Social Media Icons

tiistai 20. joulukuuta 2011

Minä itse!

10 kommenttia , Share It:


Kiinteiden maistelu on hyvällä alulla. Paljon on toteutettu lapsentahtisesti sormiruokaillen, jonkin verran lusikalla soseita syöttäen. Puuro maistuu parhaiten, ja nukkumaanmenoaikakin on aikaistunut kun illalla, puolenyön aikaan, tankataan melkoinen hiilihydraattipommi naamariin.
Helmistä makeinta tuntuu kuitenkin olevan lähinnä syöttötuolissa istuminen, koiralle nauraminen ja karusellin hakkaaminen.
Tuttipullosta hän ei ole tykännyt koskaan, mutta juomisesta tuli aivan järjetön hitti, kun vaihdoimme pullon nokkamukiin. Elsa Beskow-nokkamuki ei herättänyt - suureksi harmiksi - kovinkaan suurta innostusta, mutta Citymarketin halvin, Orthexin karvalakkimallinen nokkamukki on kaikkien janoisten sankari. Helmi ei malttaisi millään laskea pieniä, tahmeita näppejään irti mukista, sillä tärkeintä on tietenkin itse tekeminen. Toisinaan nokkamuki putoilee lattialle ja saa aikaan dramaattisia itkukohtauksia. Myös veden loppuminen mukista raivostuttaa. Keittiössämme (oikeastaan koko kodissamme) vallitsee italialainen tunneilmasto. Astiat lentävät, huudetaan, itketään, raivotaan, hymyillään, nauretaan, kujerrellaan. Koirakin saa osansa, paitsi tippuvista päärynäpaloista, myös tippuvista nokkamukeista. Syöminen ja juominen ovat vain sivuroolissa. Vielä.
Kaikki Helmin saama ruoka vauvainvalmispuuroa lukuunottamatta on ollut joko tuoreita hedelmiä ja vihanneksia tai itse soseuttamiani. Maistelussa on ollut bataatti, porkkana, lanttu, parsakaali, kukkakaali, riisi, maissi, avokado, kurkku, persikka, luumu, omena ja päärynä. Yllätyssuosikiksi on noussut greippi (kuvitelkaa!), jota H. vitsillään antoi Helmin maistaa. Ensireaktiona on joka lusikallisena puistatus, mutta greipin mehu on ainoa, jota varten neiti viitsii avata suunsa.

Miten teillä syödään?

10 kommenttia:

 1. Meillä on toistaiseksi syöty vain soseutettua ruokaa. En ole vielä uskaltanut antaa muuta siinä pelossa, että jää kurkkuun...Mutta kai sitä pikkuhiljaa voisi. Kaikki on oikeastaan mennyt hyvin alas, kukkakaali on tähän mennessä aiheuttanut eniten irvistyksiä :) Luumu tuntuu maistuvan parhaiten.Lanttuahan muuten ei suositusten mukaan saisi antaa alle 1-vuotiaalle, koska se kerää nitraattia.

  VastaaPoista
 2. Hei, kiitos vinkistä! Me ollaan saatu jokin jälkeenjäänyt opas, jossa luki, että juurekset, mukaanlukien lanttu, olisi hyvää ensimaisteltavaa. Helmi onneksi tuntui tykkäävän siitä yhtä paljon kuin minä lanttulaatikosta...Nyt on se kanelikohukin, ja mä peloissani mietin, mitä tuolle enää uskaltaakaan antaa koskaan. :D

  VastaaPoista
 3. Oikeesti, jos noudattais ihan kaikkee missä vähänkin vois olla jotain haitallista, niin eihän sitä saisi itekään syödä mitään, saatika lapselle antaa. Että eiköhän kaikki kuitenkin oo pienissä määrin sallittuja :)Ja mä en oo kuullukaan mistään kanelikohusta...

  VastaaPoista
 4. Meidän tytön ehdoton lemppari on maissi. Sitä menisi vaikka kuinka ja paljon. Eräs päivä kokeilin hernesosetta. Hyvin tuntui uppoavan, mutta koko seuraavan yön sain kuunnella vieressä piereskelevää vauvaa. Että jää jäähylle se vähäksi aikaa.Ja edelleen makeat soseet eivät maistu kuin puuron joukossa. No, ehtiihän niitä myöhemminkin.

  VastaaPoista
 5. Oli hauska törmätä lähes samana päivänä samaan otsikkoon mutta eri ikäisen lapsen kohdalla :D . Oli kiva "verrata" ja muistella miten se oma itte sieltä kasvaa ja kehittyy jo niin varhain :D !

  VastaaPoista
 6. Meillä on torstaina puoli vuotta täyttäneelle Idalle maistateltu kiinteitä nyt parin viikon ajan. Ida vaikutti niin kiinnostuneelta meidän aikuisten ruuasta, että ajattelin hyvän ajan kiinteiden aloitukselle olevan käsillä. Meillä on maisteltu bataattia sekä soseena että sormiruokana, porkkanaa soseena sekä kurkkua ja banaania sormiruokana. Ida nakertelee mielellään kurkkua ja banaania ja on aivan innoissaan, kun saa ruuan päälle hörpätä itse vettä shottilasista :) Huomenna ajattelin maistattaa höyrytettyä kukkakaalia sormiruokana. Ruoka tuntuu maistuvan hyvin, ja tänään oikein auottiin suuta, kun lappasin bataatti-porkkanasosetta sisään. Täytyy oikein hillitä itseään, että malttaa aloitella tarpeeksi rauhallisessa tahdissa noita ruokia. Meilläkin siis sekä soseet että sormiruoka käytössä, ja molemmat uppoaa hyvin. Itse olen tähän mennessä kaikki ruuat itse valmistanut, ja varmasti niin teen jatkossakin.

  VastaaPoista
 7. Ite oon päiväkodeisssa kiertävänä sijaisena työskentelevänä nähnyt jos minkä sorttisia nokkamukeja, mutta nuo Orthexin ovat osoittautuneet kyllä ehdottomasti toimivimmiksi! :)

  VastaaPoista
 8. Me annetaan meidän 5,5 kk:lle pelkkää sormiruokaa, ja tyttö on ihan innoissaan! Lusikalla leikkii itse mutta ei anna äidin syöttää sillä :) Tähän asti lempparit on ollut maissinaksut ja aika väkevä juusto, meidän ihmetykseksi. Juustoa söisi varmaan mielellään kaikki päivät jos sitä saisi antaa..Tuttipullot ei täälläkään kelpaa, eikä nokkamukitkaan, mutta ehkä siihen vielä opitaan.

  VastaaPoista
 9. Oletteko keittäneet veden jota nokkamukista on annettu? Mä olen alkanut miettimään nokkamukin käyttöönottoa kun tuttipullo ei pikku-a:lle kelpaa, mutten ole vielä viitsinyt etsiä tietoa et pitäiskö se vesi vielä keittää vai voiko jo puolen vuoden ikäiselle antaa suoraan kraanasta... Meiltä ei orthexin nokkista vielä löydykään mut pitää pistää korvan taakse jos nuo meillä jo olevat eivät kelpaa :)

  VastaaPoista
 10. Siinä vaiheessa, kun vauva syö kiinteitä, ei tarvitse enää vettä keittää.Meillä tuo shottilasi on ollut kyllä kätevä suun huuhtomiseen ruokailun jälkeen. Vauva osaa siitä pienen avustuksen kanssa ihan itse hörpätä, ja on muuten ihan samanlainen kuin aikuisten lasi. Sen siitä saa kun entinen baarityöntekijä alkaa lapsentekoon ;)

  VastaaPoista