Social Media Icons

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Kohtalotoverit

16 kommenttia , , , , Share It:
 

Maanantaina pyyhällettiin kaappejaan turhasta tavarasta tyhjentävän Kottaraisen luokse kylään. Kaikki ei tietenkään mennyt niin kuin Strömsössä ja saavuimme myöhässä, kuten tavallista.

 Toisen (tämän) kuvasarjan takana on Kottarainen.

Tarjolla oli hyvän seuran lisäksi erinomaista juustokakkua ja monta kuppia kahvia. Koko päivän kiukutellut Helmi olikin yllätyksekseni vieraskorea ja normaalia nopeammin ryömivä vaapero. O tarjoili Helmin suureksi iloksi avokätisesti leluja, silitti tukkaa ja ylpeänä esitteli taitojaan ja temppujaan. Järjestelmäkamerat räpsyivät ja pikkutytöilläkin riitti puuhaa keskenään. Kotimatkalla tulin tajunneeksi, miten isoksi tytöksi tuo onkaan kasvamassa. Vauva - tai tässä tapauksessa taaperoseura ihan oikeasti kiinnostaa ja viihdyttää. Kaverin lelut olivat eittämättä parempia kuin mitä kotoa ikinä löytyisikään. Helmi nukahti autoon ja nukkui miltei aamuun saakka. Uuvuttavaa.

Taidan sinnikkäästä yrittämisestä huolimatta olla hyvin vähän kerhomutsi, joka jaksaisi lähteä aamukahville mammaseuraan esimerkiksi avoimeen päiväkotiin tai perhekerhoon. Toiset lapset ovat usein jo paljon isompia, meteli on päätä huimaava ja koko oleskelutila on täynnä erilaisia klikkejä kirjoittamattomine sääntöineen. Pelottavaa.

Aamupäivällä suuntaamme Iinalle ja loppuviikosta yritän (toivottavasti onnistuneesti) houkutella Oi mutsi mutsia leikkimään kanssamme.

On jotenkin helpottavaa, kun on sellaisessa seurassa, jossa ei tarvitse selitellä äkillistä misantropiakohtausta tai pahoitella huutavan lapsen puolesta. On helpottavaa, kun on joku, jonka kanssa voi jakaa tuskan lusikkalakoista tai lattian lelumerestä. Eikö?

Onko teillä kohtalotovereita, joiden kanssa tavata? Missä olette tutustuneet? Mitä teette yhdessä?

16 kommenttia:

 1. Mun misantrofia väistyy, perjantaina ois aikaa ja torstaina iltapäivällä!

  VastaaPoista
 2. Et oo vissiin jaksanu perehtyä ees kameran manuaaliin, kun kameraotekin on ihan väärä...

  VastaaPoista
 3. Omm, perjantaina? Mulla on PT huomenna iltapäivällä. Ano, en ottanut kuvaa tuossa kuvassa vaan katsoin jo ottamiani kuvia kamerasta. Mutta luultavasti pidän sitä silti väärin.

  VastaaPoista
 4. Väärin on ainoastaan mollata anonyyminä netissä. Kukin pitäköön kameraa just niinkun tykkää. Lopputulos siinä ratkaisee eikä mikään käsien asento. *puhisee*

  VastaaPoista
 5. Vituttaa tollaset rikkaat tavaralla rehvastelijat joille kelpaisi vähän huonompikin (halvempikin)..

  VastaaPoista
 6. Tapaan vauvallisia tuttaviani perhekahvilassa, jossa paikalla on useitakin mammoja vauvoineen. Mutta kahdenkeskiset tai muutaman mamman ja vauvan tapaamiset puuttuvat valitettavasti meiltä kokonaan. Olisi kiva, jos olisi joku kaveri, jonka luo mennä kyläilemään vauvan kanssa. Ja jonka lapsi olisi suunnilleen saman ikäinen kuin oma, ettei tarvitse pelätä, että isompi "halaa" meidän pientä neitiä liian kovasti tai toisaalta ihan pikkuisesta vaavista taas ei ole iloa meidän seitsekuiselle.

  VastaaPoista
 7. Täällä taas anonillit pistää parastaan, heh. Toivottavasti et estä kuitenkaan nimimerkillä kommentointia :) Tsemp!

