Social Media Icons

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Äitiysmuodin helmet: kantotakki

9 kommenttia , , , Share It:
Kylillä liikkuu huhu, että joillekin ihan oikeasti sopii säkkimäiset rötjäkevaatteet. Sellaisille, jotka eivät lasta takkinsa alla kantovälineellä kantaessaankaan muistuta muumeja. Mutta se taitaa olla vain huhu.

Koirankusetuslook. Peruslähiösettiä.
Ostin Mamidean Babywearing Coatin käytettynä yli kahdeksankymmenen euron hintaan. Hinta on yksi niistä epäkohdista, jotka valtaavat lastentarvikealaa. Kahdeksankymmentä euroa, käytetystä takista! Odotusajan vaatteet olivat pääasiassa (farkkuja lukuunottamatta) vain mama-nimikoituja, kolminkertaisella hintalapulla lyötyjä trikootunikoita tai A-linjaisia säkkejä. Kaltaiseni materialistiset kaiken tarvitsijat tietenkin kiltisti maksavat pyydetyn summan, koska tarkoituksenmukaisuushan pyhittänee kiskurihinnan. Huuto.netin äitiysvaatteita selaillessa kohteen kuvauksesta "ei ole varsinainen äitiysvaate..."-fraasi sai minut hetkessä edelliselle sivulle. In your dreams. Mä haluan mamaliciousta. Tai Boobia.
Sama päti tietysti myös kantotakkiinkin. H. yritti ehdottaa, että ostaisin vain paria kokoa isomman takin, jonka alle sujauttaisin lapsen näppärästi. Vastaväitteeni tärkein argumentti oli koon suuretessa suurenevat hihat ja hartiat, jolloin näyttäisin vain... Huoh. Olisinpa tiennyt, että M-kokoinen naisten kantotakki vetää alleen lapsen ilman asiaankuuluvaa kantopaneeliakin (koska minulla on hitunen itsekunniotusta vielä jäljellä, en edes napannut kuvia takista paneelin kanssa. Voihan.). Tai että se mahtuisi myös XL-kokoiselle miehelle. H. tosin valitteli, että malli on hieman outo, kun vatsan kohdalle jää kummallinen pussi, vaikka lasta kantaa takana. Niinpä niin.

Loppu hyvin, kaikki hyvin, sain takin myytyä ostohintaan pois. Koska tavarainkiertoa ei voi välttää, päätin ostaa, jälleen kerran, asianmukaisen ja käytännöllisen lastentarvikkeen (tai ainakin niin uskottelin itselleni), joka ei liity millään muotoa kantamiseen. Nimittäin ekopuuvillaisen UV-säteilyltä suojaavan Kurtis Baby Peace-vaunusuojan. Ylpeänä viritin sen vaunuihin, ja kehaisin H:lle, että vaunut eivät koskaan saisi minua näyttämään paksummalta kuin olenkaan. Kyyninen avopuolisoni mumisi, että vaunujen kanssa ulkoilu edesauttaa asiaa. Miehet.

9 kommenttia:

 1. Mä hinguin pitkään tuota Kurtisin suojaa, mutta päädyin ostamaan Prismasta vastaavan tuotteen kuosittomana täysmustana puolet halvempaan hintaan. Ajattelin, että teen siihen kangasväreillä jotakin kivoja kuvioita, mutta se on jäänyt. Matkarattaisiin ajattelin ommella (lue: ompeluttaa ompelutaitoisella äidilläni) samankaltaisen suojan, mutta pidemmän. Ja se voisi olla jonkin kivan värinenkin (matkikset kun ovat limenvihreät).Ja minäkin näytän muumilta (haluamattani) kantaessani lasta.

  VastaaPoista
 2. Minäkin näytän muumilta vaikken edes kantais lasta. Huoh, pitäis varmaan alkaa ulkoilla (rattaiden kanssa tai ilman, kuhan tulis vähän liikettä...)

