Social Media Icons

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Arkivieras

9 kommenttia , Share It:

Meillä asuu Arki. Se on enimmäkseen tylsä ja vaatimaton. Hajuton, mauton, väritön. Arki sotkee vaatekaapit ja tekee tiskikoneen tyhjentämisestä pitkäveteistä. Arki haluaa liimata roskapussit oven viereen. 
Arki tekee valkoisista alusvaatteista harmaita ja syyttää mukaan eksynyttä mustaa sukkaa.
Arki saa kaurapuuron maistumaan suussa tahmealta ja pizzaravintolan rasvankäryn nenässä tuoksumaan huumaavalta. Arki kokoaa kirjapinoja ja pyykkivuoria, ja vieläpä niin isoja ja korkeita, ettei niille jaksa tehdä mitään. Arki piilottaa tärkeät tavarat ripsiväristä paistinlastaan, lihottaa laskupinoa ja syö mielellään pankkitilin saldoa. Arki tekee kahvista kylmää ja vahvaa, suihkusta nopean ja haalean. Kun Arki on kotona, elokuvat on aina pausella ja television paras katseluaika on vain parasta varikkoaikaa hoitotasolla.

Miksi ottamani kuvat ovat tällaisia? Koska en ole lainkaan taitelijasielu. Ja kun on se Arki.

On arki kivakin välillä. Arki on puhtaantuoksuinen pyykki, syksyinen tuoksu parvekkeella päiväuniaikaan. Arki on hyvä kirja, arki on pehmeä sänky. Arki on hyvänyönsuukko. Arki on lakatut varpaankynnet. Arki on naurava vauva. Arki on hyvät kengät, lämpimät villasukat.


Toisinaan Arki näyttää tältä. Ihana arki.

9 kommenttia:

 1. Ihana postaus, ja varsinkin tuo loppuosa! :) Eihän sitä juhlaakaan osaa arvostaa, jollei välillä olisi arki.. :)

  VastaaPoista
 2. Olen ihan samaa mieltä - siis ihana postaus ja Arki juuri tuollaista.Onneksi Arkea voi karkottaa - ihana siivoojatäti säännöllisin väliajoin, kupponen kaupungin parasta kahvia (kahvilassa, johon talven tullen ja terassikauden loputtua ei tosin enää taida vaunuilla päästä korkeiden rappusten ja raskaitten ovien vuoksi), kyläilyhetki ystävän luona ja ehdottomasti tämän blogin lukeminen saa Arjen katoamaan jonkun muun kotiin! Hanna.

  VastaaPoista
 3. Juuri näin. Tätähän se lapsiperheen arki on. Raskasta, puuduttavaa, haastavaa, mutta myös ihanaa, antoisaa, turvallista ja sitä peruselämää, jota sitten lopulta keinustuolissa mummona kaipailee. Meille syntyi kolmas lapsi kaksi viikkoa sitten ja huh, miten pyykkivuori onkaan taas kasvanut ja elämästä tullut hetkeksi hektisempää. Mutta voi kuinka ihanan lisän perheeseemme ja arkeemme tämä kolmas pienokainen on tuonutkaan! :) Muistetaan nauttia arjesta, vaikka se välillä olisikin puuduttavan tylsää. Me eletään kuitenkin elämän parasta aikaa tällä hetkellä. :)

  VastaaPoista
 4. Lapsen kanssa on oppinut arvostamaan arkea ja sen ihanuutta. Koko arki tuntuu aivan erilaiselle, paljon rakkaamalle ja ihanammalle, kuin ennen pikkuisen syntymää. Koti-äitinä oleminenkin on nyt pikkuhiljaa alkanut tuntua mitä parhaimmalle :) Oppinut arvostamaan uusia asioita ja nauttimaan niistä pienistä. Arki on ihanaa <3

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä arki on ihanaa! Arkena ei yleensä tarvitse stressata mistään, esimerkiksi juurikin siisteydestä tai siitä että ruoka on varmasti hyvää tai vaatteissa ei ole yhtään tahraa koska on "vaan" arki. Ja se on mun mielestä kaikkein rennointa ja ihaninta.Sitäpaitsi arjen keskellä pienet piristykset tuntuu suurilta, esimerkiksi hyvä ruoka maistuu entistä paremmalta kun se on tehty keskellä tavallsta torstaita kuin jos se olisi tehty vaikka jonain juhlapäivänä!:)

  VastaaPoista
 6. voi että on äitinsä näköinen lapsi!:)

  VastaaPoista
 7. Ihanasti kirjoitettu! Juuri tuotahan se on! Ja kuten aiemmin anonyymi kommentoija sanoikin, lapsessa voi havaita hätkähdyttävää yhdennäköisyyttä emoonsa! :)

  VastaaPoista
 8. Ihana kirjoitus!!! :)

  VastaaPoista
 9. Heh, kiva että piditte! Hiukan kokeilin kepillä jäätä - tämän tyyppinen teksti on aika ominaista mun päiväkirjoissani.Aika hauskaa, että sanoitte Helmin olevan mun näköinen! Kaikki on nimittäin julistaneet Helmin ja H:n yhdennäköisyyttä ihan alusta lähtien. Tai sitten vanhemmat pariskunnat vain muistuttavat toisiaan... ;)

  VastaaPoista