Social Media Icons

maanantai 23. tammikuuta 2012

Kestot äidillekin?

15 kommenttia , , Share It:
Jos et pidä henkilökohtaisuuksista tai yksityiskohdista, jätä tämä teksti lukematta.

 Kuva Ipanaisen.

Ensimmäisten kunnollisten kuukautisten alettua (jippii! Elämä normalisoituu jälleen!) miltei puoleentoista vuoteen tulin ajatelleeksi kestoilua. Siis kestositeiden käyttämistä. Kuukuppia olen käyttänyt jo vuosia osa-aikaisesti, mutta se hieman jäi, kun suutuspäissäni vahingossa leikkasin sen töpselin liian lyhyeksi jolloin käyttömukavuuskin kärsi melkoisesti.
Helmillä käytetään osa-aikaisesti kestovaippoja (öisin & matkoilla kertakäyttöiset), eikä "kestoilurumba" ole katkaissut tämän kamelin selkää. Itse asiassa en ole kokenut sitä kovinkaan työlääksi. Pohdinkin, jaksaisinko pestä omiakin rättejäni, joskin vain kerran kuussa pari päivää.
Yllätyksekseni siteet ainakin näyttävät kevyiltä ja tarjolla olevia materiaalejakin löytyy kestovaipan tavoin coolmaxista bambuun ja PUL-kankaaseen. Vaikuttavaa. Oppia ikä kaikki.

Alkuinvestoinnit tällaisessakin kestoilussa tietenkin pelottavat, kun yksi kestoside maksaa kertakäyttösidepaketillisen verran, mutta käyttöikä on luonnollisesti pidempi. Myös mallit ja istuvuus mietityttää, voivatko jotkin mallit sopia toisia paremmin - niinkuin vaippapepuillakin?

Käyttääkö joku teistä kestokuukautissuojia? Mitä mieltä olette? Oletteko tykänneet? Ovatko ne keveitä ja imukykyisiä (omat kuukautiseni eivät ole runsaat, mutten siltikään pidä läikistä farkuissa)? Miten ne toimivat reissun päällä? Mitkä olette kokeneet parhaiksi? Entä onko kukaan ommellut siteitään itse? Auttakaa urpoa mäessä!

15 kommenttia:

 1. Mä en puolestani luovu enää lainkaan kuukupista. Niinkun ehkä ikinä.

  VastaaPoista
 2. Ommis, luulin, et tarkoitit kestoilujuttuja, mutta taisitkin tarkoittaa kuukautisia?Ihmettelin, kun olin pirun huonolla tuulella ja oli vähän kipeä olo, mutta tällainen pirulainenhan siellä olikin takana. Kohta se on sielläkin edessä. Mutta trust me, ainakin nää ekat tuntuu maailman parhaimmilta! :DKottarainen, ootko joutunut vaihtaan isompaan kokoon synnytyksen jälkeen?

  VastaaPoista
 3. Mä oon käyttänyt lähinnä kotona muutamaa Myllymuksujen kestoa. Ihan jees :)

  VastaaPoista
 4. Mä vannon myös kuukupin nimeen. Ostin Lunetten jo 2007 ja sen jälkeen on voinut heittää siteille ja tampooneille hyvästit. Tosin on ollut pari reippaasti yli vuoden taukoa kun ei noita menkkojakaan ollut, mutta sama kuppi on käytössä yhä kahden raskaudenkin jälkeen eli mun ei ainakaan ole tarvinnut vaihtaa isompaan kokoon.

  VastaaPoista
 5. Itseasiassa en ole, ihan samalla kupilla mennään. Mä kirjottelin joskus blogiinkin tästä, löytyy varmaan haulla parikin postausta aiheesta. :)Olen supertyytyväinen tuohon ja ainoa mikä harmittaa on se, etten keksinyt kuppia jo aiemmin. :D

  VastaaPoista
 6. Minä testailin kestositeitä about 5 vuotta sitten, mutta mulla ne ei toiminut. Side "valui" aina pepun puolelle ja ohivuotoja tuli edestä päivittäin. Mutta sitten löysin kuukupin. Puolen vuoden harjoittelun jälkeen kupista tuli paras kaverini ja todella toivon, että pystyn sitä sitten synnytyksen jälkeenkin käyttämään, sitten kun sen aika taas koittaa. Mutta kuukuppiin tottuminen tosiaan vei mulla tuon puoli vuotta ja monet itkutkin tuli itkettyä, kun tuli haamuvuotoa, kuppi painoi ikävästi, kupin tyhjennys ei onnistunut jne.-blogisi aktiivinen seurailija rv 39+0-