  VastaaPoista
 3. Meillä oli myös tuo vanusuoja. Yllä olevan Ellin tavoin harkitsin ensin itse tekemistä, kangasvärejä ja kuvioiden suunnittelua. Kunnes päätin, että perhana, teen koko ajan kuvia sinne sun tänne, ihana ostaa joskus valmiina jotain. :D

  VastaaPoista
 4. Meilläkin on kurtis. Mutta tuosta takista. Musta on tosi jees, jos jollakin tavaralla oikeasti pysyy jokin jälleenmyyntihinta. Kantotakeissa on ihana juttu se, että niiden mallit pysyy lähes samana ja ne eivät ole kertakäyttökamaa. Siksi niitä ei ole kirppikset täynnä, tai löydy henkkamaukalta. (kantotakki ei ole musta paska kirppislöytö, kuten monet muut jutut)Eiks sen sunkin ex-takin koukkuna ollut se takapaneeli? Siis et tyyppi voi olla takin alla selässä? Meillä oikea kantotakki toimii just selässä kantamiseen hyvin, mutta edessä kantaessa käytän ihan vaan kumjan irtopaneelia ja h&m:n takkia. Tosin mun kantotakki on ehkä linjakkaampi mitä se sun ruskee oli, mutta ei se mikään high fashion kyl oo tuokaan.Tuosta kurtisista, että ihan hyvä sellainen verho on, että lapsi saa olla unissaan rauhassa. Kurtis on ehkä parhaimman näkönen, mutta onhan se aika hemmetin kallis noin niinku trikoopalaksi.

  VastaaPoista
 5. Joo, mullakin oli kankaat ostettuna vaunusuojaa varten, samoin suihkuverhonrenkaat. Se jäi sitten. Ehkä teen niistä parvekevaunuihin siistimmän suojan (vaikka ei sitä maastonvihreää pepitaruutukuosia mikään pelasta!). Tai matkarattaisiin, saa nähdä. Kurtis on vaan sata kertaa siistimmän näköinen kuin harso + pyykkipojat-viritelmä. Ja Helmi on onneksi sitä sorttia, joka tykkää olla rattaissa niinkin, että viimaisella säällä saa laittaa suojan eteen, ei huuda eikä paru.Elli76, pitääkin varmaan tsekata Prisma, meillä on pinkit (!) matkarattaat ja kokomusta suoja voisi olla aika asiallinen.Mä en muuten missään nimessä halunnut mitään kuvioita tuohon suojaan - mä oon liian väritön ihminen sellaiseen. Vaunujakin etsiessä oli tosi tärkeää, ettei niissä pehmusteissa ole mitään lapsikuoseja. :D Ja meidän kokomustiin vaunuihin istuukin tosi hyvin turkoosi. Omm, joo, noissa takeissa on kyllä todellakin se hyvä puoli, ettei jälleenmyyntiarvo katoa. Meidän eksässä sai paneelin myös taakse, mutten koskaan, lukuisten eteisessä vietettyjen hikisten ja kirottujen tuntien jälkeenkään, tajunnut, MITEN IHMEESSÄ se lapsi saadaa sinne takin alle. Lopputulemana oli, että kaverilla pilkotti koko ylävartalo, kun napit aukesivat ja mun niskahartiaseutu jumiutui vedosta, joka siihen kävi. Kaksin onnistuu, mutta koirankusetuslenkkiä aamupäivällä ajatellen on se aika mahdoton yhtälö.

  VastaaPoista
 6. Musta tuo sun (kanto?)takkiviritelmä näyttää tosi kompaktilta! Onko Helmi siinä miten pieni? Ja jos kantaa lasta takin sisällä, niin miksei saa näyttää lapsenverranpaksummalta?

  VastaaPoista
 7. Mä näytin sen paneelin kanssa kolmosia odottavalta & lasta edessä kantavalta muumilta. :DNuo kuvat on otettu viikko sitten, ja Helmi on jo aika jötkö, 8,2kg & 70cm. Tuo takki on teoriassa vaan hyvä. Meillä liikutaan niin vähän ulkona pelkästään reppuillen, etten kokenut tuota meillä kovinkaan tarpeelliseksi. Ja on se kauhean rumakin.

  VastaaPoista
 8. :) tuota väriä ei kyllä voi kehua ;)Mä löysin talvitakin, jonka alla mahtuu kantamaan, mutta on malliltaan sellainen, että on ihan kivan näköinen ilman sitä lastakin :D maksoi paljon, mutta eipähän tarvii erillistä kantotakkia/paneelia tms.

  VastaaPoista
 9. mulla on kantotakki, en käytä sitä ilman lasta. maksoin siitä 30e käytettynä, olkoot säkki :) jos ollaan rattailla tai oon ilman sitä, käytän yleensä toppaparkaa tai villakangastakkia, ei tulis mieleenkään jotain kantotakkia sitten pukea :D mulla on musta vaunusuoja by kurtis; en tiedä onko se tuota samaa. mutta ei mitään kuviota.. matkikset+tuplat on mustat ja vaunut vpun, hyvin sopii kaikkiin :) polkka.fi tms tilasin, kun oli syyskuussa 15e alessa ja aika viimesiä kappaleita.

  VastaaPoista