Social Media Icons

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Itsepäisyyspäivän vastaanotto

15 kommenttia , , , , Share It:
Hauskaa itsenäisyyspäivää! Miten olette juhlineet tänään?Meillä sitä on vietetty parhaiden kavereiden ja Helmin kanssa sohvalla loikoillen ja pukuja haukkuen, kampauksia ihaillen. Mahtuipa mukaan nostalgista Tomb Raider-fiilistelyä pleikkarilla ja hirmuinen siivousurakkakin. Vatsa on täynnä suklaata ja kahvia, akut ovat ladatut. Parasta on tietynlainen rentous. Ystävämme tuntevat meidät, ja pitävät meistä siltikin. H. kulki vanhoissa villasukissa, verkkareissa ja Isä on tänään todella väsynyt-paidassaan. Parhaiden ystävien kanssa on lupa muumioitua sohvaan ja ahmia sipsejä, kummastella maailman menoa.

Helmikin sai tänään päälle kirpparilta kuukausia sitten bongatun Minymon neulemekon ja Kottaraiselta pöllityt nahkatossut. Ei siksi, että olisimme erityisen isänmaallisia, vaan siksi, että vaatteita (niitä ihania mekkoja) tulisi joskus käytettyäkin. Tyttö oli aivan onnessaan, kun hyppykiikussa keikuttajia, sylittelijöitä, naamaan puhaltelijoita ja yhdessä leikkijöitä oli tupa täynnä.
Me näemme usein ystäviämme, he ovat meillä kylässä, me käymme usein heidän luonaan kylässä. Olemme alun alkaen ajatelleet, että lapsi syntyy liikkuvaan junaan. Se ei tarkoita sitä, että liikkuisimme pikku-Peltorit päässä rockfestivaaleilla, vaan että voimme jatkaa elämäämme kutakuinkin samalla tavalla kuin ennenkin - tulla ja mennä. Kodistamme löytyy aina rauhallinen paikka ja rauhaisa syli, silloin kuin sitä kaivataan.

PS. Huomaattekos, kaikesta pyristelystä ja vastaan taistelusta huolimatta alan kallistua meidän perheen kuulumisista ja tekemisistä kirjoittamiseen, joka jakanee mielipiteitä - kai?

15 kommenttia:

 1. Ihana lukea teidän perheen elämästäkin ! I like! :) meillä vietettiin itsenäisyyspäivää kyläillen ja illasta asuvien ja syöden hyvin, linnan juhlia unohtamatta!

  VastaaPoista
 2. Jee! Mä olen itse niin huono lukemaan "nettipäiväkirjoja", ja meidän elämä kun on tapahtumarikasta... No, ehkä olisi ihan kivaa jättää jonkinlaisia muistijälkiä siitä, millaista meidän arkemme ihan oikeasti on ja oli, sillä lapsiahan kiinnostaa aina tietää, minkälaisia he olivat ihan pieninä. :)Linnan juhlia seurattiin täälläkin! Urpilainen näytti mun mielestä tv-haastattelussa (ennen juhlia) ihan Robin Hoodilta hatussaan, eikä pukukaan vakuuttanut. Jenni Vartiainen oli tosi kaunis, pukukin oli ihana, kampausta ja meikkiä unohtamatta!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia Helmistä, niin nättinä ekana itsenäisyyspäivänään!Me juhlistimme itsenäisyyspäivää ystävien kanssa jo edellisenä iltana, tiistaina nautimme vapaasta ja teimme pitkän lenkin koira mukana. Lämmitimme päiväsaunan, söimme miehen laittaman juhlapäivällisen ja katsoin linnanjuhlia joissa kaksi tuttuakin. Samaa mieltä Urpilaisen robin hood-hatusta ja tätimäisestä puvusta..ei ihan istuneet nuoren valtiovarainministerin päähän ja päälle. Meidän tytöllä korvatulehdus, oireilee pienellä kitinällä ja huonoilla unilla. Menisipä pian ohi. On niin mukava lukea teidän kuulumisia ja katsella Helmin kuvia, kun oma tyttö on lähes päivälleen samanikäinen. Samoja tunnelmia, kehitystä, isoksi kasvamista. Äidin mielestä kovin haikeaa.Hanna.

