Social Media Icons

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Aarre

8 kommenttia , , , , , Share It:
Ei, en viittaa blogissani käytettyyn Helmin tekonimeen. Piipahdin tänään pitkän tauon jälkeen Vantaan Rekolan lastentarvikekirpputorilla, Villa Lyhdyssä, ja voi, mitä löysinkään! Valkoisen nokkamukin Elsa Beskow'n kuvituksella. Polveni menivät veteläksi, kun näin 50 sentin hintalapun. Kuka haluaa luopua tällaisesta?


Tunnustan. Melkein itkin. Ruotsalainen Elsa Beskow, ehkä yksi tunnetuimpia lastenkirjailijoita ja kuvittajia 1900-luvun alusta, on jättänyt jo vuosia sitten minuunkin lähtemättömän jäljen. Klassikot eivät koskaan kuole. Innostuin löydöstäni ja päätin pitkästä aikaa ostaa lastentarvikkeita upouutena. Tilasin nokkamukin kaveriksi syvän puurolautasen imukupilla, ja tarttuipa ostoskoriin mukaan muutakin, sen löydät täältä. Kuka hakisi pois mut näistä nettikaupoista, voi, kuka?Tunnustautuuko kukaan muu faniksi?

PS. Jos sinulta löytyy nurkista pyörimästä jotain Elsa Beskow-fanikamaa, lastenkirjoja, julisteita, astioita, mitä vaan, ja olisit valmis luopumaan niistä korvausta vastaan, lähesty minua sähköpostitse, lapsellista(a)gmail.com!

Ah, melkein unohdin! Vähemmän menestyksekkäitä kirpputoritarinoita pääset lukemaan pian starttaavasta, yhteistuumin kirjoitettavasta Paskat kirppislöydöt-blogista, johon itsekin ajattelin ottaa osaa. Tänään tosin ei epäonnekseni tullut vastaan mitään kovinkaan potentiaalista mollattavaa.

8 kommenttia:

 1. Pienenä yksi lempikirjoistani oli kyseisen henkilön kirjoittama:) Tuo lautasen kuva näyttää tutulta ja lienee ollut siinä kirjassakin! Ja haluaisin ihan näin btw kysyä, että ostitteko ne mustat Emmaljungat uutena vai käytettynä? Luin aiemman postauksesi vaunuista/kantoliinasta. Pystyisitkö tehdä ko. vaunuista postauksen? Plussia ja miinuksia tms. Malli on juuri sellainen mikä kiinnostaisi itseäni ja vieläpä juuri samassa värissä! :)

  VastaaPoista
 2. Voi kyllä, yksi ehdottomia suosikkeja. Synnyin Ruotsissa joten sieltä asti on kulkenut mukana. Upea löytö!

  VastaaPoista
 3. Sielläkin on fani! ;)Ostin meidän Emmaljungat käytettynä, sain tosi hyväkuntoiset viidellä sadalla, ja kyllä kannatti. Ja ehdottomasti kokomustat, en halunnut mitään värikkäitä. Voin, ja teen postauksen meidän vaunuista vielä ensi viikolla! Nyt on ollut niin kurjat säät, etten ole viitsinyt viettää ulkona yhtään enempää kuin on ollut pakko. Pikainen arvostelu on, että osta metallikorillisella rungolla, ellet välttämättä tarvitse pitkää teleskooppiaisaa kuten allekirjoittanut pituutensa takia. =)

  VastaaPoista
 4. Raparperityttö, mä olen niin katkera ruotsalaisille. Siellä osataan kaikki paremmin. Meillä on Volvo ja Emmaljungat, ja sieltä tulee hyviä lastenkirjailijoita ja jääkiekkovastustajia. Mutta ei artisteja, ei nekään osaa ihan kaikkea. ;)Tässä kohtaa vinkkaan hyvästä kirjasta Ruotsi-faneille, meille takinkääntäjille, Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolaisesta.

