkin vastenmielistä kun en ole varma koosta.

  VastaaPoista
 8. Olenkohan mä ainoa, jonka rintavarustus katosi kutakuinkin täysin imetyksen loputtua? :D Ostin juuri kahdet uudet rintsikat, vakiopaikasta eli Lindexiltä. Tuollaista palvelevaa alusvaateliikettä mietin aina välillä, mutta se tuntuu jotenkin turhalta idealta tällä ruholla.. Mun ongelmana on siis yleensä tarpeeksi pienen koon löytäminen. Raskaus- ja imetysaikana tuo(kin) osasto kehossa oli parhaimmillaan, vähän on ikävä niitä aikoja! :D

  VastaaPoista
 9. ite käyn nykyään ainoastaan changesta ostamassa liivini.. ennen ostin aina perus h&m:stä, lindexistä yms.. mut sit eksyin changeen ja myyjä opasti ja autto löytämään oikean koon. olin aina luulut olevani 85B, mut se muuttukin 70E! :o mut en osaa enää pitää noita halppisketjun rintsikoita, ei ne tue mitää. changesta vaan löydän huonosti tuota 70e kokoa :/

  VastaaPoista
 10. Joo, hieman vaikuttaa naftimmalta mitoitus. Joskin imetysliivini ovat F-kuppia, eli jokseenkin suuririntainen olen. :DKamalaa, mä kauhulla odotan imetyksen loppumista! En sillä, että pääsisin sinne "normiosastoille", vaan sillä, että kuppikoon kasvusta kertovat raskausarvet rinnoissa taitavat muuttua vain ryppyiseksi nahaksi. Sniif.

  VastaaPoista
 11. töllötin jälleen liviltä nätti nakuna teevee sarjaa, jossa neiti oli sitä mieltä, että hänellä ei ole rintoja ollenkaan. suunnattiinpa siinä sitten samantien alusvaateliikkeeseen, jossa myyjä tosiaan kertoi, että neiti pitää liian ympäryskooltaan liian isoja, mutta kuppikoolta liian pieniä liivejä. johan tuli rintamukseen eroa ja neiti itsekin pomppi tyytyväisenä istuvissa liiveissä peilin edessä hokien "i've got boobs! look at my tits!!!" pieni galluppi kadulla ja kävi selväksi ettei monikaan nainen ollut varma omasta liivikoostaan. näin englannissa, mutta sama homma myös varmasti suomessa.

  VastaaPoista
 12. Ennen raskautta tiesin hyvinkin kuppikokoni. Heti alkuraskaudesta se tietenkin muuttui, joten ostin vähän isompia liivejä loppuraskauden aikaan alennuksesta sekä imetysliivit, jotka ovat hieman naftit. Synnytyksen jälkeen kävin Bebesissä hakemassa paremmat imetysliivit. Taitavat olla 3-4 kokoa suuremmat kuin ennen raskautta, ympärysmittakin on suurempi, välillä tuntuu, että liian suuri. Mutta ne loppuraskauden liivit ovat vielä auttamattomasti liian pienet ja ympärys puristaa läskeihin koloja. Tämä kuuluu niiden asioiden joukkoon, joista olin ennen raskautta hyvinkin tarkka, mutta raskaudesta alkanut laiminlyönti sen kun jatkuu vielä viisi kuukautta synnytyksenkin jälkeen. Ei vaan huvita, kun keho on ihan kummallisen muotoinen.

  VastaaPoista
 13. Ano, kannattaa hankkia lisäpalanen liiveihin. Lindex ainakin myy, saa joka koossa (yhden hakasen, kahden & kolmenkin). Mä olen melkoinen jojolaihduttaja, mikä on aina tarkoittanut sitä, että jossain kohtaa (hoikemmassa kunnossa) ostetut liivit puristaa ja tekee selkään makkarat. Parhaimmillaan saa 15cm lisää liiveihin ympärysmittaa, jos ahdistaa! ;)

  VastaaPoista
 14. Niin kuin joku sanoikin, niin Changellahan on eri mitoitus. Minäkin oon pitkään käyttänyt D-kuppia, mutta ekaa kertaa Changella ollessani myyjä sanoi, että kannattaa heti ottaa paria kirjainta isompi kuppi sovitukseen. No lopulta oikeaksi kupiksi valikoitui H :D Mulla ei siis ole lapsia, mutta rintavarustusta on luoja suonut. (en edes halua ajatella mitä tapahtuu kun lastenteon aika tulee :D) Enkä ole muille alusvaateosastoille suunnannut Changen jälkeen, sellaisen boostauksen kyllä tuo reissu antoi hinkeille ja mielelle :) Eli hyvä että oot saanut tissit arvoiseena asemaan ;)

  VastaaPoista