  VastaaPoista
 8. Voisinpa peukuttaa tätä kommenttia niin kuin facebookissa! Kuvien laadulla ei tietenkään juhlita vielä, kun vasta opettelen tuota kunnolla käyttämään, mutta vielä, vielä... :)

  VastaaPoista
 9. Ensinnäkin, toivoisin kommenttiboksini kriitikkiäkin sisältävien kommenttien olevan sisällöltään sellaista, joka on kirjoitettu asiallisella kielellä ja noudattaa hyvää makua.Toisekseen, en ihan ymmärrä, mitä keneltäkään on pois, vaikka mulla olisi meidän käyttöön "liian hyvä" kamera? Tai vaikka viisitoista? Ei maailmasta järjestelmäkamerat lopu, ystävä hyvä! Tuohon raha-asiaan sanottakoon, että niin kauan kun en ostoksiini pyydä keneltäkään muulta rahaa, ei ole myöskään kenenkään asia kommentoida ostosteni arvoa tai varallisuuttani. Se kellä ei oo mopoa, kävelee.

  VastaaPoista
 10. Meidän pitää treffata toistekin (tai kolmannestikin). Tulkaa vaikka meille? Tuo 7,5kk halii hellästi ja tykkää kavereista. :) Mä voin tilanteen mukaan myös hakea esim. Itäkeskuksesta tai Vuosaaresta. Mitä sanot?

  VastaaPoista
 11. Voi, tullaan mielellämme, kun ollaan parannuttu (kohta 2 viikkoa lenssussa, äidillä repeää ihan kohta pää täällä neljän seinän sisällä :-) Viesteillään!

  VastaaPoista
 12. Onneksi suurin osa anonyymisti kommentoivista on mukavia, asiallisia ja kivoja. Oikeasti vain murto-osa jaksaa nillittää, ja ihan hyvä niin. :)

  VastaaPoista
 13. Mun on ihan pakko vähän puuttua tähän, että tuntuu hieman hassulta lähestymistavalta, ettei leikkikaveri saa olla isompi eikä oikein pienempikään. Ei se, että kaveri on isompi, tarkoita automaattisesti, että leikit ovat liian rajuja. Kyllä sen seitsenkuisen ja siitä vielä aika paljon isommankin kanssa on sen aikuisen siinä oltava kuitenkin ja vastuu kovakouraisista "halimisista" on sillä aikuisella. Ja toisaalta pienempikin vauva saattaa vauvasta olla mielenkiintoinen ja lumoava vaikkei vielä aktiivisesti teidän seitsenkuista viihdytäkään.Jos minulla olisi huonompi päivä, tekisi mieli melkein kommentoida, että noilla spekseillä voi olla vähän hankala sitä seuraa löytääkin. Mutta koska minulla on melko hyvä päivä, tyydyn vain toteamaan, että anna niille eri-ikäisillekin leikkikavereille mahdollisuus. Saatat yllättyä iloisesti. :)

  VastaaPoista
 14. Pitää vielä palata, kun luin tuon Kottaraisen kommentin. En sulje pois eri ikäisiä lapsia neitimme seurasta. Noin vuoden ikäisiä kavereita tyttösellämme olisi, ja mieluusti tapaisin vauvakavereita päiväaikaan. Mutta monet näistä isompien lasten äideistä ovat jo palanneet työelämään. Iltaisin mieluiten vielä perheaikaa, kun isäkin on kotona ja saa viettää aikaansa vauvan kanssa.

  VastaaPoista
 15. Vuosikkaat on olleet kivoja kavereita meilläkin, mutta muutama kuukausi sitten, kun Helmikään ei liikkunut mihinkään, ei istunut, eikä mitään, sai perhekerhoissa pitää puolensa kuin naarasleijona kun parivuotiaat tulivat "halimaan" jne. Nyt tilanne on onneksi toinen, kun tyttönenkin on sen verran isompi, että on suorastaan kiinnostunut isommista kavereista. Ja O:n kanssa hän viihtyykin vallan mainiosti. =)

  VastaaPoista
 16. Okei, kyse olikin siis oikeastaan ihan muusta kuin tuossa yllä kävi ilmi. Kommentoin siis nimenomaan tuohon eri ikäisten kanssa seurusteluun mistä tuossa oli puhetta. Aikataulutus onkin hieman kinkkisempi juttu ja hankalampi järjestää kun ihmiset elävät niin eri rytmeissä.

  VastaaPoista