  VastaaPoista
 5. Varmasti oli hyvä löytö! Toinen malli mikä kiinnostaisi on Brio Happy, mutta jotenkin Emmaljungat enemmän miellyttävät silmää. Myös Teutonia Prestige ollut mietteissä, mutta melkosen kalliit ovat ja en ole monia bongannut käytettyinä! Tai ainakaan hyväkuntoisina... Metallitavarakori on varmasti kätevämpi, toisaalta tykkään enemmän niistä musta-harmaista renkaista (emmaljungissa) ja ulkonäöllisesti myös teleskooppiaisasta. Meiltä löytyisi yksi lyhyt työntäjä (minä...) sekä melkosen pitkä mieheni! Luuletko että teleskooppiaisan kanssa lyhyt ihminen astuu liian lähelle jarrua tms.? Tai voit toki kirjoittaa sitten postauksessa erikseenkin :) Mietityttää kanssa se kun ko. vaunut tuntuvat todella korkeilta, kuomun osalta, varsinkin kopan kanssa - mahtaakohan tällainen tappi nähdä eteensä ollenkaan? :-D Kiitos hirveästi jo etukäteen! Tosi vaikea päättää!

  VastaaPoista
 6. Vaunut ovat kieltämättä aika korkeat, mutta vain koppavaiheessa. Meillä siirryttiin hiljan ratasosaan, ja se on paaljon alempana (ja toki halutessaan voi ostaa yhdistelmät pelkällä ratasosalla ja laittaa sinne lämpöpussin). Mulla oli ainakin selkä ihan romuna synnytyksen jälkeen, kun kehon painopiste muuttui äkkiä, ja kaikenlainen kumartelu sai sen kipeäksi. Silloin oli ihan luksusta, ettei tarvinnut aina kumarrella korjaamaan harsoa, pipoa tai muuta. Kannattaa käydä vaunuliikkeessä testailemassa :)Mulla oli pituuteni kanssa se ongelma, että vaikka Herquleksissa säädin työntöaisan kulmaa kuinka ylös, potkin aina jarrua. Jos siis olet kauhean lyhyt, niin myös aisan tulee olla aika alhaalla, ja tuskin potkit jarrua. Ja onhan nää kauniit. Varsinkin kopan kanssa. Kyllä kehtasin, ja kehtaan, liikkua näiden kanssa, ihailevien katseiden saattelemana! Nimimerkillä Snobi(ko)? ;)

  VastaaPoista
 7. Unohdin muuten mainita, että meillä oli myös Teutonia Prestiget, joskin vanhempaa vuosikaliiberia. En tykännyt. Ne olivat kyllä kovin kevyet rungoltaan, kevyet työntää, mutta Emmaljungiin nähden tuntuivat kauhean heppoisilta. Kaiken lisäksi ne eivät kulkeneet ollenkaan esim. lumessa tai loskassa. Noissa meidän Edgeissä on sekin hyvä, että koppa oli tosi iso, ja aina jemmasin kaiken sinne jalkopäätyyn, jota tuo megapitkä muksu ei täyttänyt vielä puolivuotiaanakaan. Äh, mun pitää kirjoittaa niistä ihan erillinen postaus, mä tykkään niistä niin paljon! :D

  VastaaPoista
 8. Kiitos paljon vastauksesta! Odotan innolla postaustakin :-D Olen aina sitä miettinyt, että onko se mahdollista ostaa Emmaljunga Edge Duot pelkällä ratasosalla, en ole koskaan asiasta mistään kysellyt! Olen vaan olettanut sen, että koppa sisältyy hintaan, piste. Mutta mikäli sen saa ilman koppaa ostettua niin olisi ihan huippua, silloin voisi sinne tosiaan jonkun pussukan ja makuupussin laittaa ja toimisi pienellä vauvallakin! Hmmmmmm... Kyllä minäkin ylpeänä liikkuisin ko. vaunujen kanssa joka paikassa, hehe! Onneksi on vielä hetki aikaa miettiä! Tai mikäli nuo saa juurikin ilman koppaosaa ostettua niin ei tässä paljon tarvitse enää miettiä ;)

  VastaaPoista