Social Media Icons

lauantai 22. lokakuuta 2011

Kirppislöytöjä ja pinnisviihtyvyyttä

10 kommenttia , , , , , , Share It:

Starttasimme aamulla koko perheen voimin läheiselle kirpputorille ja kaupoille. Helmi matkusti kantoliinassa, koska vaunujen kanssa liikkuminen pikkukirpparilla on jo kanssaihmisiä ajatellen hyvin epäkäytännöllistä ja hankalaa. Lähikirppiksemme on kovin pieni ja auki vain lauantaisin. Kirpputorin tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen ja työntekijätkin ovat vapaaehtoistyössä. Niinpä hyvillä mielin, ensin purettuani kodin kaapeista meille turhat tavarat ja vaatteet lahjoitussäkkiin, lähdin tekemään omia superlöytöjä.
Heti kättelyssä minua tervehti suloinen pieni aasipehmo takkuisine harjoineen ja pörröisine turkkeineen. Rakastuin. Hintaa uudella ihastuksellani oli 25 senttiä.


Vaaleanpunainen norsupehmo ja mini-mollamaija eksyivät nekin meille, 50 sentin yhteishintaan. Pesun jälkeen ovat varmasti kuin uusia!


Uusvanhat kirppispehmot pääsivät aiemmin tilaamieni kierrätysmateriaaleista valmistettujen uniikkipehmojen (joiden valmistus on valitettavasti jo lopetettu) kanssa pinnasänkyä koristamaan. Pistaasinvihreä päiväpeitto on kirpputorilöytö sekin, 50 senttiä, valkoinen pinnansuoja Ikean mallistoa, mutta yllätysyllätys, kirpputorilta eurolla. Hiljattain edesmennyt isoisotätini osti aikoinaan lapsuudenkotini lastenhuoneeseen kauniin Suojelusenkeli-ristipistotyön, joka nyt koristaa Helmin omaa nurkkausta.

Mitä pidätte?

Olemme viime päivinä harjoitelleet yhdessä pinnasängyssä nukkumista, sillä Helmi on alkanut pyöriä ja hyöriä unissaan niin, että heräilen pitkin yötä. Toistaiseksi olemme onnistuneet nukuttamaan hänet pinnasänkyyn, josta ensimmäisen yösyötön koittaessa olen napannut hänet meidän parisänkyymme ruokailemaan ja nukkumaan. Pätkät ovat kahta, kolmea tuntia, ja olen näistä huippusaavutuksistani mielettömän iloinen. Miten te olette onnistuneet samanaikaisesti imettämään ja nukuttamaan lasta omaan sänkyyn? Hyvät neuvot kalliit!

10 kommenttia:

 1. Meillä perhepeti ei koskaan oikein toiminut, koska poika on sellainen hyörijä ja pyörijä myös unissaan että isommat jää alle. Minä taas olisin kukkunut puoli yötä hereillä, jos jokaista imetystä varten olisi pitänyt käydä kaksi kertaa pinnasängyllä. Mies on mallia nukahtaa kuudessa sekunnissa, joten sitä ei yöheräilyt juuri haitanneet. Kompromissiratkaisu yösyöttöihin oli siis seuraava: lapsi pinnasänkyyn, isä sängyn pinnasängyn puoleiselle laidalle ja minä kauimpaiseen reunaan. Imetystä varten mies kävi hakemassa lapsen mun rinnalle, kun syöttö oli ohi (tai kun minä heräsin imetyksen jälkeen..) tönin törkeästi nukkuvan miehen hereille ja se kiikutti kuorsaavan vauvan takaisin pinnojen taakse. Aamulla poju yleensä heräsi syömään samoihin aikoihin kun mies lähti töihin, jolloin jäätiin sitten kahdestaan isoonsänkyyn vielä torkkumaan.Näin meillä nukuttiin suurin osa vauva-ajasta (toki poikkeusöinä pötköteltiin kaikki samassa sängyssä tai vastaavasti valvottiin porukalla :D). Tällä järjestelyllä kaikki osapuolet sai nukuttua parhaiten! :)

  VastaaPoista
 2. Meillä Tiltu on nukkunut omassa sängyssään ensimmäisestä yöstä asti. Satunnaisesti otin alkuun aamulla viereen miehen lähdettyä töihin, mutta nykyään koko yö menee omassa sängyssä. Luulen, että suurin syy sille on se, että nousen tuoliin imettämään enkä imetä makuultaan sängyssä. Näin ei tarvitse erikseen lasta nostaa sänkyyn vaan siirtää sylistä. Yleensä Tiltu siinä vaiheessa havahtuu, jos on nukahtanut, mutta nukahtaa pian uudestaan. Pitää tosin mainita se, että meillä on nukuttu yöt aina todella hyvin, pahimmillaan kolmella syötöllä ja nyt reilu 3kk menee usein yhdellä syötöllä. Tarina olisi todennäköisesti ihan erilainen, jos heräämisiä olisi useammin...