  VastaaPoista
 7. Minä olen käyttänyt kestositeitä jo kolmisen vuotta, enkä luopuisi mistään hinnasta. Ihan kuin pelkät pikkarit jalassa, eikä kertaakaan oo yli tullut vaikka runsaat kuukautiset omistankin. Olen myös ommellut itse, muutamassa minuutissa surauttaa saumurilla tai ompelukoneen siksakilla. Voin siis lämpimästi suositella! :)

  VastaaPoista
 8. Koetankin siis antaa kuukupille uuden mahdollisuuden! Ja kuka tietää, ehkä innostun kokeilemaan kestositeitäkin, käyttäjäkokemukset jakautuivat kahtia, hyviin ja huonoihin, mutta niinhän on tapana. ;) Kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
 9. mä sain kauhukokemukset koko kupista. En saanut sitä kunnolla pois, ja testit jäi siihen kahteen kertaan. Ehkä voisi testata joku kerta uusiksi, mutta en ole uskaltanut. Olin siis jo siinä tilassa, että olin valmis menemään arvauskeskukseen, missä ne voisi repiä sen pirun kupin pois :D Mä tein syksyllä itse kestositeitä. Oli jäänyt vaippamatskuja ompelulaatikkoon, ja siitä surautin yksi ilta 8 sidettä. Nappeja ei ollut kuin kolmeeen, ja niillä kolmella pärjäsinkin ihan hyvin parit ekat menkat. Mutta nämä viimeisimmät kestikin sitten jo viikon, ja vanhat kivutkin oli palanneet takaisin. Mutta hyvin kesti vuodon, ja oli aika ihanaa kun ei hiostanut tai tarvinnut miettiä ylivuotoja. Eipä niitä varmaan tarvitse miettiä kupinkaan kanssa, mutta siihen kuppiin en tosiaan ihan heti palaa. Oli sen verran traumattava kokemus nelisen vuotta sitten :D

  VastaaPoista
 10. Niin, ja siteiden kaavat taisin löytää kestovaippainfon sivuilta, imut ja muut keksin sinne itse. Ja laitoin ihoa vasten sekä kuivaliinaa, että osaan bambua. Ja pakko myöntää, että se bambu on aivan ehdottomasti parasta. Samoin se oli kyllä liivinsuojiinkin, mutta niimpä se meni ja toimi tähänkin tarkoitukseen ihan loistavasti.

  VastaaPoista
 11. Kuukuppi ollut luotettuni ehkä 6-7 v. Menkoista ei vielä aavistustakaan, mutta kaapissa on jo odottamassa uusi, isompi, se jota synnyttäneille suositellaan. Ihan passeliin rakoon, kun tuo edellinen alkoi olla sen verran vanha että uusi olisi tullut kysymykseen lähiaikoina. Toivon että on sitten sopivan kokoinen.Kestositeitä en ole kokeillut mutta muutama kestopikkuhousunsuoja löytyy. Ei ne aina ihan meinaa paikallaan pysyä, vähän omista kalsareista riippuu. Välillä hilaavaat ees ja taas ja saa kaivella vääristä paikoista. Nekin on jo muutaman vuoden vanhat ja kehittyneempiä lienee markkinoilla. Nyt kun tuo virtsankarkailu on mennyttä niin voisi ne taas kaivaa kaapista ja kokeilla vieläkö istuvat huonosti vai pitäskö ehkä ommella joku lisäneppari että pysyisivät napakammin.

  VastaaPoista
 12. Mä olen käyttänyt kestositeitä ja kuppia reilusti rinnakkain. Ekoiksi vuotopäiviksi kuppi ja sitten vikoille päiville (tai kun ei enää jaksa räplätä römpsää) kestoside. Ihan parhaita on Vihreän Variksen isot siteet, ihoa vasten coolmax. Reilun kokoiset siteet ei pyöri pikkareissa eikä valahda vinoon. Mitään kemikaali-libressejä en käytä kyllä enää ikinä!

  VastaaPoista
 13. haluaisin käyttää mutta ei...Kuukupin ostin ja kokeilin, mutta se tuntuu todella epämukavalle. (Tiedän, sen ei pitäisi tuntua... mutta kun tuntuu.)Siteet.. en vain usko niiden toimivan omalla kohdallani tai pysyvän paikalla tai.. no pitäis kai kokeilla mutta kun ei.Käyttäähän lapsikin meillä kestoja niin miksei äitikin?! O.o

  VastaaPoista
 14. Mulle kävi kans ikävästi kupille, kun menin lyhentelemään antennia hiukkasen liian reippaalla kädellä. Se homma jäi siis alkutekijöihin. Ajatus kestositeistä taas on äärimmäisen epämiellyttävä. Mulla oli teininä tosi runsaat menkat ja ennen kun siirryin tamponeihin, räpelsin niitten veristen rättien kanssa niin kauan, etten enää ikinä halua mitään liinaa pöksyihini :D Ihan sama onko libresseä vai bambua.

  VastaaPoista