Social Media Icons

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

H ja Tuli

6 kommenttia , , , Share It:
Lyhyt avautumisintro alkuun.

Paljastan teille, että tilasin jo aiemmin Tuli/Tula-repun itselleni samalla Urban elefants-kuosilla, kuin mitä blogien Kantokiertue-tempauksessa kiertänyt kantoreppu on. Nyt on meidän vuoro kantaa, mutta koska mulla oli oma reppu samalla kuosilla, en ottanut lainareppua, koska laskelmieni mukaan meillä asuu kyllä kaksi kantajaa, mutta vain yksi kannettava. Hetki sitten tajusin, että eilen bussiin jättämässäni hoitolaukussa oli minun kantoreppuni. Voitte kuvitella, että päästin muutaman ärripurrin suustani. Yritän valaa toivoa ihmisiin, pitää sormia ristissä ja rukoilla, että uudenkarhea hoitolaukku lompakoineen, kantoreppuineen (laukussa on muuten myös kantotakkini kantopaneeli, jippijai-jei!) on toimitettu löytötavaratoimistoon.


Onni onnettomuudessa on, että olemme kantaneet Helmiä repulla jo jonkin aikaa, joskin aika epäaktiivisesti. On harmillista, jos minun Kantokiertue-vuorolleni suunnittelemani postaukset jäävät vaille toteutusta, koska reppu on kateissa, mutta onneksi olemme ehtineet kantaa repulla jo aiemmin. Käyttökokemuksia, hyviä ja huonoja on siis tiedossa kuitenkin. Aloitan H:sta. H. on käyttänyt kantoreppua lähinnä kotona. Kauppareissuilla lapsen saa kätevämmin turvakaukalolliseen ostoskärryyn ja paljon muualla ei H. lapsen kanssa kaksin liikukaan.

Yllä olevat kuvat on otettu, kun H. vahtivuorollaan leipoi pizzaa Helmi kantorepussa selässään. Huomaattehan, että valitsin norsukuosin vain mätsäämään upean (kröhöm!) keittiömme väreihin.

H. naureskeli hieman, kun tyrkkäsin repun hänen kouraansa. "Ei miehet kanna lapsia"-mumina loppui lyhyeen, kun yhtenä iltana ilmoitin lapsenhoitovuoroni päättyneen, eikä Helmi suostunut olemaan lainkaan itsekseen esimerkiksi sitterissä. Toiminnan ihminen H. kaivoi reppulaatikosta käyttöohjeet ja viritti Helmin eteen. Väitän, että H. on kantanut repulla minua enemmän, itse olen enemminkin tykästynyt kokomustaan sidottavaan liinaani.
Miltei aina, kun olen lähtenyt yksin johonkin, on H. kaivanut repun kantovälinelaatikosta (kyllä, meillä on sellainen). H. ei ole niinkään leikkimatolla lullutteleva hovinarri pienelle prinsessallemme, vaan enemmänkin kantojuhta. Muistattekin ehkä minun kertoneen, että H. opetti minut sitomaan kantoliinan.... Mitä näihin juttuihin tulee, on avopuolisoni oikein pro.

Mistä hän sitten pitää tai ei pidä Tulissa?

+ Helpot, portaattomat säädöt.
+ Repun kaikki kantohihnat pystyy kiristämään yhdellä kädellä.
+ Hyvät pehmusteet olkapäillä ja lantiolla, myös lapsen jaloille.
+ Tukeva reppu, jonka saa nopeasti selkään ja pois. Ei paina eikä purista, selkä ei tule kipeäksi.
+ Unituki. Lasta ei ole kiire siirtää pois, vaikka hän torkahtaisikin.
+ iPhonen mentävä tasku lantiolla.

- Aluksi tuntui, että repun ylempiä säätöjä oli vaikeaa saada näin pitkäselkäisellä tarpeeksi alas, lapaluiden väliin. Pienen harjoittelun jälkeen sekin onnistui helposti ja vaivattomasti.

Miten te muut? Kantavatko teillä isit lapsiaan?

PS. Muistakaahan osallistua Kantokiertue-tapahtumaan facebookissa! Tempauksen lopuksi arvotaan Tuli/Tula-reppu, vapaavalintaisella kuosilla (arvo 99e)! Nyt Ipanaiseen oli uutuutena tullut mm. ihana Maatuska-kuosi, johon taidan satsata, jos H:n fanittama kantoreppu ei palaakaan enää kotiin...

