Social Media Icons

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Jouluisia tervehdyksiä ja askareita

12 kommenttia , , , Share It:
Budjetin sanelemana en voi millään muistaa jouluna kaikkia lahjalla, vaikka kuinka haluaisinkin. Muutamia ihmisiä, joiden kanssa olen tekemisissä, aion muistaa ihan pienesti, mutta en voi täällä vielä paljastaa, millä.Joulukortin lähetän kuitenkin kaikille sukulaisille, läheisimmille ystäville ja perhetutuille. Listalle päätyi itsenäisyyspäivän aamupalalla lyhyen pohdinnan jälkeen yli kolmekymmentä osoitetta, joten rustattavaa riittää. Inspiraation ja vireystilan ollessa hyvä päätinkin välittömästi ryhtyä tuumasta toimeen. H. sai dymottaa (ei bloggari raidoistaan pääse) sormensa verille, minä kaivoin kaikki askartelutarvikkeet esille (joita ei ole paljoa), sillä lopputulemalla, että osa joulukorteista on pirteän turkooseja. Puolustelin erikoista valintaani Tiimarin alennusmyynnillä ja rajojen rikkomisella. Osa korteista jäi pelkistetyn mustavalkoisiksi, osa perinteikkäästi punaisiksi. Askarteluun käytin kakkupaperia, jonka olin tehnyt käyttökelvottomaksi ja läikkäiseksi läikyttämällä siihen aiemmin aamulla kahvia, Tiimarin poistomyynnistä hankittua kangasnauhaa, dymoa ja Clas Ohlsonilta ostettua kuvioteippinauhaa (jota saa muuten myös valkoisena!). Kortit olivat hetkessä valmiit, edulliset, ja näin joulukorttineitsyeltä - vaikka itse sanonkin - ihan kivan näköisiäkin. Mitä pidätte?Helmikin malttoi pysyä paikallaan kun kortteja tänään allekirjoiteltiin ja etsittiin osoitteita. Taas kerran, kiitän pöytään kiinnitettävää Brion Karuselli-lelua (Huom! Tyhmä mutsi tajusi vasta tänään, että imukuppi kannattaa kostuttaa ennen kuin sen kiinnittää pöytään. Näin välttyy turhalta kolinalta ja uudelleen kiinnittämiseltä, minkä lelu tietenkin kestää, mutta kärsimätön äitiyslomalainen ei.)
Lähetättekö joulukortteja? Teettekö ne itse vai ostatteko valmiina?

Joulu on karmivan lähellä. Meillä siihen on valmistauduttu maltillisesti. Keittiön verhot vaihdettiin jouluisampaan sävyyn ja H:n pitkäjänteinen ja määrätietoisen joulukuusilobbauksen päätteeksi suostuin ottamaan kotiimme kuusen sillä ehdolla, että minä valitsen koristeet. Ja ne on hankittu. Jouluruokareseptit on kaivettu esille. Joululahjoja en ole ennättänyt hankkimaan, vielä.
En malta odottaa. Pian koittaa kaikkien aikojen ensimmäinen joulu, omassa kodissa, oman perheen kanssa.

12 kommenttia:

 1. Me käytiin valokuvaamossa kuvauttamassa meidän pirpanasta joulukorttikuvat tonttulakki päässä. Kerrankin sukulaiset, kaverit ja muut saa jotkut muut kuin tiimarin valmis-joulukortit meiltä ;D

  VastaaPoista
 2. Hienoja kortteja tuli!Mä olen myös juuri saanut valmiiksi omani, niin ikään ensimmäistä kertaa tein itse! Postituslistalle pääsi vain ja ainoastaan ne ihmiset, joiden kanssa olen ihan oikeasti tekemisissä, eli kutakuinkin 200 sukulaista, perhetuttua ja muka-hyvää-kaveria jää nyt ilman muistamista. Ihan kaikkeen ei munkaan rahkeet riitä :D

  VastaaPoista
 3. apua noi kortit on hienoja! Erilaisia ainakin perinteisiin kuusiin, tonttuihin ja vauvojen tonttulakkikuviin verrattuna:)!

  VastaaPoista
 4. Moi!Tosi upeita kortteja! Itse olen tosi laiska askartelemaan, joten lähetän kuvan pirpanasta (itsevirkattuine) tonttulakkeineen, omaperäinen kun olen :DMistä olet hankkinut tuon syöttötuolin pehmusteen, jos saan kysyä? Kivannäköinen! Minäkään en pidä nallekuoseista enkä välttämättä jaksa tehdä itse, ne projektit kun usein antavat odottaa itseään tovin jos toisenkin. Mm. kankaat hommattu pinnasuojan uusimiseen ajat sitten mutta mutta... Intoa löytyy mutta käytännön toteutus tökkii.-Tilly ja pirpana 4kkPs. Tykkään blogistasi!

  VastaaPoista
 5. Mä tein itse kortit, vain perheille, sisaruksille, isovanhemmille ja pojan kummeille. :)

  VastaaPoista
 6. Uskokaa tai älkää, me päätettiin muistaa vaan mummoja, tätejä ja setiä. Isot on suvut! :DTilly, iloksesi voin paljastaa, että tuo pehmuste on Tarjoustalosta ja se maksoi 12,95e. On Emman joku ihan perusmallinen. Meillä on vähän kummallisen värinen keittiö, ja halusin pehmusteen, niin kauan kuin sitä käytetään, mätsäävän väreihin.

  VastaaPoista
 7. Ja tuosta toteutuksesta... Huh. Mulla on kolme vuotta ollut kankaat valmiina nojatuolin päällystämiseen. Veikkaan, että menee seuraavat kolme vuotta vielä, eikä asian tila etene. Päätin opetella virkkaamaan ennen kuin täytän kolmekymmentä. Oon nyt katsellut ohjevideoita, joten tämä projekti etenee jo huuuurrrjaa vauhtia!

  VastaaPoista
 8. Kiitos tiedosta! Täytynee siis käydä Tarjoustalossa, vaikkei me ihan vielä syöttötuolia tarvitakaan.Virkkaaminen on helppoa ja kivaa, siitä vaan harjoittelemaan!-Tilly

  VastaaPoista
 9. Tulipa kauniita kortteja. Me otettiin tyttelistä ehkä sata kuvaa tonttuasu päällä ja tonttupiippa päässä, ja kuvista kappas, kaksi, oli julkaisukelpoisia. Toisesta valitsimme kuvan ja kortit teetimme Smartphotossa (sallittakoon mainostus).

  VastaaPoista
 10. tosi kivan näköisiä kortteja! meidän joulukorttikuvat tuli tänään postissa, nyt pitäis sitten kasata kortit ja kirjoittaakin vielä.. onneks on vielä aikaa että ehtii jouluksi (sanon aina noin, ja monena vuonna oon joutunut laittaan kortit ykkösluokassa, kun muuten ei olis ehtineet heh).

  VastaaPoista
 11. Kiitti!Aikatauluista mainittakoon vielä, että meidän ristiäiskortit eivät ehtineet edes ristiäisiksi perille, koska viivyttelin niiden kanssa ja unohdin merkitä ne ykkösluokan korteiksi. :DTilly, Tarjoustaloon vaan! Ja jos sieltä ei löydy, niin luulisi nettikauppojen myyvän.

  VastaaPoista