Social Media Icons

lauantai 10. joulukuuta 2011

Vain halvin on kyllin hyvää sinulle

10 kommenttia , , , , Share It:
Kuva Raskauskeiju.fi


...Tapaa isäni pilke silmäkulmassa sanoa. Kaiken ei tarvitse olla kallista, sillä kova hinta ei aina takaa hyvää laatua. Minä olen sellainen ihminen, joka mahdollisuuksien mukaan suosii edullisempia valmisteita ja valmistajia, yleensä ruokakaupoissa ja vaateostoksilla.

Lapselleni soisin tietenkin vain parasta. Muutaman kuukauden kokemuksella lastenvaatteista ja tarvikkeista voin sanoa, ettei paras vaihtoehto ole suinkaan aina se kallein. Monet hinnakkaatkaan tuotteet ja brändit eivät käytössä ole osoittautuneet edullisempia kilpasiskojaan paremmiksi.

Jokunen aika sitten minuun iski kestovaippahurmos. Hamstrasin kaapin täyteen vaippoja, erityisesti taskuvaippoja. Vaikka ostin vaippoja käytettynä, jonkinlainen jenkkihysteerikko minussa kavahti ajatusta toisten vanhoista vaipoista. Enhän jakaisi alusvaatelaatikkoa edes parhaan ystäväni kanssa (sori, A & J!), en vaikka kuinka pesisin pikkuhousuni kuudessakympissä tai hankaisin niihin sappisaippuaa. Koska ne ovat henkilökohtaisia.
Budjetin sanelemana en voinut ostaa moniakaan vaippoja uusina tai vain vähän käytettyinä. Lisäksi useat nettimarkkinoilla pyörivät kestovaipat olivat ÄTSI-mallisia, kuten Spatz sen sanoi, älä tee sitä itse. Kohtuuttomaan hintaan törkeää laatua. Kiertävät saumat, nyppyyntyneet kankaat, harmaat tarrat. Ei, ei ja vielä kerran, ei.

Aloin tutkailla netistä halvempia vaihtoehtoja. Uusia vaippoja, mutta edullisia sellaisia. Blogisisareni Spatz vinkkasi Babylandin taskuvaipoista, mutta lähes kolme kertaa edullisemmat koko vaippaiän mentävät vaipat mietityttivät. Tietysti, olenhan pessimistinen suomalainen. Jos jokin tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se luultavasti vain tuntuukin siltä. Googlasin käyttäjäkokemuksia, selasin keskustelupalstoja. Kävi ilmi, että tässäkin asiassa, mielipiteet rajautuivat jyrkästi kahtia. Niistä joko tykättiin tosi paljon, tai ne motattiin alimpaan maanrakoon av-palstalla.
Uteliaisuus voitti. Tilasin varovaisesti neljän kappaleen satsin Raskauskeijusta. Yhden valmiin setin, taskuvaipan ja mikrokuituimun hinnaksi tuli 8,4 euroa. Kahta päivää myöhemmin posteljooni soitti ovikelloa paketti kädessään. Imut olivat käyttövalmiita jo yhden pesun jälkeen. Imut ovat kevyimmät, pehmeimmät ja imukykyisimmät, joita olen Helmillä käyttänyt. Neljän tunnin vaihtovälillä Babylandin mikrokuituimu riittää ihan yksinään. Ja harvoin, öitä lukuunottamatta, vaippa onkaan pidempään päällä. En millään soisi paksua ja kovaa pakettia päiväkäyttöön. Kotiäitibudjettiin istuva investointi, helppo ja toimiva, ainakin meillä. Ja uusi.
Toissapäivänä tilasin uuden satsin pelkkiä imuja. 2,10 euroa kappaleelta. Eilen ne tulivat postissa, nyt ne odottavat vaippalaatikossa käyttövalmiina.
Minä ostin halvimpia, minä sain hintalaatusuhteeltaan parhaimpia.

Oletteko ostaneet omat vaippanne uusina vai käytettyinä? Teettekö vaippoja itse tai oletteko ostaneet jonkun itse tekemiä vaippoja? Oletteko kokeilleet Babylandeja?

PS. Potentiaalisille nillittäjille sanottakoon että tämä ei ole mainos, vaan yhden äidin kokemus keskustelupalstoilla kuohuttaneista edullisemmista vaipoista.

10 kommenttia:

 1. Mä en niitä Babylandeja ostanut, vaikka mietinkin. Niitä saa Hongkongista tai USAsta tilattuna varmaan noin 0,50€/kpl. Olen tilannut vaipat pääasiassa briteistä (Smartipants), sekä tarjouksista (FuzziBunzit). Hyvin ovat toimineet, tosin fuzzeissa on kuminauha issueita. Ovat aina lähettäneet uutta vaippa kun kumppari on katkennut... Merkkivaipoilla on ollut hullun hyvä jälleenmyyntiarvo!

