Social Media Icons

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Voi aikoja, voi tapoja

6 kommenttia , , , , Share It:

Kyllä. Minullakin on älypuhelin. Vuoden vanha. Puoli vuotta sitten keksin, ettei Market-sovellus ollutkaan ruokaostoslistoja varten. Aloin innolla lataamaan raskauskalkulaattoreita, synnytysmusiikkia ja muuta asiaan kuuluvaa tarpeellista. Latasin myös lastenhoitopelin, josta sain vain harmaita hiuksia ja omantunnon tuskia. Minun virtuaalivauvaani piti syöttää kahdenkymmenen minuutin välein, halia ja paijata tietyin väliajoin, tietyillä minimiaikarajoilla. Suutuin, turhauduin ja ryvin itsesäälissä. Mitä lapsentahtista kasvatusta on, että saa suukottaa neljän minuutin välein? Miksi vauva hymyilee vain kun sille antaa kaakaota? Hyvin nukutun yön jälkeen heräsin Helmin potkuihin ja kännykän ruudulla vilkkuvaan ilmoitukseen nälkäisestä, voimattomasta ja surkeasta vauvasta. Kun itkin huonoa äitiyttäni nälkäisen ja kakkavaippaisen virtuaalivauvan takia, siirsin sovelluksen roskakoriin. Nälkäisen sokerivauvan roskikseen. Noin vain. 

Hiljattain etsiessäni jonkinlaista vauvasovellusta (mulla on kännykässä sovellus, johon kirjaan naistenpäiväni ja joka laskee kiertoni pituuden, arvioi seuraavan ajankohdan jne.), siis jotakin vauvoihin liittyvää sovellusta vaikkapa kehitysvaiheista tai kasvukäyristä. Ja arvatkaapa mitä löysin yllin kyllin? Vauvoille tarkoitettuja pelejä, videoita ja lauluja. Hieman naureskellen latasin koekäyttöön My baby fireworkin, jonka taustalla soi ärsyttävän pirteä musiikki, ja jossa ruudulle ilmaantuu pyöriviä kukkia, joita koskettassa ne räjähtävät iloisesti ilotulituksiksi. Sitten laajensin repertuaariani. Latasin babypianon ja lasten tuutulauluja soittavia, ajastimellisia sovelluksia.

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, me olemme pitäneet tästä, ihan oikeasti. Youtube, Androidmarket (mun puhelimessa) ja Appstore (H:n puhelimessa) ovat pullollaan erilaisia kirkkaissa väreissä ja hiljalleen liukuvissa kuvioissa juhlivia vauvasensaatioita, joilla saa loppumaan hirveimmätkin autoraivarit, kun huomio kiinnittyy muualle. Draamakuningattaren lepyttelyyn tarkoitetut, mukana kantamamme helistimet kun on niin nähtyjä tapauksia. Ja parastahan tässä on, että kännykkä on aina mukana.

Muistan joskus ala-asteluokkakaverin synttäreillä puhuttaneen mielettömän pienestä, uudesta kännykästä, joka soitti nokiatunea honkytonkyna. Kaverini isä päivitteli tekniikan huimaa kehitystä, ja naurahti, että ehkä sitten joskus on vielä sellaisia puhelimia, joiden soittoääneksi saa ihan aidon kuuloisia lauluja. Ja nyt vauvani huitoo kosketusnäytöllisen puhelimen pianosovellusta silmät loistaen automatkalla. Mutta kyllä pelkkä katseleminenkin on kivaa.
Jos jokainen on oman aikansa lapsi, minkälaisia tulee Helmistä ja hänen ikätovereistaan? Mitä luulette?

Joku voisi avautua jotain vauvan silmille räjähtävästä viriketulvasta, mutta mielestäni on vauvan hyvinvoinnin kannalta kivempaa käyttää kahden minuutin ajan, värikästä sovellusta, joka rauhoittaa vauvan, saa hänet taas hymyilemään ja nauramaan, on mahdollisen liiallisen virikkeellisyyden arvoista.

6 kommenttia:

 1. Minkähän laiset mainososingot oot tästäkin saanut...

  VastaaPoista
 2. Anonyymi voisi mennä muualle märisemään ja hankkia elämän. Ei tarvitse lukea, jos aihe ei kiinnosta.Tuollaiset toiminnallisuudet kuulostavat tosi hauskoilta ja sisäinen teknologiahörhöni nostaa päätään. Mäkin haluun!!! :-D

  VastaaPoista
 3. Ano, mitäs luulet? Puhelin on OSTETTU jo ennen kun olin raskaana ja sovellukset ihan kaikille i-l-m-a-i-s-i-a, jotkut maksaa sen 0,71e, mutta luottokortittomana ihmisenä en ole kajonnut niihin. Ihan ajattelin vaan vinkata, varsinkin kun joka toisella sukankuluttajalla näkyy nykyään olevan älypuhelin. Elli76, nää on ihan huippuja! Helppoja, nopeita ladata, ilmaisia ja aina mukana. Kätevää.

  VastaaPoista
 4. Älyhärpättimistä on myös isomman lapsen viihdyttämiseen. Oikeasti iPad ja vihaiset linnut ovat päivän pelastava juttu: lapsi keskittyy esim. ravintolassa hyvin niihin siksi aikaa, että saadaan ruokaa pöytään. :P

  VastaaPoista
 5. Tuttu juttu! Mulla on myös oma älkkäri täynnä mitä hölmömpiä vauva ja lapsijuttuja! :--D On erilaisia nauruja, eläinten ääniä, autoja ja muita kulkuneuvoja plus kaikkea muuta mahdollista, millä Väinön kiinnostuksen välillä saa muualle, kuin raivoamiseen tai tuhoamiseen. :---) Väinö on muutenkin aika tekniikan ihmelapsi, osaahan hän jo avata itse näppäinlukon ja itse hipaista näyttöä niin, että pelit tulee esiin ja valita lemppari! :---D Meillä nuo puhelimen pelit on sellainen viimeinen vaihtoehto, että jos huuto ei vaan lopu tai muuten on todella hankala, sillä saa sen hetken hengähdystauon ja hetken pelailun jälkeen useimmiten helpottaa. :--)

  VastaaPoista
 6. Asiaton kommentti anonyymiltä! Tuntuu, ettei nykyään saa blogiin laittaa omasta kännykästä, tai esim. kosmetiikasta kuvia ja kokemuksia, kun heti mietitään kuinka paljon bloggaaja saa siitä mainososinkoja.. Helmi on todella suloinen pieni, ja pikkusormissa voi havaita jo pientä näppäryyttä ;)-Iina

  VastaaPoista