Social Media Icons

torstai 1. joulukuuta 2011

Kummit ja kaupat joulumielellä

3 kommenttia , , Share It:


 Lastenklinikoiden Kummit ry lienee monelle tuttu syksyisistä Elämä lapselle-konserteista ja oransseista nallemaskoteista. Meille se tuli tutuksi vuonna 2007, kun H:n pikkusiskon kuultiin sairastavan syöpää, josta seurasi vuoden kestänyt yhtämittainen sairaalajakso Helsingissä Lastenklinikalla. Vuosi sairaalassa kuluu hitaasti, huomasin sen jo häntä kotiutuvaksi odottaessani. Meille sairaalajakso jäi mieleen pelottavana ja ahdistavana kokemuksena, itse potilas taasen on sanonut monesti saaneensa siitä niin paljon hyvääkin irti - uusia ystäviä, uusia näkökulmia, kokemuksia, suhteellisuudentajua ja kykyä arvostaa omaa terveyttään. Muistan, kuinka hän odotti Elämä lapselle-konserttia, jota hän pääsi katsomaan erillisestä aitiosta. 

Lastenklinikoiden Kummit ry tukee viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana. Pelkästään Helsingin lastenklinikalla kävi noin 27 000 eri potilasta vuonna 2010. Siellä hoidetaan paitsi tavanomaisia lastensairauksia, myös vaikeimpia sairauksia Suomessa. Pahimillaan sairaalajaksot ovat vuosien mittaisia ja kotiin pääsee vain lyhyille vierailuille. 
Kummien työ lastenklinikoilla näkyy paitsi erilaisina virkistäytymishetkinä konserteissa, julkkisvierailuina, sairaalassa viihtyvyyttä parantavina lelu-ja pelihankintoina, myös kalliina hoitolaitehankintoina (hankittuna mm. keskoskaappeja, infuusioautomaatteja, potilasvalvontalaitteita, sydänultraäänilaite...) joihin sairaalan oma budjetti ei venyisi.
Tänäkin jouluna pyritään siihen, että mahdollisimman moni pieni potilas pääsisi jouluksi kotiin, mutta silti noin sata reppanaa joutuu jäämään jouluksi osastolle.

Nyt Kummit ovat solmineet Jumbon kauppakeskuksen kanssa pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen, ja ensimmäinen yhteinen tempaus on nyt tekeillä. Joulun odotus-nimeä kantavassa tapahtumassa Lastenklinikoiden Kummien vapaaehtoiset ottavat osastolla viihtyvyyttä parantavia tuotelahjoituksia vastaan Jumbon keskusaukiolla lauantaina 17.12. klo 10–18 ja sunnuntaina 18.12. klo 12–18 välisenä aikana. Pienten potilaiden toivomuslistalla on leluja, askartelutarvikkeita, musiikkia, kirjoja, palapelejä — kaikkea sellaista millä he saavat aikansa kulumaan sairaalassa. Hygieniasyistä lahjojen tulee kuitenkin olla uusia, eikä niitä tarvitse paketoida.

Jos sinulta löytyy nurkista tarpeettomia leluja, askartelutarvikkeita, palapelejä, lautapelejä, musiikkia, voisitko muistaa sillä pieniä potilaita? Itse kirjoitan par'aikaa sähköpostia yhteistyökumppaneilleni asian tiimoilta, josko saisin mukaan muutaman muunkin...

Ja jos haluat muistaa kummeja muuten, on tilattavissa esimerkiksi joulukortteja, nallemaskotteja, lasten ja aikuisten vaatteita... Klikkaa itsesi Kummien kauppaan tästä!

3 kommenttia:

  1. "Jos sinulta löytyy nurkista tarpeettomia leluja, askartelutarvikkeita, palapelejä, lautapelejä, musiikkia, voisitko muistaa sillä pieniä potilaita? Itse kirjoitan par'aikaa sähköpostia yhteistyökumppaneilleni asian tiimoilta, josko saisin mukaan muutaman muunkin..."Tuossa tekstissähän lukee etä hygienia syistä lahjojen tulee olla uusia?

    VastaaPoista
  2. Heh, taidankin olla sitten ainoa, joka hamstraa alennusmyynneistä ja muista lahjoja "valmiiksi" - meillä oli aina kotonakin onnittelukortteja, askartelutarvikkeita, palapelejä ja leluja (kummilapsia ajatellen) aina kaapissa valmiina odottamassa juhlapyhiä. :)

    VastaaPoista
  3. Meidän perheessä oli kans aina iso lahjalaatikko, johon äiti hamstrasi milloin mistäkin alesta kaikkea odottamaan yllättäviä synttäreitä yms. eli voi niitä ylimmääräisiä tosiaan uutenakin nurkissa lojua ;)

    VastaaPoista