Social Media Icons

maanantai 10. lokakuuta 2011

Viikko liinailua

6 kommenttia , , , , , Share It:
Kuten monet varmasti jo tietävätkin, alkoi tänään kansainvälinen kantoliinailuviikko. Olen jo jonkin aikaa mallaillut ajatusta vaunuttomasta vauva-arjesta kauppareissuineen kaikkineen, ja yritänkin virallisen kantoliinailuviikon ajan käyttää mahdollisimman vähän vaunuja ja mahdollisimman monipuolisesti erilaisia kantovälineitä (kaapistahan löytyy neliöliina, rengasliina, trikooliina, kudottu liina, ergoreppu ja ihan perusrintareppu).

Tänään testissä oli trikooliina. Kaivoin kaapissa pölyttyneen liinan esille ja koetin saada aikaiseksi napakkaa ja pitävää sidontaa. No, ei menny niinku Strömsössä.

Lapsi huusi, oksensi ja roikkui hullunkurisesti toisella puolella. Liinaa oli vaikeaa kiristää ja koko homma levisi käsiin.

Toisella kokeilukerralla kaikki sujui kuitenkin jo paremmin.Pitkässä liinassa kantaessa vauvan paino tuntui jakautuvan tasaisemmin selälle. 7,2 kg painava lapsi tuntui sulautuvan osaksi kehoani paremmin, fiilis oli kutakuinkin samanlainen kuin edessä hengaileva raskausmasu.  Kaipasin silti napakampaa tukea, sillä tuntui, että aina liinaa kiristäessäni tunsin vain pakottavaa painetta hartioissa ja vyötäröllä. Olisin halunnut Helmin napakammin itseeni kiinni, varmuuden siitä, ettei sidonta tai liina petä.
Löytyykö joukostamme trikooliinailijoita?

PS. Ipanainen haastaa kaikki osallistumaan mukaan kantokiertueelle Facebookissa!  Lisää oma kantoliinailukuva "kantokiertue"-tapahtuman seinälle. Voit halutessasi myös kertoa enempi kantoliinailusta kuvatekstinä.

Eniten ääniä (tykkäyksiä) saanut kuva palkitaan 50 eur lahjakortilla ja muillekin on tiedossa jotain kantoliinaviikon ylläriä. Virittäkäähän jo kamerat kuvauskuntoon tai selatkaa arkistojen aarteista paras kuva!


Ipanainen ei tule käyttämään kaupallisessa tarkoituksessa ja ne voi voittajan julkistamisen jälkeen itse vaikka poistaa tapahtumasta.  Voittaja julkistetaan sunnuntaina 16.10 klo 21.00. 


Itsehän en voi Kantokiertue-tempaukseen osallistuvana bloggarina voi osallistua, mutta toivottavasti te saisitte napsituksi parempia kuvia kuin minä omista kantoliinailuhetkistänne. Muistakaahan myös tykätä Kantokiertue-tapahtumasta, sillä kaikkien tykkääjien kesken arvotaan kantokiertueen lopuksi Tuli-kantoreppu! Tapahtuman seinälle pääset tästä linkistä.

6 kommenttia:

 1. Ehm. Huutelenpa nyt ihan omana nimimerkkinä ettei tuo ihan noin kuuluisi mennä. :D Näyttää epämukavalta teille molemmille. Me trikooliinailtiin siihen 7,5kg/6kk asti ja siirryttiin reppuun. Lähinnä koska ipana oli sitä mieltä että liinan sidonnassa menevä aika (noin 30sek) on ihan liian pitkä. Eli uskallan huudella, että kokeile ennemmin kietaisuristi II sidontaa, jossa tuo "risti" jää "smokkivyön" sisään. Paljon mukavampi ja tukevampi, ja se kun sidotaan ensin kantajan ylle kokonaan ja sitten vasta pujotetaan lapsi sisään, niin kovin vähän voi mennä pieleen. Tuu mun blogin puolelle/fb huuteleen jos ei onnistu, niin neuvon mielelläni. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Spatz! Myö ollaan pari kertaa käytetty kudottua liinaa ja kietaisuristi 2:sta, se on munkin mielestä paljon kivempi. Halusin kokeilla tätä, josko oppisin tekemään pari erilaista sidontaa. Mäpäs tuun huutelemaan, vaikkakin taidan vaihtaa trikoisen kudottuun liinaan...

  VastaaPoista
 3. Mä kans suosittelisin kietasuristi2 sidontaa tuohon liinaan, mutta melkein sanon sulla olevan viimeiset hetket trikooliinan kanssa muutenkin käsillä. Kudottua liinaa me ollaan käytetty jo kauan, se on napakampi tollaselle jytkymmälle tyypille. Kumma muuten miten meidän vauvat tekee kaiken ihan samoihin aikoihin ja painaa saman verran. K oli viime viikolla 7200g ja sehän on vaa muutaman päivän vanhempi :DMe mennään pe sellaseen kantoliinatapaamiseen, läheks mukaan? Joskus 13 jlk:n päivällä Hkissa.

  VastaaPoista
 4. Joo, mä ostin uuden kudotun liinan, saan sen varmaan viikonloppuna. Kudottu liina tuntuu musta paljon paremmalta, kamppailen vaan noiden sidontojen kanssa. Tarkotatko muuten sitä fb:ssa mainostettua eventtiä? Me ajateltiin myös tulla, joo, olen toiveikas, josko joku voisi jeesata ton sitomisen kanssa... Helmi nimittäin on alkanut viihtyä paremmin liinassa.

  VastaaPoista
 5. Odotan innolla näkeväni K:n! Helmi varmaan vielä enemmän... Vieläköhän lempi leiskuu? ;)Oliko se muuten niin, että K on syntynyt perjantaina? Helmi oli maanantaivauva... Muistan vaan, että kun työ lähditte kotiin, me mentiin synnyttämään (ketkä me, minä!). :D

  VastaaPoista
 6. K on siis to syntynyt. Hetko, laitan sulle sen eventin seinälles nii katotaan nähäänkö samas mestas :D

  VastaaPoista