EDIT: Hoitolaukku ja ainakin lompakko odottelee löytötavaratoimistossa. Päivä pelastettu!

6 kommenttia:

 1. Mua harmittaa, kun tuli tilattua epähuomiossa Tulin kantoliina. En tarkastellut valikoimaa sen enempää. Kun liina saapui, en ole oikeastaan sitä käyttänyt kuin muutaman kerran, koska se on niin vaivalloinen saada paikalleen ja poika valuu pikkuhiljaa alaspäin, vaikka liina olisi kuinka tiukasti sidottu. Se ei vain pysy paikallaan jämäkästi. Kyllä otti päähän, kun tajusin, että Tulilla on kantoREPPUkin, joka olisi paaaaljon kätevämpi, kun ei tarvitsisi niiden nauhojen kanssa leikkiä >:( Jää liina käyttämättä, koska siinä samassa ajassa kaivan vaunut auton takakontista eikä tarvitse olla koko ajan korjailemassa poikaa ylöspäin. Hitsi vieköön!!!

  VastaaPoista
 2. EDIT: Just tajusin, kun aloin selailemaan lisää tuosta kantoliinasta, että mä olen sitonut ne nauhat ihan väärin ja siksi poika valuu pikkuhiljaa alaspäin! Kun selän kautta tulevat nauhat tuodaan eteen niin ne laitetaan ensin vauvan kylkien vierestä, ristiin pepun alle ja siitä jalkojen alta kautta selän puolelle. MUTTA mä olen tuonut ne selän takaa pojan JALKOJEN ALTA, ristiin pepun alle ja takaisin jalkojen alta selkään. Eihän se TIETENKÄÄN onnistu ja TIETENKIN se valuu alaspäin.Pitää testailla tota vielä. Silti mä olen sitä mieltä, että toi reppu olis ollut paljon nopeempi ratkasu klipsujensa vuoksi.

  VastaaPoista
 3. Mickey: Tulin liina on hyvä trikooliina, joten se on tarkoitettu alle 9 kilon lapsen kantamiseen. Trikoo joustaa näes. Jos opettelet sidonnan ja lapsi on pieni, on se varmasti ihana kantoväline ja sidonta ei oikeasti ole hankala kun sen oppii :) (youtubessa on videoita avuksi!)Suosittelen myös kierrättämään liinan sitten seuraavalle mutsille vaikka blogin tai hutonetin/ysv foorumin kautta.Sascia: Apua, mitä ihmettä?! Siis sulla meni kaikki hukkaan :( :( Voi sinua! Toivottavasti siellä on reppukin, sillä on se satasen investointi aika kurja lisä ennen joulua :/ Mä just pistin repun postiin eli se ei ole enää pk-seudulla.ps. musta norsu on kivempi ku maatuska, ku se on modernimpi. ja sä oot enemmän moderni, sanoo mun tyyliaisti :D

  VastaaPoista
 4. mä oon kovasti haaveillua hommaavani vauvalle tommosen mut iso miinus on toi et voi käyttää vasta 7kg alkaen ku ei huvittais montaa reppua hankkia.

  VastaaPoista
 5. Mickeyllä taitaa olla neliöliina, ei se trikoinen kantoliina. Neliöliinakin on tosi hyvä, etenkin pienemmillä lapsilla. Kyllähän siinä aikansa menee, että saa hihnat solmittua ittelleen hyvästi, mutta jos tosiaan viet ne hihnat lapsen kylkien yli ja teet pepun päälle twistin (eli kierrät hihnoja toistensa ympärille vaikka useammankin kerran) niin silloin se pysyy napakasti paikallaan. Pelkkä ristiin laittaminen saattaa sekin nimittäin löystyä. Eli jos kannat edessä, niin ensin hihnat taakse ristiin, sitten omien kainaloiden ali, lapsen kylkiä pitkin eteen ja siinä muutama kieppi hihnoja itsensä ympäri. Lopuksi lapsen jalkojen ali takaisin taakse ja sinne rusetti. Kannattaa laittaa heti kerralla sidonta napakaksi, ettei se ole jo valmiiksi löysä, koska se rasittaa selkää eikä kantaminen ole silloin kovin mukavaa.

  VastaaPoista
 6. Meillä isä käy paljon Manducan kanssa kävelyllä ulkona. Ulkomaanreissussa mies kantoi "raavaampana" poikaa kantoliinassa kun seikkailtiin rattaille sopimattomissa maastoissa :)Meillä siis mies kantaa paljon!

  VastaaPoista