Social Media Icons

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Kudottu & sidottu

7 kommenttia , , , Share It:

Äiti on tänään vähän väsynyt. Kuten kuvastakin saattaa päätellä. Pienenä vinkkinä kuvattavalle sanottakoon, ettei kannata poseerata riidan päätteeksi. Naama voi olla vähän hapan.

Kantoliinaviikon toisen päivän vietin tutustuen paremmin pitkän, kudotun puuvillaliinan ominaisuuksiin. Kamppailin sidonnan kanssa pitkän tovin. Mihin pentu pujotetaan? Kuinka saan liinan tarpeeksi kireälle? Kun H. nauroi vielä vieressä minun kiroillessani ja paiskoessani kantoliinaa pitkin olohuonetta, paloi tältä mutsilta lopullisesti käämi. Painuin suihkuun (koska tässä hommassa tulee kuuma!) ja uhkasin tunkea avopuolisoni paperisilppuriin, jos hän julkeaisi häiritä millään verukkeella. Kun suljin suihkun hanan, oli oudon hiljaista. Huuto oli lakannut. Meinasin lentää selälleni, kun astuin kylpyhuoneesta ja käytävää pitkin tepastelikin H, kantaen lasta liinassa. Omatoimisena valioyksilönä oli H. avannut kantoliinakanavan sivut, lukenut ohjeet ja virittänyt muksun liinaan. Miksei musta ole sellaiseen?
Avopuolisoni armaalla opastuksella sain kun sainkin viritettyä joustamattoman liinan ylleni ilman megalomaanista itkupotkuraivokohtausta.

Kokeilin mammamallista syystakkiani, jonka alle mahtui keväällä megamaha, ja jonka suojiin sujahti vaivatta myöskin nelikuinen kannettava. Tästä on myöskin kuvamateriaalia, mutta koska minulla on vielä jossain määrin itsekunnioitusta, päätän olla jakamatta kanssanne vihreää maiharimuumia muistuttavia asukuvia.
Hulluilta päiviltä viime vuonna ostettu ruskea villaviitta (jonka olen varastanut äidiltäni) ajaa kantotakin asemaa vielä näillä keleillä. Millä te suojaatte itsenne ja lapsenne näillä keleillä tai talvella kantaessa? Kantotakilla, kantopaneelilla? Jollain muulla keinoin?

7 kommenttia:

 1. Jee, hyvä! Kyllä se vielä onnistuu helpostikin ja hyvältä näyttää!Mä tilasin Ipanaiselta kantotakin missä on selkäkantomahdollisuus. Maksoi 99, ei siis paha kun sen saa varmasti myytyä eteenpäin. Hankin myös sen Kumja-kantopaneelin, mikä on tällä hetkellä ihan paras juttu. Edessä kantaminen tosin ei kohta enää toimi kun tyyppi kasvaa kohisten ja taakse on siirryttävä. Mutta se kumja on mulla aivan loistohomma, jos vaan oman takin vetskarinpituus riittää niin suosittelen täksi talveksi. Senkinhän varmasti saa myytyä eespäin.Onks toi vauvalehden tilaajalahjaliina? Siitä on aina kälätystä jossain foorumeilla ettei olis hyvä, mutta musta toi on ihan hyvä perusliina. Käytän itte siinä missä jotain (kirpparilta hankittuja) merkkiliinojakin. Vinojoustavuutta siinä ei oikeen oo, mutta ei sitä vielä ees nii tarvi :)

  VastaaPoista
 2. Mä ajattelin hommata kantosuojan. Takkia en viitsi hommata, kun se satanenkin on aika kova investointi, enkä halua näyttää tämän enempää Barbamamalta, mitä nyt teen. Kumjakin on meillä harkinnassa.

  VastaaPoista
 3. Oho! Aika ihana veto mieheltä! Omaani tuskin saan ikinä kokeilemaan edes kantoreppua. Jään odottamaan kantovaatetusasioista juttuja! ;)

  VastaaPoista
 4. Omm, 99e ei tosiaan ole paha, varsinkin jos voi heittää selkään. Meidänkin muksut on niin isoja jo talvella, että selässä kantaminen tuntuu jo luontevammalta. Mä en oikeasti tiedä tuon liinan alkuperästä sen enempää, löysin tuon kolmella eurolla kirpparilta ja ajattelin, että se maksaa itsensä takaisin jos käytän sitä edes viisi kertaa ja myyn kakkosella pois. Tää ei jousta pituussuunnassa, leveyssuunnassakin tosi hintsusti. Mä itse tykkäsin väristä :) Ostin huutonetistä 5,2m Calin Bleu-merkkisen (nimi ei sano ainakaan mulle mitään) kudotun liinan, ihan kokomustan. Tää sininenhän on kai jotain 4,2m, en nyt ihan muista, ja saan tän nipinnapin kiinni sidottua vielä taakse. Huomenna ajattelin testata sillä mun mei tai-neliöliinalla (Tulin) kantamista lonkalla ja selässä. :D Mä nyt ihan vallan innostuin, mun mielestä tää on himassa niin kätevä!Elli76, mikä on kantosuoja? Mäkin olen siinä määrin turhamainen, että pelkään näyttäväni tötterömahalta iiiiso takki päällä. Vaikka voihan olla, että ostan vaan jostain alesta tai kirpparilta superison takin ja tungen pienen muotoonleikkailun jälkeen meidät molemmat sinne.Maiu, älä sano! Meillä on ergoreppu, ja H katsoi sitä ensimmäisen kerran huvittuneena ja sanoi ettei miehet kanna lapsia apuvälineissä, mutta on monet kerrat sitä käyttänyt. Viikonloppuna leipoi pizzaa Helmi selässään. ;)

  VastaaPoista
 5. Sehän näyttää jo hyvältä, ja tosiaan kuuma tulee kun sitomista harjoittelee :)

  VastaaPoista
 6. Kantosuoja on sellainen topattu pussi, jossa on vettäkestävä päällinen. Oli vauva sitten repussa tai liinassa, niin molempien päälle voi sellaisen laittaa. Tässä MamIdean versio: http://www.babyidea.fi/aidille/kantosuoja.html.

  VastaaPoista
 7. Haha, ja selvisipä kuka sen Calin Bleun kokomustan nenän edestä vei ;) Minä pässi kun päätin samaan aikaan tapella Veikkauksen verkkopalvelun kanssa vaikka pari minuuttia aiemmin oli soinut hälytyskello huutista varten. Nyt sitten saa taas aiansa odottaa että myyntiin tulis kokomusta kudottu... Että jos jossain vaiheessa haluat eroon siitä niin täällä on ostaja ;)

  VastaaPoista