  VastaaPoista
 3. Sieltä se retro vaan tulee teillekkin :D :D Ihana molla!

  VastaaPoista
 4. Kiitos pinnasänkyvieroitus-vinkeistä! Taidankin rahdata olohuoneen imetystuolina toimineen tuolin makkariin ja koettaa kammeta itseni ylös... Omm, salakavalasti, hiipien! Makuuhuoneessa on mummolasta pöllityt räsymatot ja roskiksesta dyykatut retroyöpöydät. Olohuoneeseen hankittiin kesällä 60-lukulainen Billnäs ja sen myötä kaikki onkin saanut vähän retrompaa vivahdetta... :D

  VastaaPoista
 5. Niin, ja tuo mollamaija on tosiaan ihana! Helmi tykästyi siihen, tarraa kaikista leluista nyt vain siihen, hipelöi ja työntää suuhun, muutoin suosikkileluna ollut vakosamettinen, hameessa hilluva Liiru-Kissa on saanut väistyä.

  VastaaPoista
 6. Ihanat pehmokaverit :) Täältä ei löydy apua nukkumisongelmaan, kun siitä kärsitään itsekin. On vaan niin paljon helpompaa pitää vauva siinä vieressä ja jatkaa unia. Ehkä sitten jossain vaiheessa..

  VastaaPoista
 7. ihana toi aasi ja norsu:)meillä aina koitettiin syötön jälkeen vaan siirtää sänkyyn.useesti heräs ja siitähän se kierre meillä alko:D monet ehdotti unipussia ja et laittaa peiton sisälle ku syöttää tai jtn et ei niin herkästi huomais ku siirtää takas.meil ei kyl auttanu mut kandee kokeilla.joku joskus ehdotti et mitä jos antais vaan yömaidot pullosta ja syöttäis pinniksessä..ettei tarttis siirrellä..kannattaa vaan sitkeesti kokeilla et laitat syötön jälkeen takas.kylhän siinä voi yö tai pari mennä mut on se kivempi nukkua .meillä vieresnukkumisesta ei tullu mitää ku neiti pyöri ja potki..zemppiä:)

  VastaaPoista
 8. Hei! Itsellä ei ole lasta, mutta olen ollut hoitajana parissa perheessä ja lisäksi lähipiirissä on vauvaperhe, jonka tiedän tekevän näin... Eli en puhu syvällä kokemuksen rintaäänellä, enkä tiedä tarkkaan toimiiko käytännössä miten, mutta vinkkaan silti. Eli muutama tuttuni on tehnyt niin, että pinnasänky on vanhempien sängyn jatkeena sivulla siten, että pinnasängystä on poistettu se pinnaseinä sinne vanhempiensänkyyn päin. Sängyt ovat siis ihan kiinni toisissaan, vaati tietenkin saman korkuiset sängyt. Imetystyynyä (tai sellasta pitkulaista tyynyä kuitenkin) pitivät sitten siinä välissä esteenä, ettei lapsi kieri vanhempien sänkyyn tms. Näin kuulemma yöllä lapsi on nopea nostaa rinnalle ja siitä pois, vaikka lapsi nukkuukin omassa sängyssä. tyyny vaan pois välistä, syöttö ja lapsi takaisin omaan sänkyyn. Yösyöttöjen vähentyessä sitten pikku hiljaa kuulemma totuttelivat siihen, että sängyssä on myös se toinen pinnaseinä paikallaan.

  VastaaPoista
 9. Meillä on Roni nukkunu kanssa alusta asti omassa sängyssään, koska tiedän että mun yöunista ei tulis mitään muuten. Oon niin kova pöyrimään unissani, mun yöt muuttuis varmasti koiranuneksi jos tietäisin että poika nukkuu siinä vieressä.Pinnäsänky on siinä mun vieressä ja nousen aina sängyn reunalle istumaan ja imettämään, miellä toimii koska nukahdan aina sekunneissa uudestaan kun oon saanu pojan takasin sänkyyn :)Miinuksena on se, että joskus Roni herää siihen kun laskee sänkyyn ja hetken joutuu tuttia laittamaan suuhun kunnes simahtaa uudelleen. Tähän asti on ainakin toiminut meillä, syöttöjäkään kun ei ole kuin maksimissaan kolme yössä.

  VastaaPoista
 10. Meiän jäbä 4 kk laitetaan illalla omaan sänkyyn nukkumaan ja sit nostan viereen yöllä syömään, jos nukahdan ite saa jäädä viereen mut jos en niin koitan varovasti nostaa takas omaan sänkyyn.. ja tuttia vaan suuhunkun nyt on ruennu herää siirtoihin herkemmin. Aamuyöllä sitten saa jäädä viereen. ;)

  VastaaPoista