  VastaaPoista
 4. Lasken tässä nyt sekunteja milloin joku tulee tuosta hyppykiikusta huomauttamaan :)

  VastaaPoista
 5. jep kandee varmaan laittaa se tohon hyppykiikkuun :D

  VastaaPoista
 6. Hanna, kuulostipas ihanalta teidän itsenäisyyspäivä!Omm, hahah! Meillä tuo on ihan ehdoton arjen pelastaja. Helmi viihtyy siinä, kiljuu riemusta ja pomppii, mutta tietysti vain lyhyitä aikoja. Silloin kun mikään muu ei tunnu auttavan, syli, sitteri, lelut, vaipanvaihto - mikään, on tuo hyppykiikku ihan jumalainen. Asento on varmasti hieman epäergonominen, mutta toisaalta, on ne ihmiset selvinneet kauheammistakin jutuista. Ja sai tuo neuvolalääkärinäkin toimineen appiukkoni hyväksynnän, joka itseasiassa tuo kiikun asensi! :D

  VastaaPoista
 7. Niin no lääketieteessä tulee paljon uutta tietoa ja kaikista päivityksistä on mahdotontakin pysyä kärryillä ja tietenkin tuleekin keskittyäkin siihen omaan erikoisalaan. En itsekään tiedä viimeistä suositusta, mutta viitisen vuotta sitten lastenneurologian fysioterapeutti ei suositellut tuota hyppykiikkua. Muistaakseni kyse oli enemminkin varvistustaipumuksesta ja akilesjänteestä kuin ergonomiasta selälle. Tämän vuoksi itse en ole tiikeriemona uskaltanut kiikkua käyttää, kun lapsella tuota varvistamistaipumusta ollut. Korjata toki saa, jos nykyään ihan eri suositukset ja olen hakoteillä. Tarkoitus ei siis ole arvostella. Tuttavapiirissä monet käyttäneet oikeinasennettua hyppykiiikkua ongelmitta. Halusin vain tuoda syyn (heh, ylihuolehtiva äiti) esille, miksi meillä lahjaksi saatua kiikkua ole asennettu. Minusta on kiva lukea ihan arkenne kuulumisista, koska oma lapsi melkein saman ikäinen.

  VastaaPoista
 8. Asiasta viidenteentoista...Oletteko jo nähneet millaisia ehdotuksia tuli Kelan järjestämään äitiyspakkauksen suunnittelukilpailuun? Ihania design-laatikoita, joista minkä vaan jättäisi mielellään esille uusiokäyttöön! Voi tutustua Kelan sivuilla. Me ei uutta pakkausta ikinä saada sillä toista lasta ei yritetäkään, ei silläkään bonuksella että uusi laatikko olisi noin hieno...Hanna.

  VastaaPoista
 9. Meitäkin on varoiteltu yhdistelmästä varvistaminen ja hyppykiikku, mutta tuskin mitään peruuttamatonta tapahtuu, jos lasta pitää siinä lyhyitä aikoja. Ongelmia saattaa toki tulla, jos lapsen jättää siihen päivittäin pitkiksi ajoiksi, mutta näin ei varmaan yksikään valveutunut vanhempi tee.

  VastaaPoista
 10. meidän itsenäisyyspäivä meni juhliessa tytönm 2v-synttäreitä ja ajaessa sitten pitkän matkan mummolasta kotiin. Sen jälkeen auheutinkin paheennusta netissä olemalla asiasta kuin asiasta erimieltä :D

  VastaaPoista
 11. Elli76, näinpä. :)Poikkeama, onneksi olkoon pikkuneidille! Jos aiot väittää vastaan Jenni Vartiaisen upeasta olemuksesta Linnan juhlissa, niin... ;)

  VastaaPoista
 12. Kiitos - ja ei, en aio. Vartiainen oli tälläkin kertaa kaunis näky. :)Paheennuksen aiheuttaminen liittyi pikemminkin politiikkaan. ;)

  VastaaPoista
 13. Pilkkasitko taas Soinia? Hyi sua.

  VastaaPoista
 14. En pilkannut ketään :) Sen sijaan yritin sanoa, että isänmaallinen voi olla vaikkei olisi rasisti. (Ja nimenomaan kun ei ole rasisti)tulos => minä olen rasisti ja epäisänmaallinen :D

  VastaaPoista
 15. Höh, mä ainakin pilkkasin. Tai ilkuin sen haaroissa roikkuvalle kravatille. Nyt sillä oli kyllä smokki, niin se vei sen ilon. Mä olen samaa mieltä isänmaallisuudesta. On jotenkin hassua, että isänmaallisena pidetään sitä, että on niin ylpeä syntyperästään, että pitää muita kakkosluokan kansalaisina.

  VastaaPoista