Social Media Icons

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Historian painava sana & liftarikoira

2 kommenttia , , , , , , , , , , , Share It:

Ristiäislahjaksi saadut Brion pikimustat puiset taaperokärryt tulivat viimein käyttöön kun pätkä keksi toissapäivänä nousta seisomaan. Meillä ei kotona ole montaakaan paikkaa, jota vasten voisi nousta seisomaan, kirjahyllyjä lukuunottamatta. Rahi on pehmeä ja kevyt, siitä on vaikea saada kiinni. Kun Helmi hoksasi, että nurkassa pölyyntyvällä kärryllä saattaisi olla muitakin funktioita kuin nielaista leluja ja kuljettaa miltei yhdeksänkiloista kyytiläistä pitkin asuntoa, tuli koko illasta pelkkää seisoskelua. Ja pienen pieniä, pikkiriikkisiä askeleita pari kappaletta, keskivartalo vaappuen, jalat tutisten. Jännittynyt ilme kasvoilla, silmät loistaen.

H. kiristi kärryn jarrut tietenkin äärimmilleen ja kyytiin nakattiin kirjahyllystä Grimbergin maailmanhistoria-sarjaa, joka melkoisen raskaana luettavana pitää innokkaammankin vaaperon pystyssä. Pääsipä mukaan myös liftarikoira, jonka heiluva häntä ja läpsyvät korvat ovat olleet hitti, siitä narulla veto-ominaisuudesta puhumattakaan!
Yritin saada pennusta irti jonkinlaista koiran ristimänimeä, mutta vastauksena oli pätevä yleisäänne "ää-tää", mikä jokapaikan höylänä upposi tähänkin väliin. Me mietimme sitä vielä. Siihen saakka se on vain koira. Toinen taloutemme mäyräkoirista. Se vähemmän ujo.

Haikeana pakkaan äitiysfarkkuja varastoon. Ja taas katson häntä. Sinäkö se siellä olit, ihmettelen ääneen. Ää-tää. Ja märkä suukko poskelle.

2 kommenttia:

  1. Hehei :D Pakko kommentoida, ittelläkin tota samaa historia sarjaa, tosin odottaa vielä tuontia porukoila :D Alun perin mein isän sarja, mutta mulle luvattua/ lahjoitettu...Lukiossakin hissan opettaja kehui sarjan maasta taivaisiin :D

    VastaaPoista
  2. Tuo kirjasarja on itse asiassa meillä myös ennakkoperintöä porukoilta, on ollut meidän kotona niin kauan kun muistan. Itsekin käytin sitä joskus hissan esitelmää tehdessä, ja voi vitsi, kyllä nuo on parhaita!

    VastaaPoista