  VastaaPoista
 2. Babylandit ovat olleet meilläkin käytössä. Ostin huutonetistä uutena muistaakseni 6-7e/kappale eli sisälsi sekä sen vaipan että mikrokuituimun. Melkein kaikki samalta myyjältä, joka oli taatusti tilannut ne itse Ebaysta alle eurolla kipale (löysin ebaysta sitä hintaluokkaa olevia vaippoja myöhemmin mut omat oli jo ostettu). Ne samat yhdenkoon vaipat ovat olleet iso-A:n käytössä kohta puolitoista vuotta, tosin se pelkkä mikrokuituimu ei enää ole aikoihin riittänyt vaan on täytynyt lisätä muutakin imua. Nyt käytän samoja vaippoja myös pikku-a:lla ja hyvin riittävät kahdelle ne 10 babylandia ja muutama muu (joko sisä+kuori- tai tasku-)vaippa. Olen siis babylandeihin enemmän kuin tyytyväinen, varsinkin jos ajattelen rahan säästöä kun ei ole tarvinnut ostaa kuin noin yksi kertisvaippapaketti kuukaudessa yövaipoiksi ja pitempiä vierailuja varten :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on noita babylandeja ja olen tosiaan tilannut ne tuolta eBaysta Verskin blogin innoittamana. 20 vaippaa 35€, ei paha ja ne on tosi pehmoisia ja ehkäpä jopa parhaimpia vaippoja, joita mullan on. :)

  VastaaPoista
 4. Me ostettiin noita kans, ebayn kautta Kiinasta. Hintaa tuli huimat 3,5 euroa vaippaa kohden ja mikrokuituimu jokaisessa mukana. Oon poikavauvalle laittanut toisen imun vielä vaipan etuosaan ja hyvin on toiminut!

  VastaaPoista
 5. Meillä on pääosin uusia ja kotimaisia vaippoja. Tyytyväisin olen ollut päiväkäytössä Ipanat- ja Googoo-vaippoihin. Yöllä parhaimmiksi ovat osoittautuneet Onnikkaan yövaipat.Olen ostanut Huuto.netistä ja FB:n vaippakirppiksiltä muutaman käytetyn merkkivaipan, FuzzyBunzia ja Bumgeniusta. Mielestäni eivät ole kovin kummoisia, enkä ymmärrä, mistä moinen "haloo" ko. vaippojen kohdalla on syntynyt. No, vauvat ovat eri mallisia ja kukin tykkää erilaisista vaipoista.Tekisi minunkin mieli kokeeksi tilata muutama Babylandin vaippa.

  VastaaPoista
 6. Mä oon ostanut jos jonkinmoista vaippaa ja täytyy sanoa, että Babylandit ovat aivan ehdottomasti parhaimmat! Aluksi ostin vain kotimaisia ja nämä (Kiinassa ommellut?) Babylandit vähän arvelluttivat. Tilasin sitten Raskauskeijusta kuitenkin vaippoja kokeiltavaksi ja täytyy tunnustaa, ettei juuri muita huvita enää edes käyttää. Helppo käyttää ja istuvat meidän hoikalle typykälle loistavasti!

  VastaaPoista
 7. Meillä on noita kuvassakin näkyviä Babylandeja 2, ei toimi meillä. Olivat ihan ok niin kauan kun piti lyhentää haaraosaa nepeillä, mutta nyt jäävät tyhmästi repsottamaan laittoi ne sitten miten päin tahansa, ja aina lorahtaa jostain välistä. Ehkäpä sitten, kun tyttö on vähän pulskempi... FuzzyBunzin taskuvaippa on toiminut tosi hyvin, mutta kaikista parhaimpia ovat olleet juurikin ne TSI-taskut :) Joku taitava on ne vissiin tehnyt.

  VastaaPoista
 8. Ah, voisin lanseerata ton ätsi-idean laajemminkin. Se voisi koskea esim villapaitoja. Kerran sen virheen tehnyt että ostanut langat, puikot ja nitkuttanut puikkoja pari kuukautta, ja lopputulos oli käyttökelvoton. Kaupasta olisi lankojen hinnalla saanut paidan, jota olisi voinut sovittaa ennen ostopäätöstä. :DMeillä on nyt noita babylandeja joku kymmenkunta, ja muita saman verran. Ainoastaan Onnikkaan one size all in one on ollut parempi, mutta niitä meillä on vain yksi, ja uusien hinta on huikea. Babylandit on vaan hinta-laatu suhteeltaan niin hyviä, että kaikki meille rantautuvat vaipat ovat tästä lähin niitä.Pitäisi kirjoittaa itsekin taas kestoilusta, mutta kun te muut hoidatte homman jo. :D

  VastaaPoista
 9. Meillä kans ollet tykätyimpiä. Ylipäätään, kun one size kestoja on olemassa, niin ihmettelen, miksi kannattaa muita ostaakaan.

  VastaaPoista
 10. meillä käytetään vaan ja ainoastaan babylandeja. No sisätaskuja käytetään myös villahousujen kanssa.Mutta tilasin noita ebaysta. 10kpl taskuja ja saman verran imuja, 33€ kotiin kannettuna. Tulevat suoraan jostain kiinasta, mutta kyllä kannattaa. Toisen satsin tilasin samaisen firman bambuvaippoja, ne oli vähän kalliimpia. Mutta niiden imut on tosin vähän parempiakin. Ne maksoi 10kpl taskuja ja imuja 50€.Olen joskus vinkannut näistä omassa blogissa, mutta se taisi olla jo joskus keväällä.

  VastaaPoista